varlok Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Chemical said: E o mantıkla kiracının eşyalarını da alsın, onlar da dışarıdan içeri geldi, bitanesinin faturası eksikse nereden alındığını kimse bilmiyorsa ev sahibine ait sonuçta onun evi. abi nasıl bir argümandır bu?
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 "The tennis ball-sized meteorite plummeted through the roof of a Virginia medical office just after dusk on Jan. 18, the same time as people reported seeing a fireball in the sky. It plunged through the ceiling of an examination room and landed near the spot where a doctor had been sitting a short while earlier." Ofisin içinde doktorun oturduğu yere düşüyor, bahçeye düşmüyor, adamın ofisinin içi, ev sahibinin ofisin içindeki bütün eşyaları almasını ne engelliyorsa yasalarda, taşı almasını da engellemesi lazım bence, yoksa "camdan soktun bu pianoyu, faturası da yok o zaman benim" olmaz mı?
xieon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Chemical said: E o mantıkla kiracının eşyalarını da alsın, onlar da dışarıdan içeri geldi, bitanesinin faturası eksikse nereden alındığını kimse bilmiyorsa ev sahibine ait sonuçta onun evi. Chemical bu mantığına göre o zaman bir gün klozette otururken petrol çıksa petrol da adamın oluyor. Bak yasa diyorki doğal sebeplerden dolayı ortaya çıkan yada oraya gelen bir maden arazi sahibinindir. Meteor taşı da bir madenden sayılıyor.
xieon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Chemical said: Ofisin içinde doktorun oturduğu yere düşüyor, bahçeye düşmüyor, adamın ofisinin içi, ev sahibinin ofisin içindeki bütün eşyaları almasını ne engelliyorsa yasalarda, taşı almasını da engellemesi lazım bence, yoksa "camdan soktun bu pianoyu, faturası da yok o zaman benim" olmaz mı? Ayrıca bir evi kiraladığında o eve sahip olmuyorsun sadece kullanıyorsun içine kendi eşyalarını getirip koyuyorsun. Bu yüzden o araziye düşen evi kiralıyanlar tarafından oraya getirilmediği için doğal olarak taşın hakkı arazi sahibinde olur
vivavale Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 olm kiracıda da hc akıl yokmus.lan el altından okut iste ne ugrasıyosun (:D
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Abi petrol dediğin klozetin içinde summon olmuyor ya, toprak altından çıkıyor, arazi sahibinindir o zaman, ama ben masamda bi alet yapar altın var edersem, o da mı arazi sahibinin? Taş da dışarıdan gelmiş adamın evinin eşyası olmuş işte. Aynı şey arabana park ederken meteor düşse ama içinde kalsa da geçerli olur, arabanın içinde duruyor lan, evden getirdim ben belki onu, evimden altın çıkardım arabamda taşıyorum, gökyüzünden taş düştü arabamda taşıyorum ne fark var?
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 "Bu yüzden o araziye düşen evi kiralıyanlar tarafından oraya getirilmediği için doğal olarak taşın hakkı arazi sahibinde olur" Eve nasıl geldiği kimin getirdiği önemli değil bence, olaya nasıl baktığına göre ve olaya göre değişir yoksa sonuçlar. Eve getirdiğim eşyaları evin yapısından ne ayırıyor? Evin planı yok mu? Anlaşmada buna göre yapmıyor musun?
xieon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Abi bak şimdi sen bir aleti yaparsan hakkı tabiki senindir fakat buradaki konu uzaydan gelen sahipsiz bir mal. İsterse kiracının kafasına düşsün o arazi kiminse ona aittir. En doğal mantik da budur ayrıca yasa da budur. Bunun yanında bu taş bir maden e giriyor ve benim bildiğim kadarıyla bir araziyi kiralarken oradaki maden hakları için ayrı bir anlaşma yapman gerekiyor. (gerçi bundan çok emin değilim.) Zaten adamlar senin dediğin gibi yapsaydı yolda bulduk eve getirdik deseydi arazi sahibinin hakkı olmazdı ama bu durumda arazi sahibi haklı. Bir de aklıma gelmişken örneğin sen kiraci olarak bir evde yaşıyorsun o eve yaptığın yatırımları evden çıkarken alabiliyor musun? Yere parke döşettiyse söküp mü gidiyorsun yada duvarları boyattıysan? Bu taşı da öyle say.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 not edildi: gökyüzünden ölü hayvan falan düşerse ev sahibine postala.. düşen mal ev sahibine aittir.. atılmış sigara izmaritlerini göndermeyi unutma
Red Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 yannız bende öyle bişiyi saklamak isterim ahaha.evet türküm
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 dikkat tas dusebilri simbiyot cikabilir http://the.end.sa.googlepages.com/symbiote_coke.jpg
Buddha Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 O meteor düşerken eve zarar verse, ve aslında o meteor değilde çocuğun birinin attığı taş olsaydı sahiplenirmiydi bizim Erol amca.
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Abi adamın dibine meteor düşmüş, millet taş kiracınınmıdır ev sahibinin mi diye tartışıyo. Taş evin çatısını delip adamın oturduğu yerin yakınlarına düşmüş. Ahahah süper. İşin içine bahtsızlık faktörü girseymiş adam efsanevi bi ölüm geçirebilirmiş resmen. Neyse, tartışmayı derinleştiriyim: Eğer doktor taş zemine değmeden önce panterlemesine atlayıp taşı havadayken yakalasaydı kim haklı olurdu? Sonuç olarak meteor doğal nedenlerle araziye inmiş sayılamaz o durumda.
xieon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 arazi dediğimiz şey 2D değil belli bir yüksekliğe kadar hakkı var sahibinin ama kiraci eğer o yükseliğin üstüne çıkabilecek bir şekilde zıplayıp havada yakalasaydı onun olurdu.
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Rock said: varlok said: ticaret zekası abi. doğuştan on bizim millette. Ticari zeka mı aç gözlülük mü tartışılır. senin eve düşse satmıcan yani?
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 ShadowFury said: Neyse, tartışmayı derinleştiriyim: Eğer doktor taş zemine değmeden önce panterlemesine atlayıp taşı havadayken yakalasaydı kim haklı olurdu? Sonuç olarak meteor doğal nedenlerle araziye inmiş sayılamaz o durumda. ahahaahahahahaha
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 ShadowFury said: Neyse, tartışmayı derinleştiriyim: Eğer doktor taş zemine değmeden önce panterlemesine atlayıp taşı havadayken yakalasaydı kim haklı olurdu? Çok büyük bir ihtimalle adamın elinde taşın çapı büyüklüğünde bir delik açılırdı...
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 ShadowFury said: Neyse, tartışmayı derinleştiriyim: Eğer doktor taş zemine değmeden önce panterlemesine atlayıp taşı havadayken yakalasaydı kim haklı olurdu? Bu blonjonu gerçekten yapsaydı, kim haklı olurdu bilememde, doktoru direk Arsenalin kaleye koyarlardı.
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Rock said: varlok said: ticaret zekası abi. doğuştan on bizim millette. Ticari zeka mı aç gözlülük mü tartışılır. Senin evine biri 50 bin dolar bıraksa, evde oturan misafir bulsa parayı ona mı verirsin kendin mi alırsın?
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 dragon age'deki gibi adam kılıç yaptıracak belki taştan, olur olur. (:P)
Zeppelin Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 meteor karaborsası nasıl birşeymiş ki abi? =)
Öne çıkan mesajlar