Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 kim haklı kim haksız karar verin de kafa kafaya verip laflar hazırlayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
audale Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Viktor said: avrupa soyle biz bole gak guk demiyorum, ozellikle kore ornegi evrdim o yuzden universite diyorsun, turk universiteleri o kadar bilim irfan yuvasiki dunyada adlari duyulmamis, ilk 100 de tek okulumuz yok universiteyi yuksek lise yapan zihniyetten dolayi, gene turkiyeden cikma doktoralara hatat profesorler disarda ciddiye alinmiyor intihal olaylari yuzunden unlu kac tane turk bilimadami varsa hepsini disari kaptirmisiz, idealist bir sekilde yurtta kalanlar ise sacmasapan burokratik engellerle bas ediyor, en komigide heralde dunya markasi yok diyorum, zorlu ile koc un iste calismalari var, turkiyeden cikan patentlerin cogu bunlara ait ama genede yeterli degil, son senelerde asker sivil ortak girisimler savunma sanayisinde gelismeler var, f-35e parca uretiyor TAI bunlar cok guzel seyler ama yetersiz, 70 milyon nufusu olupta bunun yarisi genc olan bir ulke burasi, issizlik almis basini gitmis burokratik engeller ile firsat esitsizligi yuzunden mahvoluyoruz, siyasetciler a partisi olsun b partisi olsun kendi cukkasinin pesinde, amerikaya felaket bir muhendis gocu veriyoruz bunlar ulkede tutulabilse, sermaye birikimi dogru kullanilsa ve ar-ge ye yeterli onem verilse sahane olucak ama yok iste, bizim yoneticiler efendi-bey kavgalarinda edebiyat cevrelerinde taninmakta oyle onemli degil, marka yaratmak diyorum globallesen dunyada ulkene dovizi sokabilmen icin marka yaratabilmen lazim, butun dunyada taninan bir turk markasi varmi? yok butun dunyanin tanidigi bir turk edebiyatci varmi tolstoy gibi tolkien gibi balzac gibi? yok butun dunyanin tanidigi bir turk siyasetcisi varmi? yok, hep askeri hep askeri Ataturk u ve ismini oyle kotu kullandikki disarda insanlar diktator gibi algiliyorlar artik, Ataturke laf edince deliren ve cildiran turk imaji olustu, kasten trolliyor herifler Ataturk hele kilit noktasi bu isin, bu duzeni degsitirmek icin yasadi, size hicbir dogmatik dusunce birakmiyorum tek yol gostericiniz akil ve bilim olsun dedi ve bunu soyliyen bir insani hatirasina kufreder gibi dogmalastirdik, soguk devlet otoritesinin sembolu yaptik aman gencler duzene karsi cikmasin diye dunayda emperyalizme karsi ilk "buyuk"(PHAE TOUCH!) basarili silahli mucadeleyi vermis, pek cok somurge ve direnise ilham kaynagi olup 3. dunyanin kahramani olmus bir insani heykellere resimlere ve siirlere hapsettik, bursa nutkunu ortadan kaldirttik olay avrupa karsisinda eziklik degil durum degerlendirmesi, bir zamanlar ingiltere gibi fransa gibi cin gibi bir dunya gucu olan bir devletin nasil bu hale geldigini soyluyoruz, neleri yanlis yaptigini zafer sarhoslugu icinde savas alani haric herseyi ihmal ettigini ve keyfi yonetildigini soyliyoruz hadi onlar hakli, zaferi bizzat yasamislar 1453 te kazanilan bir zafer sarabini bugun bile icip sarhos olmaya kasanlar var, tutarsiz guc hayalleri ve neo-osmanlici yaklasimla neler yaptiklarini goruyoruz borcu borc ile kapayarak yuruttugun giderek buyuyen bri cari acigin var, ulkende baska ulkeler kendi gucleri ile istedikleri zaman rahatca hukumet dusurebiliyor, avrupada muzakerelerde cifte standartlara bogulmussun ama obru yandan osmanlicilik oynamaya kasiyorsun, tutarsiz adimlar atiyorsun ecdadimisss kiymetlimissss diye duygular uzerinden olmuyor bu isler neyse daha yazmiyim, dis siyaset olsada siyasete giriyor phae afedersinde, hakli olsan bile su guzelim mesaja yazik ediyorsun. Viktor dunden beri agresifçe tartisilan bir konunun en guzel mesajini atmis bence. O yuzden UP okuyun bidaha pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 duzgun konusmasini beceremiyen bir adama niye cevap veriyimki? ilgilenen varsa tarih bolumu var, acin konusunu izah ediyim neden unesco o tabiri kullanmis belgede su rezalete bakin yani, sonra niye siyaset yasak diyorsunuz bunun gibi adamlar oldukca yasak olucak, trollemeyi bile hakaret etmeden beceremiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Bizim lisedeki tarih hocası çok kafaydı. Soruları verirdi falan. Siz de öyle yapın, birbirinize soruları verin, hepiniz haklı çıkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Kişisel banımı açtır artık Dunno topiğine giremiyorum salak Naz'ı trolledim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 sipeyskeyk said: Abi emperyalizme karşı ilk BÜYÜK başarı demenin nesi yanlış? Neyin peşindesin anlamadım ki. Haiti'de SADECE fransızlara karşı kolonisel bir ayaklanmayla neredeyse dönemin bütün emperyalist devletlerine karşı topyekün bir savaşı ve başarıyı karşılaştırmanın mantığı nedir yani. pratik olarak 1. dünya savaşını kaybettik mevzu buraya nerden geldi bakamadım ama kalıplara sokulcak kadar basit bi durum değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 viktor haklı ahmet kıza benziyor ömer ezik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 ama hepsini çok seviyorum <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Viktor said: avrupa soyle biz bole gak guk demiyorum, ozellikle kore ornegi evrdim o yuzden universite diyorsun, turk universiteleri o kadar bilim irfan yuvasiki dunyada adlari duyulmamis, ilk 100 de tek okulumuz yok universiteyi yuksek lise yapan zihniyetten dolayi, gene turkiyeden cikma doktoralara hatat profesorler disarda ciddiye alinmiyor intihal olaylari yuzunden unlu kac tane turk bilimadami varsa hepsini disari kaptirmisiz, idealist bir sekilde yurtta kalanlar ise sacmasapan burokratik engellerle bas ediyor, en komigide heralde dunya markasi yok diyorum, zorlu ile koc un iste calismalari var, turkiyeden cikan patentlerin cogu bunlara ait ama genede yeterli degil, son senelerde asker sivil ortak girisimler savunma sanayisinde gelismeler var, f-35e parca uretiyor TAI bunlar cok guzel seyler ama yetersiz, 70 milyon nufusu olupta bunun yarisi genc olan bir ulke burasi, issizlik almis basini gitmis burokratik engeller ile firsat esitsizligi yuzunden mahvoluyoruz, siyasetciler a partisi olsun b partisi olsun kendi cukkasinin pesinde, amerikaya felaket bir muhendis gocu veriyoruz bunlar ulkede tutulabilse, sermaye birikimi dogru kullanilsa ve ar-ge ye yeterli onem verilse sahane olucak ama yok iste, bizim yoneticiler efendi-bey kavgalarinda edebiyat cevrelerinde taninmakta oyle onemli degil, marka yaratmak diyorum globallesen dunyada ulkene dovizi sokabilmen icin marka yaratabilmen lazim, butun dunyada taninan bir turk markasi varmi? yok butun dunyanin tanidigi bir turk edebiyatci varmi tolstoy gibi tolkien gibi balzac gibi? yok butun dunyanin tanidigi bir turk siyasetcisi varmi? yok, hep askeri hep askeri Ataturk u ve ismini oyle kotu kullandikki disarda insanlar diktator gibi algiliyorlar artik, Ataturke laf edince deliren ve cildiran turk imaji olustu, kasten trolliyor herifler Ataturk hele kilit noktasi bu isin, bu duzeni degsitirmek icin yasadi, size hicbir dogmatik dusunce birakmiyorum tek yol gostericiniz akil ve bilim olsun dedi ve bunu soyliyen bir insani hatirasina kufreder gibi dogmalastirdik, soguk devlet otoritesinin sembolu yaptik aman gencler duzene karsi cikmasin diye dunayda emperyalizme karsi ilk "buyuk"(PHAE TOUCH!) basarili silahli mucadeleyi vermis, pek cok somurge ve direnise ilham kaynagi olup 3. dunyanin kahramani olmus bir insani heykellere resimlere ve siirlere hapsettik, bursa nutkunu ortadan kaldirttik olay avrupa karsisinda eziklik degil durum degerlendirmesi, bir zamanlar ingiltere gibi fransa gibi cin gibi bir dunya gucu olan bir devletin nasil bu hale geldigini soyluyoruz, neleri yanlis yaptigini zafer sarhoslugu icinde savas alani haric herseyi ihmal ettigini ve keyfi yonetildigini soyliyoruz hadi onlar hakli, zaferi bizzat yasamislar 1453 te kazanilan bir zafer sarabini bugun bile icip sarhos olmaya kasanlar var, tutarsiz guc hayalleri ve neo-osmanlici yaklasimla neler yaptiklarini goruyoruz borcu borc ile kapayarak yuruttugun giderek buyuyen bri cari acigin var, ulkende baska ulkeler kendi gucleri ile istedikleri zaman rahatca hukumet dusurebiliyor, avrupada muzakerelerde cifte standartlara bogulmussun ama obru yandan osmanlicilik oynamaya kasiyorsun, tutarsiz adimlar atiyorsun ecdadimisss kiymetlimissss diye duygular uzerinden olmuyor bu isler neyse daha yazmiyim, dis siyaset olsada siyasete giriyor viktor hep bos konusur, ama bu mesaji supermis. okuyun ulen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 ben sevmiyorum valla viktorun bu kadar atalarının düşmanı bir adam olduğunu bilsem tanışmazdım bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 ama ondan önceki jenerasyonları seviyo gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Topiği adam gibi takip etmedim, Ömer mi kazandı benim hesaptan yardırarak? Uzaktan öyle gözükiyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 557 yıl önce hepimiz kazandık, nokta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 hakaret + account paylasimindan ban kazandin buyuk ihtimal :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 oooo kim kazandı, ödülünü ben veriim, lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Yazının tamamı güzelmiş şimdi okudum. Bansa ban ayrıca, öf. Hakaret etmem ben gerçi, genelde ihtiyacım olmuyor. Sipeys'e mi hakaret edicem allahını seversen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 balon said: Ve sizin kendinizi ne hissettiğinizi ya da nereden geldiğinizi bilemiyorum ama ben kendi ecdadımın bu muhteşem şehri bize kazandırmasıyla bu viran, sefalet ve yıkık dökük kenti "İstanbul" yapmalarından ve çeşitli vakıf eserlerinden başlayıp mahalle, kervansaray, medrese, cami, kümbet ve çeşitli mimari yapılarıyla bu dünyanın eşsiz şehrine bir silüet kazandırmasıyla gurur duyuyorum ve hala eşlerinin yapılamadığını tüm İstanbullular gibi ben de izliyorum ve ecdadıma hayranlığım artıyor günbegün . Ve bu sebeplerden ötürü bugünü yani saçmasapan sevgililer gününden falan da önemli görüyorum, kutluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Amerika'daki ülkeler yüzyıllarca parçası oldukları ülkelerden ayrıldılar, 3'ü emperyalist 4 ülkenin işgalini engellemediler. Orada bir ülke Fransa'dan ya da İspanya'dan kopmak istediyse bilin ki diğer emperyalist devletler arka çıkmıştır, Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi tepelerine binmemiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 arjantin ben bağımsızlığımı ilan ediyorum aga diyince avrupa ülkeleri napcaklar okyanus ötesinden orda yaptırım gücü yoksa, ya çok saçma türkiyele güney amerikayı felan karşılaştırmanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Gençler arada hakaret felan etmeyinde hazır hoş konular üzerine güzel yorumlar yapılıyorken kitlenmesin topic keyifle takip etmekdeyim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 şu başlık neden politikanın yasak olduğuna en güzel örnek. sadece hakaret içeren mesajlar kaldırılsa başlık rtük'ün el attığı kemal sunal filmine döner, birşey anlaşılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 tebrikler! cok yaklastiniz ama asil sebep onlar degil kolonilerdekilerin sayilmamasinin nedeni, kolenilerde olan ic savastir zaten yerlesik bir duzenin merkezi otoritedeki boslugu gorup sistemden kopmasidir, bolgedeki yerlilerin durumu hic degismemistir haiti dunyada kolelerin kurdugu ilk devlettir misal amerikan bagimsizlik savasinda misal kizilderilelerin sartlari degismemistir, haitideki kolonide zaten cicek hastaligindan eser miktar yerli kalmistir brezilyanin durumu daha komiktir, portekizden gelen bir aile krallik kurmustur direk ve pesinden askeri seckinlerin krudugu baski rejimleri gelmistir hepsinin ortak yonu kolonilerin bagimsizlik kazanmasidir, kolonilerin populasyonu bagli oldu ulke tarafindan oraya gonderilir, hicbiri yerel halk degildir o topraklarin dogal sahipleri degildirler turk kurtulus savasi ise emperyalist ulkelerin gucsuz bir ulkeyi masada paylastirmasi ve o topragin yasiyanina aldirmadan onalrin gelecekleri ile ilgili akrar verilmesidir bir isgal ve bir direnis vardir, dunyada ilk defa bir toplum "abi adamalr guclu, ne derlerse yapalim" demek yerine acikca "hayir kardesim, bu topraklar bize ait, ustunde herhangi bir soz hakkin yok burada bizim borumuz oter, savas kazandin diye kafana istedigin gibi davranamassin" deme cesaretini gostermistir kaybettigin bir savasin galiplerine savas acmak var burada, "kaybedenin hicbir hakki yoktur" a itiraz var, kaybetsekte biz bir ulusuz ve seninle esit haklara sahibiz iddeasi var herseyden onemlisi o donem turkiyenin yaptigi dunyada "intehar" olarak kabul gordu, misak-i milli ile meclisi mebusandan "ya istiklal ya olum" cikinca verilen mesaj su idi "gerekirse son insana kadar savasicaz ama sartlarinizi kabul etmiyecegiz, davamiza bas veren en son turk oldugu zaman istediginizi yaparsiniz" gene oyle turgut ozakmanin kitabinda bulamassiniz bunu, ataturkun cok bilinmeyen bir hiakyesi vardir amerikali general harbord un anlattigi said: harbord uzun uzun konusuyor ve mandayi tercih edin diye fikir belirtiyor sivas kongresi surecinde, konusmanin bir yerinde aralarinda su diyalog geciyor "pasam, bana bu gorev verildiginde turk tarihini okudum. Gordumki buyuk kumandanalr yetistirmis, buyuk ordular kurmussunuz. bunu yapan bir milletin mutlaka medeniyet sahibi olmasi gerekir taktir ederim ancak bugunki durumunuza bakalaim. siz 1. dunya savasinda basta almanya olmak uzere dort buyuk muttefikken dort yil savastiniz ve sonunda maglup oldunuz. dort muttefikken yapamadiginizi bu vaziyetinzide nasil yapmayi dusunebilirsiniz? fertlerin zaman zaman intehar ettigini gorduk, simdi bir milletin inteharinami tanik olacagiz? milletinizi bu olumden ancak manda idaresini kabul ederek kurtarabilirsiniz" mustafa kemal heyecanla ayaga kalkiyor ve "biz emperyalsitlerin eline dusen bir kus gibi yavas yavas ve sefil bir olume mahkum olmaktansa, babalarimizin oglu olma sifatiyla vurusa vurusa olmeyi tercih ederiz. ve sunuda iyi bilmenizi isterimki bir millet maddi ve manevi butun gucunu ortaya koyar, savasir didinir sonunda basarili olamaz ise o millet zaten olmustur. ben milletimin mutlaka basarili ve muzaffer olucagina inaniyorum" bu sozleri soylerken eli ile avucunun icinde penceye dusen bir kus isareti yapiyordu ve harbord saskinlik icinde kaliyordu. hala uyarilar yapiyor ve sorular soruyordu "pekala! bu kadar buyuk bir ise girisiyorsunuz. paraniz varmi? butceniz nerede ve nedir? bu parasizlik ve vasitasizlikla bu ise girismek memleketi felakete suruklemek degilmidir? bu sorumlulugu nasil ustunuze alabilirsiniz? tarihe nasil hesap vericeksiniz?" bunun ustune mustafa kemal cok sinirleniyor, elinde oynadigi tespihi kuvvetle cekip kopariyor (ataturk tespih iel oynamayi severdi ancak turkiyede buda bir tabudur, ataturkun tesbihli resimleri inonu donemi sansurlenmis, ataturkun tesbih kullandiginin yazdigi olaylar hasiralti edilmistir, belkide bu olayin turkiyede bilinmemesinin bir numarali nedeni budur, asagidaki kelimelerin sertliginide hesaba katarsak) tesbihin parcalari yere dagiliyor, dagilan parcalari avucunda topluyor ve "goruyorsunuz general, ip kopmus ve taneler dagilmisitir. Iste ben aynen simdi yaptigim gibi bu taneleri birer birer topliyacagim,iste goruyorsunuz bu zaten dagilmis. oldursem ben oldururum. yabancilar elinde can cekiserek olecegine kendi evladinin elinde can versin. fakat ben onu oldurmem. Toplayacagim; o dagilan taneleri yeniden bir araya getirecegim!" harbord mustafa kemalin yanindan ayrilirken kendi kendine "bizde olsak, onun yaptigini yapardik" bu tarihin baslangicindan beri oturmsu olan "vae victis" yani kaybedenin hicbri hakki yoktur dusuncesine karsi cikmaktir, bir ulke savas kaybetse bile babanin ahiri gibi o ulkeyi isgal edip istedigin gibi at kosturamassin dir dusunce isin acikli yani 2. dunya savasinin cikmasinin bri numarali nedenelrinden biride budur, turkler sevr analsmasini reddedip sonuna kadar direnip iplerini kendi ellerine alirken almanlar versay in sartlari altinda bogulmus ve bu sartlar adolfu ve nazilerini tarih sahnesine cikarmistir bu gibi antlasmalarla kalici barisin saglanamiycagi fikri ispatlaninca turk bagimsizlik savasinin anlami dahada deger kazanmistir, 2. dunya savasindan sonra yapilan antlasmalar ve alinan kararlarla topraklarin el degistirmesi ile kayneden ulkeleri antlasmalar ile esir etmek imkansiz hale gelmistir, savaslarin sayisinin azalmasinin bir numarali sebebide budur, bugun amerika bile isgal ettigi ulkelerden antlasma ile us disinda bir karis toprak alamamaktadir, irak hukumeti ile arasinda esitlik vardir misal ve bunun garantoru uluslararasi kamuoyudur ozetle kazanan ulkelerin fetih hakki olmasina itiraz ettik, kendi ulkemiz icin bunu sagladik, ataturk olene kadar dunyaya bunu anlatmaya calisti ve 2. dunya savasinin bu sebepten cikacagi konusundan uyardi hakli cikti, nuremberg e kadar kazanan ulkelerin fetih hakki uluslararasi hukukta kabul goruyordu, BM kurulduktan sonra ilk isi bu dusunceyi kaldirmak, ueye ulkelerin toprak butunlugunu kendi istekleri disinda degismez kabul etmek ve pesinden kolonilerin bir bir bagimsizliklarini kazanmasi icin calismak olmustur BM nin dunya ustundeki bir numarali vazifeside budur, o yuzden hicbir lider icin boyle bir kararname cikmamisken unesco 1981 i ataturk yili ilan edip bunu ilan etmistir, BM nin tasidigi ve tasimasi gereken ruhu ataturk BM kurulmadan yillar once isaret etmistir dunya artik vae victis yuzunden bir hitlerin cikmasina daha izin vermez, evet dunyanin durumu cok parlak olmasada 2. dunya savasindan sorna ogrenilen dersler ile durumun 1930 lara oranla cok cok cok daha iyi oldugunu soyliyebiliriz ulusalcilikla filanda alakasi yoktur bunun, basta son kullanma tarihi gecmis zaferin sarabini icip sarhos olmaya ve gecmsi basarilarla ovunulup durmasina kizan benim, ancak turk kurtulus savasinin sunay barisi acisindan onemi budur iste savasa degil barisa olan katkilarimizla ovunelim bide biraz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 viktor said: avrupa soyle biz bole gak guk demiyorum, ozellikle kore ornegi evrdim o yuzden universite diyorsun, turk universiteleri o kadar bilim irfan yuvasiki dunyada adlari duyulmamis, ilk 100 de tek okulumuz yok universiteyi yuksek lise yapan zihniyetten dolayi, gene turkiyeden cikma doktoralara hatat profesorler disarda ciddiye alinmiyor intihal olaylari yuzunden Abi o liste yayımlanan makale "sayısına" bakıyor kalitesine değil. Çok ciddiyim, git bi araştır. Senin bölümünde tanınmış adam olmayabilir, ama sdece benim bölümümde benim üniversitemde dünya çapında tanınmış 6 hocam vardı. Dünya'ya birşeyler katmış, günlük hayatta kullandığın pek çok şeyin içinde katkısı bulunmuş herifler, cidden viktor gözünü seveyim bir araştır =) viktor said: dunya markasi yok diyorum, zorlu ile koc un iste calismalari var, turkiyeden cikan patentlerin cogu bunlara ait ama genede yeterli degil, son senelerde asker sivil ortak girisimler savunma sanayisinde gelismeler var, f-35e parca uretiyor TAI bunlar cok guzel seyler ama yetersiz, 70 milyon nufusu olupta bunun yarisi genc olan bir ulke burasi, issizlik almis basini gitmis burokratik engeller ile firsat esitsizligi yuzunden mahvoluyoruz, siyasetciler a partisi olsun b partisi olsun kendi cukkasinin pesinde, amerikaya felaket bir muhendis gocu veriyoruz bunlar ulkede tutulabilse, sermaye birikimi dogru kullanilsa ve ar-ge ye yeterli onem verilse sahane olucak ama yok iste, bizim yoneticiler efendi-bey kavgalarinda Dunya markası olması ıcın arge şart değil ki, avrupa harici yurt dışı bir ülkeye çıktın mı viktor? Her yer bizim malımız kaynıyor yahu. Televizyonda şekilli afilli reklamlar yapmıyoruz demek dünya markası olmadığımız anlamına gelmez, ha argeye yatırım olsa güzel olur evet, zira burada farkettiğim bişi var bizim mühendisimiz gayet canavar. viktor said: edebiyat cevrelerinde taninmakta oyle onemli degil, marka yaratmak diyorum globallesen dunyada ulkene dovizi sokabilmen icin marka yaratabilmen lazim, butun dunyada taninan bir turk markasi varmi? yok var? Abi nerden sallıyosun bunları =) viktor said: butun dunyanin tanidigi bir turk edebiyatci varmi tolstoy gibi tolkien gibi balzac gibi? Orhan Pamuk? Ha ortaokul gençliği bilmeyebilir avrupada ki, büyülü canavarlı hikayeler yazmıo diye. Bu listeye gene Nazım'ı ekleyebilirsin. viktor said: butun dunyanin tanidigi bir turk siyasetcisi varmi? Bülent Ecevit?Abi zaten siyasetçi adam "ünlü" olmak için uğraşmaz, bilmemek bilmeyenin cahilliğidir. Sen Churchili onu bunu oyunlardan filimlerden biliyosun siyasi başarılarından değil. Çıkar bakayım filimleri oyunları aradan, var mı hiç dışarıdan tanıdığın siyasetçi? viktor said: Ataturk u ve ismini oyle kotu kullandikki disarda insanlar diktator gibi algiliyorlar artik, Ataturke laf edince deliren ve cildiran turk imaji olustu, kasten trolliyor herifler Ataturk hele kilit noktasi bu isin, bu duzeni degsitirmek icin yasadi, size hicbir dogmatik dusunce birakmiyorum tek yol gostericiniz akil ve bilim olsun dedi ve bunu soyliyen bir insani hatirasina kufreder gibi dogmalastirdik, soguk devlet otoritesinin sembolu yaptik aman gencler duzene karsi cikmasin diye dunayda emperyalizme karsi ilk basarili silahli mucadeleyi vermis, pek cok somurge ve direnise ilham kaynagi olup 3. dunyanin kahramani olmus bir insani heykellere resimlere ve siirlere hapsettik, bursa nutkunu ortadan kaldirttik olay avrupa karsisinda eziklik degil durum degerlendirmesi, bir zamanlar ingiltere gibi fransa gibi cin gibi bir dunya gucu olan bir devletin nasil bu hale geldigini soyluyoruz, neleri yanlis yaptigini zafer sarhoslugu icinde savas alani haric herseyi ihmal ettigini ve keyfi yonetildigini soyliyoruz hadi onlar hakli, zaferi bizzat yasamislar 1453 te kazanilan bir zafer sarabini bugun bile icip sarhos olmaya kasanlar var, tutarsiz guc hayalleri ve neo-osmanlici yaklasimla neler yaptiklarini goruyoruz borcu borc ile kapayarak yuruttugun giderek buyuyen bri cari acigin var, ulkende baska ulkeler kendi gucleri ile istedikleri zaman rahatca hukumet dusurebiliyor, avrupada muzakerelerde cifte standartlara bogulmussun ama obru yandan osmanlicilik oynamaya kasiyorsun, tutarsiz adimlar atiyorsun ecdadimisss kiymetlimissss diye duygular uzerinden olmuyor bu isler neyse daha yazmiyim, dis siyaset olsada siyasete giriyor Bunların Osmanlı ile zerre kadar alakası yok. Borç morç, bitmiş gitmiş borç 1954 te, kaldı biz fırsatı 1950'de kaçırdık öncesinde değil, yaptığın durum tespitinin hele dünya markası olmamakla hiiiiiç alakası yok. Kaldı ki, Ben osmanlı döneminde padişahlık yapmış sadece abdulhamit 2 yi severim kafası çalıştığı için, Ecdadım bile demem. Ama sonuçta, bişiler katmış adamlar. Haklısın orası ayrı. Ammavelakin, Bizim millet dünyaya hiçbirşey katmamış demek, birilerinden biraz fazla etkilenmişsin veya fazla televizyonda izlediklerine inanıyosun demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 marka yaratmak diyorum marka sabaha kadar iddea et, bizim ulke en buyuk diyen borat tan farki olmiyor, konularinda uzman adamlarin tanimasi hicbirsey ifade etmez marka yaratamadiktan sonra hollywood gibi marka yaratabilmen lazim orhan pamuk ile bir tosltoy u veya kicikirik twilight yazarinin satis kapasitesini karsilastirmiyorsun heralde? twilight yazari orhan pamuktan daha degerlidir, veya heri potir in yazari cunki satiyor, ulkesine doviz sokuyor mehmet oz bir markadir, deli gibi satiyor kitaplari misal ama dovizi turkiyeye degil amerikaya gidiyor cunki kaptirmisiz adami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar