Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekomu Protesto


26ee140

Öne çıkan mesajlar

Ülkemizde maalesef önemli bir kesim internet denilen bir teknolojiden tamamen uzak, onun dışında internet kullanıyorum diyenlerinde çok büyük bir kısmı dial-up ile bağlı olmaya çalışıyorlar. neyseki son zamanlarda kablonet ve adsl fiyatlarının az da olsa uygun olması internetin türkiyede yaygınlaşmasına büyük imkan sağladı. ama hala da yazık bize diyorum. geçen gün internetten bir oyun oynarken yabancılar bağlantılarının yavaş olduğundan söz ediyorlardı, biri diyor 5mbit biri diyor bilmem ne kadar. ben kendi hızımı söylemeye utandım orada, hiç bir şey diyemedim. daha sonra öğrendim ki almanyada halk 100mbit bağlantı için protesto ediyor, yürüyüş yapıyorlar.

bizim onlardan neyimiz eksik? yazıyı yazarken içimden geçti bize 100mbit değil 5mbit olsa yetecek diye ama neden biz daha geride olalım. biz de 100mbit bağlantı istiyoruz. devlet, gelişmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyoruz diyor. ama ya onlar dünyanın önde giden önemli şeylerinden haberdar değil, yada bazı şeyleri işlerine gelmediği için yapmak istemiyorlar. bu kadar şeyden sonra birde bizim susup oturmamız var. biz dial-up ile bağlanıyoruz(bağlanmaya çalışıyoruz) adamların eli altında 100mbit. üstelik bizim aylık 512k adsl'ye verdiğimiz kadar bile para ödemiyorlar. bunları söylemekten utanıyorum ama arkadaşlar böyle susarak hiç bir yere gelemeyiz. şu aralar bir çok bilgisayar ve internet ile ilgili sitelerin forumlarında bu konu üzerinde çok yazılıp çizilen var. ama bunlar burada kalmasın lütfen, herkes elinden geldiği kadar bu sorunumuzu başkalarına duyurmaya çalışsın, bu hem bizim için hemde türkiyenin gelişmişliği için önemli birşey diye düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam haklısın bağlantımız çoook yavaş.
Fakat 100mbit de ülkemiz için çok abartı.
Bizler, yani internette bukadar çok kalan kişiler ülkemizde çok küçük bir azınlığız. Ülkemizde daha insanlar internet cafeye bile gitmemişlerki internet için 100mbit istesinler. Almanyadakilerden eksiğimiz ne demişsin eğitimimiz eksik. Ülkemizin ilerlemesi sırf internetle olmuyor malesef daha öncelikli ihtiyaçlarımız var eğitim gibi. Unutma ki Türkiye sadece Istanbuldan Ankaradan İzmirden ibaret değil gelişmiş şehirlerimizin dışında daha 70 tane az ve çok az gelişmiş şehrimiz var.
Önce bazı şeylerin üstesinden gelindikten sonra 100mbit isteriik diyebilmeliyiz bence.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100mbit fazla tabii bizim için, çünkü biz türkiyeyiz ve ne kadar zor da olsa kabullenmesi geri kalmışız. ilerlemek içinde ileri seviyede bir takım şeyleri yakalamamız gerek. adamlar 100mbit bağlantı içinde devleti protesto ediyolar ki ellerinde şuan min. 50mbit civarı bir bağlantı olduğunu tahmin ediyorum. bizler 3mbit'e 5mbit'e bile rağzıyız ama onlarla bizim farkımız ne, ha biz geriyiz diye kabullendiysek -ki şuanki durumumuz ondan farksız- o zaman bize 64k bile fazla...
neyse diğer arkadaşlarında tepkilerini bekliyorum. lütfen bu durum karşısında sessiz kalmayın...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 mbit nedir oyle,aman allahim[signature][hline]Ranger : Hero : Druid (Excalibur)
Hunter - you share a special connection with animals. Whether you rely on bows or firearms, you consider your weapons and pets to be your only true friends.

Hunter - you share a special connection with
animals. Whether you rely on bows or firearms,
you consider your weapons and pets to be your
only true friends.


What WoW Character Are You?
brought to you by Quizilla
">What Kind of WoW Character Are You?
Leathas.com,Her turlu Yemek Servisi Yapilir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 20 Temmuz 2004 11:53 tarihinde demiş ki:
said:
26ee140, 20 Temmuz 2004 08:52 tarihinde demiş ki:
bizim onlardan neyimiz eksik?
Burasi Turkiye ne yazik ki, eksigimiz bu.


sorun; bizim "burası türkiye" diyip geri kalmışlığımızı kabul etmemiz, buranın Türkiye olması hiç bir şekilde sorun değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen ayağa kalksan onun umurunda olmaz, şunun umurunda olmaz kalırsın öyle[signature][hline]
Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ustteki mesaj quote edilmez, once onu hatirlatayim, ne olur ne olmaz.

Bazi gercekleri gormeyip veya kabullenmeyip boyle devrimci genclik kimligine burunmekle hicbirsey cozulmez Turkiye'de, belli bir duzen var ve bu duzende halkin mutlulugunun yeri yok. Katlanmak zorunda miyiz? Hayir, egitimim biter bitmez kacip gidecegim acikcasi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [email protected]
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bence superonlineın alanı genişledikçe ona geçelim adsl için. en azından insan gibi bi yetkili görürük karşımızda. ttnetin kazanmadığı her tl bize kâr...

yalnız biz türkiye yiz geriyiz konusuna pek katılamıyorum, örnek olarak cep telefonu, amerika da 2 kişiye 1 telefon düşüyo biz de 3 kişiye 1. İnternetteki gibi muazzam bir fark yok.

bir de çok ilginç bişi öğrendim ki, Mardin Kızıltepe'de de internet cafe var?[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Answer: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!


[Bu mesaj Rahan tarafından 20 Temmuz 2004 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 Mbit için protesto gösterisinde bulunmak hangi ülke olursa olsun eşşekliktir. İnternet lan bu, harddisten hızlı mı olurmuş oha yani.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet cafe'ler her yerde, şahsen ben eskişehirde oturuyorum, bir cadde üzerinde 100m'lik mesafede 8 internet cafe var. hepsinin bağlantısı 2048 adsl ve en az bilgisayarı olanın 50-60 civarı bir bilg. sayısı var. ayrıca süperonlineda da olduğu gibi devletin eksikleri yüzünden başkaları ekmek yiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol be, bu başlığı açmadan hemen önce gigabit network kartıma bağladığım adsl modemi düşünüp, "şöyle 1 gigabit'lik bir bağlantı olacaktı ki şimdi aah ah" diye geçirdim içimden..

almanların vizyonu yokmuş onu anladım..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun şu 1 gbit lik bağlantın olduğunda sen terabitleri indirmeyi deniycen sonuçta yine kafayı yiyecen değişen bir şey olmayacak bu arada almanya ya kadar uzak gitmişsiniz aynı hızda dibimizde Yunanlı lar var feci hızlı netleri hani duymuşsunuzdur "demir ağlarla ördük vatanı" nidalarını ama ördükten sonra bir halt yemedik aynı Türk Telekom hatları gibi[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 20 Temmuz 2004 14:46 tarihinde demiş ki:
100 Mbit için protesto gösterisinde bulunmak hangi ülke olursa olsun eşşekliktir. İnternet lan bu, harddisten hızlı mı olurmuş oha yani.

aynen katılıyorum. bunu yapan insan olamaz.

ulan o kadar hızla napıcaksın be Allah'ın görmemiş kulu?! çıkmışlar sokağa baya baya pankartlarla protesto ediyolar şuna bak. hayır olması gereken sewiyenin altında olsa tamam, ne ii yapmışlar, biz de yapmalıyız hatta. ama sewiyenin altında fln deil almanyada internet oha yani.

şaka gibi ya. belki üni kampüsünde fln çekilmiştir bu resim. ünideki bağlantıyı az buldukları için protesto ediyolardır fln. ew kullanıcısı için 100mbit NE DEMEK![signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
said:
zgrw, 20 Temmuz 2004 11:39 tarihinde demiş ki:
bende 100mbit istiom :)


kim istemezki :)
aslında toplanıp telekomun genel müdürlüklerinin önünde protesto yapıcaz :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyede internetin ilerlemesini istiyorsanız bağlantı hızının artışını değil, yukarıda birinin yazdığı gibi 0800'lü hatlar ile internet bağlantısının bedava olmasını istemelisiniz. Birkaç bin kişinin doğru dürüst internet yüzü gördüğü bu ülkede, kendi bağlantısını mbit'lere çıkarmak isteyenin yaptığını nedir siz söyleyin bonzi buddy olmayayım bende![signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh böyle bi topic açılınca anında
"burası türkiye, istemen çok yanlış"
"millet aç aç, krizdeyiz, sen kalkmış 100mbit diyorsun"

gibi şeylerden dolayı kimse kılını bile kıpırdatmaz.

ama tekrar söylüyorum,
turk telekom 2001 yılında 1.6 katrilyon TL kar etmiş, 2002 yılında da 3 katrilyon kar hedeflemiş.

başımızda bu kadar garip bir şirket varken, bize değil de sadece kendilerine hizmet eden bir şirket varken, zor bizim internetimizin gelişmesi..

güney korede her eve bir ip veriliyor, 10mbit'e kadar internet bedava..

bizim neyimiz eksik, bizim başımızda aptal bir Türk Telekom var, bizim sorunumuz bu..

eh, bu konuda napılır, hiç bir fikrim yok. Ama Dünya'da başka bir ülkede 64k kablonet olduğunu sanmıyorum...[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 21 Temmuz 2004 01:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...