Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara bırakma.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selamlar.
12 gündür sigara içmiyorum. 5 yıllık günde 1 paket içen aktif içiciydim.
sigarayı bırakma sebebim;
zayıf biriyim. başarılı olduğum ancak yeteri kadar başarılı olmadığım kilo alma çalışmaları yapıyordum. bunu desteklemek için bıraktım.
diğer bir sebep; sağlık. ama kilo alma olayı olmasa pek de umursamazdım sağlığı.

herneyse; ben de fizyolojik açlığa tahammülsüzlük, ani kan şekeri düşmesi, titreme rahatsızlığı vardı çok uzun süredir. doktor doktor gezdim her seferinde "yapın böyle, bi sorun yok çok aç kalma sık sık ye" tarzı sonuçlarla doktorlar tarafından yollanıyordum.

sigarayı bıraktığımdan beri haftada 6-7 sefer yaşadığım bu durumdan eser kalmadı.
sigarayı bıraktığımdan beri 1.5 kilo aldım (12 günde).
miğde ağrılarım kesildi.
haftalık 35-40 milyon bana kaldı.

ama ÇOK canım istiyor.
2-3 gecedir rüyamda sigara içtiğimi görüyorum alkol ortamlarında neşesiz somurtkan sürekli uğur bişey mi oldu canın mı sıkkın tarzı sorulara maruz kalarak oturur oldum.
ama bütün bunlara rağmen bir daha hayatta içmem diye düşünüyorum.

şunu da ekleyeyim 5 yıldır en uzun sigara içmediğim aralık 12 saat falandır. yani bir gün bile sigarasız geçmedi 5 yılda- farenjit ve burun ameliyatı hariç:)-

herneyse topiğin esas amacı bazı sorular sormaktı;
birincisi millet bıraktıktan aylar sonra hala sigara diye ölüyor? bu herkese olan birşey mi?

sizce ölücek miyim? hani ilk 15 gün tabi kolay geçen diyenler oluyor, şimdi böle iddialı olmam yalan mıdır?
gerçi sonra da ilk 15 gün kolaydır esas zoru sonrasıdır diyen biri çıkıyor. aptal oluyorum.

haydi tartışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

işin içinde sırf sağlık, ciğer olsa şimdiye başlardım belki yada 1 haftaya:)
ama şu kan şekeri sorunum çözüldü resmen hayatımı altüst eden
birşeydi.

bir anda acıkır titremeye başlardım ama iştahım olmazdı. okulda mokulda ne bileyim bi kızla dışarı çıktığınızda falan böyle bi duruma düştüğünüzü düşünsenize. gözleriniz kararıyo açlıktan ama yemek yiyemiyosunuz falan. bak düşününce bile sinir oldum. 12 gündür olmuo inşallah da olmaz.

sırf bu yüzden bir daha içmem diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç sigara kullanmadım ama gözlemlediğim bi durum var ki oda şudur eğer sigarayı bırakan adam bunu büyütüp böle dert haline getirirse çok zor bırakıyor. Spor hocam her pazartesi sigarayı bırakıyor mesela asfzdg adam çok kasıyo bırakmak iç,n ama hep hüsran,tam tersi de Babam günde 3 paket içerdi bi salonda sigara yanar bi mutfakta yanardı gidip gelip içerdi yani artık öle bi hal almıştı, bi gün çıkıp " bırakıcam lan çok para gidiyor başlarım böle işe." dedi ve o günden beri içmiyor adam.

şeker düşmesi çok kötü bişi ben de iyi bilirm,tip 1 diyabetliyim :D, yanında kesme şeker bulundur düştünü hissettiğin anda dışinle kırarak dilinin altında erit maks 2 dk içinde kendine gelirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bugün tam 1 ay oldu bırakalı. bıraktıktan sonra sigara içme isteği gelince sorman lazım kendine neden istiyorum şimdi diye.

yarım saat önce istedi canım mesela. düşündüm neden istiyorum diye. meğer susamışım su içince geçti. aynı şekilde bazen kriz geliyor ama aslında sigarayla alakası yok o krizin. yorulmuş oluyorum, gerilmiş oluyorum, susamış oluyorum ve on senedir bu gibi durumlarda sigara içtiğim için ilk sigara geliyor aklıma. yorulmuşsan dinlenceksin, gerildiysen sakinleşceksin, susadıysan su içeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

3 hafta oldu benim.
bademcilkerim şişti bi 3 hafta öncesinde baya kötüydü.içmedim.bi hafta tedaviden sonra bi daha şişti bademciklerim şuan hala ilaç alıyorum.

şimdi nasıl hsttiğim hakkında biraz yazicam bırakmak isteyenlere belki motivasyon olur.

tam olarak "OHH BEE DÜNYA VARMIŞ" diye tanımlayabilirm heralde hissettiklerimi.uzun bi sporculuk geçmişim var 3-4 senedir sigara içmeme rağmen fiziksel formumun çok kötü değil bişekilde formda tutmayı başardım yani vucüdu.
sorun yaşadğım kısım bu değildi zaten.fiziksel verdiği zarardan ziyade mental olarak çok etkilediğini farkettim bıraktıktan sonra.
her şeyden önce çok inişli çıkıçlı bi psikolojim vardı gün içinde.bi dk çok mutlu olarbilirken bi yarım saat sonrasında aşırı down olabiliyodum.şuan çok daha stabil olduğu çok net gözlemleyebiliyorum.onun dışında stresle bağlantılı sorunlar yaşadığımdan sigara yardım ediyomuş gibi geliyordu ama gerçekte hiçte öyle olmadığını gördüm.
odaklanma sorunu çekiyodum uğraştığım şeylerle ya da ilgilenmek istediğim konulara odaklanamıyodum özellikle yaratıcılık gerektiren konularda şimdi ise böyle beynimin önünde bi perde kalkmış gibi hissediyorum.
positiv etki olarak çok daha şey yazabilirim buraya ama özet olarka direk hayata daha farklı bakıyorum abi özeti budur yani böyle yeniden doğmuş gibi.he 3 haftada bu kadar şey değişir mi değişti.birazda hayatımda değişik kararlar aldığım bi döneme denk gelmesi belkide mental olarak bu kadar değişlik hissetmeme neden oldu ama sonuç olarak çok yardımı dokundu.
içmeyin lan valla bak.
Sosyal ağlarda paylaş

tersi olması lazım

başlamak bir saniye
bırakmak bir ömür

bide şu belgesel işin mantığını iyi anlatıyo.
http://video.google.com/videoplay?docid=-7032825356513183711&ei=MluYS4qOKIit-Ab98KG9Ag&q=sigaray%C4%B1+b%C4%B1rakman%C4%B1n+kolay+yolu&view=3#
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

benim bugün tam 1 ay oldu bırakalı. bıraktıktan sonra sigara içme isteği gelince sorman lazım kendine neden istiyorum şimdi diye.

yarım saat önce istedi canım mesela. düşündüm neden istiyorum diye. meğer susamışım su içince geçti. aynı şekilde bazen kriz geliyor ama aslında sigarayla alakası yok o krizin. yorulmuş oluyorum, gerilmiş oluyorum, susamış oluyorum ve on senedir bu gibi durumlarda sigara içtiğim için ilk sigara geliyor aklıma. yorulmuşsan dinlenceksin, gerildiysen sakinleşceksin, susadıysan su içeceksin.

helal valla irade,
ben icmiyorum ama aliskanliklarimdanda vazgecemeyen biriyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
38 gün oldu sigarayı bırakalı.
hala ağzıma sürmedim.

etkiler

çok fazla içki içiyorum
ben sigarayı bırakmadan önce 2-3 bira içip şişen tıkanan bir adamdım. şimdi sınır kalmadı. hayatımda böyle rekorlarım bi oturuşta 5 bira falandır. o da uzun sürelerde.
şimdi önüme birileri bira koysa sürekli koymayı bırakana kadar içebilirim heralde.

çok bira içebilme ability'sinin dışında sürekli içesim var. sigara isteği gelince bira içesim geliyor bir yandan paso içiyorum bende.

herneyse artık normal zamanlarda hiç sigara aramıyorum. bi tek bira içince çok kötü oluyorum hele bir de yanımda içiyorlarsa aman aman.

4 kilo aldım. hayatımda ilk kez 60 kilo olabildim falan. zaten amacım kilo almaktı iyi gidiyorum. o yüzden bir daha başlamam heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...