Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade: Warband

Nosfe

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

teşekkürler süpermiş bilgiler. ben baya kasap gibi oynuyormuşum haha.

bir krallık kurmadan kaç tane adam alabiliyor olmamız gerek? cha abanmalı mı leadership için? bende max. 69 şu an. önceliği ona mı vereyim?

adam sayısından cok quality onemli. iyi bir surgeon/doctor in yoksa buyuk olasılık her combatta cok adam kaybediyorsundur. buda yuksek level ordu kurmanı cok zorlastırır. 50 kisilik son tier bir orduyu 150 kisilik tier 1 ve tier 2 orduya tercih edersin. ancak bir yerden sonra, son tier bir adam bile etrafı sarıldıgında fazla dayanamaz. o yuzden kalabalık icine kucuk obeklerde askerin trapped olmamalı.

5-10 tane elite infantry ni 50 tane low tier melee mi sardı, ortada mı kaldılar, takacaksın arkana cavalry i follow me ile, sonra chargelayıp knock backleyip o infantry lere çıkış açacaksınız.

o yuzden taktik onemli. atlılar surekli tepeden asagı charge ile kaos estirmeli, khergit degilseler eger archerlar hakim bir tepede arkada durmalı, infantry o sırada asıl kombatı vermeli.

benim taktigim budur genelde. ama baska yontemlerle oynayanlar da var. sınıf farklılıkları herkesin taktikleri farklı kılıyor.

cok kayıp verdigin savaslarda kazansan bile aslında sonucları iyi olmaz. hem band in morale i duser, hem de companionlarından bazıları neden bu kadar kanlı savaslar yapıyoruz diye penalty yer, sana çıkışır. o yuzden minimum adam kaybı ile zafer kazanmak hem levelingi icin iyi ordunun, hem de morale i yuksek tutar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi dediğiniz gibi oynamayı denedim ama olmuyor ya. benim sabır kaldırmıyor. arrant görevlerden inanılmaz sıkılıyor. yok cattle topla getir, yok mektup götür, yok bandit kovala. anasını satayım guild masterlar desert banditleri öldür diyor, bulması bir dert bulsan bile 7.4 hızla gidiyor benim hero 5.4 ile. imkansız yakalaması. lord'u bulana kadar akla karayı seçiyorum, şurada diyor oraya gidiyorum benim seyahat ettiğim zamanda başka yere gitmiş, işin yoksa git tekrar lord/castle bul sormak için, soranaa kadar tekrar gidiyor. derinlik, gameplay falan ne kadar eğlenceli olsa da bazı şeyler detaydan oynanabilirlik tarafından gereksiz olmuş sanki. mesela kaleye/şehire/köye grafiksel olarak girmeden elder, lord/lady/guild master ile görüşülebilmeliydi.

provocation görevleri yüzünden honour -25 oldu yine.

iletişim tarafı gerçekten ÇOK sancılı oyunun. iletişim için baya kağıt/kalemle falan oynamak gerek. kim neydi, neyi ne yapardı, ne oluyordu herşey birbirine karışıyor. no life vaktim olsa ağzımın suyu aka aka uğraşırdım ama bu haliyle afakan bastı. village, caravan, düşman ordu ne görsem yardırıyorum. 1h/shield gittim tam bir ölüm makinesi oldum sahada.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

abi dediğiniz gibi oynamayı denedim ama olmuyor ya. benim sabır kaldırmıyor. arrant görevlerden inanılmaz sıkılıyor. yok cattle topla getir, yok mektup götür, yok bandit kovala. anasını satayım guild masterlar desert banditleri öldür diyor, bulması bir dert bulsan bile 7.4 hızla gidiyor benim hero 5.4 ile. imkansız yakalaması. lord'u bulana kadar akla karayı seçiyorum, şurada diyor oraya gidiyorum benim seyahat ettiğim zamanda başka yere gitmiş, işin yoksa git tekrar lord/castle bul sormak için, soranaa kadar tekrar gidiyor. derinlik, gameplay falan ne kadar eğlenceli olsa da bazı şeyler detaydan oynanabilirlik tarafından gereksiz olmuş sanki. mesela kaleye/şehire/köye grafiksel olarak girmeden elder, lord/lady/guild master ile görüşülebilmeliydi.

provocation görevleri yüzünden honour -25 oldu yine.

iletişim tarafı gerçekten ÇOK sancılı oyunun. iletişim için baya kağıt/kalemle falan oynamak gerek. kim neydi, neyi ne yapardı, ne oluyordu herşey birbirine karışıyor. no life vaktim olsa ağzımın suyu aka aka uğraşırdım ama bu haliyle afakan bastı. village, caravan, düşman ordu ne görsem yardırıyorum. 1h/shield gittim tam bir ölüm makinesi oldum sahada.

http://i.imgur.com/cC31A90.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Geliştirilmesi gereken çok şey var, oyun bence hala betada. Taktik vs daha bir oturaklı olmalı ben taktiksiz sadece charge ile 200 kişilik orduyu 50 kişilik atlı ile bozgun edebiliyorsam, olay bitmiş.

En sevdiğim taktik:

Dağlık alanlardaysa sadece crossbowman kasıyorum. Dağ yamacına çektiğimde 50+ son tier crossbowman'e hold > hold > fire at will diyip şöleni izliyorum. 150 kişilik orduları 0 kayıpla çok aldığımı bilirim.

Ova ve çayırlı alanlar fazla ise haritada, mesela crusader modunda çöller vardı, atlı şövalyelerden oluşan bir party ile memlüklüleri kurutmuştum
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

işte bunlar hep "neden dialoglu oyun yapılmıyor".

dialogları okudum ya, sorun dialoglar değildi. çok basit şeyler çok fazla vakit alıyor gibime geldi. mesela bir mektup alıyorsun, onu birine götüreceksin. götürdüğün adam atıyorum şehirde, sen yola çıkıyorsun, sen şehire geldiğinde yok, soruyorsun nerede diye, castle'da diyor, çıkıyorsun şehirden castle'a doğru veya ne bileyim işte şehir ile castle arasındaki yolda ilerliyorsun adam başka bir route'dan gitmiş oluyor, castle'a varıyorsun yine vereceğin kişi yok. tekrar soruyorsun, burada diyor vs. çok basit bir işlem aslında ama 15-20 dk vakit kaybediyorsun.

aynı şekilde bölgede quest vardı diye gezerken, şehir/köy/castle'a giriyorsun "enter castle, city, village" tıklıyorsun görsel geliyor hall'da koşuyorsun, hall boş oluyor, elder ebesinin bir yerinde oluyor onu arıyorsun, guild master saçma sapan bir yerde oluyor atla gidemiyorsun dismount yap, yürü falan. bunu şehirin/köyün/kale'nin ekranında direkt olarak yapılabilmeli bence. talk to elder, visit lord vs. direkt olarak dialoga bağlanmalı. ne gerek var yani her seferinde 1-2 dk koşturup, ondan sonra "bende senlik bir şey yok" yazmasının. vakit almasından çok sıkıcı yani.

dediğim öğelerle oyunu da yermiyorum zaten, üniversite yıllarımda olsam günde 12 saat şuursuzca oyun oynama lüksüm olsa öküz gibi eğlenerek oynarım fakat 2 saat zaman yaratmak için saatlerce didiniyorum sonra 15 dk mektup vermek için lord kovalamayı sevmiyorum.

quest'i aldın, quest'i yaptın, quest'i geri verdin olayı çok daha basitleştirilebilirmiş. bir ulak tutarsın, ulak gider lordları senin emrinle ziyaret eder (çıktığı noktadan varacağa noktaya kadar gün hesaplanarak gecikmeli olarak) herhangi bir talep varsa sana getirir, sende ulakla yanıt verirsin. aynı şekilde velvet coat yaptığım zaman ben neden götürüyorum arkadaş, emrimde 100 askerim, 20 bin dinarım var. bana mı kaldı yani velvet coat'u dünyanın bir ucundan diğer ucundaki adama taşıma. bu nasıl efendilik hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

bıngıldak, dediğini anladım da işte "clairvoyance istemiyoruz, haritada yerini göstermesin kendimiz arayalım" diyen çıkıyor öyle de heh. ama evet lord arama kısmı devamlı yapılacak birşey değil. ben şahsen bir faction'a katılıp düşmanlarını dövüyorum. mektup getir götür devamlı yapılmaz.
Lord_Argos said:

Geliştirilmesi gereken çok şey var, oyun bence hala betada. Taktik vs daha bir oturaklı olmalı ben taktiksiz sadece charge ile 200 kişilik orduyu 50 kişilik atlı ile bozgun edebiliyorsam, olay bitmiş.

düzlükte böyledir ortaçağda. phalanx devri değil.
Sosyal ağlarda paylaş

topic'i gorunce tekrar kurdum. hevesle basladim. tam da bu sebepten hemen biraktim tekrar.
bingildak said:

quest'i aldın, quest'i yaptın, quest'i geri verdin olayı çok daha basitleştirilebilirmiş. bir ulak tutarsın, ulak gider lordları senin emrinle ziyaret eder (çıktığı noktadan varacağa noktaya kadar gün hesaplanarak gecikmeli olarak) herhangi bir talep varsa sana getirir, sende ulakla yanıt verirsin. aynı şekilde velvet coat yaptığım zaman ben neden götürüyorum arkadaş, emrimde 100 askerim, 20 bin dinarım var. bana mı kaldı yani velvet coat'u dünyanın bir ucundan diğer ucundaki adama taşıma. bu nasıl efendilik hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

topic'i gorunce tekrar kurdum. hevesle basladim. tam da bu sebepten hemen biraktim tekrar.
bingildak said:

"diplomacy" falan tarzi gayet dinamik cok cok guzel fan made modlar var. kesin bu isleri otomatize eden bir seyler de vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

abi dediğiniz gibi oynamayı denedim ama olmuyor ya. benim sabır kaldırmıyor. arrant görevlerden inanılmaz sıkılıyor. yok cattle topla getir, yok mektup götür, yok bandit kovala. anasını satayım guild masterlar desert banditleri öldür diyor, bulması bir dert bulsan bile 7.4 hızla gidiyor benim hero 5.4 ile. imkansız yakalaması.

oncelikle diplomacy modunu oneririm, cok guzeldir.

ek olarak ben neredeyse hic quest yapmam. combat insaniyim. sart degil. oyun basinda yaparim, ilk fief den sonra bir daha quest muest yok.

genelde vaegir baslarim. kafadan sea raider farma baslarim. lair i buldugumda yoketmem, cok guzel para ve exp verir baslarda. farmlar dururum. ancak skillere ve ordu durumuna dikkat edin, belli bir speed in altina inerseniz yetisemezsini raiderlara. sonra bir iki turnuva kazanirim, ayni anda 3-4 quest falan derken bir sure bir factiona parali askerlik (genelde vaegirs, lordlarini iyi tanidigimdan), sonra vassal, sonra ver elini istemedigin kadar ucsuz bucaksiz combat.

sonra bir heir bulup tahta gecirtme questi. iyice palazlaninca kendi kralligim. bu arada right to rule build ederim bol bol.

242 saat oynamisim steam e gore. 186 si ayni save. yillardir aklima gelince biraz oyna kapat ile yavas yaavs birikti.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hiç quest falan uğraşma. hangi krallıkta doğduysan onların köylülerden 15-20 kişilik birlik kurup bandittir raiderdir onların peşine düş. bi süre sonra zaten elinde 5-6 kişilik ama yüksek seviye sağlam bi birlik kalıyo. turnuva kazanıp askerlerin bakımınıda halledersin. zamanla öyle işleri büyütüp birine vassal olup raad raad takılırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ben direk köylülerden erzak çalıp üstümü başımı yapıyodum.Sonra bandit falan kovalıyorum biraz.Sonra direk merc olarak bi krallığa girip adamlar full ordu şehir kuşatırken yancı olarak raid yapıyorum köyleri.çatır çatır para geliyo.gerisi kolay zaten sonra.

bide charisma-leadership haiç hiçbişeye vermiyorum ben
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...