Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar oyunları çok kötü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bone said:

aslında "dolu harcadım" dediğin işlerde bile hayatını boşa harcamış oluyorsun.

bu "hayatı boşa harcamak - dolu harcamak" geyiğini, hayata çok dar pencereden bakmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
hayat dediğin zaten öldüğünde bitecek bir durum.

ama şu var ki, "boşa harcanan zaman" denilen şey esasında insanın eğlenmek için kendine ayırdığı zamandır.
kitap okumak, televizyon izlemek, oyun oynamak, hep insanın eğlenmek için ayırdığı vakitlerdir.
eğer "boşa harcanan zaman" olmasaydı insanın, "dolu harcanan zaman" diye tabir ettikleri aktiviteleri de yapacak hali, kafası veya durumu da kalmazdı.
Her gün oturup calculus problemleri çözemez ki bir insan. Kafasını rahatlatacak aktivitelere de ihtiyacı var.

Yoksa "All work and no play makes Jack a dull boy" durumu doğar.

ama şu var ki oyun oynayan insanların çoğunluğu günde bi saat kafamı dağıtayım diye oynamıyor, insan gibi oynamıyor bir başka değişle, ki ben de bunlardan biriy(d)im, gerçi artık çok da insanlık dışı oynayamıyorum mesaide oynayamadığımdan.
Mesaj tarihi:
topüke yorum olarak da zaman kaybı olduğuna inanıyorum oyun oynamanın ama oynamadan duramıyorum, keşke günde 2 saat uyku 22 saat kendimi geliştirme gibi bir düzende yaşayabilsem, amma şu anda o 22 saat yerine koca bi 0 var hayatımda, oyunlardan ve işten zaman kalmıyor.
Mesaj tarihi:
97-98 dönemindeki oyunlardan ingilizce öğrenen nesle laflar hazırladım.
sonra ortada "It's time to kick ass and chew bubble gum... and I'm all outta gum." diye dolaşıyorsun.

misal:
A: Hello, what is your name?
B: Good, bad, I'm the guy with the gun.
A: Nice to meet you.
B: What are you waiting for, Christmas?
A: How old are you?
B: I live again!
A: Where are you from?
B: I've got two guns, that should be enough for all of you.
A: What do you do in your free time?
B: I love the smell of napalm in the morning.
A: Goodbye.
B: When you get to hell, tell them I sent you. You can get a group discount.

sonrasında ingilizceden 0 alıyorsun.
Mesaj tarihi:
aquila said:

pff idealist sosyal bilim ogrencisi.

hah işte aynen bundan, 17 18 yaşında hayatın anlamını çözmüş, dünyanın sorunlarını öğrenmiş herşeyin çözümünü kendi kafasında üretmiş ergen psikolojisi :)

O değil de insanın üretmesi gerektiğini kim söyledi? Hayata bi kez geliyo oturup sürekli bişiler mi üretecek, neyden zevk alıyosa bırakın yapsın, zaten yaşamak için eninde sonunda para kazanmak onun için de üretim yapmak zorunda.
Mesaj tarihi:
aquila said:

pff idealist sosyal bilim ogrencisi.

+1
Rewendor said:

hah işte aynen bundan, 17 18 yaşında hayatın anlamını çözmüş, dünyanın sorunlarını öğrenmiş herşeyin çözümünü kendi kafasında üretmiş ergen psikolojisi :)

O değil de insanın üretmesi gerektiğini kim söyledi? Hayata bi kez geliyo oturup sürekli bişiler mi üretecek, neyden zevk alıyosa bırakın yapsın, zaten yaşamak için eninde sonunda para kazanmak onun için de üretim yapmak zorunda.

+x
x→∞
Mesaj tarihi:
çalışıp üretmek vaktini dolu harcamaktır diye kim dediyse
büyük ihtimal ya bi şirket sahibidir, ya fabrikator ya da ekonomist falandır heralde
insanları geri zekalı yerine koyup nasıl daha fazla çalıştırırırz gibi bişey denemişler. buna da inananlar olmuş demek ki.

neden üreteyim? ben kendi vaktimi kendi hobi, eglence ve zevkime ayıramıyorsam, bunlar boşa vakit harcama ise yaşamanın anlamı ne?
niye başkalarına hizmet edeyim ?
yaşamak için bunu yapmalıyız tabi ki. o yüzden de çalışan insanlara üste para vermek zorunda kalıyorlar.
Mesaj tarihi:
ben seyı ock seviyom,

kasıp kasıp para kazanıyolar günlerini aylarını yıllarını harcıyolar, sonra o parayla gğnlerce haftalarca zaman harcayıp uygun araba bakıyolar, sonra araba alıyolar, arabaya bi sürü para harcıyolar, benzien bi sürü para harcıyolar. O parayı kazamak için dahdada cok calısmaları gerekiyo, daha cok zaman harcıyolar.

Sonra arabayla zaman tükütmeleri gereken işlerine gidip gelirken trafiğe giriyolar, bide orda en datlu zaman tükeniyo.
Mesaj tarihi:
pro n00b said:

Bilgisayar oyunlarının çok fazla zaman harcadığını biliyor muydunuz?
Yüksek zekalı kişilerin üretmek ve düşünmek yerine bilgisayar oyunları oynaması çok yalnış birşey.
Normal zekalı ve geri zekalılar içinde durum aynı..
Oyun oynayarak vaktimizi boşa harcıyoruz.
Peki dolu harcamak nedir diye soracak olursanız dolu harcamak üretmektir, tüketim üretmektir veya üretimi fonksyonel hale getirmektir. Bizi aptal yerine koyuyorlar, uyuşturuyorlar. Bize farklı vizyon kattığıda tamamen safsata.. Denizin dibinda adam toplayarak vizyon mu katar insan kendine yada kaliteli bir kurgu içinde ilerleyerek. Jean Baudrillard ın simulasyon kuramında bahsettiği gibi bunların hepsi gerçeğe yakınsama ama gerçekle kesişmiyor. Bu da idealar dünyası ile gerçek dünya arasındaki uçurumu büyütüyor zihinlerimizde. Beynimizi zehirliyoruz sadece. Ki oynarken aldığımız subliminal mesajlarda cabası.

http://i47.tinypic.com/6dz3wy.png
Mesaj tarihi:
Fistan said:

çalışıp üretmek vaktini dolu harcamaktır diye kim dediyse
büyük ihtimal ya bi şirket sahibidir, ya fabrikator ya da ekonomist falandır heralde
insanları geri zekalı yerine koyup nasıl daha fazla çalıştırırırz gibi bişey denemişler. buna da inananlar olmuş demek ki.

neden üreteyim? ben kendi vaktimi kendi hobi, eglence ve zevkime ayıramıyorsam, bunlar boşa vakit harcama ise yaşamanın anlamı ne?
niye başkalarına hizmet edeyim ?
yaşamak için bunu yapmalıyız tabi ki. o yüzden de çalışan insanlara üste para vermek zorunda kalıyorlar.

tam benim düşüncem işte (tu)
  • Yeni Oluştur...