Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tr Silikon Vadisi.

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Haber şu
http://www.milliyet.com.tr/bilisim-vadisi-hangi-sehirde-kurulacak-/ekonomi/sondakika/13.06.2010/1250383/default.htm

Bir bilişim vadisi kurma çalışması varmış.. Orası olmazi bizim memlektin suyu iyidir. oraya kuralım seviyesinde düşünceler var.

Nereye kurulmalı bu bilişim vadisi ve neden?

said:
Bilişim Vadisi’nde bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde çalışan firmalar inovasyon, Ar-Ge ve işbirliği amaçlarıyla bir araya gelecek. Vadide, bilgi ve iletişim, telekomünikasyon, bio-teknoloji, nano-teknoloji, nöro-teknoloji sektörlerine öncelik verilecek.

bana sorsalar ankara'dan daha doğuya kurulması gerektiğini düşünüyorum derim..
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Yorumlarda çok efsaneymiş milliyette herkes memleketini yazmış.

Bunuda istanbul'a kurarlarsa nefes almayı bıraksınlar ne Gebzesi abi.

gebze istanbul'da degil abi, kocaeli sınırları icerisinde ama hem izmit ve istanbul'dan esit uzaklıkta gibi. tam ortada yani. zaten turkiye'nin 1 numaralı sanayi bolgesi, turkiye'nin en zengin iline baglı, deniz kenarı liman vs var, havaalanı desen gebze'den sabiha gokcen'e bisikletle bile gidersin. bunların yanında gebze'de su anda faaliyette olan bircok teknoloji firması var. gosb teknopark, tubitak teknopark, gebze yuksek tekn. entitusu. burayı adam etmek varken sıfırdan niye baslasınlar ki.

izmirli olanlar izmir, ankaralı olanlar da ankara diyecektir elbette ama istanbul civarına yapılması gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

izmirli olduğumdan değil de izmir iyi olur ya :P
çok güzel ve de büyük bi şehir ama aslında bişi yok hani
bi dolu yer de var
İYTE'nin arazisine bile kurulur.
liman desen liman
alan desen alan
herbişi var
ülkenin iç kısmıyla bağlantısını kesen bir dağ felan da yok
mis gibi şehir ya izmir :d
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben şunu anlamıyorum herbişiyi istanbula yapıyolar zaten, türkiyede başka şehir yok filan diye düşünmeniz çok saçma.

ben de istemiyorum istanbulun içine yapılmasını ama bunun sebebi zaten çok fazla dolu olduğu ve böyle birşey ile daha da göç alacağı için istemiyorum.

fakat şunu anlamayan, bilmeyen varsa da öğrensin bir zahmet. istanbul şuan türkiyenin yarısından fazlasına tek başına bakıyor. hal böyle iken sen teknolojik gelişimlerin araştırılıp, üretileceği bir şeyi istanbuldan uzak bir yere (veya bağlantısının olmadığı bir yere) yapamazsın. istanbul olmazsa da büyük şehirlerden birine veya yakınına yapılır. kimse kusura bakmasın ama gidip van'a inşa edilmesi ile istanbul yakınına ya da başka büyük şehrin yakınına yapılması aynı değil.

sen hali hazırda istanbuldaki imkanları bile beğenmeyen araştırmacıları gidip gelişmemiş bir şehrimizde yaşamaya ikna edemezsin. ya da çok büyük şeyler vaadetmen lazım. eğer o kadar araştırmacıyı getirtebiliceksen o zaman yap alakasız bir yere, hem de daha gizlice yürütmüş olursun bazı şeyleri. ama bu imkansız gibi birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten gelişmiş ülkeler de gelişmemiş kısımlarına yapmıyor, bölge gelişsin diye yapılacak birşey değil. belli bir altyapı lazım.

ya da sovyet kapalı bilim şehirleri var böyle half-life 2 benzeri, polis denetiminde bütün ömrünü orada geçiriyor bilimadamı kümes tavuğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Hiç yurtdışında uzun süre kalmamış insanların argümanı İstanbulda her şey var oraya koyalım.

Türk usulü aslında bir nevi bu.

valla yurtdışında senelerce kalmadım ama bu yorumu yapacak kadar yeterince fazla şehir ve ülke de gördüm.

istanbulda gerçekten herşey var. bazılarına pahalıya ve zor ulaşıyorsun ama herşeye ulaşabiliyorsun. ve dünya üzerinde bu tip şehir sayısı çok ama çok az.

he ama artık yeterince doldu istanbul. bu tip bi yer bence araştırmacıların yaşamak isteyeceği, her türlü imkanlarının olacağı, bişiye ihtiyaç duyduklarında ona hemen ulaşabilicekleri bi yere fakat aynı zamanda çok fazla rahatsız edilmeyecekleri bir yere kurulmalı. iki kısım da çok önemli.

gebze mesela iyi bir örnek. belki daha iyileri de vardır yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...