Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

Vaayy hayret işinize gelince en büyük 3. olduk ha :)

Tabiki trabzon gibi 40 tane atıp 10 tane yemek en iyisi ama devamlı bir şekilde şuçlanan kötü olduğu iddia edilen beşiktaş defansının GS ve FB den daha az gol yediğini söylüyorum.

Bunun başarılı bir istatistik olduğunu söylemek için takımın 5. olmaması lazımdı..

Ayrıca toplamda oynanan maç sayısı / yenilen gole bakarsak zaten sizlerin çok çok üstünüzdeyiz

Diğer yandan bizim oynadığımız tarzda futbolu diğer hiçbir takım oynamıyor yediğimiz 18 golün 10 tanesi fln yediğimiz hızlı hücumlardan geldi.. Fernandes transferi ile bunu engellemeye çalısacağız.

Yani FB GS taraftarlarının bjk defansı çok kötü demesi,, BJK taraftarının Trabzon ve FB çok kötü hücum oynuyor hiç hücuma çıkamıyorlar demesi ile eş değer.
Sosyal ağlarda paylaş

E her zaman 3 büyükten biri deniyor zaten, en fazla "3. büyük, fb ve gs nin arkasından gelir" diyenler var beşiktaş için, katılan var katılmayan var ayrı tartışmadır, ama bjk büyük değil/3 büyüklerden değil diyen yok.

Şu saçma sapan kıyaslama mantığını bırakın, GS'den FB'den daha olumlu istatistik olabilir, konu o değil, zaten ne GS'li ne FB'li şu an takımlarının defansından memnun değil, ama siz memnunuz diyosunuz. Takımın o kadar gol yemesi olabilir, normaldir ara ara herkes tökezler ama en az gol yiyen takım olarak 6. 7. sırada olmaktan memnun olmak hakkaten ayıp.

Hayır bi de çok matah bişeymiş gibi boldla falan yazmışsın dikkat çekmek için :)

Bu arada beşiktaşın son 2 maçta yediği gollere bakın, tamamı Köybaşı'nın kanadından gelmekte, şu adamı bi de yetenekli diye savunuyodunuz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

E her zaman 3 büyükten biri deniyor zaten, en fazla "3. büyük, fb ve gs nin arkasından gelir" diyenler var beşiktaş için, katılan var katılmayan var ayrı tartışmadır, ama bjk büyük değil/3 büyüklerden değil diyen yok.

Şu saçma sapan kıyaslama mantığını bırakın, GS'den FB'den daha olumlu istatistik olabilir, konu o değil, zaten ne GS'li ne FB'li şu an takımlarının defansından memnun değil, ama siz memnunuz diyosunuz. Takımın o kadar gol yemesi olabilir, normaldir ara ara herkes tökezler ama en az gol yiyen takım olarak 6. 7. sırada olmaktan memnun olmak hakkaten ayıp.

Hayır bi de çok matah bişeymiş gibi boldla falan yazmışsın dikkat çekmek için :)

Bu arada beşiktaşın son 2 maçta yediği gollere bakın, tamamı Köybaşı'nın kanadından gelmekte, şu adamı bi de yetenekli diye savunuyodunuz :)

defansın kötülüğünden yemedik çoğu golü işte. sorun da orda. kaleci hatası çoğu veya kontra. Kontradan gelen topta defansdan çok takım savunması hatasıdır. konya maçında çok net ilk golü gördüm yani. hilbert bi anda 2 defanstan biriyken ileri çıktı kaptırılan topta üzülmez tek kaldı. bunda kötülük adam da değil takım savunmasındadır.

ama çok da memnun değilim kendi adıma. o konuda haklısın. yani defansa çekilince hiç güven vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

almeyda borsaya bildirildi şuan

Sirketimiz Hugo Miguel Pereira de Almeida'nin transferi konusunda kulubü Werder Bremen ile 2.000.000.avro sözlesme fesih bedeli karsiligi anlasmistir. Almeida ile imzalanan 3,5 yillik sözlesme sartlarina istinaden, futbolcuya 2010-2011 yarim sezonu için 1.650.000.avro, kalan 3 sezon için (2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlari) sezon basina 2.500.000.avro garanti ücret ödenecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Aradaki farki anlatamadim sanirim. Siz diyordunuzki bjk defansi kotu bende diyorum kendi isinize bakin en az gol yiyen 6. takim olmasi ile gurur duymuyorum burdan cikartilicak tek sonuc sizin camur atma cabalarinizin artik komediye donusmesi. Bjk nin ileri ucu cok kaliteli oldu hicbir takim ile bireyselde kiyaslanamaz durumda takim olarak uyum olurmu bilmem. Bunun yaninda defans oyuncularimizds cok kaliteli diyorum ama siz israrla baska taraftan anlamaya devam ediyorsunuz caniniz sagolsun

ayrica en az gol yiyen 6. Takimiz heyoooooooo
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş'ın savunmasını bireysel olarak ele aldığımızda aslında hepsi iyi adamlar,

Misal en çok eleştirilen isimlerden Ferrari, geçen sene Mustafa Denizli'nin kapalı futbol sisteminde ne kadar başarılıydı. Çünkü ağır adam ve takım birbirine yakın oynadığında adamın ağırlığı ona dezavantaj olmuyor, tecrübesiyle ve yeteneğiyle gayet başarılı bir stoper olarak iş görüyordu. Lakin Schuster'in sisteminde Ferrari'nin hiçbir katkısı olmadığı gibi ağırlığı ile takıma zarar veriyor.

İbrahim Toraman diyorsunuz ki bu adam geçen sezon ki futboluyla milli takıma alınmıyor diye FB ve GS'liler bile niye alınmıyor diye söyleniyordu. Adam halen iyi, ama sadece iyi,

Sivok tartışma götürmeyecek kalitede bir oyuncu, aynı şekilde Ersan'da öyle,

Zapo bir tek fail gibi duruyor ama o da Beşiktaş'a geldiği ilk yıl çok başarılıydı. Bursa'da da gözüme girmişti benim, onun dışında Erhan Güven çok yetersiz diyebiliriz.

Beklere bakıyoruz, İsmail Köybaşı var ki adam cidden hücum yönüyle iş yapıyor, çok başarılı bu konuda lakin defansif hataları yüzünden başımızı yaktı. İyi bir eğitim ile defansif yönü de geliştirilebilir ve ileride Beşiktaş'ın ve milli takımın değişmez sol beki olabilir. Çünkü adamın potansiyeli var, yaşı da genç çok geç değil. Lakin bu eğitimi her ne kadar çok saygı duysam da İbrahim Üzülmez'in vereceğini de düşünmüyorum :)

İbrahim Üzülmez'e gelince ona pek bir laf söylemeye gerek yok, ADAM yani,

Rıdvan var, her ne kadar adam gibi izleyemesekte sakatlıklar yüzünden adamın potansiyeli ve Beşiktaş'a geldiğinde diğer kesimlerin kıskançlıkları bu adamın iyiliğini gösteriyor. Ama dediğimiz gibi adam geldiğinden beri 3 kere sakatlandı ve her sakatlanmasında 6'şar ay yattığı için daha izleme şansımız olmadı...

şimdi beşiktaş'ın sorunu ne peki? Her takımın arka defans hattı yerleşmiş ve birbirlerini tanıyan adamlardan oluşur. Sadece Türkiye'den örnek verirsek mesela Yobo takıma geç gelmesine rağmen Lugano ile birlikte uyum sağlaması, ikisinin birlikte olduğu dönemde herkese güven veriyordu. Ben şahsen bir futbol olsam karşımda o ikisini görmek istemezdim. Galatasaray'da mesela Neill-Servet ikilisi oturmuş durumda, TS'de öyle Bursa'da öyle,

Beşiktaş'ın bu sezon daimi bir stoper ikilisini gördünüz mü?

Bu biraz Schuster'inde hatası, birazda arayış aslında ama beklerden tut, stoperlere kadar sürekli farklı adamlarla oynayınca defans tabii dengesiz olur. Yani mesela sağ bek Ekrem ile başladık, Erhan Güven oldu, Hilbert oldu halen değişiyor. Stoper sürekli değişiyor falan bir tek sol bek istikrarlı, o da olsun zaten

Beşiktaş'ın defansındaki sorun bu, Sivok gelince umarım eski performansını yakalamış olur ve Ersan ile birlikte sabit bir stoper ikilimiz olur. Böylelikle Beşiktaş defans sorununu da bir nebze olsun aşabilir. Tabii sakatlığı var, kartı var kaliteli yedeklerde gerekiyor.

Mesela Yobo ve Lugano iyi ama ikisinden biri (ki bu genellikle Lugano oluyor, kart cezası falan) olmadığında yerine geçen yedek, sıçıyor ardından sıvazlayamıyor bile

Ön taraftaki adamlar istediği kadar rotasyona gitsin, yine hücum yaparsın bireysel yetenekler ve çalışılmış pozisyonlar ile çünkü hucumda hata yaparsın, orta sahan güçlüdür bir daha gelirsin. 10 kere gelirsin atamazsın, 11.'de atarsın. Ama defansta uyum yoksa ve karşı takım her hatanda seni cezalandırıyorsa, yine cezayı yersin.

Buna en güzel örnek bu sene ki Konya-Beşiktaş maçı işte, 2 kere öne geçip Konya gibi takıma 1 puan verdik. Beşiktaş o maçta sadece 2 kere hata yaptı, ikisinde de gol yedi. Orta saha güçlü atakları kesiyoruz, hucümün oluşmasına izin vermiyoruz ama es kaza bir kere topu arkaya geçirdik mi golü yiyoruz. Bug gibi birşey işte beşiktaş'ın bu durumu asdf

Beşiktaş'ta defans oturdu mu sorun kalmayacak gibi bu yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...