Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bıktım artık

EsHqUiYa

Öne çıkan mesajlar

holivuda kızıp tüm amerikan filmlerine küsmek anlamsız olmuş.
bağımsız amerikan filmleriyle takıl.
mesela Kevin Smith'in Dogma, Jay And Silent Bob Strike Back, Chasing Amy, Clerks, Clerks II filmleri güzeldir.
Quentin Tarantino'nun Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill Vol 1, Vol 2, Death Proof filmleri de iyidir.
Robert Rodriguez'i El Mariachi, Desperado, Sin City, Planet Terror filmleriyle severiz.

ama illa Amerikan olmasın diyorsan, şunlar var
Knockin' on Heaven's Door
Amores Perros
Gegen Die Wand
Seven Samurai
Yojimbo
Rashomon
Time Of The Gypsies
Angel-A
Taxi 1-2-3-4
Yamakasi
Banlieue 13
Banlieue 13 - The Ultimatum
Three Colors: Blue
Three Colors: White
Three Colors: Red
Sosyal ağlarda paylaş

alakasız troller biraz dikkatli olsun,

benim de önerim, Hollywood dışında İngiliz sinemasına yönelmen,

Danny Boyle filmleri mesela, sanırım adamın en etkisiz filmi olarak Millions'u gösterebiliriz fakat o bile kendi içinde o kadar derin bir konu işliyor ki kendine bağlattırıyor. Yine Danny Boyle filmlerinden arkaplanda kalmış, fakat özellikle Kubrick'in 2001'ine saygı duruşu olarak kabul edebileceğimiz Sunshine'ı da izlemeni tavsiye ederim. Çok arada kalmış, değeri bilinmeyen bir klasiktir benim gözümde

danny boyle'dan trainspotting, 28 days later, slumdog millionaire falan söylemiyorum bile hehe onları izlemeyeni dövmeye başlamışlar artık ülkemizin bazı kesimlerinde vs.

İngiliz sinemasından tabii ki bir Guy Ritchie yine, Swept Away dışındaki bütün filmlerini izleyebilirsin sadfsda

misal ingiliz komedisinin son dönemlerdeki en iyi örneklerini ortaya çıkaran isimlerden biri olan Edgar Wright'in her türlü çalışmasını da izleyebilirsin sdfs Hot Fuzz özellikle

yani artık hollywood'a transfer olsa da ingiltere'nin bağrından kopup, ingiliz sinemasının etkilerini hollywood'da buram buram yaşatan Christopher Nolan reis'in filmlerinin tamamını da izleyebilirsin. Son dönem hollywood'una yurtdışından kalite getiren adamlardan bir tanesidir ki zaten ingiltere'de çektiği filmlerin hepsi ayrı bir kalitededir. Yanlış hatırlamıyorsam da Batman filmleri hariç şimdiye kadar çektiği bütün filmleri ingiltere'de filme almıştı.

Benim gerçi son dönem favorilerim İngiliz dizileri oldu. Garip bir şekilde o salak Merlin dizisi bile hoş geliyor gözüme, yani sinema okuyan biri olarak kısık imkanlarla en iyi efektler nasıl yapılır ve ne dozda kullanılır gayet öğretici oluyorlar.

Zaten benim gibi sinema okuyan kişiler varsa burada, bir kere ingiliz sinemasını takip etmelidir diye düşünüyorum. Kendine özgü sinematografik anlayışı ile her türde başarılı eserler çıkıyor ve özellikle çok az CGI kullanarak gerçekten doğal filmler çekebiliyorlar.

Zaten Christopher Nolan'ı bir kenara koyarsak üstte örnek verdiğim adamların neredeyse hiçbiri CGI'ı yok denecek kadar az kullanıyor. Hatta Christopher Nolan bile ilk başlarda yadırgamıştı ve Batman Begins'te, Gotham Metrosu hariç hiçbir yerde CGI kullanmamıştı. Bu benim hoşuma gidiyor, yani bilgisayar efekti olmadan da görsel efektleri başarılı bir şekilde uygulayabiliyorlar. Ama bir anda geçmeye kalktıklarında da felaket oluyor. Misal Guy Ritchir'nin Sherlock Holmes'una rahat bi 8.5/10 çalışır benden fakat CGI konusunda ciddi anlamda sınıfta kalmıştı. Çok amatördü çünkü kendisi de bunlar için

Yani böyle işte asdfasd İngiltere dışından da birçok film var aklımda ama bu post yeterince uzun oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

tarantino ve robert rodriguez filmlerini baya seviyorum zaten. özellikle favori yönetmenim tarantino. öteki filmlerden de sadece rashomon ve seven samurai izledim henüz.

Bone said:

holivuda kızıp tüm amerikan filmlerine küsmek anlamsız olmuş.
bağımsız amerikan filmleriyle takıl.
mesela Kevin Smith'in Dogma, Jay And Silent Bob Strike Back, Chasing Amy, Clerks, Clerks II filmleri güzeldir.
Quentin Tarantino'nun Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill Vol 1, Vol 2, Death Proof filmleri de iyidir.
Robert Rodriguez'i El Mariachi, Desperado, Sin City, Planet Terror filmleriyle severiz.

ama illa Amerikan olmasın diyorsan, şunlar var
Knockin' on Heaven's Door
Amores Perros
Gegen Die Wand
Seven Samurai
Yojimbo
Rashomon
Time Of The Gypsies
Angel-A
Taxi 1-2-3-4
Yamakasi
Banlieue 13
Banlieue 13 - The Ultimatum
Three Colors: Blue
Three Colors: White
Three Colors: Red
Sosyal ağlarda paylaş

guy ritchieyi pek beğenemedim ben ama danny boyle filmlerinin hiçbirini izlemedim en kısa sürede başlıycam izlemeye.

DarKRideR said:

alakasız troller biraz dikkatli olsun,

benim de önerim, Hollywood dışında İngiliz sinemasına yönelmen,

Danny Boyle filmleri mesela, sanırım adamın en etkisiz filmi olarak Millions'u gösterebiliriz fakat o bile kendi içinde o kadar derin bir konu işliyor ki kendine bağlattırıyor. Yine Danny Boyle filmlerinden arkaplanda kalmış, fakat özellikle Kubrick'in 2001'ine saygı duruşu olarak kabul edebileceğimiz Sunshine'ı da izlemeni tavsiye ederim. Çok arada kalmış, değeri bilinmeyen bir klasiktir benim gözümde

danny boyle'dan trainspotting, 28 days later, slumdog millionaire falan söylemiyorum bile hehe onları izlemeyeni dövmeye başlamışlar artık ülkemizin bazı kesimlerinde vs.

İngiliz sinemasından tabii ki bir Guy Ritchie yine, Swept Away dışındaki bütün filmlerini izleyebilirsin sadfsda

misal ingiliz komedisinin son dönemlerdeki en iyi örneklerini ortaya çıkaran isimlerden biri olan Edgar Wright'in her türlü çalışmasını da izleyebilirsin sdfs Hot Fuzz özellikle

yani artık hollywood'a transfer olsa da ingiltere'nin bağrından kopup, ingiliz sinemasının etkilerini hollywood'da buram buram yaşatan Christopher Nolan reis'in filmlerinin tamamını da izleyebilirsin. Son dönem hollywood'una yurtdışından kalite getiren adamlardan bir tanesidir ki zaten ingiltere'de çektiği filmlerin hepsi ayrı bir kalitededir. Yanlış hatırlamıyorsam da Batman filmleri hariç şimdiye kadar çektiği bütün filmleri ingiltere'de filme almıştı.

Benim gerçi son dönem favorilerim İngiliz dizileri oldu. Garip bir şekilde o salak Merlin dizisi bile hoş geliyor gözüme, yani sinema okuyan biri olarak kısık imkanlarla en iyi efektler nasıl yapılır ve ne dozda kullanılır gayet öğretici oluyorlar.

Zaten benim gibi sinema okuyan kişiler varsa burada, bir kere ingiliz sinemasını takip etmelidir diye düşünüyorum. Kendine özgü sinematografik anlayışı ile her türde başarılı eserler çıkıyor ve özellikle çok az CGI kullanarak gerçekten doğal filmler çekebiliyorlar.

Zaten Christopher Nolan'ı bir kenara koyarsak üstte örnek verdiğim adamların neredeyse hiçbiri CGI'ı yok denecek kadar az kullanıyor. Hatta Christopher Nolan bile ilk başlarda yadırgamıştı ve Batman Begins'te, Gotham Metrosu hariç hiçbir yerde CGI kullanmamıştı. Bu benim hoşuma gidiyor, yani bilgisayar efekti olmadan da görsel efektleri başarılı bir şekilde uygulayabiliyorlar. Ama bir anda geçmeye kalktıklarında da felaket oluyor. Misal Guy Ritchir'nin Sherlock Holmes'una rahat bi 8.5/10 çalışır benden fakat CGI konusunda ciddi anlamda sınıfta kalmıştı. Çok amatördü çünkü kendisi de bunlar için

Yani böyle işte asdfasd İngiltere dışından da birçok film var aklımda ama bu post yeterince uzun oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hollywood yapımı olup cok güzel olan filmler de var.Aklıma gelenleri yazayım da hangisini izlersin kararı sana kalmış.Bunların cogu da top 250 de vardı sanırım.
-Old Boy
-Sympathy for Lady Vengeance
-Cidade de Deus
-Dead Man's Shoes
-Ondskan
-Ip Man
-The Life of David Gale
-Dalkomhan insaeng(A bittersweet life)
-Salinui chueok(Memories of Murder)
Aklıma ilk gelenler bunlar.Fransız sineması izleyemiyorum,İran sineması hakkında fikrim bile yok o kadar cehalet var yani;ama şu filmlerden herhangi birini izlemediysen büyük kayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

ahahaha Bone o listedeki 4-5 film hariç hepsi inci sözlükteki "kız tavlamak için entel filmleri izleyen ekşi sözlük yazarı" tanımına uyan filmler :D

ne alaka yahu.
hadi three colors biraz öyle olabilir (o tat için yazdığımı itiraf edeyim sdf)
ama Yamakasi, Seven Samurai, Taxi 1-2-3-4, Banlieue, Yojimbo, Rashomon felan hep aksiyonel filmler.
Knockin' On Heavens Door ve Amores Perros'u sinemada izlemiştim bayılmıştım, çok hoşuma gitmişti.
Özellikle Amores Perros'taki palayla dolaşan köpekçi abiyi hiç unutamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

taxi serisi de 1. film hariç dünyanın en yalan filmlerini barındırıyor sanırım

1/10 hepsi

sensin 1/10 :D

eğlencelik filmler işte, çok kasma atraksiyon için izle.
tadı öyle çıkıyor.

ikideydi sanıyorum, ninjali felan sahneler. çok hoşuma gidiyor özellikle o film.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...