Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlikde Nerden Çıktı Yaa... :(

Llama

Öne çıkan mesajlar

Günümüz şartlarında her ülkenin güçlü bir ordusu olması gerekiyor bu mutlaktır.Ama biraz daha iyi bir sistem üzerine kurulu olsa daha iyi olmazmı?
Ayrıca ben kimseyi öldürmek zorunda kalmak istemiyorum.Birisini öldürerek onurlanmakta istemiyorum.O yüzden şehitlik kavramınada inanmıyorum
Kısacası keşke olmasaydı ama madem olmak zorunda katlanacağız
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 25 Nisan 2004 06:13 tarihinde demiş ki:
said:
EagleEye, 25 Nisan 2004 05:59 tarihinde demiş ki:
ayrıca açıkçası ben öldükten sonra onurum olsa nolur olmasa nolur
sonuçta ölmüşsün herşey bitmiş senin için
onurlu bir ceset olmanın kime ne faydası var

Geride bıraktıklarına.
Karına anana babana çoluğuna çocuguna.

Ama insanlar bugün sadece kendi insanlarının hayatı için savaşmıyor.En yakın tarihten örnek ırak savaşı işte
alakasız ülkeler asker yolladı savaşa.Benim ne işim var ırakta korede falan
Sosyal ağlarda paylaş

dediklerimde bir özet geçiyim..
iyice saçmalasim bir yerden sonra..

-Askerlik zorunlu olmamali.
okuldan tek farki gördügüm kadariyla daha fazla kosmak ve silah egitimi alma.
ancak bu da, beraberinde maç sonrasi hava tabancasini sikan magandalarla, laila önünde tabanca kutulari getiriyor..
ayrica askeren gidenler, yaslandiklarinda da tig gibi, formda vücutlu insanlar olmuyor..
hala saglik problemleri sürüyor..

-20 yasinda yeni hayata atilmis bir gencin askerlige gitmesini saçma buluyorum.. en azindan 25'e çikarsinlar askerlik yasini..

-Askerlik yerine, ekonomiye etki edecek bir yerde çalissa daha hayirli olmaz miydi?
bilmemkaç ay bir kogusta yatip, sabah aksam kosmak yerine, ekonomiye katkida buluncagimizi düsündügümüz bir iste çalismak daha iyi olmaz miydi?

-Askerler bu kadar önemliyse,
kizlar da alinsin askere.

-biri eglenceyi düsünür, biri onuru.
insanlarin tercihlerine karisilmaz.
ayrica laik bir ülkede degil miyiz.
herkes "sehit oluyum en yüksek katta cenette gidiyim" düsüncesinde degildir.

-son olarak, savasta asker olmak yerine, savasi engellemeye çalismak (bürokrat, politikaci vs..) bence çok daha önemli..[signature][hline]rollin' rollin' rollin'
Though the streams are swollen
Keep them doggies rollin'
rawhide

Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 25 Nisan 2004 06:28 tarihinde demiş ki:
Ama Iraktakiler savaşıyor onu da göz ardı edemezsin.
Bugun Irak ya yarın sıra Türkiyede ise. Hepimiz bu savaşın Iraga özgürlük için Iragı Saddamdan kurtarmak için yapılmadıgını biliyoruz.

sıra Türkiye'ye gelirse o zaman savaşırım ama ırak için ıraktaki insanlar savaşsın
gidipte orda Türkiye'ye para gelsin diye savaşmam ben şahsen savaşmak istemem en azından yaptırımlarla mecbur bırakılmazsam.Onur, maddi şeyler için yapılan savaşın neresinde?

Samin yazdığı söz işte olay +1
Sosyal ağlarda paylaş

sam'e +1

ghald benim istegimi haremlik sultanlik olarak görüyorsan sana sunu söyleyeyim,
askere almak,
egitimden daha mi önemli?

lisede kimya hocamiz vardi. ilk dönemin ilk çeyreginde askere gitti.
sonra uzun süre hoca gelmedi,
müdür yardimcisi hocalik yapmak için geldi.
ama o da müdür yardimcisi, derse 15-20 dakka geç gelir,
zirt pirt isi çikar dururdu..
o sene, kimya üzerine dogru dürüst bir egitim aldigimi hatirlamiyorum..

hadi bu basit bir örnek..

en azindan ögretmen veya doktorlara askere gitmeme hakki taninamaz mi?

hadi askerlik çok önemli, anladik.
mutlaka gidilmesi görülmesi, kaçilamaz bir yer.
bir de kizlar askere alinamaz onu da anladik.
kizlar yan gelip yatsin, hala eski kafayla düsünüyoruz.

peki neden egitim, ögretime yansiyor bu olay?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımdan çalınan 6 aydı o Derebucak tımarhanesinde geçirdiğim günler. Askerliğe çok meraklı kardeşlerim, bilahire bizim ev civarına gelin de size oradaki eğitimi veriyim, zira tımarhanede eğitim verme ve bir sürü kazmayı adam etme görevi benimdi. En sonunda ben mi onları adam ettim, onlar mı beni sikti attı çok tartışılır ya neyse...

Lise ikide en yakın arkadaşımın burnunu kırdıktan sonra sakin olacağım, sakin olacağım diye kendimi telkin edip askere gidene kadar bunu başaran ben, askerde ondan önceki hayatımda dövdüğüm kadar adam dövdüm. Pişmanmıyım, hayır zira orada muhattap olduğum kişiler buradaki insanlar gibi laftan anlayan kişiler değildi. Kendi hallerine bıraksam isteyerek değil sırf mallıklarından birbirlerini vururlardı. Kaç kez dolu şarjör yerine boşunu verdim sırf tek başına tuttuğu nöbette yanlışlıkla birilerini vurmasın diye. Birkezde beni vuruyordu malın teki doldur boşaltın gereksizliğini anlatmaya çalışırken. Sonra ona bunun ne kadar gerekli olduğunu anlattım o ayrı.

Birde askere giderken arkanızda kız arkadaşınızı bırakmamanızı ve ondan ayrılmanızı tavsiye ederim. Zira en çok uğraştığım tipler kız arkadaşı arkada olanlar vede bir süre sonra onu aldatanlardı. Yüzde istersenizde hemen hepsi derim.

Birde çarşı izni demişsin lamacığım, gittiğin birliğe göre değişir bu çarşı izni vakası. Zira ben hiç çarşı iznine çıkmadım. Niye derseniz bizi allahın bir dağına bıraktılar ki çarşı filan yoktu. Olmayan çarşının da haliyle izni yoktu.

Neyse sabah sabah yine sinirlerim bozuldu, sittirin gidin askere sanki bi bok var...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Artık sıcak savaşların olmadığı bir dönemde askerlik ne kadar önemli tartışılır bence göz boyamaktan basşa bi faliyeti olmaz o kadar askerin sen yaya yaya gitcen yicen beynine füzeyi o olcak[signature][hline]Way, 22 Nisan 2004 19:17 tarihinde demiş ki:
a

Xarsyon Soulforge İce wizzy of kay
Coming soon Proxa The gimp Mercanery

Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye ekonomik olarak insanları askere teşvik edebilecek duruma gelene kadar asker zorunlu ,başka alternatifimiz yok

jeopolitik konumumuz nedeniyle de herhangi bir ülkenin standartlarında asker bulundurmamız da mumkün diil.

bedelli askerlik içinde haksızlık zengin 1 ay yapıcak fakir savaşıcak söylemine bi arkadaş çok güzel cevap vermiş
yani hayattada bu böyle,parası olan yaşıyo
kapitalizm...[signature][hline]fedaykin, 02 Nisan 2004 17:42 tarihinde demiş ki:
Bu ve bunun gibi bir çok sebep sonucu gerçekleşen milyonlarca yıllık evrimin dışa yansımalarından biriside uzaktan kumanda kullanma hızı olarak bize geri döner
Sosyal ağlarda paylaş

güzel tartışma :) bizde geçenlerde bunun bi benzerini yemek yerken yapmıştık bi yerde.

uniyi bitirince 5 ay oldu yane şu an askerlik olayı? ben 6 diye duymuştum herneyse, şimdi uniyi bitirdik diyelim sora kardeş ben çalışcam bak gitmeyim askere felan daha çalışcam, kitap da yazıcam yeni bi bilg. parası lazım falan diyoruz. bu şekilde erteletme imkanımız var mı?

sora diyelim bu çalışma dönemi içinde master yapasım tuttu gittim US'a arkadaşın yanına (sanırım 2 sene sürüyodu bu olay?) o zaman noluyor?

gerçi ben bir göz problemi sebebi ile sanırım gitmeyecem askere falan zaten ama fazla bilgi göz çıkarmaz.

---

sonra en önemli sorum:

askere alınırken herhangi bir psikolojik test falan yapılıyor mu yeni recruitlere? yoksa sadece fiziksel olayda bitiyor mu?

yani nası açıklayım bunu;

recruit yapılırken belli minimum yetenekleri olmalı o asker olacak şahsın bence ,fizikselden öte daha çok zihinsel yeterliliğe sahip olmalı, bunuda askerde falan veremezler üstünde baskı kurarak, beyin yıkayarak falan zaten imkansız, insanın içinde varsa vardır.
komutana evet efendim dersin ama içinden babayı alırsın nah! dersin. buda sadece 2 ayaklı, silah tutabilen mermi yiyecek içi boş adam oluyor. bunun bize bir faydası yok.

adam ilkokul mezunu bile olamamış dağlı tip int.3 wis.2 daha konuşmayı bilmiyor, evriminini tamamlamamış adamlar sora gelip senin üstün yada daha kötüsü dengin falan olacak bu tipler, sonra ben bu adamların sırf askeri eğitimine güvenip savaşa gidicem? (kıbrısta çook var, sanki hepsini buraya yolluyorlar gibi, tipleri bile aynı).

eğer psikoloji bir test yapılmıyorsa askere alan kişiler nerden biliyor bu adamın psikolojisi ne düzeyde? kendine güveni var mı? savaşta korkup cinnet geçirip arkadaşını öldürme potansiyeli var mı?

adam savaşta 2 düşmanı yanyana görünce korkup kaçacak belki eğitimine rağmen, yada savaş çıkınca satacak ülkeyi savaşın 2. dk.sında düşmana, yada katil olacak ne güzel silah kullanmayı öğreniyor üstüne birde. Bu herif asker olsa ne yazar? ülkeyi savunsa ne yazar? askerlik arkadaşım olsa ne yazar? ben kendim keserim böyle adamın kafasını, ülkeye daha faydalı olur gübreyken.

benim düşüncemde gene aynı şekilde Sam'inkiyle aynı noktaya geliyor,

pro. askerler ve zeka ile yaratılmış teknolojik silahlarla yapılan savaşlara gelecek olay 20 sene sonra, insan piyade çöp olacak. radarda bile gözükmeyen tank, sessiz çalışan helikopterler (bu 2 savaş aracı da şu an geliştiriliyor, bilmeyenler için, yani varlar) .üstünden geçip gidecek üstte yazdığım seviyede 100 tane piyadenin, daha adamlar göremeden düşmanı. Sayı olarak askerin çok bir önemi kalmayacak, kalitesi önemli olacak.

ha piyadenin donanımı da ona göre gelişiyor tabi ama eşek altın semerle bile eşektir sonuçta. Sonuçta kaslar beyin olmadan işlemez.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 25 Nisan 2004 13:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik insan öldürmek üzerine en üst düzeyde eğitim almaktır. askere gönüllü olarak gitmek isteyen adam bana göre potansiyel katildir.

edit: fazla abartmışım, özür dilerim. düzelttim.

[Bu mesaj Zed tarafından 25 Nisan 2004 14:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 25 Nisan 2004 03:59 tarihinde demiş ki:
said:
LvL_Sabo, 25 Nisan 2004 02:48 tarihinde demiş ki:
said:
DuNgEoN, 25 Nisan 2004 02:31 tarihinde demiş ki:
Olum Llama seni çok pis döverler orda kaçççççççç gitme yurt dı$ına yollayalım seni.Pasoprt benden hemde en kalitesinden =)

Euheh $aka bir yana 4 ay sonra bizide çağırcaklar hahaha üniversite olmazsa mıçarız yani.En kötü ihtimal açık öğretim falan..

askerlik zamanı geldiğinde bi yerde okumuyosan ama öss'de bi yeri kazanmışsan tecil veriyolar mı yoksa direk alıyolar mı askere?

bunu kesin olarak bilen biri yok mu arkadaşlar ?

ogrenci islerinden askerlik subesine verilmek uuzere bi kagit almistim sonra tecil etmislerdi[signature][hline]Mira
Sosyal ağlarda paylaş

zed +1 :P biraz abartmış ama olsun hehe

şimdi bedelli askerliğe geçebilmek için üniyi bitirdikten sonra masterı yapıyoruz sonra bilmemkaç sene yurt dışında çalışıyoruz di mi gereken bu yani? yurt dışında iş bulmak lazım kısca. ben çekemem 5 ay fln :)
Sosyal ağlarda paylaş

universite rulz yapacaz yolu yok.. biri bitmeden dierine baslamak yada amster hede hodo sona ustteki arakdasind eidgi gibi yurt disi

fakir? az kazanan insanlarda uniw olaini kullanarak uzak durabilirler bir kac sene acik ogretimi girin az kazanan ama akilli insanlarsaniz bugun az kazanrisiniz ama biraz is deneyiminiz olursa iyi kazanan ve akilli tipler olursunuz o zaman gerisi gelir[signature][hline]

Crean Frostfel Novice Marksman on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Minmatar Battleship Anubis / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...