Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yavuz sultan selim

rahatsiz

Öne çıkan mesajlar

Jahrein said:

Karasakal said:

Masakari said:

Biraz tarih öğren sonra millete küfür et

Kimseye küfretmedim, Yavuzun geçmişte yaptığını tarif ettim.

Tarihimi bildiğim için zaten konuşuyorum.
Dersimi yapanda Atatürktür, hatırlatırım. Oda büyük adamdır keza, sevgi kelebeği olmakla, zor fakat gerekli şeyleri yapan lider olmak farklı şeylerdir. Zaten liderler öyle çıkar. Tarihte beyaz bir sayfaya sahip hiçbir lider yoktur. Doğu-batı, hristiyan müslüman farketmez.

nası ya?
ghandi var...

Gandinin tercihi silahla mücadele edip karşısındakinin kanı yerine pasif direnişle kendi halkının kanını feda ederek dahi olsa zafere ulaşmaktı. İngilizler minumum ölüyle kurtuldular, ama onbinlerce hindu öldü. milyonlarcası olduğu için pek farketmedi gerçi. Ama Gandinin yaptığı karşısındakinin kanını akıtmak yerine kendi kanını feda etmekti. Milyonlarca nüfusun varsa ve feda edebilirsen (bknz Kore savaşında Çin) sorun olmaz. Ki ortada hala nüfus çoğunluğu ve dini çoğunluk olarak Pakistana aid olması gerekirsen Zorla hindistanın elinde tuttuğu Keşmir meselesi de var.

Ki Gandi gerçektende büyük bir liderdir gene:)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer silahlı bir savaş sonucu İngilizler ortadan çıksaydı kesinlikle İngilizler çok daha fazla zarar görürdü.

-Ölecek onbinlerce İngiliz askeri,

-Normalde 70lerde başlayacak, ve genel olarak barışçıl bir şekilde olacak, ve buna rağmen ekonomik olarak hala ingiltere fayda sağlayacak de-kolonizasyon hareketinin, 60larda silahlı ayaklanmalarla olması ve İngilterenin ekonomik çıkarlarının sıfırlanması,

-Kendilerinin direniş sonucu bile olsada çekilmesinin yerine, halk tarafından silahla kovulmanın vereceği diplomatik ve prestij yenilgi
en başta gelen sebebler.

Tabii Gandi aptal değildi, pasif direnişle çok daha hızlı ve politik olarak kazançlı bir bağımsızlık kazandı. Yoksa silahlı direnişle bırakın tek hindistanı, 18.yy'ın Racaları gibi parçıkpinçik savaş Lordlarından oluşan herkesin silahlı orducuklara sahip olduğu bir Hindistan devralacaktı. Ve her ne kadar lider o olsada, ona meydan okuyacak tonla kişi olacaktı ve hepsinin bir ordusu olacağı için iç savaş olacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığım ahlaksızlık değil, geçmişte olanı geçmişin gözüyle açıklamaktı. Bugünün değer yargılarıyla 500 yıl öncesini yargılamak değil. Ki bir şahsı eleştirmek yerine şerefsiz dersen ve o kişide benim saygı duyduğum biriyse bu sadece hafif bir cevaptır, ahlaksızlık değil.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten mükemmel berbat bir film fragmanı. bakmayalım film nasıl olamayacak.
hele ki böyle bir baş rol oyuncusu tarihini öğrettikleri bir padişahı nasıl canlandırmayabilir anlamıyorum.
şimdi bu film çıkar bunun üzerine yavuz sultan selim V2 çıkar o yapamadı bak ben yaptım. sonra iş iyice kaşarlaşır.
bizim de ülkemizin filmleri neden boktan aha bu yüzden bütçeyi 10a böleceğine 1 tanesine tıkıver al sana film.
Sosyal ağlarda paylaş

Gladio'ya bakarsak durum farklı ama.
Oyuncu değişikliği bir çok yerinde var.
Ayrıca ben zaten KV ekibiyle olsun demedim zaten olmaz ayrıca adamlar onlarla yapmaz. Polat memleket kurtaran modern adamdı aa bi bakmışın hasan oldu. :)

Yani ben Pana'nın yapmasından tarafa olurum diyorum en azından insan oynardı. Efekti olurdu. Çekici olurdu. Şimdi bu filmden ne naneler çıkacak. Yahu bi fragman da takkadu hayda bremen olur mu ya. ne bilim bi sahne versinler anlaşmalar, yazılar konuşmalar falan ne bilim biraz eskiyi görelim konuşmalarda. caddeler olsun falan böyle ne bilim.

yani Pana'yı o yüzden demiştim. Ekip oynasın demek istememiştim. :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...