Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ailenin bakış açısı

PublicEnemy

Öne çıkan mesajlar

selam

bir derdimle daha karşınızdayım

aileyle hep iyi geçineyim aman iyi olsun tarzı takılan bir yapım vardır bugün kafama dank etti. şimdi bu anne tarafı hep beni gördüğünde nasihat verir cart yapar curt yapar bunlar para toplamışlar benden 6 yaş küçük kız olan kuzenime araba almışlar daha benim arabam yok üstelik üç yıldır aynı miktar harçlık alıyorum biraz arttırma istedim binlerce bahaneyle karşıma geldiler(cocuk degilim üniversite okuyorum) sonra buna kafam atınca aklıma babam geldi buda gecen sene arabasını degistirdi yeni ben biraz para istesem hemen cok harcıyorsun tribine girer bu ne lan üvey evlat gibi hissediyorum şu anda kendimi teşekkürler dinlediğiniz için.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite okurken ekstradan çalışıyormuydunuz siz merak ettim hani varsa öyle bir durum gerçi zamanım yok benimde ne anlatmak istemiş yazar orada anlamadım.

abi ailede herkes cok iyi nasihat verir bana (bakınız bir önceki konuda ailemle bilgisayar tartışmam) ama demek ki para vermiyorlarmış yıllardır içimde sıkıntı vardı şu anda buldum çok özgür hissettim kendimi umarım geçmez.

siz neler yapıyorsunuz aile içi geride kalma hususunda hırslanıyormusunuz yoksa sallamama yolunamı gidiyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Annen şık bir şey yapmamış ama böyle üvey evlat moduna sokman kendini yersiz tabim. Sonuçta ne olursa olsun hakları sonsuz üstümüzde.

Annenin bu yaptığını duygu sömürüsü haline getirmekten başka bir çaren yok.adaletsiz bir annesin de.koyar mesela. de pek üzme kadını bunu tekrarlama.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

PublicEnemy said:

üniversite okurken ekstradan çalışıyormuydunuz siz merak ettim hani varsa öyle bir durum gerçi zamanım yok benimde ne anlatmak istemiş yazar orada anlamadım.

üniversite okurken biz ailemizden arabada beklemiyorduk be gülüm hani bizi okutabilsinler yeterdi bize ;)

iste bende buna benzer bir kafa yapısındaydımda ama sagdan soldan yardırıp gidiyorlar hani ben biraz harcama yapsam yüzüme vuruluyor durum böyle olunca havuzdan eşit şekilde para gelmediğini düşünüyorsun o zamanda insan kendini kandırılmıs hissediyor. birde acayip duygu yerlestirmisler beni yetistirirken abi elim ayagım tutuyomu o yeter bana modunda gezdim yıllarca sanki el ayak sonradan addon geliyormus gibi. bir slogan vardı kimindi hatırlamıyorum daha fazlasını isteyin diyordu bence çok yerinde bir tespit yapmış kim dediyse. şimdi ileriye yönelik planlarım var ilk başta yılbaşına para bulmam lazım gene başladığım yere geldim böyle olunca aileye tavırda yapamıyorum. birde yanlış anlaşılmalar olmuş ben zaten araba istemiyordum ama şimdi benden yaşça küçük kız olan kuzenime araba alınıyorsa para biriktirilip ben daha büyügüm bana alınması lazım bu böyle genel kural gibi bir şey beni sallamayıp ona alınınca benimde otomatikman tepki koymam lazım bence bu gayet dogal birsey asıl tepki koymamak cok yanlıs olurdu iste merak ettigim nasıl bir tepki koysamda durumu fark ettirsem aileye.
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin durumu farklıdır sizin para durumunuz birinden iyi olmayabilir ama o adamın anlattığı olayda bir haksızlık durumu varsa bunu öznel olarak değil nesnel olarak yargılamalısınız.

yani anneye anlatır gibi anlatayım;
bu adam gelir abi annem babam kuzenime para vermiş araba alsın diye bana harçlık bile vermiyorlar diyorsa LAN BENİM YİYECEK EKMEĞİM YOK HAYVAN HERİF demeye hakkınız yoktur. ya aslında vardır tabi niye olmasın ama bu doğru değildir.

bunlar şımarıklık yapanlara denecek şeylerdir ya da işte artislik olsun diye söylenilen şeyler. acıların çocuğuyum hesabı.

topik nereye gitti tam anlamadım. ortada sana yapılan bir haksızlık var mı yoksa şımarlıklık mı yapıyorsun anlamadım. o yüzden kim haklı kim haksız bilmiyorum.

sen önce şunu söyleseydin.
şimdi senin ailen sana vermediği parayla kuzeninin araba almasına mı yardımcı oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

annem babam vermemis ama bildigim kadarıyla kuzenim kendi çekirdek aile gücüyle arabayı alamazdı genel olarak sülaleden desteği alıp araba alıyor daha almamıs ama daha bugun duydum kaldı ki sanırım bu bayagıdır arastırılan bir durum benim kulagıma bile yeni geliyor ama benim yasadıgım tum olaylar ailede konusulur hic gizlim saklım yok cok garip bi durum pek ama tanısanız beni sımarıklıktan eser yok demek istedigim kuzenimin benden once araba sahibi olması bir yerde zoruma gitti neyse olayı artık kendi hayat dongum icerisinde cozecegim ama fırsatları degerlendirmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle düşüneceğine git birkaç yıl sonrası için planlar yap ve ekonomik olarak onlarıda bu işe kat. Ne bileyim sende araba almak istiyorsan neden ona alındı bana alınmadı demek yerine biraz para biriktir 2 sene sonra sen almaya çalıştığında " bak ona direk aldınız ben size alın demiyorum yardımcı olun" şeklinde bir tezle gidersen seninde istediğin olmuş olur heralde.

Hissiyatın içinse arasıra olabilecek bir kıskançlık yaş/kıdemden dolayı. Bu arada kuzenin başarı olarak senden büyük birşey elde etmişte olabilir senden önce ona araba alındığına göre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...