pronoit Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 abi eu ile ck nin güzelliği uzun bir dönemi kapsiyor oyunlar. tamam hearts of ironda saatler= crusader kingste günler ama gene de kisa geliyor ve potansiyeller belli. türkiye ile yapacağın belli hoi. ama ck2 de en küçük kontluk bile çok farkli şekillerde inişli çikişlarla bissürü olay yaşiyor. eu da iyi o konuda. hearts of ironda şey kötü birlikleri kuruyorsun güzel güzel de coğrafyaya hiç hakim değilsin. yani baksan oyun bilgi veriyor eyvallah da o kadar cok parselli ki harita o kadar çok sektör var ki ilgilenmiyorsun artik-en azından ben ilgilenmiyorum- o da bir yerden sonra birlikleri sağ tiklamaya dönüyor. ama işte march of eaglesi gördüm onunda geçtiği dönem cok kısıtlı. grand strategye uymuyor bence o kadar kisa bir süre. rome eu da güzel ama devletlerin yarısı yıkılmaya mahkum kalanlar da çok güçlü. aslinda ck 2deki republic mantiğini biraz geliştirip ck rome tarzi bişi yapsalar fena akar. direkt bu grafik motoru bu gameplay ve mantiğa müthiş gider. zaten eu ile ck arasında bi yerde rome. vickyi de bilmiyorum açikcasi : )) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Sam said: karmaşıklık sırası: vicky2>ck2>eu3>rome>hoi3>sengoku ben en çok vicky2 ile ck2'yi beğendim bugüne kadar şahsen. ck2 eu3'ten daha mı karmaşık diyorsun? bence eu daha karmaşık. hatta şöyle bence: hoi>vicky>eu>ck hoi'ye yetemiyorum bayık çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Ck2 karışık değil hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 cevaplar icin tesekkurler. bugun giremedim isim ciktigindan yarin oglene isim bitiyor, aksama kadar oynarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 ya hoi serisi bir kere sırf dıkşın dıkşın, combat harici derinlik yok neredeyse diğer paradox oyunlarıyla kıyaslayınca. dıkşını iyi yapmak kafi. ekonomi geliştirilmeyen yegane paradox oyunu yani daha lafa gerek yok. vicky bariz en karışık, pop'lardan ekonomiye, combat'a filan uzanan her alanda kompleks sistemleri var. ilki hayatımda learning curve'ü en yüksek oyundu zaten. eu'lar bunların ikisinin arasında ama hoi'ye daha yakın. diplomasi filan derin ama bu sefer combat inanılmaz sade. paradox oyunlarına ilk başlayanlara önerilir çok kompleks girmediği için her alana. ck'ler klasik ülke yönetimi sisteminden bayağı ayrı, karakterler ve ilişkileri üzerine odaklı ve adeta rpg gibi bazı açılardan. eu'lardan daha karışık, hadi adam bastım işgal ettim gibi değil, hükümdar bir ölüyor ülke yıkılıyor filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 İste o dıkşını nasıl yapacağını öğrenmek sorun. Diğer Paradox oyunlarında savaş mekaniklerini çok iyi bilmeyen biri bile orduyu toplayıp saldırtarak iş yapar. HOI'de savaş mekaniklerini anlamak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 hoi beni hiç sarmıyor valla. gözümde hiç değeri olmayan bi seri sorry. ck konusuna gelirsek evet onu düşünmemiştim ben diğer oyunlara göre stability sağlamak çok daha zor. dediğin gibi bi kral ölür tüm krallık gider çok rahat bir iki kötü şey üst üste gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Aldım şunu bakalım ne menem bişeymiş, 12 euroya packi aldım olduğu gibi, sağolasın steam başkan :D. edit: ne çok exp varmış al al bitmedi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Livered Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 CK2 ülke degilde aile yönetimi diyelim daha çok ben ingiltere olarak başaldıgım oyunda kudüs krallıgınıda kurmuştum ve çıkan ayaklanmalar vs.. ler sebepiyle ingiltereyi kaybettim ve elimde bir tek kudüs krallıgı kaldı. Kendimi bir anda Kudüs krallıgınu oynarken buldum. Vic2 en karışık oyunlardan biri bence. HOI ise çok potansiyeli olan ama bir türlü bu potansiyeli ortaya çıkaramıyor ne yazıkki. EU3 ise daha basit bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Sword of islamıda aldım, başka tavsiye edeceğiniz dlc var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 sword of islam ve legacy of rome kesin lazım, republic'i henüz oynamadım ona yorum yapamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 müslüman oynamıcaksan sword of Islam lazım değil sanki ya? Ben de var ama oynamıyorum müslüman o yüzden bilemeyeceğim. Aynı şekilde Republic oynamyacaksan Republic lazım değil. Republic eğlenceli gibi başlıyor ama çok kolay, çabuk bayıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Türklerle oynamak için aldım sword of islamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Law said: Sword of islamıda aldım, başka tavsiye edeceğiniz dlc var mı ? Ruler Designer Islam Rome Republic En baba DLCler bunları alacaksın. Sonrası keyfine kalmış kozmetik ve müzik. En çok kimlerle oynuyorsan onların müziklerini al. Birde Mongol Faces ve Afrika faces al bence çünkü sırıtıyor yani Batı Afrika'daki adamın zenci olmaması yada moğolların suratları vanillada. Ruslarda güzel facepack mesela. Akdenizi alma ama kötü diyor herkes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Normalde oyunun orjinal içeriğinde yer alması gereken malzemeyi altın makasla kırpıp, çıkıştan sonra DLC diye satıyorlar ya, çok sövüyorum. Yapma bunu Paradox. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 paradox yapmıyor ki öyle bir şey. oyundaki orjinalde olması gereken herşey var. üstelik paradox her dlc çıkışında büyük patch çıkartıyor ve onlarda adeta küçük expansionlar gibi değiştiriyorlar oyunu tamamen bedava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 adamlar 64 pixelilk suratları parayla satıyor. makas yok diyosun. çok byük bir expansion aman allahım yanına geliyorum. 1 tane gameplay değiştiren zımbırtı var, o da bakış açına göre cheat bile diyebilrisin. Crusader Kings II: Dynasty Shields Crusader Kings II: Dynasty Shields II Crusader Kings II: Mongol Faces Crusader Kings II: African Portraits Crusader Kings II: Russian Portraits Crusader Kings II: Mediterranean Portraits Crusader Kings II: Songs of Albion Crusader Kings II: Songs of Faith Crusader Kings II: Songs of the Holy Land Crusader Kings II: Songs of the Caliph Crusader Kings II: Songs of Byzantium Crusader Kings II: Songs of the Rus Crusader Kings II: Songs of Prosperity Crusader Kings II: Ruler Designer Crusader Kings II: African Unit Pack Crusader Kings II: Byzantine Unit Pack Crusader Kings II: Russian Unit Pack Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 oyun mekaniği etkilemeyen tamamen kozmetik bir şey almak zorunda değilsin ki istemiyorsan alma istiyorsan al bir tane gameplay değiştiren yok islam, rome ve republic'te değiştiriyor gameplayi. ama dlclerin oyuna eklediklerini PATCHLER oyuna ekliyor bedava şekilde. Republiclerin özellikleri değişince PATCH ile değişiyor HERKES için. dlc ile sadece o tarafta karakter açma alıyorsun sen yani oyun mekaniğini değiştirdikleri zaman bile bedava ekliyorlar bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 konuyu saptırmaya çalışıyorsun bence. arkadaş yukarıda bomboş dlcler var sırf para sağmak için oyundan kesilmiş demiş, yok öyle şey 3 tane oyundan kesilmemiş dlc saymışsın. yazdım dlcleri, sevmiyosan alma demişsin. neyse, sen kazandın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 LethE said: konuyu saptırmaya çalışıyorsun bence. arkadaş yukarıda bomboş dlcler var sırf para sağmak için oyundan kesilmiş demiş, yok öyle şey 3 tane oyundan kesilmemiş dlc saymışsın. yazdım dlcleri, sevmiyosan alma demişsin. neyse, sen kazandın. ne saçmalıyorsun abi? oyundan kesilmiş olduğunu nereden biliyorsun? republic, islam ve rome oyuna SONRADAN eklendiler. oyunun başında yoktu bunlar hazır olarak durmuyordu klasörlerin içinde. sonradan geliştirilip eklendi. yani oyundan kesilmedi. bunlar sadece oyunu etkileyenler. diğer dlcler kozmetik. bunlar oyunu etkilemediği gibi bence sonradan da eklense oyundan da kesilse laf etmek pek mantıklı değil zira kozmetik AMA bunlarında sonradan çizildiğini ve oyundan kesilmediğini düşünüyorum ve yüksek ihtimalle haklıyım. ruler designerda oyunda olması gereken bir şey değil. dlc olması gayet doğal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 "oyunda olması gereken şey" gibi bir durum yok çünkü oyunun vanilla halinde ck1'de ne varsa hepsi var. çıkarılmış feature yok. açgözlü firaxis gibi civ4'teki olayları civ5'te çıkartıp sonra expansion ile ekleme olayları yok. dahası gameplay'e tonla içerik ekleyen dlc'ler bile indirim yiyince 2-3$ filan oluyor. gofret parası için tantana yapmaya cidden gerek yok, oyunu sevdiyseniz verin ki devamı gelsin. zaten 10$'a almışsınız. bu edebiyatın yapılacağın en son oyun bu yani. LethE said: adamlar 64 pixelilk suratları parayla satıyor. makas yok diyosun. çok byük bir expansion aman allahım yanına geliyorum. 1 tane gameplay değiştiren zımbırtı var, o da bakış açına göre cheat bile diyebilrisin. Crusader Kings II: Dynasty Shields Crusader Kings II: Dynasty Shields II Crusader Kings II: Mongol Faces Crusader Kings II: African Portraits Crusader Kings II: Russian Portraits Crusader Kings II: Mediterranean Portraits Crusader Kings II: Songs of Albion Crusader Kings II: Songs of Faith Crusader Kings II: Songs of the Holy Land Crusader Kings II: Songs of the Caliph Crusader Kings II: Songs of Byzantium Crusader Kings II: Songs of the Rus Crusader Kings II: Songs of Prosperity Crusader Kings II: Ruler Designer Crusader Kings II: African Unit Pack Crusader Kings II: Byzantine Unit Pack Crusader Kings II: Russian Unit Pack expansion değil, gameplay değiştirmiyor. tamamen kozmetik. tanesi 50 sent, istemeyen almaz. almayan birşey kaybetmez/kaçırmaz. ruler designer hile değil, kullanan bilir. orta karar birisi çıkıyor taş çatlasa, öyle diyaplo'da char editler gibi herşeyi maxlayamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 http://www.paradoxfan.com/forum/index.php?topic=23080.0 şunu bi inceleyin. [hr] müzik paketlerinin kırpmakla ne alakası var ki ? sonuçta oyuna direk etki etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 benimde patide vicky 1 ve 2 AARlarım olacak bi tane CK2 için yapmayı düşünüyorum yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 LethE said: konuyu saptırmaya çalışıyorsun bence. arkadaş yukarıda bomboş dlcler var sırf para sağmak için oyundan kesilmiş demiş, yok öyle şey 3 tane oyundan kesilmemiş dlc saymışsın. yazdım dlcleri, sevmiyosan alma demişsin. neyse, sen kazandın. Oynanışla ilgili olmayan, sırf müzik ve görsel efekt ekleyen dlclerin kırpılmış olduğu sonucuna nasıl varıyorsun? Herşey gibi grafik ve müzik için de zaman harcanması lazım. Bir oyunun yapım süreci için harcanabilecek zaman da sonsuz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2013 AscAnsio said: Normalde oyunun orjinal içeriğinde yer alması gereken malzemeyi altın makasla kırpıp, çıkıştan sonra DLC diye satıyorlar ya, çok sövüyorum. Yapma bunu Paradox. Şu lafların söyleneceği son firma Paradox'tur herhalde. Mükemmel adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar