Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nvidia geforce 300 serisi, 400 serisi

Bone

Öne çıkan mesajlar

nvidia yeni ekran kartı serisini çıkartacaktı, epey ay geçti aradan.
nvidia 300 koymuşlardı adını, süper şeyler olcak dediler.
eski sistemi kullanarak 310 diye bir şey çıkardılar, sadece netbooklara servis edildi sanırım o.

300 serisi ismini rafta tozlattılar, 310 için heba ettiler,
şimdi tümden bozup "biz yeni kartları 400 serisi altında yapacağız" diyorlarmış:
http://twitter.com/NVIDIAGeForce/status/8523402386

böyle bir olayı niye yaptılar anlamadım. 300 serisi ismi dururken 200 serisinden 400'e niye geçtiler ki, neden böyle bir skip etme gereği duydular?
"6 aylık süre içerisinde 300'ü çıkartmadaık, bir 6 ay daha beklemiş olalım 400 diye çıkartırız" mı diye düşünüyorlar acaba?
Q2 2010 diyor, o Q3'e sarkar, eylülde çıkartırlar, neredeyse 1 yıl gecikmeli bir nvidia kartımız olur.

nvidia şirketini takip eden var mıdır bilgisi bununla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

yanma meselesinde geforce serileri oldukça dayanıklı aslında.
geforce 4 ti 4600 vardı benim gayet iyiydi hiç problem çıkarmadı.
geforce 5 fx 5200 vardı performansı kötüydü ama o da hiç problem çıkarmadı.
geforce 6600gt vardı onda ekran kartından mı bilgisayardan mı bilmiyorum problem çıkmıştı, komple pc'yi değiştirmiştim.
geforce 7900gt'te problem direk ekran kartındandı, onu hatırlıyorum. oyunlar felan sapıtıyordu. sanırım araştırdığımda ömürlerinin kısa olduğu konusuna rastlamıştım.
ondan sonra ne aldım, 8800gt idi sanırım, o hiç problem olmadan 3 senedir idare ediyor.
Laptoplarda Geforce Go 7400M ve Geforce Go 8600M GS vardı onlarda da hiç sorun çıkmadı.
şimdi Ati 5770 kullanıyorum, gerçi daha yeni, yanma/bozulma konusunda durumlar yaşamadım. ama eskiden beri sürücülerin oyunlarla problemli olduğunu duyardım, bizzat gördüm bu şekilde :)

Mirage said:

400 daha yüksek bir sayı. Yani daha iyi.

e tamam da 300 varken neden 400'e atladılar?
her yeni kartta 300-400-500 diye gitseler anlıycam da öyle değil ki.
Sosyal ağlarda paylaş

kartla ilgili bilgiler gelmeye başladı artık. nisan sonlarında satın alınır duruma gelecekmiş. performans olarak da 5870 den sadece %5 daha hızlı olacağı söylenmiş. ama döşeme (tessellation) ağırlıklı oyunlar da nvidia nın ezici bi üstünlüğü bulunmaktaymış. bakalım nolacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...