Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransızca mı? İspanyolca mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yunusemre said:

eğer bankada fln çalışırım dil tazminatı alırım diyorssn Fransızca öğren İspanyolca'ya dil tazminatı veren banka yok, yok güzel dil olsun konuşuyum kızları güzel olsun diyorsan İspanyolca öğren :)

ne kadar veriyolar peki ortalama?
kanıtlamak için delf b2 falan mı istiyorlar peki?
ve de o dili kullandırtıyorlar mı hiç
hani sırf biliyor diye para veriyorlar falan da
Mesaj tarihi:
valla bence fransızca konusması daha zevkli bir dil ama cok zor ogrenmek. yazıldıgı gibi okunmaması, telafuzu falan inanılmaz. yazmayı ogrensen konusamıyosun, konusmayı ogrensen dinledigini anlamıyosun falan. ama cok cok isterdim fransızca bilmeyi cunku kulaga hos geliyo sesi =P

ispanyolca cok daha kolay tabi fransızcaya gore. bir de daha fazla yerde kullanılıyor. mesela abd'ye gidersen ingilizce'den sonra en cok kullanılan dil ispanyolca. cogu kelime okundugu gibi yazılıyor, telafuzda birkac harf farklılık gosteriyor. bir de bizim gibi anadili turkce olanlar icin konusması ve telafuzu baya kolay oluyor diye dusunuyorum.

son olarak soyleyecegim, zevk icin dil ogrenme. ogrenemezsin zaten. ille de bir dil ogreneyim diyorsan git rusca ya da cince ogren. bi faydası olsun. karizma olsun, kız tavlayayım falan diye ogreneceksen de fransızca ispanyolcayı ezer gecer.
Mesaj tarihi:
Osso said:

ispanyolcaydı benim aklımdaki de ikna oldum. istanbul avrupa yakasında nereyi önerirsiniz öğrenmek için.

cervantes'i tavsiye ederim. ben de 1.5 ay önce başladım a1 kuruna, gayet güzel gidiyor
Mesaj tarihi:
ispanyolca kesinlikle. dunyada 22 ayrı ulkede konusuluyor. onun dısında cogu italyan, fransız da ingilizce bilmezken ispanyolca biliyorlar. ama ispanyollar ne ingilizce ne baska dil biliyorlar, istisnalar haric.

o yuzden kesinlikle ispanyolca derim. ayrıca cok da guzel bir dil. zevkli
Mesaj tarihi:
Fransızca öğrenmesi zor bir dil falan değil, ama kötü bir dil. Kullanılmayan bir dil, Fransızca bildiğin için Fransız insanlarıyla zorla muhattap olmak zorunda hissettiren bir dil, iğrenç insanların iğrenç dili. Gogo İspanyolca.
Mesaj tarihi:
pekaziz said:

Kullanacağın alana bağlı dendiği gibi ama zevk için öğreniyorsan İspanyolca bence. Çok daha geniş bir alanda konuşuluyor.
  • Yeni Oluştur...