Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 SeaGle said: shipitducy said: gitmiyor herkes ya. sikma sen canini. valla ben sizi askere gönderme meraklısı değilim zaten de, askerden yırtabileceğinizi sanmıyorum ölene kadar. Yasal sınırların içinde olmadığı sürece askere gitmemek diye birşey yok. Gün gelir gidersiniz yani, dikkatli olun. şişman oluyosun (örn: +50 kilo ben) çürük raporu alıyosun bi daha da kimse seni sormuyo.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 tamamen demokratik ve yasaların tamamen güzelce işlediği bir ülke olsak askerliğini uzun dönem yapmışlar arasından rastgele seçilmiş 30kişi ile dışarıdan -askerlik dışı- 3ay eğitim almış 30kişiyi askerlik bakımından karşılaştırtmak isterdim.. askeri olarak hangisinin başarılı olacağının merakı içerisindeyim.. hani askerlik sonuçta ülkeyi koruma falan ya.. ondan dedim.. keşke bedelli falan yerine dileyene anasının ağlayacağı kompakt askerlik çıkartsalar.. 90gün full action.. sağlık durumu ve kas durumu el verenleri alıp versinler askerlik 101-201-301'i 3ay içinde. babalar gibi dönelim.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ergen tribi yapan var ama aynaya bakman lazim savaslar ve askerlik dunyanin gercegi, herkez silahsiz askersiz sinirlari olmiyan bir dunya ister, ergen hayalinden baska birsey degildir bu hayatin britakim gercekleri vardir, askerlik ve savaslarda bunlardan biri cocuklugumdan beri hayatim kislalarda gecti, iyisiyle kotusuyle askerligin herseyini gordum duydum, bir ust rutbelinin egosundan hayati mahfolan adamdan tut besparmakta usudugu icin bankadan aldigi bri cuval sterlini tanimadigindan yakan askeri veya ihtilal sirasinda beslenmeyip asilmasi gereken gencleri kurtarmak icin kendini atese atan komutanida askerligin basladigi yerde akil ve mantik biter derler, cok dogru bir tespit burda erdemlidir sereflidir sudur budur diyen yok, su anda yukumluluk gidip yapicak tabi yukumlu olan askerlige cok bayilsam deniz lisesini kazandigimda kagidi o yasimda yirtip atmaz giderdim simdiye subay olmustum dunyanin en kotu islerinden biri ama birilerinin yapmasi lazim hayatin gercegide bu, pro askerlik bedelli vs vs olunca hicbirsey degismiyor, sembolik savunma ordun olsa japonya gibi ulkenin dort tarafinda amerikan askerlerini besliyorsun
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ahahaha evet bütün gün sağı solu süpürmekten başka bişi yapmayan askerler hayatın bi gerçeği
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 mühendis adamı alıp 5 ay boyunca ot yoldurmazsak ülkemiz ne hale gelir sonra...
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ot yolmak istemiyosanız doguya gitmek istiyorum diyin çatışma bölgesine
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 o olay ot yoldurmaktan daha saçma zaten. hayatında daha önce eline silah almamış yeniyetme askeri, hayatının yarısını dağda geçirmiş gerilla eğitimi almış adamın karşısına koyuyosun. tek eksiğin sırtında bi hedef tahtası.
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 sosyoloji parçalamayın lan ergenler
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 bin kitap okumuş bi adamın bu halde olması ne kadar acı ya hakkaten okumakla olmuyomuş bazı şeyler
numberten Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 İki arkadaşım görevlerini doğuda yaptılar,sık sık çatışmalara katılmışlar. Çatışmada ölmemek için sadece ellerimizle silahı kaldırıp rastgele ateş edip bitmesini bekliyorduk diyolar. Ömründe yalnızca half life'da eline silah almış gençleri biraz eğitimden sonra yıllardır dağda yaşayan teröristlerin karşısına çıkarıyorlar,yazık değil mi bu insanlara?
Holy Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 yahu ne yapılmasını bekliyorsun ki? gidip albaylar mı çatışsın teroristlerle? ne de olsa adamlar yıllardır asker.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Viktor öyle bi yazmışsın ki zorla askerlik bittiği anda ordu çökecek anında dalacaklar bize gibi. Evet, 6 ya da duruma göre 15 ay ot yolup tuvalet temizleyip bank başında nöbet tutan 800.000 adam ayakta tutuyo ülkeyi, yoksa bittiydik valla, düşman 4 bir yandan gelecek ama "lan ya şu ot yolucular beni de ot yerine koyup ağda yaparsa" diye korkusundan gelmiyo :(
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Holy said: yahu ne yapılmasını bekliyorsun ki? gidip albaylar mı çatışsın teroristlerle? ne de olsa adamlar yıllardır asker. hayır işte profesyonel asker tutulsun o çatışsın deniliyor.
axedice Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Oha holy. Adamlar resmen cannon fodder olarak konmuş, hiç bi terslik göremiyor musun bu resimde? Yoksa kutsal askerlik görevi cannon fodder olmayı da kapsıyor mu?
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Holy said: yahu ne yapılmasını bekliyorsun ki? gidip albaylar mı çatışsın teroristlerle? ne de olsa adamlar yıllardır asker. Hayır, prof. olarak askerlik yapan adamlar var burada, askeri lise mezunları, harp akademisi mezunları. Hepsi general mezun olmuyor, özel bordo bereliler var komandolar var var oğlu var yani. profesyönel askerliğe geçersen alır gönüllü bu işten para kazanacak adamı eğitirsin 2 sene, cengaver gibi savaşır. 2020de prof askerliğe geçilecekmişmiş de genelkurmay açıklama yapmış. Aferin, üzerinden 100 sene geçtikten sonra değiştirmek bi güncellemek akla geldi yasayı.
Holy Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 siz de öyle bir yazıyorsunuz ki adamları sokaktan çevirip eline silah verip "VUR!" diyorlar. acemilik, eğitimler hep bu tip koşullar için yapılıyor zaten.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 20 gün eğitim sonunda rambo oluyo oysa, dağdaki 5-10 senelik gerilla eğitimli teröristten farkı olmuyo
Holy Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Ben burada profesyonel askerlik sistemini kötülemiyorum yalnız, şu anki sistemle bundan daha iyi yapılabilecek bir şey yok mesajı vermek istedim. Siz sadece bu duruma karşı aşırı hassas olduğunuz için direk tepki beklediğiniz yönden algılayıp ona göre cevap verdiniz. Şu anki askerlik sisteminde, gidip albaylar mı çatışmaya girsin, bordo bereliler mi?
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 said: Hayır, prof. olarak askerlik yapan adamlar var burada, askeri lise mezunları, harp akademisi mezunları. Hepsi general mezun olmuyor, özel bordo bereliler var komandolar var var oğlu var yani.
Holy Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 hehe hepsinin görevi farklı yalnız, bilmem onun farkında mısınız. bordo berelilerin işini de başkası yapsın onlar siperde çatışırken o halde.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 O zaman ona uygun adam da yetiştirirsin. Hem meslek olarak askerlik seçmiş adamın itiraz edeceği bir durum değil hem de elinde donanımlı bilgili deneyimli asker olur. Kaldı ki ülkenin doğusunda sınırlarında savaş çatışma var diyoruz, asker adamın başka işi var diyosun :)
Holy Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 abi asker değil, bordo bereli diyorsun bana. özel harekat timi bu adamlar, sıcak çatışma için yetiştirilmiyor. profesyonel askerliğe geçilirse dediğin mantıklı, ama geçilene kadar böyle gitmek zorunda çünkü yeterli askeri bulamazsın çatışmaya girecek.
axedice Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Askerin işi kağıt kürek evrak falan. Bi de hayatında eline silah almamış adamı cepheye yem olarak sürmek askerin işi. Terörist elin garibini öldürmekle uğraşırken aradan bütün killleri ve xpleri topluyorlar sonra. Aslında mantıklı lan, hem hayatını tehlikeye atmıyo hem de mis gibi asker komando bişey.
knoxville Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 29 sayfa ne tartıştınız la neyse bu olay gelirse yaş sınırı kaç olur?
Öne çıkan mesajlar