Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows7 64bit ve oyunlar

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Çok eski oyunlarda sorun yaşanır belki. Driver problemi de eski ürünlerde oluyo biraz. Tabii bu Windows'un değil de üretici firmaların suçu. Mesela Avermedia'nın bi tv kutusu var USB'den bağlanan, adamlar driver üretmiyo Windows 7 için.

Home-Professional-Ultimate olayı da şöyle, home ve professional arasındaki fark Windows XP'deki gibi. Professional ve Ultimate arasında da öyle çok büyük bi fark yok ama, orjinal düşünüyosan fiyat farkı 20 lira mıdır 30 lira mıdır nedir öyle bi şey, 400 lira veren 420 lirayı da verir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
2000 yılı ve öncesine ait oyunlar çalışmıyor genelde.

fifa 99 falan çalışmaz.

ayrıca cs falan oynayacaksan sxe nin 64 bit versiyonu yok.
illa oynamak istediğin oyun varsa sanal işletim sistemi yardımıyla rahatça oynarsın çok sorun olmaz.

win7 64 bit + sanal işletim sistemi xp + dosbox = win
Sosyal ağlarda paylaş

win7 64bit ve win vista 32bit kullandım, aralarında pek fark yok.

bazı oyunlarda problem çıkarsa onların xp-patch'leri oluyor onları kullanabilirsin.
zaten çoğu eski oyunu (dos oyunları) dosbox ile çalıştırıp oynuyorsun, steam ve gog dosbox kullanıyordu mesela.

hani bazı çok eski oyunlar var win95 zamanından kalma, örneğin lands of lore 3, o tip oyunları xp ile oynarken bile sorun yaşayabiliyorsun. sürekli çöküyordu mesela.

o yüzden sürekli eski oyun oynayan birisiysen el altında bir win95 makine bulundurman en iyisi olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...