Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğalgaza yaklaşık %50 oranında zam geliyor...

Apis

Öne çıkan mesajlar

Belki adamlar bu zamları bir iki yıldır bilinçli olarak nükleer enerjiye geçişe karşı sesleri susturmak için yapıyor?

Sanki nükleere geçsek bilmemne yapsak çok mu azalacak enerji giderlerimiz? O santrallerin kurulması için harcanacak tüm para faturalarımıza yansıyacak, dünya usulsüzlük dönecek. Bundan on yıl sonra da Amerika etc.nin İran'la falan işi bitecek sana dönecekler, "kanka sende nükleer silah varmış ayıp olmuyor mu?" diyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir, msnden veya cepten haberleşip mi geliyorsunuz acaba?
2şer dakika arayla 3 silahşörler altalta mesaj atıp kalkan açmışlar abilerine.
Neyse doğalgaza zamın temel sebeplerinden birinin Azerileri küstürmek olduğu ve Ermenilere gereksiz eyvallah çekmenin bize ne getirdiği ortada.
Üstüne herşeyin en temel ihtiyacı olan dünyanın en ağır vergilerle katlanmış benzini ve TRTdeki propaganda yayınlarının parası için abartı bandrol gibi yeni icat vergilerde bizde. Ufacık radyonun yayını çekme hakkı olması için Tüm Arabanın fiyatının nerdeyse %1'i kadar bandrol vermek nedir, böyle bir haramilik var mıdır, şurda neyi konuşuyorsunuz savunuyorsunuz daha utanmadan ahahahah
Sosyal ağlarda paylaş

evet hamaset bol, ama alternatif söyleyebilen var mı? "şu şu parti gelseydi böyle olmazdı" diyen mesela? göremedim henüz önceki mesajlarda.

zam iyidir güzeldir, yaşasın zam demiyorum. ama millete müstehak demek de saçma geliyo, sanki senelerdir daha iyisi vardı da inatla en kötüsüne oy veriyolarmış gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

tek alternatifsiz süper partinin akp olduğunu, onun zamanında ekonominin çoştuğunu, ondan önceki hükümetler zamanında çift haneli enflasyonları ne çabuk unuttuğumuzu, 2001 krizinde yüzde 9,5 küçüldüğümüzü, akp ile zamanında avrupa birliğine gireceğimizi iddia eden bazı aklı evvelleri görünce tabiki yüzde 47 oy veren halkı eleştiriyoruz.başkası gelse zam yapmayacakmıydı lafı bayatlamadı mı? hala bu ölümü gösterim sıtmaya razı etmek mi? hala mı bu kafa?
Sosyal ağlarda paylaş

Topiğe "BAYKAL GELSE ZAM OLMAYACAK MIYDI BABA YAE?!?!?" yazmaya girmiştim eğlence olsun diye, bari son birkaç mesaja bir göz atayım dedim, aha valla aynısının ciddisi çıktı.

sir said:

evet hamaset bol, ama alternatif söyleyebilen var mı? "şu şu parti gelseydi böyle olmazdı" diyen mesela? göremedim henüz önceki mesajlarda.

Çok predictable oldunuz artık, yenileyin kendinizi liboşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya adamlar bu başarısızsa bundan öncekiler başarısız değillermiydi gibi bir sav ileri sürüyorlar.bu nasıl demokrası anlayışıdır? tabiki diğer hükümetler başarısızdı.buda başarısızsa buda gidecektir.başarısız diye diğer partilerde gelse aynı başarısızlık sürecek mantığı ile giderseniz seçim yapmaya gerek yok nasıl olsa başarısız partiler gelecek.birde liberalim demokrasi fanboyuyum diye geziyorlar ya.helal olsun size ve sizi yaratan fetocuğunuza.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam yau başarısız, ve başarısız olan gitsin. ona itiraz etmiyorum ki.

"bu millete müstehak" meselesiyle uğraşıyorum ben, bana ne hangi parti napmış.

millete müstehaksa sana da müstehak kardeşim, başka partilere oy verdiniz diye kendinizi yukarda görmeyin boş yere. şu an piyasadaki herhangi bi parti de gelseydi ve hatta 7 yıl o iktidar olsaydı, doğalgazın fiyatı değişmeyecekti diye de iddia ediyorum. hatta daha kötü bile olabilirdi.

zammı protesto mu ediceksiniz? edin kardeşim, gerekirse bütün ülke greve gitsin, hayat felç olsun, desteklerim yani. biz de bayılmıyoruz dünyanın en pahalı petrolünü kullanmaya. ama hiçbi alternatif sunmadan "millete müstehak" diye gerinmek gerçekten kabak tadı verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

millete müstehaksa sana da müstehak kardeşim, başka partilere oy verdiniz diye kendinizi yukarda görmeyin boş yere. şu an piyasadaki herhangi bi parti de gelseydi ve hatta 7 yıl o iktidar olsaydı, doğalgazın fiyatı değişmeyecekti diye de iddia ediyorum. hatta daha kötü bile olabilirdi.

Hükümet,afrikalılarla yaptığı gibi iranla,rusyayla,azerbaycanla adam gibi fiyat anlaşmaları niye yapamıyor?
şayet yapamadı,gerçektende fiyat artışları kendilerine bağlı değil,neden zamların külfetini birazda maliyeye,hazineye dayandırmıyor?AKP hükümetine kadar bu yapıldı,baı konularda AKP hükümetide yapıyor tabi,ama doğalgazda yapamıyor, e arkadaşım hazine zaten boğulmuş durumda,vede bu hazineyi son 7 yıldır IMF ile el ele bu hükümet yönetiyor.

sıcak para hacmi düştükçe düştü,e hadi bu tamamen hükümetin elinde değil diyelim
cari açık,iç-dış borç hacminin dengesizliği,bunların heasabını kim verecek?

yakıt fiyatlarının artışı doğal birşeydir
bu zamların halka bu derecede yansıması ( bir yılda %75 oranına varan zamlar) hükümetin bir icraatıdır.
hayat pahalılığı , zamlar,yeni vergiler olağan üstü artıyorken,sende bu ekonomiyi bunca yıldır yönetiyorken,arkadaşım kusura bakmayın bu zamların nedeni ben değilim diyorsan,bırak ekonomiyi git limon sat derler adama.
ben derim en azından asdfadsf

neyse
başbaş
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bi kaç gün önce bi forward maili geldi. geçen hükümetlerle bu hükümeti kıyaslayan bi kaç veri var.

"YAAAA öncekiler çok mu iyiydi. bu hükümmetten daha iyisi mi var. hani yauvvv" diyenler iyi baksın. eskilerin bile istatistiklerinin gerisinde kaldı bu hükümet. WOT inc.

Son iki yılda karşılıksız çeklerde inanılmaz bir artış var. Bugün cezaevlerinde yatanların yüzde 47si karşılıksız çekten içerde.

Bu kadar insanın hepsi dolandırıcı mı? Kuşkusuz değil.

Bunların çoğu iktidarın uyguladığı ekonomik modelin kurbanı. (Karşılıksız çek veren insan sayısı 1.5 milyon)

Protesto olan senetlerin tutarı ise 3 milyar dolar.

64 bin işyeri kapandı.

İşsizlik ise facia: Yüzde 13.4. AKP iktidarı devraldığında yüzde 10.2’ydi.

Son bir yılda 930 bin kişi işsiz kaldı.

Genç işsizlerin oranı yüzde 30’a yakın.

80 yılda cumhuriyet 148 milyar dolar, AKP iktidarı ise 7 yılda 285 milyar dolar borç yaptı..

Son 7 yılda Türkiye 225 milyar dolar faiz ödedi. Bu parayla 60 tane Atatürk barajı yapılabilirdi. Oysa Erdoğan bir tek büyük baraj, santral, tesis yapmadı.

Bütçe açığı şu anda 40.3 milyar dolar. Yıl sonunda 62.3 milyar dolar olacak.

Resmi rakamların gözler önüne serdiği çok çarpıcı bir gerçek de şu:

Türkiye 1923-2003 arasında yani 80 yılda her yıl ortalama 4.7 büyüdü.

AKP iktidarında, yani yedi yılda bu rakam 3.9.

Aynı dönemde bizim gibi kalkınmakta olan ülkeler yüzde 7.2 büyüdü.

Türkiye Menderes döneminde 7.2, Özal döneminde 5.1, Demirel döneminde 6.3 büyüdü.

Başbakan’ın “Bizi teğet geçti” dediği son dünya ekonomik krizinde 2009’da Türkiye yüzde 6.5 küçüldü ve dünya rekoru kırdı.

Atatürk döneminin 1923-1029 arasında büyüme 10.3, 1923-1938 döneminde ise 1929 büyük dünya krizine rağmen büyüme 7.4.

AKP iktidarında çok vahim bir şey daha oldu.

Türkiye’nin büyük özverilerle dişinden tırnağından artırdığıyla yarattığı bütün fabrikalar, KİTler gibi ülkenin bütün değerleri haraç mezat satıldı.

AKP iktidarı 7 yıllık iktidarı döneminde tam 1 trilyon dolar harcadı.

Bu, il başına 10 milyar dolar demek.

Bu paralar çarçur edilmeyip yerinde harcansaydı bütün illerin fışkırması lazımdı.

Oysa Türkiye emeklilerine ayda 12.5 ile 20 lira arasında zam yaptı.

Memura, işçiye de yapılanlar bu düzeydedir.

Bu utanç vericidir.

aşağıdan da baksan rakamlar bunlar...yukarıdan baksanda rakamlar bunlar....

matemetiğin yorumu yoktur...rakamların devletin resmi verileridir....
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten balık hafızalı olmayan herkesin farkında olduğu şeyler bunlar.

-nasıl ekonomi yönetimi bu, elimizde ne var ne yok herşey yabancılara peşkeş çekiliyo
-ekonomi gelişiyo böyle
-sıcak parayı elinize verdiler diye ekonomi gelişti sanıyosunuz gelişmez böyle.
-gelişir...
-gelişmez
-ERGENEKON!

(bir süre sonra)
-borç rekoru kırdık nasıl ekonomik gelişme bu?
-büyümekteyiz, gelişmekte olan ülkeler için normaldir borçlanma...
-değildir
-ERGENEKON!

(yine bir süre sonra)
-hacı büyüme filan dediniz de küçülme rekoru kırdık resmen, ne ayak?
-kriz teğet geçti global kriz hedehödö sürtündü birazcık
-bütün dünya etkilendi ama en yıkıcı etki bizde görüldü, demiştik sıcak parayla olmaz bunlar diye
-ERGENEKON!
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...