Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanal Tedavisi olmuş ve kırılmış diş ve hasta sonu dişçi ortamı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
efendim, kanal tedavisi nasıldır bilirsiniz, dişin üstü kesilir, içi doldurulur. gece saat 1.30 gibi poğaça almış idik, zeytinli, çotart diye ses geldi ağzımdan, zeytin çekirdeği sandımdı. bir şekilde dişin yarısını kırmışım yeni farkettim. yani öyle acayip ki şu an, terminatör suratı gibi, ortasında metal görünüyor, etrafı diş. sonuç olarak gg, o diş çok acayip sökülecek. böyle bişey yaşayan var mı, prosedür hakkında bilgi almak istiyorum. yarın gidicem egeye zati de, geceden bilgi alayım istedim. ege üni ye gitcem sabah, adam olur di mi dişçilik fakültesinde.
Mesaj tarihi:
diş kırılmış sen ona doğa et ilerleyen yaşlarında o dış çene kemiği ile bütünleşir bazen ozaman ameliyat şart oluyor senin durumunda artık dişin torpilencek çivilerle protez porselen diş takilcak sonrada çiviller çikacak..
Mesaj tarihi:
küçük kameraymış meğersem dilimin üstündeki. of var ya hastasıyım dental operasyonların, 3 tane 20lik çektirdim, 2 tane extradan diş çektirdim ortamlara aşinayım. yannız iyi ki kanal tedavisi olan diş var yaaa, şimdi şuurum öpülmüştü normal diş olsa.
Mesaj tarihi:
çektirdikten sonra kaplama şöyle yapılabilir; oraya iskelet gibi bi şey kuruyorlar onun üstüne kaplama oluyor. Tabi tutmayabilir de, ama implant da tutmayabiliyor aynı şekilde.
Mesaj tarihi:
alın size feedback dayıboylar.

bildiğin beyaz dolguyla malayla sıvar gibi sıvadılar bi süre idare eder dediler. 1 yıl da olur 5 yıl da ama kaplat sen bunu hazır kanallı diş zaten dediler. sonuçta çekmediler, finalleri vs idare eder sonra bakarım gerisine. ama şu an da oldu yani fena değil.
Mesaj tarihi:
Kanal tedavisi sonrası dişim kırılmıştı (4-5 sene dayanmıştı kanal tedaisi) sonra gittim implant taktırdım valla mis gibi oldu kafam rahat.
İlk 6 ay yanılmıyorsam dişinin yerinde vida ile gezmen gerekiyor daha doğrusu çene kemiğine ufak bi vida saplıyorlar (elbette acısını uyustugundan hissetmiyorsun) ama dışarda kalan kısmı çk çok ufak ve üzeri kendi kapagı ile kapalı dili rahatsız etmiyor. 6 ay sonra o kemigine kaynamış oluyor ve daha once senden alınmış ornege ve diş boşluguna gore olan implantı doktor 2 dakikada falan tık diye yerine takıyor. İlk 1 hafta garip geliyor dilinle dokunuyorsun ama diğer dişlerin gibi hissedemiyorsun o implantı sonra alışıyorsun. :)
Mesaj tarihi:
Eternalus said:

alın size feedback dayıboylar.

bildiğin beyaz dolguyla malayla sıvar gibi sıvadılar bi süre idare eder dediler. 1 yıl da olur 5 yıl da ama kaplat sen bunu hazır kanallı diş zaten dediler. sonuçta çekmediler, finalleri vs idare eder sonra bakarım gerisine. ama şu an da oldu yani fena değil.
kucukken benzer bisey yasamistim ben, 10 yildan fazla bi sure bu sekilde idare ettim
bi kismi kirilir oraya dolgu, baska yeri kirilir oraya dolgu falan.
sonra dis buyumem durunca kaplama yapti babam. anladigim kadariyla kaplama yapacak kadar parca var, ondan sorun olmaz. ama o parcaya iyi bak, zira dis komple kirilirsa implant olur, allahi gorursun implant ameliyatinda da. cene kemigine dis vidaliyolar lan =/
Mesaj tarihi:
Absolut said:

İlk 1 hafta garip geliyor dilinle dokunuyorsun ama diğer dişlerin gibi hissedemiyorsun o implantı sonra alışıyorsun. :)

kanal tedavisinden sonra da oldu o, kendimi ilkel cyborg gibi hissettim. :(

of implant filan çok kötü ya, umarım ileride kırılacaksa da düzgün kırılır da. :/
  • Yeni Oluştur...