Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siirt'te 7 küçük kıza toplu tecavüz

Queen

Öne çıkan mesajlar

Abi ne yazık ki bunları yargılasan da bir şey olmayacak ki.

Al bak oradaki gazeteciye şeyh efendinin izinsiz resmini çekmişsin diye telefon gelmiş polisten. Şeyh dedikleri şerefsiz de tecavüzcülerden.

Bu memlekette bir savcı fetoya saygısızlık yaptı diye başka adama saldırmıştı zamanında.

Ne adaleti ne hukuku şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

tellos said:

Ya.. Ben medyayı da anlamıyorum,
hani üstüne gittiğinde en azından bişeler oluyor tırmalamak lazım.

böyle davalarda direk gizlilik kararı alınıyor. medyanın da yapabileceği bir şey yok. hürriyet o dünkü haberiyle sağlam ceza yiyecek.

Hürriyet yiyeceği cezayı kaldırırda bu tip olaylar medyaya yansıtılmadan örtbas edildiği bir ülkede bu tip insanlarla yaşamayı kaldırmak çok zor.

Muhabiri polis şeyh efendisinin isteği üzerine arıyormuş... Hangi çağın hangi kafanın leşleri bunlar anlamadım ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de muazzam bi klişe sürmekte şu topikte; olayın eğitimle, cehaletle falan hiç ilgisi yok arkadaşlar. son derece kültürlü, eğitimli insanların içinden de tecavüzcüler, pedofiller çıkıyo gayet. avusturyada kendi kızını 14 yıl apartmanın bodrumuna kapatan herif cehaletten mi yaptı bunu gözünüzü seveyim. burada bambaşka bir mekanizma var, bir iktidar kurma çabası, kadının (ya da kızın) basitçe bir nesneye indirgenmesi..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

ha bi de muazzam bi klişe sürmekte şu topikte; olayın eğitimle, cehaletle falan hiç ilgisi yok arkadaşlar. son derece kültürlü, eğitimli insanların içinden de tecavüzcüler, pedofiller çıkıyo gayet. avusturyada kendi kızını 14 yıl apartmanın bodrumuna kapatan herif cehaletten mi yaptı bunu gözünüzü seveyim. burada bambaşka bir mekanizma var, bir iktidar kurma çabası, kadının (ya da kızın) basitçe bir nesneye indirgenmesi..

O bodrum olayı çok uç bir örnek kesin o adamda bir sorun var. Siirt olayı ile bağdaştırılamaz bence. Siirt olayında bölgeye has birşey var. Adamlar kızlara tecavüz ediyor 2 sene boyunca ortaya çıkmıyor. Gizli bir dayanışmada var adamların içinde.Alttan alta durumun ortaya çıkmasını engelleyici bir toplum baskısıda var. Kızlar kendilerini ifade edemiyor bile korkudan öldürülür yada ailemiz çok kızar gibi nedenlerle susuyorlar. Toplum onlara öyle benimsetmiş çünkü, gerekirse sus senin tecavüze uğraman bunun ortaya çıkmasından daha kötü olamaz gibi.

Kadın orada ancak namuslu ise (yani onlara göre namus kavramı)insan, yani yine insan değilde işte 2. sınıf insan. O sğırlardaki zihniyete göre bu kızlar zaten tecavüze uğramış, zaten bunlar o yolun yolcusu, zaten bunlarla kimsede evlenmez, artık bunlar insan bile değil gibi düşünceler ile kızlara aynen bir mal gibi davranmışlar.

Artı, sevgisizlik, cinsel açlık, empati kurma eksikliği, eğitimsizlik, cehalet vs.

Ama bunların hiçbiri bahane olamaz, bunun arkasına sığınmak ve eylemini meşru göstermeye çalışmak kabul edilemez. Nasıl bunu engelleyebiliriz derseniz. Şu aşamada engeleyemeyiz o düşünce yapısını tasfiye etmek tek çare.
Sosyal ağlarda paylaş

Lisans üstü eğitimi gören öğrenciler ve dünya çapındaki saygın profesörlerle birlikte gözümüze iki tane ilköğretim öğrencisi kestirdik. Bu kızlara senelerce 2 milyon vererek tecavüz ettik. Gerek dünya çapında işler yapan profesörlerimiz gerek kansere çare arayan bilim adamlarımız söz birliği ederek bu olayın akademik kurumların dışına sızmasını önledik. Geçende bir gazeteci bu olayı soruşturmak için geldi. Hemen para yedirdiğimiz polisi kadıncağızın arkasına taktık. "Hocamızın izinsiz resmini çekmişsin, gelip ifade ver" dedirttik. Random tecavüzü cahillerde yapar. Biz cehaleti yenmenin verdiği güçle bütün bilim camiasının söz birliğiyle senelerdir yürütüğü bir olaydan bahsediyoruz.

Bu mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış yeri alıntılamışsın heh.

Bütün şehir organize tecavüz düzenliyor. Kızlar, (onları geçtim aileleri bile) tecavüze uğradıklarını söyleyemeyecek kadar gerici bir baskıyla büyümüşler. Olay senelerce sürüyor. Şehrin adı kirlenmesin bahanesiyle olay gün ışığına çıkmıyor. Gazeteciler olayı araştırmaya çalıştıklarında ise Şeyh'lerin köpekliğini yapan güvenlik güçlerinin önlemesiyle karşılaşıyorlar. Cahillikle alakası yokmuş o zaman diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun cehaletle falan alakası yok. insan olup olmamakta bitiyor olay. bu işi yapanlar insan olmadıklarını kanıtlamışlar direk.

şimdi bana bu 100 tane mahlukatın, hapise girip çıktıktan sonra aynı şeyi yapmayacağını kim garanti ediyor? açıkçası kimse çocuğunun eşinin dostunun böyle mahlukatlar içinde yaşamasını istemez. bana göre de yaşamayı hak etmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

Peki bunda cehaletin etkisi yok mu? Bi tarafta tek bi pedofil var, diğer tarafta 13-14 yaşındaki kızları "paylaşan" ve isimleri kötüye çıkmasın diye susan koca bi kalabalık. Kadınların kızların böyle meta haline gelmesini isteyen sistemin halk üzerinde bu kadar etkili olabilmesi cehaletten değilse nedendir?
Sosyal ağlarda paylaş

sorunu görmezden gelmek nası oluyo tam olarak? sorunu bir "eğitim" sorunu haline getirmekle sanki çözülüyo da..

burdaki arkadaşlar suçluyu lanetlemekle, küfretmekle, asıp kesmekle sorunun halledeceğini düşünüp vicdan mastürbasyonundan öteye gidemiyo. bu esnada suçlularla aranıza net olarak koyabileceğiniz tek bariz ayrım "eğitim", bazı ırkçı kafalara göreyse mensup olduğu halk. mesafemizi koyuyoruz agalar, biz tertemiziz, onlar çok kirli ve temizlenmeli, bugünkü vatandaşlık görevimizin de sonuna geldik, hayatta başarılar.

öte yandan gerçekten mağdurun yanında yer almak, böyle bi söylemle mümkün müdür diye düşünen var mı? ı ıh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...