fede Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 cumhuriyete düşman değildir belki de. cuhmuriyetin daha iyi yaşanmasını, insanın içine işlemesini istiyodur sadece. öyle olsa güzel olur çünkü
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 cumhuriyeti de istemiyorsanız bu toprakları bu milleti bu halkı neyle bir arada tutacaksınız madem? omurgasızlıkla mı? cumhuriyet TC Anayasası dahilinde bu devletin omurgasını oluşturur.
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Nerede her şeyi faşizme dayandıran bi insan var o insandan uzak duracaksınız, tartışmayacaksınız. Ota boka faşizm diyen insanların %90ı genelde ideolojik bilgisi zayıf, nasıl sataşacağını bilmeyen, her şeyi faşistçe gösterip böylece kendilerini çok iyi bir şey savunuyor gibi biçimlendiren insanlardan kurulu. Birkaç sene evvel odtüde bayağı sağlam kavga çıkmıştı iki solcu grup arasında, gazetelere haberlere de yansıdı belki denk gelmişsinizdir. İşin komiği bu iki grup da kavga sonrasında kendi aralarında bağıra bağıra nasıl diğer gruptaki faşistlere günlerini gösterdiklerini, faşizme nasıl dur dediklerini anlatıyorlardı sağda solda. Bu insanlar basittir, çok fazla kasmaya gerek yok anlamak için. Kendi sevmedikleri ters düştükleri bir şey varsa mutlaka faşist olmalıdır o yüzden ne olduğunu anlamak ya da onu da başka bir şey olarak kabullenmek yerine basitçe "faşizm" olarak adlandırırlar. Böylesi daha kolay. Karşı oldukları, çıkarlarına ters olan şeyin ne olduğu ve gerçekte faşizmle alakası olup olmadığı önemli değil, öyle adlandırdıkları sürece sorun yok. Çünkü faşizm kötü bir şeydir ve onlar sevmedikleri şeyi faşizm olarak adlandırırlarsa eğer faşizme karşı mücadele etmiş soylu kişiler olurlar. Ah pardon soyluluk da burjuva ve sınıf farkı ortaya koyuyor yanlış terim oldu. Son olarak: Rewendor said: anti-milliyetçiliğin boku çıktı son dönemde zaten, "Türkiye'den nefret etmek in" oldu. Hani baktılar demokratikleşme adına çok ses çıkartılmıyor iyice abarttı insanlar. Resmen emolardan tikilerden farksız çoğu, moda oldu diye anti-milliyetçi geçiniyo insanlar.
sir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 estel insafsızca saldırıyosun. taraf cumhuriyet bayramını kutlamadığı için "hain, gerici, düşman" durumuna düşüyosa, burada birileri "kutlayın ulan" diye bağırıyo demektir. insanlar kontrolünü kaybedip küfrettiği için suçu bizim gibi doğru dürüst tartışanlara atmak da bir mod'a hiç mi hiç yakışmıyo. küfürlere küfürle karşılık vermemek için bi tarafımızı yırtıyoruz, ama yine suçlu biziz çünkü "yanlış" ya da "haince" düşünüyoruz. ayrıca, burda mod olabilirsin ama ülkenin "mod"u sen değilsin, hiçkimse değil, defol demek de kimsenin haddine değil. rewendor; ilk mesajımı okuyup ona cevap ver, sonra geyik için sam'e attığım mesajı yorumlarsın anti-faşizm klişesi üzerinden. edit: ülke cumhuriyetle yönetilmesin diyen görmedim ben taraf'ta. ki muhtemelen hepinizden daha fazla okuyorumdur.
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Estel_Anorien said: cumhuriyeti de istemiyorsanız bu toprakları bu milleti bu halkı neyle bir arada tutacaksınız madem? omurgasızlıkla mı? cumhuriyet TC Anayasası dahilinde bu devletin omurgasını oluşturur.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 bu konuyu burada uzatmak istemiyordum ama.. fikirlerini forum kuralları dahilinde söyleyenlere edilen hakaretlere müdahale edilmemesi de küfür etmek için açılan feyklerin banlanması kadar kanına dokunuyor mu sevgili estel? kinayeli sitem gibi duruyorsa alınma lütfen ama, cevabına göre ünlemlik mesajları bundan sonra doğrudan yöneticilere ileteceğim.
zerobey Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 sir said: taraf cumhuriyet bayramını kutlamadığı için "hain, gerici, düşman" durumuna düşüyosa, burada birileri "kutlayın ulan" diye bağırıyo demektir. insanlar kontrolünü kaybedip küfrettiği için suçu bizim gibi doğru dürüst tartışanlara atmak da bir mod'a hiç mi hiç yakışmıyo. küfürlere küfürle karşılık vermemek için bi tarafımızı yırtıyoruz, ama yine suçlu biziz çünkü "yanlış" ya da "haince" düşünüyoruz. a "provokasyon", "çarpıtma" diye birşey varsa, sanırım budur..
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Theghosthand said: Bu gazetenin bunu maksatlı yaptığı belli artık.Fanatik okuyucuları ve hitap ettiği bi kitle var. Bu bağlamda değerlendirirsen derdin "kutlayın ulan" olmadığı aşikar zaten. Ülkenin tarihi belli, her dönem yeni bir aşındırma metodu uyduruluyor. Sağ, sol kavgasıymış; başıma bir iş gelmeyecekse Atatürk'ü sevmiyorummuş falan filan. Kimsa herhalde iki üç cibiliyetsizin Atatürk'ü sevmesi için yanıp tutuşmuyordu. Kızılan taraf kendine öğrenci, aydın, gazeteci, siyasi diyerek geçinen tiplerin orjinal olmak adına atılan taşları moda akımına çevirmesidir . Bir deli taş atıyor kuyuya "ben cumhuriyet bayramı tanımam" diyor, "ben şunu bunu sevmiom" diyor. Sonra ülke aylarca bu konularda tartışmıyor mu? Ne oluyor sonra? Ünilerde türban krizinin çıktığı durumda sonuç elde edildi mi? Anayasa krizinde elde edildi mi? Alevi tartışmalarında elde edildi mi? Pkk açılımında barış sağlanacağına inanan var mı? Bu süreçlerin insanları kutuplaştırmaktan başka ne faydası oldu? Bu süreçlerde modayı takip eden yazarlar, siyasiler bu konular çözüm üretmek yerine yeni bir bölünme modasına neden geçiyorlar? Yeterince gündemi takip edince kimsenin derdinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu anlaşılıyor zaten. Niye iyi niyet gösterilsin ki o zaman?
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Estel_Anorien said: @Sufi: söylediklerimin doğruluğunu objektif gözle incelersen her tartışma için geçerli olduğunu görürsün. Aynı sistematik trolleme yüzünden insanların banlanması açıkçası kanıma dokunuyor. bu tabii ki hiçbir şartta mevcut kurallarda esnekliğe veyahut hakarete göz yumacağım anlamına gelmiyor. Bunu da dün cihangirde duvarda görmüştüm elim değmişken ekleyeyim dedim. bu insanların gerçekten söylediklerinin doğruluğuna inandıkları için yazdığını düşünüyorum estel. sistematik trolleme yaptığını düşünüyorsun madem, bölüme yazmalarını engelle. "bakın bunlar böyle böyle yuapar, tartışılmaz bunlarla" demek yakışıksız.
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 sir sam biri daha vardı ya. Neydi öbürünün adı hani biraz daha şey olan neyse adını anımsayamadım bunların. Ne ayak bunlar ? Patiden kimle sohbet etsem bunların yakınları hakkında kötü sözler duyuyorum. Madem sevenleri yok burada işleri ne ? Troll müsünüz siz ?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 umut benim anlatmaya çalıştığım şey TC'de yaşayan ve TC vatandaşı olan bir bireyin normal şartlar dahilinde Cumhuriyeti kutlamak için zorlamaya ihtiyaç duymaması gerekir. Kamuya yayın yapan bir kuruluş bilinçli ve kasıtlı olarak eğer Cumhuriyeti kutlamıyorsa, ben bunun altında bir artniyet ve kasıt ararım. Yukarıda kurumsal duruşlardan, kurumsal yaklaşımlardan vesaire bahsedilmiş ama internet kurallarının 11.si çerçevesinde all your carefully picked arguments can easily be ignored. işinize gelmeyen şeyleri olduğu gibi gözardı edebiliyorsunuz. farkettiyseniz ben size hakaret edenlerin hiçbirinin savunmasını yapmıyorum. hakaret = ban bu hususta bir sorun yok fakat aynı kısır tartışma taktiğiniz çerçevesinde insanları artık illallah edip hakaret etmeye iten dürtüyü anlayabiliyorum. çünkü belli bir karakteri ve duruşu olan insanları kısır döngüsel tartışma sistematiğiniz içinde dansözlük ile yıldırıyorsunuz. aynı şeyi insanlar size defalarca tekrarlamak, azıcık eleştirel aklın sorabileceği soruları size defalarca sormak zorunda kalıyor. yaptığınız şey de mindfuck'tan başka birşey değil. dolayısıyla size laf anlatmaya çalışmak, kendini yormaktan, boşa kürek çekmekten başka birşey değil. tekrar hatırlatıyorum sam. küfür, hakaret = ban @Sufi: Paticik insanların görüşleri dolayısıyla (TC Anayasası ve TCK sınırları dahilinde) yargılanmadıkları, mümkün olduğu kadar demokratik özgürlük tanımaya çalışılan bir yer. Bu bağlamda bu insanların yazma hakkının elinden alınması sakınca teşkil ediyor. Fakat bu arkadaşlarla tartışırken bir sürü insan uçuruluyor. Benimkisi bu bağlamda konu dışı tartışmalarında aktif rol alanlara yönelik bir uyarı idi sadece.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 aynısının bize hiç yapılmadığını mı düşünüyorsun peki estel? hani yapıldığını evvelden sana anlatmıştım ama, sanırım hala tek taraftan yaklaşıyorsun olaya, tartışma üslubunu kendi şahsi görüşlerin doğrultusunda ele alıyorsun. dediklerin yanlış olmakla beraber, doğru bile olsaydı, sempatini sadece küfür ve hakaret edenlere ayırmak başlıbaşına gene yanlış.
sir Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 cumhuriyeti kutlamak "vatandaşlık ödevlerinden" biri değildir. hiçkimse kanunen bir bayramı kutlamak zorunda değildir. kutlamayana "hain, gerici, düşman" yakıştırması yapmak ya da defol git demek adil değildir, haddini aşmaktır. cevap vermekte zorlanıyoruz, kendimizi tutamayıp sinirleniyoruz, farklı fikirlere tahammül edemiyoruz, fanatiklik derecesinde ideolojimize-devletimize bağlıyız, herkesin aynı şekilde düşünmesini-konuşmasını-kutlamasını istiyoruz demiyosunuz da bizi sistematik trollük veya dansözlükle itham ediyosunuz. ilginç bi yansıtma tabii. şuna "ben sizin fikirlerinizden de sizden de nefret ediyorum, küfür edenler sonuna kadar haklı" desene rahat rahat?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Sam said: aynısının bize hiç yapılmadığını mı düşünüyorsun peki estel? hani yapıldığını evvelden sana anlatmıştım ama, sanırım hala tek taraftan yaklaşıyorsun olaya, tartışma üslubunu kendi şahsi görüşlerin doğrultusunda ele alıyorsun. dediklerin yanlış olmakla beraber, doğru bile olsaydı, sempatini sadece küfür ve hakaret edenlere ayırmak başlıbaşına gene yanlış. Sam bahsettiğimin aynısını şu an, bold ve underlineladığım yerde, yine yapıyorsun. Estel_Anorien said: a) bana kişisel hakaret ediyorsun diyorlar b) konunun gidişatıyla alakasız işlerine gelen noktayı çekip crit vurmaya çalışıyorlar. c) karşı tarafın upuzun açıklama yapması gereken abzürt bir cümle kurup yıldırıyorlar a) Karşı tarafı sindirmek için hatanın karşı tarafta olduğunu kanıtlayacağını düşündükleri birkaç ithamda bulunuyorlar. Dediklerimi doğru bulursun bulmazsın o senin bileceğin birşey. Doğru bulanların olduğu da ortada. Mod olsam da kendi görüşlerim ve düşüncelerim doğrultusunda, aynen senin gibi, tartışma hakkına sahibim.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 estel, Sufi said: bıkmadan tekrar listeliycem: liboş vatan haini satılmış iki yüzlü saftirik (kelime bu değil de kendi düşüncesi olamayacak derecede akılsız, öğretilmiş anlamında varyasyonlar) ve daha ağırları: şerefsiz soysuz anan belli ama baban... it köpek bu lafları direk yemiş, ve çoğunda herhangi bir yaptırım görmemiş biri olarak ben hala edebimi koruyabiliyorsam; sırf benim düşüncelerimi beğenmedi diye bana bu lafları eden adamın da herhangi bir tartışma platformunda işi yok. gitsin kendisi gibi düşünenlerden başkasının bulunmadığı ortamlarda mastürbasyon yapsın. bütün işimiz gücümüz bitti de ağzının ayarını bilmeyenlere üzülmek mi derdimiz oldu?
zerobey Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 nacizane yeni yazarınız olarak birşey sormak istiyorum "kutlayın lan cumhuriyeti" yazmak site kurallarına göre uygun bir ifade midir?. yine aynı bağlamda benzer kişiler, "okuyun lan istiklal marşını, saygı gösterin lan atatürk'e" şeklinde dalga geçerek, sözde espri yaparak, ama bu değerleri savunan insanları rencide edecek şekilde, provokatif yazılar yazsa, kurallara uygun mu olacaktır?.. yani bir yazıda açıkça hakaret-sövme olmaması, lakin cumhuriyet, ataürk gibi ülkemizi birleştiren ortak değerlere ilişkin dalga geçen, aşağılayıcı, provokatif nitelikli, lanlı lunlu ifadeler kullanılması formata uygun mudur?.. bu mudur hakarette bulunmadan düşünceleri ifade etme..
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 zerobey, "bu ülkede 'kutlayın lan cumhuriyeti' diyen adamalr var" demek hiçbir şekilde suç değil.
zerobey Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 sir said: KUTLAYIN ULAN CUMHURİYETİ! bunu yazmış..bu sence, katıl veya katılma, cumhuriyete değer veren bir insanı rencide etmiyor mu... sadece bunu soruyorum...
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Admalar var dememiş işte aklınca faşist taklidi yapıp, ortaya söylüyor. Edit araya mesaj girmiş
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Estel_Anorien said: Sam bahsettiğimin aynısını şu an, bold ve underlineladığım yerde, yine yapıyorsun. internet kurallarının 11.sini sen uygulamış olmadın mı peki şimdi?
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Adamın kalıba uymayı bırak sırayı bile şaşırmamışsın:).Şu ''Bana kişisel hakaret'' ediyorsunu çıkartıp; kişisele dönüştürme yaparsan daha uygun bi kalıp oluyor hatta.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 bir gerekçe meydana getirip kendimizi banlatmadığımız, buna karşılık bir sürü pırıl pırıl çocuğun ağzını bozdurtup ban yemesine sebebiyet verdiğimiz için özür dilerim estel. ben buradan ayrılayım, sen de rahat et.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 sir said: cumhuriyeti kutlamak "vatandaşlık ödevlerinden" biri değildir. hiçkimse kanunen bir bayramı kutlamak zorunda değildir. kutlamayana "hain, gerici, düşman" yakıştırması yapmak ya da defol git demek adil değildir, haddini aşmaktır. cevap vermekte zorlanıyoruz, kendimizi tutamayıp sinirleniyoruz, farklı fikirlere tahammül edemiyoruz, fanatiklik derecesinde ideolojimize-devletimize bağlıyız, herkesin aynı şekilde düşünmesini-konuşmasını-kutlamasını istiyoruz demiyosunuz da bizi sistematik trollük veya dansözlükle itham ediyosunuz. ilginç bi yansıtma tabii. şuna "ben sizin fikirlerinizden de sizden de nefret ediyorum, küfür edenler sonuna kadar haklı" desene rahat rahat? öncelikle voltaire'den bir alıntı ile sizin söylediklerinizi tasvip etmesem de söylediklerinizi dile getirebilme hakkınızı sonuna kadar savunurum. bunu da forumdaki genel tutumum itibariyle her zaman belirtmişimdir. fikirlerinizden haz etmesem de hiçbirinize karşı nefretim olduğunu söyleyemem. sizleri burda yazdıklarınız dışında tanımıyorum bile. beni herkesin tek-tip konuşmasını, düşünmesini, davranmasını isteyen, totaliter bir faşist olmakla itham ediyorsun. o yüzden seni kınıyorum. gonna get a piece of your own weapon zira siz de davranışınız ve tutumunuz itibariyle herkesi liboşça düşünmeye ve liboşça davranmaya zorluyorsunuz. öte yandan cevap vermekte zorlanmaktan ziyade aynı cevabı defalarca, her seferinde farklı açıklamalarla vermeye zorlanmaktan insanların yıldığını dile getiriyorum. unuttuğunuz en büyük nokta ise üzerinde yaşadığımız toprakların ortadoğu'da olduğudur. bu coğrafya amerika ve ingiltere gibi ana kara'dan kopuk, dolayısıyla dış tehditlere mümkün olduğu kadar kapalı, insanların istedikleri gibi at koşturabileceği, liberalizmin suyunu çıkaracakları topraklar değildir. üzerinde yıllardır oyunlar oynanan, BOP gibi bir proje ile yeniden şekillendirilmek istenen topraklardır. dolayısıyla gerek iç politikada gerek dış politikada dikkatli adımlar atılmadığı takdirde insanların ;etnik, kültürel, dinsel farklılıklarının zenginliği sebebiyle; Sırbistan örneğinde olduğu gibi çok rahat bölünebileceği topraklardır. bu bağlamda ülkenin temelini oluşturan en temel kavram olan Cumhuriyet'in kutlandığı bayramı kutlamayacak kadar aymazlık içine düşmüş olmak vatan hainliğinden, bölücülükten başka birşey değildir.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 ya amma kavga çıkmış, taraf kutlasa nee kutlamasa ne. zaten kutlasa Allah korusun aynı tarafta oluruz.
sir Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 başka bi topikte de yazdım: en azından insanların "samimiyetinden" kuşku duymuyorum, altında bi bityeniği, artniyet, para-pul sevdası, aptallık-gerzeklik-hainlik-dansözlük aramıyorum. faşist bile olsalar, ırkçılık da yapsalar, düşüncelerinin doğruluğuna samimiyetle inandıklarını düşünüyorum. ama faşizmi ve ırkçılığı gördüğüm yerde de teşhir etmekten kendimi alamıyorum haliyle. karşı taraftan bu minimal saygıyı görmekse mümkün değil, biz aslında ya kandırılmış ya da artniyetli trolleriz, samimi olarak onlardan farklı düşünüyo olamayız.. ayrıca, burada aynı şeyleri defalarca anlatmaktan yılan biri olacaksa onlardan biri de benim arkadaş, insaf yani kaç kez benzer konularda WoT'leri sıraladım şuraya, aç bak ilgili ilgisiz topikleri. şu emperyalizm masallarına da, BOP'a da, üzerimizde oynanan oyunlara da inanmıyorum. bu ülkede demokrasi çok da güzel işler, herkes de istediği gibi yaşar, sırbistana, irana, malezyaya, ugandaya falan da hiçbi zaman benzemez; zaten bu zamanla olacak, türkiye demokratik bir ülkeye dönüşecek, siz yeter ki halka biraz güvenin. son olarak; bu ülkede bölücülüğü en az "emperyalistler" veya "dağlarda dolaşanlar" kadar "KUTLAYIN ULAN"cılar yapıyor. ki dağlardakiler bile vazgeçti artık. TC ise zaten emperyalist bir devlet. NATO'ya üye, gümrük birliği içinde, G20 ülkelerinden biri, AB'ye üye olmaya uğraşan bi ülkede, ne anti-emperyalizmi? basbaya "emperyalist" olma yolunda ilerliyoruz işte. ne yapıyosak kendi kendimize yapıyoruz.
Öne çıkan mesajlar