Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hanginizin çocuğu böyle bilinçli olacak?


Cons

Öne çıkan mesajlar

Vingthor said:

kıza bide 'darwin yanlıştı evrim diye bişi yok' dedirtselermiş tam olcakmış.

Law said:

Saf beyin yıkama. Ne güzel.


beyin yıkama olayını anlamadım.
küçükken biz de yemek duası ederdik masaya otururken.
gerçi bu sanki "minik dualar - anne baba duası" şarkısı edasıyla söylüyor ama yine de yemek duası işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Korkunçluğu şurda anlatayım. O yaşdaki bir insan daha gerçek ile hayalin tam olarak idrakında değil ve kafasına allah deyu bir fikir yerleştiriliyor, ettiği duada gayet masumca ve eblehcede olsa, tanrı fikri ve korkusu aşılanıyor.

Koruyan allah, akıl ver, doğruluk ver gibi. Çocuğun bilinçaltına birşey yerleştiriliyor. İster istemez itaat etmesi gereken bir mit yerleştiriliyor kafasına. Seçim şansı verilmiyor. Aynen diğer inanç sistemlerinde olduğu gibi. Kendi inanç ve korkularımız yeni nesle aşılayarak onlarıda sakatlayıp, kendimize benzetmeye çalışıyoruz.

Kaldı ki papağan gibi tekrarlıyor bir oyun gibi görüyor hadiseyi. Bu açıdanda korkunç.

Çocuk saf bir canlıdır. Herşeyi olduğu gibi algılar, ve oba göre basitçe cevaplar verir. Bu yetişme aşamasında onu çeşitli abuk sabuk şeyler ile zehirlemektense içindeki o saflığı koruyacak şekilde yetiştirebilirsek. Ben eminim Dünya bir iki nesil sonra süper bir yer haline gelir. Ama yok Müslüman çocuğuna aynı hikayeyi, hristiyan aynı hikayeyi, bir ırkçı aynı hikayeyi anlatır, ve hepside masumca başlar. Ama sonra canavarlar ortaya çıkar. Bizden öcenki nesil aynı korkularını ve inançlarını bize aşılar ve bizde onlar gibi oluruz akabindede herşey aynen devam eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...