Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sibel Arna ve Modern Kölelik

elaidi

Öne çıkan mesajlar

yeğenimin bakıcısı vardı. gayet iyiydi. ama o çocuk nekadar bakıcıyla kalsada anneyi babayı inanılmaz özlüyor. özellikle annesini. akşam annesi eve geldiğinde ona koşup sarılışını gördüm. ki bu bakıcıyla 1 sene geçirdikten sonra. o yüzden bakıcı işini doğru yapıyorsa, çocuğa iyi davranıyor, mamasını yediriyor, vaktinde yatırıyor sağlığına dikkat ediyorsa çok fazla laf etmemek lazım.

çocuğu bakıcıya verip, her türlü yükünü onun omuzlarına yıkıp sadece akşam yatırırken öpen, seven annelere ben uyuz oluyorum. ben de köşe yazarı olup sibel arna ya ağzıma geleni söylemek istiyorum.

bunların çocukları çok şımarık büyüyor birde. çocuk devamlı bakıcı elinde olduğu için annenin babanın tek bildiği çocuğa oyuncak almak, her istediğini yapıp şımartmak. küçük çocuklar çok zeki. çok kolay bir şekilde anneyi , babayı, dedeyi parmağında oynatıyor. bir süre sonra istediği olmyınca ağlıyor, etrafa zarar veriyor kırıp döküyor gene yaptırıyor istediğini. çocuğu zaman zaman ağlatmasını, her zaman istediğini karşılamamak gerektiğini bilmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Longshanks said:

insan her zaman kendi çıkarlarına göre hareket eder
kiminin çıkarı para kazanmaktır kimininki mutluluktur.che için bu fanatikçe bağlı olduğu yolda ilerlemenin verdiği haz belki de her şeyden daha değerliydi onun için.
yani herkes bencildir menfaatçidir fırsatçı ve çıkarcıdır.

bu baya tırt bir felsefe yalnız. Bu felsefenin sonu yaşayan her şey bencildire varıyor ki hatta totoloji noktasında bu noktaya varıyor yani yaşıyan şeyin tanımı haline geliyor ve oldukça manasız bir hal alıyor (kedi kedidir demek gibi). Bencillik için çok kesin olmasa da bir sınır tanımlamaya çalışmak nefes alan herşeyi bencil yapmaktan daha mantıklı ve derin bir bakış açısı.

zaten canlılar bencil olmasaydı hayat olmazdı ki bunun nesi manasız. insan daha komplike daha sezgisel bencillik yapıyo tek olay o. eğer birden fazla kişinin fayda gördüğü bencillik yapılırsa sorun olmuyo adı iyilik oluyo hatta bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim gibi sonradan gorme ulkelerde bu tip seyler cikiyor. Ornegin arap ulkeleri parayla ne yapacaklarini bilmiyor adamlar, 5-10 ferrariyi kestirip limuzin yaptiriyor adam.

Ya da bizim gibi ulkeler (hindistan vs burada) yuz yillarca acliktan agzi kokmus, degisen dunya ile birlikte zenginlesen ama babadan/dededen burjuva olmadiklari icin, yani kisacasi yasadigi ortamin burjuva olmamasindan, -ulkeside buna dahil- bu tip seyler cikiyor.

Bir de Rusya gibi ulkeler var tabii, sosyalist/komunist sistemden kapitalist sisteme gecerken zenginlesenler. Rus zenginleride bu kategoride, ayni zamanda Ozal'in zenginlestirdiklerinin de bir kismi burada.

Aslinda kadinin mantigi kapitalist mantik, Dunya'nin her yerinde gecerli bir mantik, yani diyor ki sen parani aliyorsun, isini yapacaksin, bu mantik Dunya'nin her yerinde kabul goren bir mantik, fakat iste sonradan gorme olunca mantigi sunmasini bilemiyor, bunu boyle sununca Amerikan zenginlerine benzeyecegini zannediyor, ama Misirli zenginlerden farki kalmiyor. Misir da suradan aklima geldi, bir tanidigim anlatmisti. Zenginle fakir arasinda ki farki, sonradan gormuslugun farkini. Milletin buyuk kismi kerpic evlerde kalirken, kendisi bi is adaminin evine gidiyor, dedi ki adam kale yapmis kendine, arabayla giriyosun, 3-4 dk icinde gidiyosun baglar bahceler vs kalenin icinde.

Iste sonradan gormusluk boyle oluyor, ulkemizde cok var bunlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazım trollük olarak algılanacak ama hakkaten trollük falan yapmıyorum, tepkileriniz abartılı geldi bana..

Evet çok hoş bir yazı değil, görgüsüzlük falan ama tepkiler de fazla aşırı olmuş bence.

Şimdi kadın bebeğini almış tatile çıkıyor, yazının başından da anladığımız kadarıyla hali vakti yerinde, maddi durumu elverişli. Tatilde bebeğinden ayrı kalmak istememiş ve onu da götürmüş. Ama adı bu, tatil, kendine vakit ayırmak, dinlenmek, eğlenmek istiyor. Haliyle dadıyı da yanında götürmüş.

Şimdi dadı burada tatile mi çıkıyor? Hayır çalışıyor, karşılığında para alıyor, görevi ve sorumluluğu var. Bunları yerine getirmiyorsa tabii ki eleştirilecek. Tatil yapsın diye para almıyor ki dadı? Orada çalışacak. Ki koşulu da kendisi biliyor.

Ha, tabii ki canı çeker, o da gezmek, denize girmek falan isteyebilir, hakkıdır da, tamam dersin bir miktar elbette izin verirsin. Ama bebekle ilgilenmiyorsa, görevini yerine getirmiyorsa, tatili ailenin burnundan getiriyorsa işveren de "nerede benim paramın karşılığı" demekte haklı.

Şirket sizi iş gezisine anlaşma halletmeye ukraynaya götürdüğünüz tüm ayırdığı bütçeyi karıyla kızla yiyip anlaşmayı da sağlayamayıp geri dönmek hakkınız mı? Değil. Bu da benzer durum işte.

Ha, tatile giderken dadı götürmek falan bence evet görgüsüzlük, sonra bunu oturup gazetede yazmak da öyle. Ama şikayetinde de çok haksız sayılmaz kadın. Hem kadını beleşe tatile götürücen gezecek, hem de üstüne o sürede çalışıyor gibi para ödeyecen, var mı böyle bir dünya? Acun'a has o dünya işte Acun Firarda yayınlanırken anca.
Sosyal ağlarda paylaş

valla yazılanları kesinlikle abartı bulumuyor..

şirketinde çalışanı ukraynaya fabrika baksın diye yolladığında karıya kıza gidiyorsa kovarsın ya da kendi içinde halledersin. yazarsan cümle aleme, ifşa edersen o kişiyi adı ile.. e bi de üstüne "ben olsam kafasını suya gömerdim" de dersen abartının kralı gelse hakketmiş sayılırsın haliyle..

görgüsüzlük denilip geçilebilecek bir olay değil bu..
Sosyal ağlarda paylaş

E bunu yazmakta haksız olduğu konusunda birleşiyoruz zaten, ama kadının bu durumdan şikayetçi olmasına laf ediliyor genel olarak topicte bakarsan. Bu da abartı ve saçma diyorum ben de işte. Kadın çocuğuyla ilgilensin diye dadı tutuyor, dadı parasını tıkır tıkır aldığı halde görevini ihmal etmeye kalkıyor. Kadının durumdan rahatsız olması son derece doğal.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Arkadaşım Tülin’in bakıcısının Antalya’daki tatil köyünde bir saat ortadan kaybolmasına, işini gücünü bırakıp gidip göbek dansı kursu almasına kaç puan verirsiniz? Kardeşim dadı mısın, dansöz mü? Bu hareketleri yapabildiğine göre iyi kıvırdığın bir gerçek, niye bir de üstüne kursa yazılıyorsun, anlamadım. Aynı kıvrak insan, ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi dalış kursuna da gitmek istemiş. Neymiş su altında nasıl nefes alınıyor çok merak ediyormuş. Büyük konuşmayayım ama ben o kadının kafasını dalış tüpü olmadan suya gömerim!

lol.
para insanı böyle yapıyormuş demek ki :)

kardeşim bundan rahatsız oluyorsan, bize atarlanacağına "işinden memnun kalmadığın" dadıyı işten çıkar bitsin.
ama onun yerine "bakın ne kadar zengin, elit birisiyim, dadıyla tatile çıkıyoruz nan" tripleri çekiyor.

sosyeteye son derece uyuzum. çocuk bakmayı bile bilmiyorlar, beceremiyorlar, gazetelerden tvlerden oluk oluk para alıyorlar, sonra bu parayla dubailerde, tatillerde günlerini gün ediyorlar, gazetelerde bu "maceralarını" bloglardan bayağı bir şekilde aktarıyorlar.
ama daha bir çocuk bakmaya bile yetersiz kişiler. dadı "işini yapmıyor" diye de atarlanıyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...