Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 diş oymayı ağrıdan sayanlara anestezisiz kanal tedavisi yazıyorum, o ağrıyı bir yaşayın sonra gelin ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 tam olarak 2 saat 40 dakika çene kemigimin altında kalmış 20 lik dişimi cıkarttirmak için dişçi koltugunda agzım acik bekledim .2 tane dişçi dişi cıkarmaya ugrasti başaramadı gittiğim kliniğe haftada bir gelen cerrah bir dişçi varmış o da benim gittiğim gün şans eseri oradaydı. normalde 20 lik diş çekimine benim dişçi 100 lira yazıyodu ama cerrahin aynı dişi çekmesi 500 liramiydi neydi . hatta benim dişçi cerrahin asistanlıgını yapti. adamın diğer dişçilerden özel alet edevatı var öyle kafana göre oturamıyosun koltuguna üstüne önlük giydiriyolar extradan bi de sterilizasyon için 10 dakka uğraştılar. dişi çıkarabilmek için çene kemiğimden 2 tane diş büyüklüğünde parça çıkardılar . diş çekimi bittikten sonra ağzıma 6 tane dikiş atıldı yetmezmiş gibi yanagimin sag tarafı sanki agzimin içinde mandalina varmış gibi 2 hafta şiş kaldı. o bölge önce morardı sonra sarardı en son dikişleri aldılar. bu dediğim mevzuu çoook extreme bi durummuş dişçi tebrik etti beni çekimden sonra ama ben olayın şokundan ayağımda galoşla çıkmışım klinikten eczahaneye gargara ve agrı kesici almaya gittim herkes bana uzaylı gibi bakıyo+ konusamiyorum sadece eczacıya reçeteyi verebildim diğer elimde kocaman bir buz kütlesi çekim yapılan tarafa bastırıyorum. özetle anlatılmaz yaşanır sakın dişçiye gitmeyin eğer böyle sorunlu dişleriniz varsa bırakın ağzınız dişiniz bozuk gezin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Dişçi dendimi işini hızlı yapan makbuldür, acı nasılsa olmuyor bari çabuk olup bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 2 saat 40 dakka napmış arada tuvalet, yemek molası fln mı verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 fede said: o zaman burcu bi koyar emreye bayılır. kesin çözüm diş kalmaz zaten o zaman bende sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 iki dakka delikanli ol lan, doberman beslemeyle olmuyo bu isler, git yardir agzini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 dişciden korkucağına anesteziden kork. uyutular yatıyosun öle kimin ne yaptığı belli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Genel anestezi yapmazlar heralde, o sağlıklı bir olay değil çünkü. Ne tırsak adamsın lan ayrıca, git yardır bitsin. Olmazsa iç bi güzel gitmeden, kayboluyorsun sen zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 said: ay önce falan pilav yerken içinden çıkan taş yüzünden dişim kırıldı. korkudan gidemedim kırılan yer çürüdü ve gün be gün büyüyor o kırık alan.. walla ya bayıltıp götürecekler yada öyle bi ağrıyacakki ayaklarım kendı gidecek dişciye.. abi kimse sana yedi aydır nerdesin demeyecek git bir an önce, çürük bile olmayabilir. bu arada dişçi fobisi diye bir şey var acıdan değil mantıksız bir korku, ve anestezi uygulanabiliyor dişçi korkusu yüzünden dişçiye gidemeyenlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Kendi durumumu yazmadan edemicem. 20lik dişim çıkmaya çalışıyor ama çenemde yer yok bu yüzden diş normal çıkması gereken açıya göre 90 derece ile diş eti içerisinde ilerliyo ve köke baskı yapıyor. Ağzımın o yerinde hiçbir uyuşturucu iğne zart zurt etki etmiyor. 20lik dişin ilerde çıkacağı yerin komşusu dişte de çürük var ve temizlenmesi gerekiyor doktor oydukça oyuyor bir bakıyor bu diş kaplama olacak dişi kazıdıkça kazıyor daha sonra diğer dişe de dalıyor, onu da kaplıcak bunlar olurken uyuşukluk yok. Belli aralıklarla dinlene dinlene yaptık. Ne kadar terlediğimi kastığımı bilmiyom kendimi koltuktan kalktıktan sonra dikkatimi çeken parmaklarımın kolçağı delip içeri girmişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 warimathras said: tam olarak 2 saat 40 dakika çene kemigimin altında kalmış 20 lik dişimi cıkarttirmak için dişçi koltugunda agzım acik bekledim .2 tane dişçi dişi cıkarmaya ugrasti başaramadı gittiğim kliniğe haftada bir gelen cerrah bir dişçi varmış o da benim gittiğim gün şans eseri oradaydı. normalde 20 lik diş çekimine benim dişçi 100 lira yazıyodu ama cerrahin aynı dişi çekmesi 500 liramiydi neydi . hatta benim dişçi cerrahin asistanlıgını yapti. adamın diğer dişçilerden özel alet edevatı var öyle kafana göre oturamıyosun koltuguna üstüne önlük giydiriyolar extradan bi de sterilizasyon için 10 dakka uğraştılar. dişi çıkarabilmek için çene kemiğimden 2 tane diş büyüklüğünde parça çıkardılar . diş çekimi bittikten sonra ağzıma 6 tane dikiş atıldı yetmezmiş gibi yanagimin sag tarafı sanki agzimin içinde mandalina varmış gibi 2 hafta şiş kaldı. o bölge önce morardı sonra sarardı en son dikişleri aldılar. bu dediğim mevzuu çoook extreme bi durummuş dişçi tebrik etti beni çekimden sonra ama ben olayın şokundan ayağımda galoşla çıkmışım klinikten eczahaneye gargara ve agrı kesici almaya gittim herkes bana uzaylı gibi bakıyo+ konusamiyorum sadece eczacıya reçeteyi verebildim diğer elimde kocaman bir buz kütlesi çekim yapılan tarafa bastırıyorum. özetle anlatılmaz yaşanır sakın dişçiye gitmeyin eğer böyle sorunlu dişleriniz varsa bırakın ağzınız dişiniz bozuk gezin.20 yas disi en, ama boyle en ufak sorun cikardigi zaman cekilmesi lazim. aciliyeti yok, bikac ay sonra falan da olabilir ama belli bi tarihte bi sorun cikardiginda cekilmesi lazim. cunku cene kaslari vucudun en hassas kaslariymis, 20 yaslarin verebilecegi en ufak zarar cok buyuk sorunlar yaratabiliyormus. dis guzelligi falan degil yani, keto gibi olursun sonra allah korusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 KOTARANK diye kirip cikardilar benim 20ligimi cenemden, sonra su an biri dolgulu, altindakini aldiklari icin curumus ust, kusmus yalniz kaldigi icin, diger ikisinde problem yok henuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 warimathras said: tam olarak 2 saat 40 dakika çene kemigimin altında kalmış 20 lik dişimi cıkarttirmak için dişçi koltugunda agzım acik bekledim .2 tane dişçi dişi cıkarmaya ugrasti başaramadı gittiğim kliniğe haftada bir gelen cerrah bir dişçi varmış o da benim gittiğim gün şans eseri oradaydı. normalde 20 lik diş çekimine benim dişçi 100 lira yazıyodu ama cerrahin aynı dişi çekmesi 500 liramiydi neydi . hatta benim dişçi cerrahin asistanlıgını yapti. adamın diğer dişçilerden özel alet edevatı var öyle kafana göre oturamıyosun koltuguna üstüne önlük giydiriyolar extradan bi de sterilizasyon için 10 dakka uğraştılar. dişi çıkarabilmek için çene kemiğimden 2 tane diş büyüklüğünde parça çıkardılar . diş çekimi bittikten sonra ağzıma 6 tane dikiş atıldı yetmezmiş gibi yanagimin sag tarafı sanki agzimin içinde mandalina varmış gibi 2 hafta şiş kaldı. o bölge önce morardı sonra sarardı en son dikişleri aldılar. bu dediğim mevzuu çoook extreme bi durummuş dişçi tebrik etti beni çekimden sonra ama ben olayın şokundan ayağımda galoşla çıkmışım klinikten eczahaneye gargara ve agrı kesici almaya gittim herkes bana uzaylı gibi bakıyo+ konusamiyorum sadece eczacıya reçeteyi verebildim diğer elimde kocaman bir buz kütlesi çekim yapılan tarafa bastırıyorum. özetle anlatılmaz yaşanır sakın dişçiye gitmeyin eğer böyle sorunlu dişleriniz varsa bırakın ağzınız dişiniz bozuk gezin. Şunu okuduktan sonra asla gitmez adam dişçiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 teknoloji gelişmiş corei7 işlemci gelmiş bilmem ne.. dişçi napıyor? basitçe, bir kerpetenle dişini çekiyor. olmadı yontuyor çeneni.. tıpta gelişme falan yok aslında öle, büyük bir adım, büyük ve şaşırtıcı bir gelişme.. yok yani. sen artık 1000sene sonra mı olur bilmem, sürersin sıvıyı çürüğe. o sıvı çürüğü eritir, ki ben ajan diye ona derim bak. veririsin kökhücreyi içeri ve kaparsın dişin üstünü.. 4ay sonra açınca dolgu değil de diş olur orada. o zaman derim "gelişmiş adamlar ya!" şimdi ise 100ıl öncekinin anestejik ve steril hali.. el motoru ile çene yontuyoruz. yok bondingler 7. nesil olmuş yok bilmem ne.. gelişme bunlar değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 bu da yılların geyiğidir ha, "tıpta gelişme yok". git 300 sene önce ağrı kesiciler olmadan çektir bir dişini ya da kolunu bacağını kestir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 isin icinde olmayinca insanin haberi olmuyo tai gelismelerden, medikal alet piyasasi aslinda iyi calisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 neyse yılbası sonrasına erteledim artık. euheuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 bilader sen sonuna kadar bekle, o çürükler çene kemiğine ilerlediği zaman anesteziyle yaparlar işlerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Kaçışın yok agatron, eninde sonunda oturucan o koltuğa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 apandistim patladı de, onun ameliyatını yaparlarken tanıdık bi dişçi bul. o sırada o da dişlerini halletsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 abi full anestezi ile adam nası işlem yapsın kafan düşücek ağzın kapanıcak vesaire. dişçinin %70 işlevi varsa %30 da hastanın yardımı var. yok ağzını çalkala yok aa de bekle öyle vesaire :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Saykoleo said: Genel anestezi benim bildiğim kendisi tehlikeli olan bişey yani öyle tamamen sağlıklı insana genel anestezi yapsan ölme ihtimali var galiba. Hatta galiba hastanelerde anestezi departmanı ayrı oluyo, yani dişçi yapmaz; istese de yapamaz galiba :p. O yüzden zorunlu olmadıkça yapılmaz diye biliyorum, ama lokal anestezide de bişey hissetmezsin ki zaten uyuşur ağzın, ayrıca şu da var adam dolgu yapıcak sonuçta. Dolguyu da sana sormadan yapamaz göz kararı. Dişlerini vur, nası hissediyosun yüksek mi oldu, alçak mı oldu, çıkıntı vs var mı diye sorması lazım. Yoksa bayağı rahatsız edici olur. :) ben de dedim onu ama kimse umursamadı eheh :p ayrıca anestezi için bildiğin ayrı doktor giriyo ameliyata, anestezi uzmanı. bi de anestezi uzmanı gerekir onu yapmak için yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 gitme dişçiye. bu denli korktuğuna göre. 20 lik dişi çekerken kemik seslerini duyunca bayılırsın zaten. garç gurç garç gurç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 artık dişçiye gidince hep bu topic gelicek aklımıza, arkadan da jaws müziği dın dın dını dı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Fantezi yapan dişçi diye okuyan var mı benden başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar