Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hitler : The Rise of Evil


_Mayhem_

Öne çıkan mesajlar

Evet kabul ediyorum kesinlikle korku filmine yakışacak bir isim koymuşlar...
şu aralar Moviemax te gösterimde..
izleyen var mı ?
varsa izlenimleri neler ?
Buyrun tartışalım

Bence (filmin ismine yakıştırmak için mi bilmiorum) Hitler ' i çok fazla psikopat göstermişler.. konuşurken salyalar saçan, film boyunca hiç düzgün bakışını yakalayamadığım içine şeytan girmiş bi çocuğa benziyodu bence..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 05 October 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
zaten oyle degilmiydi o?[hline]Head, 03 August 2003 18:00 tarihinde demiş ki:
babs mutluluga giden bir gateye ne dersin

Çöp Atmayalım.


Kendisiyle bizzat muhabbetim yok ama okuduğum kadarıyla böyle bir adam değil..
filmi izlersen ne demek istediğimi anlarsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hitleri çok garip göstermişler bence

tamam adam allahın belası lanet bir adam ama burada biraz sanki ezik gibi gösterilmiş bu kadar ezik olmaması gerekirdi bence



not: hitlerin saçları olmamış[hline]Aket Atum founder and the mentor of the Comachero ensitüsü
Avatar of Odin the allfather

Comachero enstitüsünün yeni yerine buyurun
Felsefe Yapmaya Çalışan Aptal Kızla Hayır !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keşke viyanada hitleer resim akademisine alınsaydı,kapıdan çevrilmeseydi
yada notları iyi olsaydı mimarlık akademisine devam edebilseydi,yada babasını dinleyip memur olsaydı,baltaya sap olamayınca diktatör oldu :p[hline]tık!
Infernal_Reborn
, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana çoğu kısmı doğru geldi, konuşurken tükürük saçması filan.
Belki gözleri o kadar kaymıyodur diyeceğimde, o kadar detayla işlenen bir filmde muhakkak tarihsel bir tabanı vardır şu hareketlerinin.
Yani abartı olmaabilir.
Herif psikopat oynuyor yuh dedim ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Resim eğitimi alıyor olsaydı şu anda Adolf Hitler' i çok büyük ihtimalle büyük bir ressam olarak bilirdik. Taşıdığı potansiyeli tamamen iktidar yönlü kullandığını görebiliriz. Baskıcı bir şekilde iktidar kaygısını Hitlerin hayatında hep görebiliriz.
Filmde dikkatimi çeken bir nokta sevgilisi evdeyken onun üzerine atlayıp öpmesi ve sonra kucağında ağlayarak ayağa kalkması. Hitler bilindiği üzere iktidarsızdı. Zaten bu kadar güç hırsı iktidar hırsnının nedenlerinden biri de budur. Orada film bu iktidarsızlığını mı anlatmaya çalışıyordu yoksa başka bir şey anlatıyorde da ben mi yakalayamadım. Eğer iktidarsızlığını anlatıyorsa kesinlikle çok zayıf kalmış bir sahnedir.
Filmin eleştirisine gelince kesinlikle basit bir ansiklopedik bilgi ile çekilmiş bir film. Bize basit bir dönem biyografisinden başka hiç bir şey veremiyor. Hitlerin psikolojik yapısından çok uzak bir film birkere. Hitlerin iç dünyasını anlamamıza fırsat vermiyor. Hitlerin biyografisi olarak da hiç bir şekilde Hitler' in göünden olayları göremiyoruz. Filmin başındaki yargılarımız yine filmin sonunda sürüyor. "Bu adam yanlış yaptı" "bu adam psikopattı" yargıları. Ama filmin için bu yanlış bu doğru diyemiyoruz. Biyografiler detaylı olmalı. Kesinlikle olayları objektif gormemizi sağlarken aynı zamnda o kişinin düşünce yapısında yanlış veya doğru olaylar olsun onun nedenlerini de bilmek zorundayız. Hitler' in hayatı entrikalar santajlarla doludur. Bunların 10 da birini bile filmde göremezken yaptığı hiç bir şeyin nerdeyse kendince nedenlerini göremiyoruz.
Her insan yaptığı şeyde kendine göre haklıdır. Hiç kimse bir şeyin yanlış olduğunu bile bile yapmaz. Sonuç olarak herkes hitlerin hayatını filmde anlatıldığı kadar biliyor ama insanların esas merak ettikleri neden yaptı? Nasıl yapabildi? sorularıdır. Tamamen bu şekilde bir film yapmak tabii ki de imkansız. Dünyanın bütün ülkelerinde Yahudiler yönetim mevkilerindeyken güçlü lobiler kurmuşken bu tarz bir film Hitler yanlısı olarak nitelendirilirdi. Kısaca politika buna izin vermezdi. Ama bu kadar da boş bir Hitler hayatı da film olarak ortaya koymak bence hiç mantıklı değil. Tamemn boş, sadece kostümve dekor açısından başarılı denebilecek bir film olmuş başka da artısı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izleyemedigim için pek bişi söyleyemiycem sizin yazdıklarınızdan haraket ediyim.

15 yaşlarına kadar ana kuzusu yetiştirildigi için pek zorlu bir cocoukluk gecirmedi tek sorunu dayanıksız ve hastalıklı bir cocuk olmasıydı.
hitler academy e girse bile cok ünlü bir ressam olma şansı azdı (resimle uraşan biri olrak resimlerini inceledim- o zamanda zaten acadmy de okuyan onlarca viyanalı vardı)
mimari tasarımı hüçlü biriydi belki ünlü bir mimar olara gecebilirdi tarihe.
iktidarsız oldugu hep söylenir (bir kitapta hitlerin oda arkadaşı söylüyordu )

öle rise of evil falanda degil adam.
o cıkmasaydı ortaya cok büyük ihtimalle ya italya yada sowyetler hır gür cıkarıcaktı.
ki stalinin hitlerden hiçbir farkı yoktur oda cok adam öldürmüştür oda cük soykırım yapmıştır.
çünkü o yüzyıla bakıldıgında avrupa ve cevresinde durdurulamaz bir milliyetcilik akımı ortaya cıkmıştı.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 yaşına kadar anakuzusu olarak yetiştirildiğini ilk defa senden duymuş oldum bishop 13 yaşında babasını kaybetti babası 13 yıl ona sürekli baskı uygıladı,katı bir okula gönderdi ,dövdü çünkü adolf babası gibi memur olmak istemiyordu onla sıksık bu konuda kavga ediyordu,genç yaşında annesini kaybetti ve parasızlık yüzünden viyanaya gidip inşaatlarda çalışmaya başladı,boyacılık,duvarcılık yaptı,açlık çekti nasıl anakuzusu olarak yetişdirildiğini söylüyorsun,zaten babası bir çiftçi ailesinden gelen gümrük memuruydu ve zengin yada ortahalli bir adam değildi

a bu arada 2.dünya savaşında hitler olmasıydı başka biri olacaktı,almanya yine savaşa giercekti,rusyanın savaşı avrupada başlatıcağını sanmam başlatsa bile almanya gibi bütün avrupayı aynı anda karşısına alark savaşacağını sanmam,almanya savaşmak zorundaydı,1 usd 1400000 reich markı ediyoru ve almanya çok kötü bir bataktaydı savaş gerekliydi onlar için

[hline]tık!
Infernal_Reborn
, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani


[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 06 October 2003 13:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Hitlerin bir sanat konusunda çok başarılı olabileceğini düşünmemin sebepleri var. Eğitim almadığından ve o konulara fazla eğilmediğinden dolayı bir şeyler becerememiş olabilir. Zeki, hırslı ve aslında biraz da deli bir herif. İktidarsızlığını da eklersek bu onun çok daha farklı bir psikolojik şekle sokacaktır. Bu özelliklerin hepsi Salvador Dali' de de vardı sözgelimi. Tabii ki çok ünlü olurdu diye bir garanti de yok. Bu benim tahminim, ispatlanamıcak bir tahmin. O yüzden de fazla iddia etmeye gerek yok.

Hitler ismi şu anda bile dünya üzerinde politik ir semboldür, bir araçtır. Çağlar boyunca çok büyük ölümler olmuştur. Güçlü olan ırklar zayıf olanları yoketmeye çalışmıştır. Bugün çocuklar ve genclere sanki dünya üzerindeki tek soykırım Hitler' in yapmış olduğu gibi öğretiliyor. Büyük ölümlere neden olduğu bir gerçek ama tek değil. Rusya, Japonya, Çin gibi ülkeler tarih boyunca yaptılar bunu ama insanlar hala bilmiyor. Mesela Hitler 6 milyon Yahudi öldürürken 1 milyondan fazla da çingene öldürttü. Bundan nedense kimse bahsetmez. Hatta Rise of Evi filminin sonunda kimleri öldürttünü de söyler. Eşcinselleri de öldürttü onu da kimse söylemez. Çünkü onların lobileri kuvvetli değil. Yahudiler Hitler kelimesini hep kullandılar. O kadar ki toplama kamplarının bulunduğu yerlerde insanlar toplama kamplarının yerlerini söylemeye çekinir oldular.
Savaşlar artık çok farklı kazanılıyor. Her zaman söylediğim bir şey vardir. "Amerika Vietnem'da bir kere yenildei ama Sinema sayesinde Vietnamı bin kere yendi". Aynı şey Biraz daha farklı olarak Hitler' de de geçerli. Zaten Hollywood' un yahudilerin elinde olduğunu bilmeyen yoktur. BU durumda da zaten objektif yada Hitler yanlısı bir film çekmek mümkün değil. Sanırım elimizde Kavgam dışında o konuyla ilgili hiç bir şey okuyabilmek de mümkün değil. O yüzden yönetmene de çok kızamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bu filmde en cok ilgimi cekenhitlerinsavastan sag kurtulabilmesi 2 kere resmen olumdfen kurtuldu kac kisi id unuttum ama bi yerde bombaliyolar baya bi askeri ordan sag kurtuluyo 10 basi yapiyolar adami sora kopegi sayesinde saniye farkiyla bombadan kurtulmasi..izlerken resmen bu adamin ikinci dunya savasini cikarmasi icin gonderildigini dusundum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
dizi halinde verilmiş sanırım, ben seyretmiştim 3 bölüm halinde.

hitleri özellikle çok iyi yapmışlar, konuşma tarzı, hareketleri gibi konulara dikkat etmişler.

özellikle ikinci dünya savaşına ilgi duyanlar için ideal bir film. hitler kim idi nasıl yükseldi konularını baştan sona anlatıyor.

PS: film yerine tarih tartışan arkadaşlar lütfen bölümleri karıştırmayalım. bu bölümde film hakkında tartışılır tarih için ayrı bir alanımız var. bu konu başlıgında birebir film hakkında olmayan mesajlar silindi.

[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi


[Bu mesaj karakedi tarafından 20 Temmuz 2004 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim izlediğim 2 bölüm gibiydi 1,5 saat biri diğeri de bi o kadar ama gerçektn güzel filmdi filmin tamamen doğru olması imkansız ama eğer doğruluk payı yüksekse hitleri hitler yapan yaşadığı toplum ve ailesi adam yahudilere kusan bi aile içerisinde büyüyor ve öle benimsiyor herşeyi ve doğal olarak böyle oluyor sonra[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti
başkent:Kadıköy

racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 20 Temmuz 2004 10:42 tarihinde demiş ki:
özellikle ikinci dünya savaşına ilgi duyanlar için ideal bir film. .


Kedi bu film 2. savaşı başladığında bitmiş oluyor hatta sadece sonunda hitler'in yaptığı vahşet bilançosu hakkında bilgi veriyor ama filmin içeriği hitler'in yükselişi üzerine hitler yükselince film bitiyor , kısacası 2.dünya savaşına pek deyinmiyor ..

Gerçi hayatımda seyrettiğim en iyi filmlerden biri .. Prime max'lerde yayınlıyolar film halinde..[signature][hline]" Hiç anlatamadım , hiç anlamadılar "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama en azından savaşın çıkma nedenlerinin belkide en büyüğnü ele alan bi film[signature][hline]Gözlerimi Gözlerinden Alamıyorum Her Bakışımda, Orada Kendimi Görüyorum Seninle Elele...Saçlarına Dokunurken Korku Doluyor İçime O Kadar Yumuşak Ki İncitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın Dudaklarına Her Temasında Esir Oluyorum Sana Sen Öptükçe Daha Fazla Öpüyorum Sen İstedikçe Daha Fazla İstiyorum...Bunları Tekrarlamaktan Hiç Bıkmıyorum Çünkü Gözlerin Aynam,Saçların Acıma Duygum,Dudakların Zindan Oluyor Bana Ve Sana Olan Sevgim Her An Artıyor!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 06 Ekim 2003 01:41 tarihinde demiş ki:
Filmde dikkatimi çeken bir nokta sevgilisi evdeyken onun üzerine atlayıp öpmesi ve sonra kucağında ağlayarak ayağa kalkması. Hitler bilindiği üzere iktidarsızdı. Zaten bu kadar güç hırsı iktidar hırsnının nedenlerinden biri de budur. Orada film bu iktidarsızlığını mı anlatmaya çalışıyordu yoksa başka bir şey anlatıyorde da ben mi yakalayamadım. Eğer iktidarsızlığını anlatıyorsa kesinlikle çok zayıf kalmış bir sahnedir.


omg! Bunu daha yeni duydum :)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Bana mutluluğun bisikletini sürebilir misin fatma?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 06 Ekim 2003 01:41 tarihinde demiş ki:
Resim eğitimi alıyor olsaydı şu anda Adolf Hitler' i çok büyük ihtimalle büyük bir ressam olarak bilirdik. ...


çok doğru
genç hitler diye Türkçeye çevirdikleri bir film var;
Max
burada Hitlerin o yönlerini gayet güzel anlatıyor[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci Dünya Savaşının sadece ateş edilen bölümleri ile ilgileniyorsanız sizi pek sarmayabilir ama arka planı da ilginizi çekiyorsa en önemli figürlerden birisi olan Hitler'in nasıl iktidara geldiği, yaşam öyküsü filan muhakkak ki ilginizi çekecektir. Ancak filmin adı bile taraf olduğu konusunda en ufak bir şüphe bırakmıyor.

Klasik olay Evil Axis vs Good Allies[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...