Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super 8 (J.J. Abrams)

progamer

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:

Açıkça söyleyeyim bundan 3-4 sene önce filmler hakkında yorumlara değer verdiğim bir yerdi burası, artık "ne saçmaladılar bu sefer artık" diye gelip bakıyorum. O derece.

ahah çok iyi ya. başkalarının fikri seninle bir olmayınca direk ne saçmaladılar mı oluyor. orijinallik açısından 10 üzerinden 0 olan bir film sonuçta.

bir de gören de millet sinema tarihinin en iyi filmlerinden birini eleştiriyor sanıcak. kaldı ki godfather'ı, star wars'u, se7en'ı vs vs bile beğenmeme hakkına sahiptir herkes.

ama şu film bildiğin kötüydü yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nilep hemen yandaş olmuuş ahah

valla paticikte genelde bi film beğenilmiyorsa kötü film oluyor hakkaten

ha ama arada böyle inception tırttı.godfather adam değildi diyenler oluyor tabi

bugun ne seyrettiniz konusunda mesela millet yüksek puan veriosa ve izlememişsem,izlediğimde beğeniyorum

bu arada beğenmemek eşit değildir kötü film

milelt genelde ben beğenmediysem kötüdür beğendiysem iyidir diye düşünüyor.bazı filmler baya iyi olmasına ragmen zevkine uymayabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

LathspeLL said:

Açıkça söyleyeyim bundan 3-4 sene önce filmler hakkında yorumlara değer verdiğim bir yerdi burası, artık "ne saçmaladılar bu sefer artık" diye gelip bakıyorum. O derece.

ahah çok iyi ya. başkalarının fikri seninle bir olmayınca direk ne saçmaladılar mı oluyor. orijinallik açısından 10 üzerinden 0 olan bir film sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Hayır film bildiğin iyiydi.

Filmin yeni bir fikir getirme derdi yok, buram buram nostalji kokan, nostaljik olsun diye yapılan bir film. Saçma sapan beklentilere sahipsiniz.

Kimsede über klasik demedi filme.

şu yani, orjinalliği olmaması gereken filmi orjinal dğeil diye eleştirmek çok saçma lan, superman'e gidip "o ne lan adam uçuyo böyle film mi olur" demek kadar saçma. Kamera kullanımı, müzik kullanımı vs. zaten şahane ona değinmeye bile gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Hayır sadece elmaya armut demek enteresan oluyor.

sen elma(=iyi) diyorsun diye elma olmuyor film, onu bi bilesin de =)

E.T. bana yeter. günümüzde çok çok daha iyisi çekilebilecekken, sıfır orjinallik ile sözde E.T. çakması, leş bir film yapıp karşımıza çıkarmasınlar. o tür bir şey yapacaklarsa, çok çok daha iyisini çekebilirlerdi. veya E.T. remake olsaydı. super8'miş peh
Sosyal ağlarda paylaş

Sinemanın tek olayı beklentileri karşılamak mı? Ben çıksam "beyler bok gibi film çekiyorum 4 alırsa namaza başlarım" desem, haklı çıksam takdir edip övecek misiniz benim filmimi de? "Adamın iyi film yapmak gibi bir kaygısı/iddiası yoktu" diyecek misiniz?

Orjinallik de beğeniyi getiren şeylerden biridir, en azından benim için. Ne kadar güzel işlenirse işlensin, senaryosu taklit/sığ/klişe vb. ise direk 7.5 üzerinden falan değerlendiririm, geri kalan faktörler süperse alır işte 7.5 mesela.

Tabii Abrams filmiymiş, Spielberg reyizmiş, Nolan kralmış, falanca yargılarmış, öyle takıntılarım olmadığından daha objektif olabiliyorum bu konuda. Fanboylara laf anlatmak genelde imkansız oluyor.

En önemlisi; tüm bunlar kendi fikirlerimdir, bunlara uymadı diye insanlara "lan Pati de ne cahilmiş sinemadan anlamıyor" gibi abuk subuk laflar atmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben demiyorum bir çok kaynak elma diyor zaten.

Rottentomatoes'da %82, IMDB'de 7.8 almış.

İncelemelerin çoğu zaten aynı noktaya parmak basıyor. Özeti şu:
"Remember the good old days? This is the movie you went to see on a Saturday afternoon in the good old days"

Film işte bu, bunu başarmak istiyordu ve başardı. Kiminize hitab etmiyor olabilir "ama iğrenç, pislik film" derseniz yapıştırırım cevabı.

Film iyi nokta
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası kalıcı bir fanboyluğum yoktur, Spielberg en sevdiğim filmmaker'dır ama son filmlerini sevmem. Abrams'ın severim ama bir sürü hatası vardır. Ben film iyiyse filme iyi derim, kötüyse kötü. War of the Worlds kötüydü, "süper lan!" mı dedim?

Hala orjinallik diyorsunuz, beni delirten o. En başta üstü kapalı filmin ne olacağını yazdım burda, ona rağmen orjinal beklenti ile gidiyorsanız hata sizdedir.

IMDB'yi yaş gruplarına bölmüşsün fakat 7.3'te iyi bir skordur. Ayrıca aynı ayrımı rottentomatoes, /film ve benzeri önemli sinema sitelerinin editör'lerine de yapmanı beklerim.

Orjinallik beğeni getiren birşeydir tabiki, kuşkusuz. Fakat vaad'i nostalji olan filmde orjinallik aramak, futbol maçına bilet alıp basket maçı izlemeyi beklemek gibi bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten yapılmış olan şeyleri taklit edip "ölmeden son bir vole vurayım lan" demek ne zamandır nostalji oldu? Bir de E.T. örneğini verip duruyorsunuz yani, self fail. O zamanlar E.T. gibi bir şaheseri yapmak ne kadar süper bir başarıysa, 2011'de şu kadar klişe bir şey çekmek de o kadar başarısız. Çerezlik, olağan bir film.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sırf orjinallik değil ki konu? Öyle olsaydı dünyanın en klişe konusunu birebir aktaran avatarı eleştirdiğimde (çekimleri falan eleştirmedim zaten, müthiş bi görsel şov ama vasat film demiştim sebebini de senaryo ve oyunculukla açıklamıştım) burada orjinallik diyenler o topicte bana yüklenmezdi.

konu filmde nasıl desem, kayda değer bir şey yoktu. konu orjinal olmamasının yanısıra sığ, iyi işlenmemiş. Bir ET'yle Goonies'le falan kıyaslanır gibi değil. Yani filmde Abramsla Spielberg çıkıp "hatırlar mısın bi ET vardı 80lerde, böle ayın önünden bisikletle uçuyolardı falan" dese bile daha başarılı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...