Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harry Potter'ın Kasesi ve Oyun Yazarlığı


Kharon

Öne çıkan mesajlar

Herkesin bildigi gibi gectigimiz gunlerde ulkemizdeki iki dergi tasvip edilmeyen bir husumet icerisine girdi , burada hem kendilerine hemde oyun dergiciligi adina sektore bir cok zarar verdiler.

Tamamen ayni konu olmasada THG oyun da merlinin kazaninin yapmaya devam ettigi hatalar konusunda bir yazi hazirlamis.

http://blog.thgtr.com/blog/harry-potterin-kasesi-ve-oyun-yazarligi

Olayin ozeti avp3 onincelemesini merlinin kazaninin, level ve ardindan thgtr nin incelemesinden 4 gun sonra yapip birde ilk biz inceledik demeleri, ve bunun gibi benzer mantaliteyle yapilmis bazi hatalarin sonunda thg nin boyle bi yazi hazirlamayi uygun gormesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Oyungezer'in sonunda Level'ın saçmalamalarına patlaması gayet samimiydi. İnsan sonuçta onlar da, hem de patlıyorlar bok atıyorlar falan halk gibi. Baya samimi bence. Hiç yitirmediler samimiyetlerini. Oyungezer ekibinin para peşinde olmadığının farkında herkes, yoksa Doğan gurubunu terk etmezlerdi özgür yayıncılık uğruna. Zarar gören belki Level olmuştur ama Oyungezer benim gözümde hiç düşmedi yani..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thgtr-merlinin kazanı ile ilgili bir haberi yine nasıl oyungezerin leyhine çevirdiniz anlamadım.

oyungezer kendi fan kitlesini kurduğu için gönlü rahat ama yaptığı şeylere "oyungezeri kendi gücünü yine ortaya koydu" gibi bir yorum yapmam mümkün değil. sürekli "level amma çamur dergiymiş, çok kötü dergiymiş" gibi şeyler okumama karşın, level dergisinde bu konuda bir olaya rastlamadım. buna karşın oyungezer dergisinde her sayıda her köşede level dergisine laf atması hiç de hoş değil. belki "karizmasını" bu olay üstüne kurmuş olabilir, ama bir dergiyi diğer dergiden daha çok egoya sahip olduğu için okumuyorum ben, bu yüzden her sayısında "level dergisi kötü, level dergisi beceriksiz, biz olsak daha iyisini yapardık" gibi laflar görmek baydı.

thgtr de aynı hataya düşmüş gözüküyor. merlininkazanı sevdiğim bir site değildi, ama "bakın görün neler yaptı vay pis adiler" gibi karşılık vermesi doğru değil. arcane'in işaret ettiği gibi bold'larla yazıyı donatmışlar, iyice saçma olmuş.
Adam gibi işinizi yapın, biz de okuyalım. Ama böyle "bakın adamlar bizden çaldılar" gibi şeyler sadece iki tarafı da küçük düşürüyor.
Bu yüzden sevmiyorum, desteklemiyorum, onaylamıyorum.
Oyungezer'in yaptığı gibi Thgtr'nin de yaptığını yanlış buluyorum.
Her ne kadar "makale" değil de "blog yazısı" olsa da, yazarların içinde böyle bir endişe, kin veya ukte olması hoş değil.

Financial said:

Ben oyun dergiciliği sektörünün bitmesi taraftarıyım . Artık bitsin yani bu kadar bloglar siteler açılırken hala yazılı basımla uğraşılmasına


"televizyon varken gazete okumanın hiç lüzumu yok" gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı bildiğim için bir kaç çift söz etme gereği duydum. Thgtr, merlindeki yazıyı görünce, merlinin forumlarına girer ve tam da olması gereken yere, eleştiri bölümüne oyunu ilk inceleyenin kendileri olmadığını hatırlatan bir mesaj yazar.

Daha sonra merlin bu konuyu silmekle kalmaz, thgtr'nin avp incelemesine taş atan bir yorum yapar. incelemeden kusur bulamayınca, virgüllerin önemi gibi alakasız bir yorum yapar.
thgtr'yi asıl bu blogu yazmaya götüren olay budur.

Yoksa OGZ ile level arasındaki gibi kin ve düşmanlık thgtr ile merlinin arasında yok bildiğim kadarıyla.

OGZ ile level arasındaki savaş için de bir şey diyeyim. DH'de ki olay tamamen ogz nin leveli küçük düşürme çabasıydı. Her şey planlı gözüküyordu. Levelden kovulan yazarın ogz ye geçmesi ve forumda şirket maillerini açıklaması (kadrolu çalışan olsa bu suçtur)herkesin oraya toplanması v.s Zaten DH niye seçildi? Türkiye'nin sorun çözme merkezi mi DH? hayır sadece Türkiye'nin en boş fakat en kalabalık forumu :)

OGZ, çok daha kaliteli bir dergi fakat hala 2 sene önceki olayın etkisini atlatamamışlar. Level'in her yaptığı şeyden acaba bize bir gönderme mi yaptılar diye kıllanıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmalar falan çocukta tabi fakat düşünün ki gelecek ay için kapağınızı yeni açıklamışsınız. Bir oyunu dünyada ilk kez tanıtımını yapıyorsunuz, dandik bir olay değil yani. Kapağınızı açıkladıktan beş saat sonra başka bir dergi "ilk biz inceledik" diyerek yasal olmayan bir inceleme uyduruveriyor. Ben olsam bende kızardım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol level vs oyungezer geyigi

o topigin tamamini okuyanalr grodu levelin ne mal oldugunu, oyungezerin samimi cevaplarina karsi DAVA CARIZ, MAHKEMEYE VERIRIZ ELESTIREMESSINIZ BIZI diye bogurmeleri, okuyucuya gerizekali muamelesi yapmalari, kendi aralarina katilan bir yazara pislik muamelesi yapip parasini bile vermemeleri birde ustune cem sanci tarafindan topige yazilan hersey

oyungezer ne deger kaybetmis o salak topicde anlamadim adsfsfd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...