Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harry Potter and The Deathly Hollows

progamer

Öne çıkan mesajlar

spo...

şimdi şöyle bir durum varmış...bir uzmana danıştım ehe;)
o hani ölünce rüyasında mı nerdeyse Kİngs Cross istasyonunda Dumbledor ile konuşurken,öledebilirsin ölmeyedebilirsin derken ondan evvel Voldertmort ile aralarında bir bağı olduğunu ve Voldertmort yaşadığı sürece harry'nin de yaşayacğını söylüyordu,çünkü harry'nin içinde ondan bir parça var,o parça gidiyor ama harry devam ediyor yaşamaya voldertmort varolduğu için...

Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar başarısız bir kahraman gelmedi daha. 7. büyü olmuş herkes güçlü büyük büyüler yapmış. bizim heri hala sersemlet diye takiliyo etrafta. hayır bi de ölmüyo velet.

ayrıca mortis de haklı. ben de voldemort nasıl karanlık lord lan böyle dedim o lamer lamer takıldığı sırada. hele o gülüş. :(

film de genel olarak fena deil bence. görsellik çok çok iyiydi. hani ben şurası da şöyle olsa dediğim bi yer bile yok görsellik açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

spo...

şimdi şöyle bir durum varmış...bir uzmana danıştım ehe;)
o hani ölünce rüyasında mı nerdeyse Kİngs Cross istasyonunda Dumbledor ile konuşurken,öledebilirsin ölmeyedebilirsin derken ondan evvel Voldertmort ile aralarında bir bağı olduğunu ve Voldertmort yaşadığı sürece harry'nin de yaşayacğını söylüyordu,çünkü harry'nin içinde ondan bir parça var,o parça gidiyor ama harry devam ediyor yaşamaya voldertmort varolduğu için...

Voldemort ölünce ölmesi gerekmiyor mu o zaman ._.?

Sosyal ağlarda paylaş

Harry neden yaşadı

Çünkü harry öldügünde daha yılan ölmemişti o yüzden devam ediyordu voldemort yaşamaya yani eger son harry olsaydı hem harry ölürdü hemde voldemortun can hakkı kalmazdı ama harry öldükten sonra hala yılan kaldıgından harry voldemort daha hala horcruxlu kaldıgından yaşamaya devam etti.

Bir tek işi bozan o yılan eger harryden önce yılan ölseydi harry bildigin ölecekti. Yani bunların tamamı benim malum bölgemden uydurma tahminlerim tabii ama bana öyle mantıklı gelmişti.

Sosyal ağlarda paylaş

Mahidevran said:

Harry iki can tasiyodu abi. Biri kendi biri de 1/7 voldemort (yani horcrux) Horcrux'i yokedince Harry niye ölsün ki?

ne demek niye ölsün? Asıl taşıyıcı ölmeden ortkuluk nasıl yok oluyor peki, hortkuluklarla ilgili ilk birlgi, tutunduğu yeri çok güçlü bir şekilde yok etmen lazım. Bence bu kısmı bilerek biraz muallakta bırakmış yazar, kesin olarak bir açıklama yapmaya çalışmak çok mantıklı değil.

Sosyal ağlarda paylaş

Sen tam rowlingin kankasıymışsın.

Mantıklı bir izah getirememene ragmen şu denklemi anlamaya sadece kafan basmadıgından bir kere daha izah ediyorum sana.

Harry öldügünde voldemortun hala yılan kalmıştı yılan ölmediginden voldemort hala horcruxlu oldugundan harry hayata geri gelebildi eger o yılan ölmüş olsaydı ve harry son olsaydı belki o şansı olmayabilirdi , hatta o halde bile olabilirdi sonuçta fantastik kurgu kitabi harry hayata zenci palyaço olarak dönücek dese rowling ne alaka diyemezsin kadın bi tarafından uyduruyor.

E harry geri dönebildi ama voldemort son öldügünde harry ölmedi çünkü bütün horcruxları yoketmişlerdi ve artık ortada bir bağ kalmamıştı en son harrynin içinde ki voldi ölünce.

Aslında o kadar zor degil bak biraz oku anlamazsan bir daha oku yazdıklarımı .
Sosyal ağlarda paylaş

mithat

Çok net bir biçimde saçmalıyorsun.

Sana yukarıda da yazdım aralarındaki bağın sebebi harynin içindeki hortkuluk. O hortkuluk yok edildikten sonra aralarında bağ falan kalmadı. Harrynin geri dönmesinin yılanla bir bağının olduğunu düşünmek son derece mantksız.

Yukarıdaki arkadaş voldemort kendi hortkuluğunu öldürdü büyüyle, harry zaten ölmemişti diyor. Makul bir açıklama ama bana göre de hortkuluğu sahibi olduğu varlığı yok etmeden ortadan kaldırmak çok mantıklı değil. Ancak dumbledore'un mutlaka voldermort olmalı o kişi demesi ve ilerleyiş bu mantığa uyuyor.

Sonuç olarak dediğim gibi bu kısım biraz muallakta bırakılmış.

Sosyal ağlarda paylaş

Farkında mısın bilmiyorum fakat voldemort ve harry arasında ki bağın ve voldemortu nasıl öldüremiyorlardı da öldürdüleri birebir aynı söyluyoruz :D

Ben sadece harry nasıl ölmediye cevap olarak yılan olayını söyledım fakat sonra yılan degil o an havada fazla oksijen vardı diye oldu bile diyebilir sonuçta nedeni yazmıyor dumbledore kısaca gidip ' istersen dönebilirsin' dedi döndü yani o kadar zor degil.

Voldemortun harryi vurup ölmemesi durumu normalde avada kedavrayla herkes ölür ama orda harrynin içinde ki voldemort öldü harryde istese ölü kalabilirdi sanırım fakat saçma tabii geri geldi bu kadar yani?

Ben harrynin kalmasının bir sebebi olmalı avada kedavra ile herkes ölüyor harry neden ölmedi olayına yılan kalmıştı yılan kaldıgından voldi kaldıgından demek ki dedim bir şekilde ki ona bile arkasına ben uyduruyorum çünkü kitapta nasıl oluyorda harry avada kedavrayla ölmüyor belirtmiyor sadece 'içinde ki voldemort ölüyor harry yaşıyor' diyor da sonuçta avada kedavra harrye geliyor harry içinde ki voldemort ile birlikte neden ölmedi de harry kaldı içinde ki voldemort öldü.
Sosyal ağlarda paylaş

görsel efektler haricinde film ayrı kötüydü o kadar usta büyücü var etrafta aralarında savaşıyorlar bir tane bile büyü sözü sarf etmeden oraya buraya ışık atıyolar. Voldemort la Harry savaşırken biri yeşil diğeri kırmızı ışık atıyo sanki lazer silahları ile kapışıyorlar böyle saçma bir film görmedim.

Onları da geçtim en sonunda o gözlükler halen daha gözünde.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı çözdüm ^_^ Kitabın ingilizcesi kitaplığımdaydı meraktan açıp ilgili bölümü okudum. Şurası biraz daha açıklayıcı olabilir:

"He took my blood" said Harry.
"Precisely" said Dumblodore "He took your blood and rebuilt his living body with it! Your blood in his veins, Harry, Lily's protection inside both of you! He tethered you to life while he lives!"
"I live... while he lives? But I thought... I thought it was the other way round! I thought we both had to die? Or is it the same thing?

Bu şekilde biraz devam ediyor. Heri voldemort'un ruhundan bir parçaya sahip olduğu gibi voldemortta herinin kanına ve dolaylı yoldan Lily'nin kendini feda ederek oluşturduğu korumaya sahip. O koruma kaldığı sürece de Heri ölemiyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Teenage hikayesi beyler bu kitab serisi zaten çıktığı ilk zamanki reviewları unuttunuz galiba sonrası remake şekli sinemaya uyarlıyorlar full effect etc etc maximum olacağı bu idi hatalar boşluklar normal.

İnsanlar ciddi şeyler dışında eğlenmek istiyorlar sonuçta sinema sektörünü biz kontrol etmiyoruz adamlar belirliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

beni en çok rahatsız eden kısım

o sonda voldemortun büyücüleri ile gelipdier okuldakilerle laf atışması böle, liseli gibi , çıkıp bana katılacaksınız bilmemne o çocukla dalga geçiolar vs, orda tüm karizma gidio lan, böle bunca bölüm işte dark lord çok güçlü karizma vs modunda olan adam, lamere bağlio.

hele harry potterın canlanma olayı çok havada kaldı, o kadar dumbledore ile snapes arasındaki konuşmalarda , işte harry ölmek zorunda, çünkü o da bir horcrux bik bik dediler

gitti voldemorta ölmeye , öldü göyya, sonra dumbledore geldi, işte devam edebilirsin bu sana bağlı bik bikdedi,

uyandı sonra. e bu ne, madem böle bi şansı var neden ölmek zorunda. o kısmı filmde verememişler eminim kitapta mantıklı açıklaması vardır da , neden canlanıyor harry biri bana bunu açıklasın

zeper said:

diriltme taşı olbilir mi acaba nedeni?:)

Kitapta sahne biraz değişik, Kitapta da yere düşürüyor taşı ama dokununca bişeyler hissediyor. Fakat Voldemort ile son karşılaşmada herkes bakarken şey diyor: "ben ölmeye hazırdım, ölmek için gelmiştim, annemde hazırdı" falan filan diyor. Bir açıklama var yani kitapta.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle açıklamış.

Bende dün kitabın sonunu okudum tekrar. Yukarda Redeagle'ın dediği gibi aynen olay.

Ayrıca o savunmanın üstüne Dumbledore'un üstüne bastığı şey "Harry'yi Voldemort öldürmeli, başkası değil" çünkü aralarında ki bağdan ötürü Voldemort'un curse'ü direk kendi bağını kırıyor. Harry'de o bağdan kurtuluyor. Geriye Lilly'den kalan protection kalıyor.

Ayrıca son duello'da herkes izlerken şey diyor: "Annem hazırdı ölmeye, bende sana geldiğimde ölmek için geldim, o yüzden işe yaramadı" diyor.

Kitap herşeyi açıklıyor, "yani gençlik filmi/kitabı" falan değil, ayrıntılarıyla var.

Rowling ilk kitaplarda tecrübesiz olduğundan ötürü son derece basit bir dil kullanıyor. Asıl seri 3. kitaptan başlar. 4 ve 5'te oldukça derinleştirir hikayeyi. Son kitabı okurken anlatımı, kullandığı kelimeler falan son derece güçlü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...