Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization V

tunch

Öne çıkan mesajlar

Off cidden harika bi haber. Altıgenlere bölünmüş harita eskiden oynadığım bi strateji oyununu hatırlattı ama çıkartmadım ismini. :) Niye öyle bişey yapmışlar ki acaba?

edik: haberde "to allow for deeper strategy, more realistic gameplay, and stunning organic landscapes." yazmışlar ama pek anlam veremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

AĞĞĞĞĞĞBİİİİİİİ

bu kadar iyi bir haber olamaz :D (tu) (tu) :)-D

Ben bu adamların iş ilanına bile baktım. Facebook civ'i yapıyorlardı. Ümidi kesmiştim. Hem de ilkbaharda çıkıyor!

Hex olması mükemmel olmuş, aynen dediği gibi hem daha taktik hem de daha şık duracak. Yön daha az tabii ama alışırız.

Ünitelerin stack olduğunu sanmıyorum. Oyunun tek eksiği combattı onu da giderdilerse of of of of başından kalkamam.
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

hala çağinin aşiri gerisinde bi kombat sistemi var gibi. adam gibi total war tarzi neden yapamiyorlar anlamadim gitti.

Yapmak istemiyorlar bence. Savaşları oynama yeteneği herkeste olmayabilir. Komutanlık yeteneği olmadan ülke yönettiğin harika bir oyun serisi bence civ serisi. Böyle de kalmalı. Total War tarzı savaşlar seriyi bozar diye düşünüyorum

PS: Süper haber laaaan! =D

edik: Biri bu hexagon olayının nasıl bir etkisi/farkı olacak açıklayabilir mi? Ben ne etkisi olacağını anlayamadım, noobluğuma verin =)
Sosyal ağlarda paylaş

2 üniteyi yanyana koyduğunda arkalarındaki üniteye ulaşımı engelleyebileceksin. Karelide tam olarak kapamak için 3 ünite gerekiyor. Özetle eski sistemde bir noktaya 9 yönden saldırılabilirken yani ünite defans neredeyse manasızken artık 6 yönden saldırılabiliyor. Stack yoksa, ki yok gibi gözüküyor, bu şekilde mancınık falan koruruz. Stack varsa saçma olmuş, o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha süper haber. Bi yukardaki C&C konusunda videolara baktım, bi de burda yazılana. Cız etti içim lan.
Bi de ben bi ara deli gibi Civ2 MGE oynuyodum, sonra merak edip Civ3 ve Civ4'ü oynadım, pek kanım ısınmadı. Bi sürü değişiklik yapmışlar 3'te mesela, oyunlar uzun sürdüğü için alışana kadar 305 sene geçer diye üşendim oynamaya gerçi. 4'e de bodozlama girişince aynı olay.
Genel kanı nedir 3 ve 4 hakkında?
Sosyal ağlarda paylaş

Civ 3 sux ama yukarıda dendiği gibi geçişi sağlayıp 4'ün süper olmasını sağladı. 4 güzel ama mükemmel değil. Üzerine bir expansion patlatıyorlar, hala iyi ama mükemmel değil. Üzerine bir expansion daha, işte o zaman mükemmel oldu. Civ 4 kesinlikle civ1-2'deki heyecanı yaşatan bir oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...