Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Viktor adamların 250 kişiyle saldırdığı söyleniyor, Kandil dağında baya baya HQları var. Çok da hücre sistemi değil gibi sanki.
Trias Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Terör hiç bir ülkede bitmez, diğer rakip ülkeler bittirtmez. Şimdi asker nedir onu bilmek lazım. Asker ülkesinin çıkarlarını korumak için eline silah alıp, karşısına çıkan gücü öldüren veya yaralayan kişidir. Yani asker öldürüp yaralıyorsa, asker olarak ölüp yaralanmayı da kabulleniyordur. Ancak bizim ülkemizde askerlik böyle değildir. Detayını biliyorsunuz. "Şafağa 45 gün 3 saat kaldı" diyerek askerlik yapılamaz. Aşağıdaki rakamlarlara bakarak 1991-1994 yıllarında neler olduğunu bir düşünüp analiz etmek lazım. Şehit sayımız bu yılın kaç katı? Yıllar1 TeröristSivil Asker Polis Köy korucusu 1984 11 20 24 - - 1985 100 82 67 - - 1986 64 74 40 3 - 1987 107 237 49 3 10 1988 103 81 36 6 7 1989 165 136 111 8 34 1990 350 178 92 11 56 1991 356 170 213 20 41 1992 1055 761 444 144 167 1993 1699 1218 487 28 156 1994 4114 1082 794 43 256 1995 2292 1085 450 47 87 Altı aylık http://tr.wikipedia.org/wiki/PKK
Bone Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 "bu akp'ye yapılmış bir saldırıdır..." http://www.youtube.com/watch?v=y7Ah0gPHoWI
Dennis Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 numberten said: Yazık yahu besle büyüt askere yolla,hayvanlar tarafından öldürülsün. 15 günlük asker oğlumun orada ne işi var diye ağlıyor bir şehit babası. 30 yıldır bu şerefsizlerle çatışıyoruz hala nasıl bu kadar basitce şehit veriyoruz anlamıyorum. Bizim ordu kendinden başka herkesin işini çok iyi biliyor. Tartışmanın zaten bu konu üzerinden yürütülmesi gerekiyor da, "demokratik" ülkemizdeki yasalar dolayısıyla bazı konuları konuşmak yasak. Cıs onlar, konuşmayın. Hatta düşünmeyin bile, rüyanızda da görürseniz kalkıp asker selamı vererek özür dileyin.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Sam said: Ardeth said: kinayeden ziyade öyle bir konu üzerinden alaylı mesaj yazmak pek sempatik durmuyor. şu başlıkta ters taraftan devamlı aynı şey yapılırken benim yapmam neden bu kadar dikkat çekti anlayamadım. konu desen aynı konu. konuyu sonlardan okumaya başladığım için :p zaten başkasının yapmış olması çok da önemli değil (bu mesajın da ''ama örtmenim ali daha çok küfretti' gibi duruyor). benzer davranış gösteren herkes alınabilir o mesajdan
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Şu ana kadar öldürüldüğü söylenen terörist sayıları ne derece güvenilir acaba?
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 hiç.bir sitede okumuştum adam askerliği doğuda yapmış 5 kişi öldürüyorlarsa 20 kişi söylüyorlarmış
cemss Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 bu adamlar niye terörist oldu peki?
Seele Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Quiternoob said: Şu ana kadar öldürüldüğü söylenen terörist sayıları ne derece güvenilir acaba? karisilikli yalan söylüyorlar her iki tarafta sayilarla oynuyor ama bu normal her iki tarafta moralini yüksek tutmaya calisiyor.
Sam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Ardeth said: Sam said: Ardeth said: kinayeden ziyade öyle bir konu üzerinden alaylı mesaj yazmak pek sempatik durmuyor. şu başlıkta ters taraftan devamlı aynı şey yapılırken benim yapmam neden bu kadar dikkat çekti anlayamadım. konu desen aynı konu. konuyu sonlardan okumaya başladığım için :p zaten başkasının yapmış olması çok da önemli değil (bu mesajın da ''ama örtmenim ali daha çok küfretti' gibi duruyor). benzer davranış gösteren herkes alınabilir o mesajdan kinaye yaptığımı söylemisim ki yapılanı elestirmisim ben zaten o sekilde. gelip de beni aynı şeyle yargılamak isabetsiz olmuş dogrusu.
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Verilen şehitlerimizin sayısı yanlış olmayabilir sonuçta hepsinin ismi resmi var. Aynı anda ölüp de söylenmeyenlerin aileleri çıngar çıkarır diye düşünüyorum. Ama aylık/senelik raporlarda öldürülen terörist sayıları hep şehit askerlerden daha fazla. Bu doğru olabilir mi?
Trias Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Buraya tabur kurup tepeye gözcü kulubesi dikmeyen rütbeli asker cezalandırılmayacak mı? Az bile şehit veriyoruz .
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 gene zorunlu askerlik elestirilmis, bayiliyorum ortadoguda aysadigini unutuyor bazi insanlar, israil cok rorororo diey abaniyrosunuzda adamalrin tembel araplardan farki o askeri disiplin meshur bri olay vardir, yom kippur savasinda sirailli avukat oglen 12 de cenevrede mahkemesi var, seferberlik ilan ediliyor ogun ayni adam aksam 5 de tankin icinde bizimkiler olsa "lan cenevredeyim, ne isim var" diyip poponuzu kaldirip donmez, adamalr her sene zorunlu askeri egitime giriyor sivil olduklari halde, o mavi marmarayi basan komandolarda zorunlu askerlikle silah altian alinmis israilli gencler, agzini burnunu kirip resmini dagittigimiz cocuklar buan karsilik adamalr bir kere bile sorgulamiyor "lan amerikada yok bu zorunlu askerlik, biz kizli erkekli yapiyoruz ustune omur boyu kopamiyoruz her sene egitim var, neden avrupa gibi olamiyoruz diye cunki biliyor vatandasi, ortadogu ulkesi teror gercegi var, etrafinda onu bogmak uzere bekliyen ulkeler var bizde ise batida buyuyen baris altinda, kultur emperyalizmi ile simariyor ondan sonra omrunde bir kere gitmedigi dogu ile ilgili ahkam kesiyor oturdugu yerden, merak ediyorum PKK istanbulda eylem yapsa birinizin ailesinden birinin basina birsey gelse bu kadar rahat konusabilicekmisiniz terorle mucadele eden komutan terorist olam sucundan yargilaniyor, delil yok birsey yok sadece iddealar var belli bir kesim kuyruk acisi oldugundan her firsat askere saldiriyor, asker yere tukurse haber oluyor yuhalaniyor ayni kesim acilim umudu ile PKK yi iyice azdiriyor, bakin bu akdar adam oldurduk acilim dediler, daha fazla oldurursek her istedigimizi yaparlar psikolojisine sokuyor orgutu orgut emoral pompaliyor, kendi askerinden moral aliyor ondan sonra asker niye basarisiz, at gozluklerinizi cikarin biraz ordu turkiyenin ordusu yarin savas cikarsa bu adamlar koruycak seni, ac biraz gozunu dikta rejimlerine giden yolda asagi yukari her ulkede dikta yerlesmeye calisirken askerde purge islemlerine girisir askeir darbeler neden degil soncutur, demokrasi cozum uretemedigi zama ndarbe olur, askeri darbe olan tek ulke turkiyede degildir, yunanistani kac sene amerikan destekli cunta hukumeti yonetti,kendine demokrasinin besigi diyen fransada 58 de de gaulle icin darbe oldu, amerikada bile gergin donemlerde siyasetten izole ordunun siaysete direk karistigi goruldu cikarin at gozluklerini, dinci medyanin zirvalari ile ulusalci medyani nzirvalarinin birbirinden farki yok gercekleri kendiniz arastirin az begensenizde begenmesenizde "savas" ve "asker" kkavramlari hayatin bir parcasi, dunya pespembe degil ne yazikki, heleki 3. dunya ulkesinde yasiyan insanlarin bu tuzaga dusmemesi lazim ha bu arada popomla guldugum bir takim var, onlar kendilerini biliyor "askere cok para ahrciyor, turkiye butcesinin bilmemkacini askere veriyor" diyip ondan sonra "neden yeteri kadar para harcanmadi, celik yelek alinmadi o askerler, karakollar iyilestirilmedi" diyebilen takim bunlar "savunma bakanligi" diye biryer var, askeir butce islerini onlar hallediyor, milli egitim savunmadan daha cok para aliyro kac senedir bakaniniza sorun neden gerekli odenek verilmemis o mevzilerin saglamlastirilmasi icin diye demek istiyorum, turkieyde svaunma bakani olmak kolay is, ne ise yaradigini kimse bilmiyor lol
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 abi ben de bu zorunlu askerlik eleştrisini tek bakış açısı irdeleyen zorunlu askerlik yanlılarına kopuyorum... 3,5aylık askeri sen dağda uzuuun süredir vakit geçirmiş, çatışmış adamın karşısına koyarsan -ki sen de söylüyorsun, ötekinin kalleşçe oynama imkanı, avantajı da var. üstüne ölen askerlerin ölümlerini hiçe sayacak politikayı koyarsan. bir de üstüne berbat askeri düzeni, avlanmaya açık karakolları, hâlâ adam gibi korunmayan araçları da eklersen.. cenevrede iken" dur geri gideyim" diyene açık açık aptal derim ben.. israil bir olaya giriyorsa ülkenin her kademesinde bu bilinçle giriyor. teknoloji ayağı var, askeri ayağı var, lojistik ayağı var, hükümet ayağı var.. hepsi tamam.. onun üstüne zorunlu askerlik ayağı var. onlar da adamı alıp da koysunlar ölümünün bir sonuç değiştirmediği pozisyona bak bakalım nasıl yükselir sesler. duck hunt mı olm bu?
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 viktor iyi güzel anlatmışsın da 2-3 aylık saçma sapan yetersiz eğitimle askerleri itin çakalın kucağına atmanın bir tane mantıklı açıklaması var mı? tamamen pro orduya geçelim demek şu anda hayal ama en azından terör bölgelerinde bunu yapalım, ha sözde bu hep yapılıyo, çalışılıyo. hatta geçenlerde deniyordu sınıra, sıcak bölgeye artık er gitmeyecek diye. ee?
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 bir de şu fark var.. israil'de dediğin adam tanka geliyor, kantine de değil.. bilyorum cola+mentos tehlikeli bir bileşim ama tank sayıkmaz
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 zorunlu askerliği temel askerlik eğitiminin dışında değerlendirmeye insanların vicdanı elverdikçe bu konu öyle gelmiş öyle gider dedikçe çözüm yok
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 gitmiyor zaten, sicak catismaya eskiden normal asker yollarlardi, artik hep uzmanlar gidiyor haberlerede bakin catismada olenler uzman cavustur genelde ama bu baskin, turkiyenin her yerindeki askeri tesislere duz nobet icin uzman alicak paramiz yok, cokta alakasiz yerlere saldiriyorlar bazen iste iskenderun orneginde oldugu gibi uzman cavuslarda uzaydan gelmiyro tabi, parasi iyi olmasina ve issizlik olmasina ragmen sicak catismalara yollamak icin yeticek kadar uzman cavus bile bulamiyor TSK, parayi bastirsanda haydi pro diyince gokten profesyone lasker yagmiyor, su an devletin belirledigi ucret icin olumu ve o zor hayat kosullarini goze alamiyor insanlar
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Abi kusura bakmayın ama Ordu'dada bin tane hata var. Ordu'nunda artık kendini bazı konularda güncellemesi gerekiyor. Ne kadar çok asker o kadar iyi değil işte artık. Değil 600.000 2 milyon askerinde olsa teknolojik açıdan hala kurtuluş savaşından kalmaysan, hala pro askerlerin yoksa pekte anlamı olmuyor. Millet titanyumdan duvar örüyor biz insan etinden duvar örüyoruz. Yok orduya saldırmayın filan. Yeter abi sorgulayacaksanız her konuda herşeyi sorgulayacaksınız. 30 yıl oldu. Hala ölüm haberleri bir gelişme yok.
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Viktor said: bakaniniza sorun neden gerekli odenek verilmemis o mevzilerin saglamlastirilmasi icin diye demek istiyorum, turkiyede savunma bakani olmak kolay is, ne ise yaradigini kimse bilmiyor lol harbi ya kac aydir gorunmuyor Sn Gonul nerede acep ayrica siteye baktim daha onceki donemlerdeki savunma bakanlari genelde 1-2 sene gorev yapmis arada 3-5 sene gorevi yurutenler de var ama cok az sayin Sn.Gonul ise 8.seneye kosuyor masallah
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 cemss said: bu adamlar niye terörist oldu peki? abi böyle soru sorulmaz. onlar "hadi gidelim terörist olalım layn sıcak zaten dağ falan eser püfür püfür" vs yok böle bişi. ayrıca teröristin sözlük anlamı "kişisel amacı doğrultusunda silahlı eylem yapan insan öldüren yaralayan kişi" dir. yani terörist tekil kişidir.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 ordu kendini sorguliyor np kuculme kararini, askerligin asamali azaltilmasi kararini, personel tabanli ordudan techizat tabanli orduya gecis kararini aldilar bu bir surec, koltugunzudan farketmediginiz bu, RTS de bile research icin zaman harcaniz, siz godmode acip haydi heme ndegissin diyorsunuz, bunlar 10 senelik 20 senelik calismalar, 70 lerde kibris harikati sonrasi baslatilan modernizasyon ve yerli savunma sanaayi kurma calismalari yeni yeni meyve evriyor, devlet yonetiminde 20 sene 30 sene cok kisa sureler, insan hayatian gore ise uzun orda aldaniyorsunuz iste, zaman cok onemli bazi konularda normal insana uzun gelen bir zaman konu yoentim olunca cok kisa kaciyor, heleki devlet yonetimi gibi buyuk konularda
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 20 yılda ülkeler fethediliyor. Sadece askeri değil bu ülkede siyaside herşey 20-30 yıl sürüyor. O kadar zor mu? Tüm dünyada böyle mi bişey yaptıklarınd 20 yıl mı sürüyor?
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 valla karakol modernize etmek, güçlü duvarlar örmek, riskli bölgelerde hakim tepeleri tutmak max 8ay sürecek bir iş.. 20sene sürmez o.. dağlıca olduktan sonra birazcık kasmış olsalar "karakola saldırı bilmem kaç ölü" haberlerini silmiş olurlardı basından. kusura bakmasınlar ama işleri çok çok çok ağırdan alıyorlar gibi duruyor.
Öne çıkan mesajlar