Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 2 senedir doktor doktor gezdim,bana değişik teşhisler koydular ve her tedavi beni daha kötü yaptı.Geçen nette gezinirken Pure O diye bir hastalık buldum,doktora gittim,bu hastalığın bütün psikolojik hastalıklardaki semptomlarına sahip olduğu (fobi,obsesyon,paranoya,halisünasyon ve kaygı,titreme) fakat beyin kimyasında bir bozulmadan kaynaklı olmadığı için terapi ve kaygı giderici ilaçların vs.hastalığı daha kötü yaptığını söyledi,Nette okuduğum tabiri aynen kullandı;"bulması çok zor bir hastalık ama yüzde 90 oranında kurtulma şansı olan hastalık" bu Pure O. Kimine göre sizin hayatınızı piç etmenize rağmen hastalıkta değil çünkü beyin kimyanız normal,ama beyniniz fake atmayı seviyor size. Beyin önce 2-3 tane sağlam paranoya bulur,ve sana bunları gönderir; Der ki "sen şizofrensin."Akabinde ağır bir korku hissedersiniz,kimi zaman titreme. Fakaaaat burada olay şu;beyin şizofren olduğunuzu kabul etmiyor,sadece sizinle dalga geçiyor,size fake soru soruyor ve eğer siz "ben şizofren değilim diye saatlerce düşünmeye,araştırmaya başlarsanız" fake soruları çok sık göndermeye başlıyor. Tedavisi çok komik,kabul ediceksiniz.Beyin size sen şizofrensin dediğinde,tamam diyince,o titrediğiniz kaygı anında gidiyor ve dahası kendinizi şizofren olarak görmüyorsunuz,çünkü beyin gerçekten korkmuyor,beyniniz sadece sizinle dalga geçiyor. Şematik olarak şöyle açıklıyorlar;Diyelim adam öldürme obsesyonunuz var; Beyininiz adam öldürmeyeceğinizi biliyor,sizde biliyorsunuz ama beyin size öldürüceksin diye fake bir düşünce gönderiyor "yoğun kaygıyla birlikte" kaygı yoğun olduğu için,hemen "what if" durumu devreye giriyor ve çürütmeye çabalıyorsunuz,çürütseniz başka düşünce buluyor sonsuz bir loop gibi. Tedavi olarakta,ilaç olayına gerek yok fakat benim gibi 2 sene bu stresle,titremeyle yaşamış insanlar stres sebepli halisünasyonlar gördükleri için prozac gibi "sadece antidepresan" veriyorlar,sakına ama sakına kaygı giderici almayın,çünkü beyinde kimyasal sorununuz yok,ve eğer sorun yokken xanax blabla alırsanız kimyanızı bozuyor ve ataklarınız güçleniyor. Bu hastalığı bilin,haberiniz olsun diye açıyorum bu topiği,çünkü sağlam doktorlar dahi birçok hastalığın semptomlarını gösterdiği için hastalığı bulamıyor ve her normal kaygı/obsesyon/paranoya tedavisi sizi daha kötü yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 geçmiş olsun eyv. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Ne kötüymüş ya, geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 gecmis olsun, saka maka ama hersey kafada bitiyo harbiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 neler varmış ya, geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 abbov. gçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 ben olasılıksız kitabını okurken ordaki şizofren adamın semptomlarından "ya bende de varsa" olup kitabı okumayı bırakmıştım şimdi aklıma geldi de bununla alakası yoktur heralde. ama feci acaipmiş bu hastalık. geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 geçmiş olsun karışık bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 gecmis olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 aquila said: gecmis olsun, saka maka ama hersey kafada bitiyo harbiden. ahaha bu kadar klişe olman benı mutlu etti valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunkelzahn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 abi insanoğlu birikim edindikçe çıldırıyor sanki topic sahibine hitaben söylemiyorum bunu ya da evet ona da söylüyorum kendime de herkese de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Bilinçaltında yaşıyor herşey. Geçenlerde bi makale okumuştum. Bilinçaltımızla vücudumuza hükmedebiliriz diye. Örneğin; soğuk bir havada "hasta olcam ya üf" "ulan hasta olucam yine" diye takılırsan zaten hasta olursun. Ama "yok aga bana bişi olmaz. Yok bişi bende. Hasta olmam ben" tarzı takılırsanız onu kendinize inandırısanız, yerleştirirseniz bilinçaltınıza o şeyin olma olasığı büyük oranda düşer. Ama tabi size demiyorum buz gibi havada tişörtle çıkıp bunları yapın. O kadar da değil. Burdaki asıl anlatmaya calıştığım şey bilinçaltı kontrolü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 dogru olabilir yalniz ha bu. ben 5-6 yildir oyle grip olmadim mesela. istersem ciplak cikayim yine de "bi bk olmaz olum" tadinda takiliyorum fsd aslinda hasta olmam gerekir lan, mazisinde agir kronik bronsit olan adamim, ne bileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 bende bazen beynimde bişeylerin bittiğini hissediyorum sanki o sıvı beynimi terkediyor gibi geliyor işte ozaman uğruna yaşayabileceğim bişeyim kalmıyor kendimi çok yannız hissediyorum herşey boş ve anlamsız geliyor herşey bi kaosmuş gibi hissediyorum bi afiş veya eski terkedilmiş bi bina görsem veya bu tarz şeylere rastlasam hemen orada daha once kimlerin yaşamış olabileceğini hesaplamaya başlıyorum başkalarının hayatları ve hatıralarıyla başım dönüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 öyle beynin allah cezasını vermesin. o ne biçim beyinmiş? tavsiye niteliğinde ama tabi bol meditasyon, özellikle atak anlarında, işinize yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 beyin ne acayip bi organ ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ginalier Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 geçen gün beyin salatası yedim, hiç sevmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Deliymiş lan adam bildiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 ahahahahh çok güldüm lan fırat bu dediğine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 -beyin ölümü gerçekleşmiş -sedat beyin ölümü gerçekleşmiş falan felan bi karikatür vardı o geldi aklıma birden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 şöyle bişeydenmi bahsediyosun mesela biyerde polis kimlik kontrolu yapıyodur. yada şüpheli durumundasındır. sen bi suçun olmadığını bildiğin halde sanki suçluymuşsun gibi davranır tedirgin olursun. suçsuz olduğunu bilmene rağmen beynin seni yanıltıp suçluymuşsun gibi davranmana sebep olur. bumu dediğin olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar