Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kaldı ki eşşek gibi çalışman şu bu için ailenin de adam gibi imkanı olmak zorunda, fakirliğin sebebi tembellikmiş gibi konuşucak küstahlığı kendinizde nerden buluyosun rew anlamıyorum. bütün gün hamallık yapan adamdan ne "üstünlüğün" var söyle hadi
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

Holy said:

Kurtuluş Savaşı çok uzakta değil be canlar, açın okuyun. "Aman abi ben bedelliyi bekliyorum" deseydi Seyit Onbaşı.

şu mantıktan bir kurtulamadık. işin komiği bunu söyleyenler elinde silahla dağa koşulanlar değil, subaylar, belli bir gelir düzeyinin üstündekiler, kütahyada yapanlar. holy şırnakta falan askerlik yapmış ol da utandır beni lütfen.
Henüz yapmadım askerliğimi ama okulum bittiğinde bir an önce yapmayı düşünüyorum.

Ayrıca bu mantıktan kurtulmak ne demek ki?
Gerçekten 90 yıl önce bu mantıkta olmasaydı ataların, şu anda bu ülkede bu şartlarda yaşıyor olabileceğini düşünüyor musun?
Mesaj tarihi:
Holy said:

Afedersiniz de hakikaten siz ya Türk Tarihi okumamışsınız, ya da Türk geleneklerinin getirdiği şeyleri taşımıyorsunuz kanınızda. Kurtuluş Savaşı çok uzakta değil be canlar, açın okuyun. "Aman abi ben bedelliyi bekliyorum" deseydi Seyit Onbaşı.

askerlik ayrı kurtuluş savaşı ayrı abi alakası ne
birinde sana verilcek olan 15 aylık zorunlu askeri eğitim
diğer tarafta vatanını kurtarmak hatta anneni kardeşini arkadaşlarını yaşatmak için verdiğin bi mücadele
ki ben zannetmiyorum seyit onbaşı mükemmel bi askerdi sadece her türk gibi(en azından türklerin %60'ı gibi diyim) vatanına bağlı bir insandı ve olması gereken o
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Ha, askerlik konusunda durum farklı tabii. Zaten 20 yaşında alıyolar askere, hadi okuyosun falan 25 olsun. Eninde sonunda 2 sene en fazla tecil hakkın var çalışmak için (m.s. yaptıysan 1 sene hatta), bedelli askerlik parasını da 2 senede çıkarmak zor. O yüzden anca "babadan zengin"ler ya da ailevi durumu iyi olanlar askerliği bedelli yapıyorlar. Haliyle orada eşitsizlik var evet.

kısa dönemi belki sıfır tecrübe maaşla çıkartamassın ama uzun dönemi her türlü kurtarır
çalışmaya vakit olmadan askere alırlar diyorsan o ayrı
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

hmm evet ucunda ölüm kalım olan bişeyde ordumuz tek suçu fakir olmak olan insanları askere alsın ölsün gebersin kodumun fakirleri

abi, ucunda ölüm kalım falan yok hepsinin. Ülkenin belli bi kısmında askerlik yapan insanların durumu o. Yoksa kütahyada etimesgutta falan askerlik yapan adamın ölme diye bi olayı yok.

Sanki her askere gidenin can güvenliği tehlikedeymiş gibi konuşmayın, yok öyle birşey. Senden benden rahat yaşayan var askerde, git bakalım zonguldak ereğlide sahil güvenlik askerleri nasıl yaşıyor askere gidicem diye ağlarsın sadfgh

Öyle ölüm kalım diye bahsetmek çok gerçekçi değil askerliğin tamamı için.
Mesaj tarihi:
oha be 7 sene olmuş

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=92648
said:
BAŞBAKAN ERDOĞAN, BEDELLİ ASKERLİK İÇİN 10 BİN DOLAR VEREN VATANDAŞA '15 BİN DOLARDA ANLAŞALIM' DEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Divapol Sunta Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.
22 Temmuz 2003 Salı 10:10
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Divapol Sunta Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

Açılış törenine gelenlerin aranması sırasında bazı vatandaşların üzerinden bıçaklar ve şişler çıktı. Erdoğan ile koruma amiri Maksut Koral'ın aynı takım elbiseyi giymesi de dikkati çekti. Erdoğan, AKP diyen sunucuyu da 'AKP değil, AK Parti' diye uyardı. Daha sonra İstanbul'da İMKB'nin seans salonunu ziyaret eden Erdoğan, finans uzmanları ve 'broker'larla sohbet etti. Broker Ufuk Gürül'in bedelli askerliğin çıkartılması yönündeki talebine karşılık Erdoğan, 'Kaç para vereceksin?' diye sordu. Gürül 10 bin dolar önerince, Erdoğan, '15 binde anlaşalım' diye şakalaştı.
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:

Holy said:

Afedersiniz de hakikaten siz ya Türk Tarihi okumamışsınız, ya da Türk geleneklerinin getirdiği şeyleri taşımıyorsunuz kanınızda. Kurtuluş Savaşı çok uzakta değil be canlar, açın okuyun. "Aman abi ben bedelliyi bekliyorum" deseydi Seyit Onbaşı.

askerlik ayrı kurtuluş savaşı ayrı abi alakası ne
birinde sana verilcek olan 15 aylık zorunlu askeri eğitim
diğer tarafta vatanını kurtarmak hatta anneni kardeşini arkadaşlarını yaşatmak için verdiğin bi mücadele
ki ben zannetmiyorum seyit onbaşı mükemmel bi askerdi sadece her türk gibi(en azından türklerin %60'ı gibi diyim) vatanına bağlı bir insandı ve olması gereken o
Hiç bir eğitim almadan 40 yaşında savaşman gerektiğinde çağrıldığın zaman eline silahı alıp "hadi abi nereye sıkıyoruz" şeklinde mi savaşacaksın?

Temel eğitimi bu tip durumlar için alıyorsun zaten. Teyakkuz durumunda çağrıldığında askerliği biliyor olman için.
Mesaj tarihi:
ya sanki memleket istila ediliyor.bizim memleketimiz topla tufekle değil ztn elden gidiyor.istediğin kadar askere git.

ha beni sınıra koyarlarsa sonuna kadar giderim yani hiç farketmez.ama bedelli yapıp hayatıma şehit olma riski olmadan ve ömrümden gidicek 1 senenin karıyla devam etmek daha güzel olur :)

yoksa gidicez yani kaçışımız yok
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

kaldı ki eşşek gibi çalışman şu bu için ailenin de adam gibi imkanı olmak zorunda, fakirliğin sebebi tembellikmiş gibi konuşucak küstahlığı kendinizde nerden buluyosun rew anlamıyorum. bütün gün hamallık yapan adamdan ne "üstünlüğün" var söyle hadi

Tek suçu tembellik demiyorum, ama devlete fırsat eşitliği yaratmıyor diye kızın kızacaksanız, yoksa fakir zengin ayrımı yapıyor diye kızamazsınız diyorum.

Gün boyu hamallık yapan adamdan farkım şu, ne orta öğretimde (ortaokul-lise birleşikti benim dönemimde) ne üni ve sonrasında özel okulda okumadım, annem babam da öyle zengin değil (bir 3-4 senedir yeni yeni maddi durumu oturtup refaha erdiler) ama uğraştım didindim, Türkiye'nin en iyi anadolu lisesinde okudum, sonra en iyi okullarından birinde üni okudum diğerinde mastır yapıyorum (eğer istersen ö.m.den okul isimlerini de yollarım). Yani kendime yatırım yaptım, kendimi geliştirmek için uğraştım didindim (hala da bunu sürdürüyorum.)

Ha, herkes benim kadar şanslı değil tabii daha zor koşullarda daha azını yapabilirler, ama sonuçta çoğunluğun iyi kötü bir şansı var.

Şansı olmayanlar ya da şansını tepenler için zaten devlet sağlık ve eğitim sistemi getirmiş durumda. Ha, bunlar şu anda son derece sorunlu, buna karşı çıkabilirsiniz. Ama kendine yatırım yapan, kapasitesini tamamen kullanıp para kazanan adam da haliyle parasını verip ayrıcalığa sahip olacak.
Mesaj tarihi:
Ben diyecektim holy demiş. Askeriye "adam yapmak" için almıyor askere zaten. Toplumdaki bakış bu sadece. Ordunun amacı, teyakkuz halinde temel eğitim almış, en azından silah tutmayı bilen adam yetiştirmiş olmak.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:

tek amaç oysa 30 günde de öğrenirsin. 6 ay olan kısa dönemde 1 ay olsun o zaman fiksleyelim.

30 günde sadece silah tutmayı öğretemezsin her kesime. İnsanların hepsi bir değil. Kaldı ki disiplin konusunda da insanların kazanımları oluyor büyük ölçüde.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Werewolf said:

Tek suçu tembellik demiyorum, ama devlete fırsat eşitliği yaratmıyor diye kızın kızacaksanız, yoksa fakir zengin ayrımı yapıyor diye kızamazsınız diyorum.

Gün boyu hamallık yapan adamdan farkım şu, ne orta öğretimde (ortaokul-lise birleşikti benim dönemimde) ne üni ve sonrasında özel okulda okumadım, annem babam da öyle zengin değil (bir 3-4 senedir yeni yeni maddi durumu oturtup refaha erdiler) ama uğraştım didindim, Türkiye'nin en iyi anadolu lisesinde okudum, sonra en iyi okullarından birinde üni okudum diğerinde mastır yapıyorum (eğer istersen ö.m.den okul isimlerini de yollarım). Yani kendime yatırım yaptım, kendimi geliştirmek için uğraştım didindim (hala da bunu sürdürüyorum.)

Ha, herkes benim kadar şanslı değil tabii daha zor koşullarda daha azını yapabilirler, ama sonuçta çoğunluğun iyi kötü bir şansı var.

Şansı olmayanlar ya da şansını tepenler için zaten devlet sağlık ve eğitim sistemi getirmiş durumda. Ha, bunlar şu anda son derece sorunlu, buna karşı çıkabilirsiniz. Ama kendine yatırım yapan, kapasitesini tamamen kullanıp para kazanan adam da haliyle parasını verip ayrıcalığa sahip olacak.

zengin olmamakla fakir olmak aynı şeymiş gibi konuşmuşsun

kaldı ki kişinin kendine yatırım yapmamış olması onun zorla silah altına alınması ve çatışmaya yollanmasını da haklı kılmıyor

ek olarak paraya göre ayrımı devlet değil özel sektör yapar, çocuğunu özel okula göndermekten bahsedilmiyor burada

@seagle: evet etimesgut falan var diye hakkari şu bu haritadan silindi, pkk bitti haklısın

ciddiye alıp cevap vermeye bile üşeniyorum da, lütfen tartışırken bi argüman ortaya koyacaksanız üzerine beş dakka düşünün be abi, çok bişi istemiyorum
Mesaj tarihi:
blazkowicz said:

bedelli askerlik kökten saçma, evet. ama bunu eşitliğe aykırı diyerek söylemek de saçma.
askerlik kurumu modernize edilmeli (hem tehcizat hem de kafalarda) artık ve bunun yolu profesyonel askerlik.
onun icin "2013'ten sonra belki" diyor genelkurmay
  • Yeni Oluştur...