Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf tarafını belli etti

UrsusMaritimus

Öne çıkan mesajlar

sir gerçekten çok süper bir adamsın bir tarafın yanlışlığını örtpas etmek için "bak tam zıttı yönde yanlışlık yapmamış" diye savunma çeşidi nedir yaa... Estel'in bahsettiği kısır döngüye otomatik bağlıyosunuz artık çaba sarfetmeden.

Ha, tarafın zaten ne yaptığı belli, bundaki amacı da belli, görüşünü göstermek için bu tür laf oyunlarını ya da fırsatları ilk değerlendirmesi değil bu, en basit örnek terörist kelimesini kullanmaktan kaçınıp gerilla demesi gibi örnekler de var fazlasını da rahatça görürsünüz haberlerin içeriğinden tutunda kelime kullanım tarzına kadar azar azar her haberde, tüm bunları iyimserlikle, "ya amaçları o değilse" diye karşılayacak kadar aptal üyesi yoktur zaten bu forumun hani tecavüze uğrayınca sevdiğinden yaptı diyecek kıvamda olmak lazım onun için, savunanlar da muhtemelen onlarla aynı görüşü düşünceyi paylaşan, aynı yolda ilerleyen insanlar. En azından biraz dürüst biraz kaliteli olun "evet amacımız ve görüşümüz bu o yüzden böyle yaptık" diyebilin, yoksa "yaa öyle olmamıştır kiii" lerle "yok yok siz hemen olumsuz anlam yüklüyosunuuzzz ya böyle değil şöyleyseeee"lerle saklanmayın :/
Sosyal ağlarda paylaş

Normal gazetelerde bayram mesajı olmaz diye paragraf paragraf yazmış eleman. Herhalde kendisi için normal gazeteler, bir rakip gazetenin siyasilerin helikopterlerini düşürdüğünü, hayali uzmanlarla ve olmayan belgelerle hedef göstererek uydurma görevi görüyor sdf. Geçen seferde uydurma haberini savunmak için ntv'ye gazetecilik dersi vermeye kalkıyordu. Bu seferde ahkam kesmeye kalkmış. O yüzden çok fazla takmaya değmez haliyle. Çıkıntılık yapıcaz, hoş görüneceğiz diye kendilerini şaşırdılar. Zaten yazısı Taraf'ın klasik "yediğimiz haltı orduya laf sokarak nasıl savunabiliriz" kompozisyonuna uygun biçimde yazılmış xD

Yetersizler. Ama daha öncede denmiş zaten. Asıl ayıp Taraf'ın cumhuriyet bayramını kutlaması olurdu zaten hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

gazeteler tarafsız yayın yapsa, hiçbiri resmi bayramı kutlama zorunluluğu hissetmezdi.

ortada gizli bi amaç falan filan yok, tarafın duruşu, yayın anlayışı belli, daha önce hiçbi resmi bayramda herhangi bi kutlama yoktu taraf sayfalarında, bu sefer de olmadı. ha cumhuriyet bayramını kutlamamak "cumhuriyet düşmanlığı" oluyosa bu ülkede epeyce cumhuriyet düşmanı var demektir, zira ben de kutlamadım, bayrak asmadım, fener alayına gitmedim, herhangi bi etkinlik yapmadım yani. ama doğrusu ülkenin gençlerinin haline acıdım.

taraf sizinle veya diğer gazetelerle aynı ifadeleri kullanmadığı için flame yapacaksanız "ifade özgürlüğü 101" öneriyorum hepinize.

alakasız yerlerden laf sokma çabaları son bulmayacak gibi o yüzden bilgilendireyim: ntv olayının skandal olduğunu taraf yazarları dahil herkes kabul etti. ceylan önkol olayı içinse ailenin avukatı yeni bir inceleme ve rapor talep etti. ama onun da "tarafı" belliymiş heralde di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Yav ne anlamak istemez bir adamsın böyle. Kimse son olaya bakarak "Taraf Cumhuriyet düşmanı bir gazetedir" demedi.

Taraf'ın ne mal olduğu, kimlere hizmet ettiği, asli görevinin ne olduğu açıkça ortadayken, -bütün bunlara rağmen- ülkedeki en gerici unsurların bile (Osman Baydemir'in kutlamalara katılması veya Saadet Partisi'nin açıklama yapması gibi) bu toplumun gelenekselleşmiş bazı davranışlarına saygı duyması gibi bir gerçek önümüzde.

Dolayısıyla Taraf bütün köprüleri atmış vaziyette.

Bu zamana kadar aşırı dinci, solcu, ne derseniz deyin hiç bir grup/yayın organı bu denli düşmanın elindeki sopa haline gelmedi, kendini onların hizmetine sunmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ntv olayında yaptıkları rezillik ortaya çıkınca kabul ettiler evet. Kabul etmemeleri aptalca olmaz mıydı zaten xD Bir dahaki sefere daha hayali belgelerle daha varsayımsal saldırılar yapsınlar eheh. Ntv'den bahsetmemin nedeni bu değil. Yaptıkları saçmalık ortaya çıkmadan önce Ahmet bey aynı bu işte yaptığı gibi kişilere ve kurumlara saldırmak için gazetecilik dersi veren bir yazı yazmıştı. Her seferinde balonları patlayana kadar "bilioz edioz" tavrı yapmalarından ötürü takmaya değecek bir şey yazmamışlar dedim bende. Hep yedikleri şey aynı ehehe.

edit: copy paste yapim derken yazı batmış ehe
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz, ilk posta bak ve ilk paragrafını editle derim.

bak adı üstünde "resmi bayram". dolayısıyla resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanların kutlaması bi yerde gerekli olabilir. tarafın bugünkü haberlerinden biri de "cumhuriyet piroz be", DTP'nin mecliste cumhuriyeti kürtçe kutlaması haberi. bu güzel bi haber değil midir? cumhuriyet düşmanı bi haber midir? yoksa artık kürtlerin de cumhuriyetle barışmaya başladığının bir göstergesi midir?

taraf birilerine hizmet ediyomuşmuş. kim? feto mu? cia mı? obama mı? AB mi? hangi para akışıyla? hangi sebeple? peki diğer gazeteler hiçkimseye hizmet etmiyo muymuş? öyle alacalı bulacalı ve yanlışlanamaz şeyler söylüyosun ki, duyan gerçek sanacak. aydınlık da putine hizmet ediyomuş hadi attım gitti, ya tutarsa?

burda patlıycak bi balon yok, daha önce de kutlamadılar, şimdi de kutlamıyolar. kutlamamaya da devam edecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Taraf'ın ne mal olduğu, kimlere hizmet ettiği, asli görevinin ne olduğu açıkça ortadayken...

Şunu bir açalım nolur ya, kime hizmet ediyor ? Amerika, İsrail, Rusya, Masonlar, Fetocular ? Kim ? Asli görevi ne ? Madem bu kadar açıça ortada paylaşmanda bir mahsur yoktur.

pekaziz said:

-bütün bunlara rağmen- ülkedeki en gerici unsurların bile (Osman Baydemir'in kutlamalara katılması veya Saadet Partisi'nin açıklama yapması gibi) bu toplumun gelenekselleşmiş bazı davranışlarına saygı duyması gibi bir gerçek önümüzde.

Tuhaf örnekler olmuş. 2 hafta önce basbas, DTP ülkeyi bölmek için uğraşıyor denirken Osman Baydemir'in kutlamalara katılması onu Cumhuriyet savunucusu mu yaptı ? Koyu yobaz, şeriatçı olarak kabul edilen Saadetçiler törenlere katılınca laik mi oldu ? Yoksa sadece "uydular" mı ?

Yeniden söylüyorum, her atatürk rozeti takan kemalist olmadığı gibi, törenlerde marş söylemeyen, bayrak sallamayan, evinin camına bayrak asmayan her insan cumhuriyet düşmanı değildir.

Edit-imla
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

pekaziz, ilk posta bak ve ilk paragrafını editle derim.

bak adı üstünde "resmi bayram". dolayısıyla resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanların kutlaması bi yerde gerekli olabilir. tarafın bugünkü haberlerinden biri de "cumhuriyet piroz be", DTP'nin mecliste cumhuriyeti kürtçe kutlaması haberi. bu güzel bi haber değil midir? cumhuriyet düşmanı bi haber midir? yoksa artık kürtlerin de cumhuriyetle barışmaya başladığının bir göstergesi midir?

taraf birilerine hizmet ediyomuşmuş. kim? feto mu? cia mı? obama mı? AB mi? hangi para akışıyla? hangi sebeple? peki diğer gazeteler hiçkimseye hizmet etmiyo muymuş? öyle alacalı bulacalı ve yanlışlanamaz şeyler söylüyosun ki, duyan gerçek sanacak. aydınlık da putine hizmet ediyomuş hadi attım gitti, ya tutarsa?

burda patlıycak bi balon yok, daha önce de kutlamadılar, şimdi de kutlamıyolar. kutlamamaya da devam edecekler.

Seni ikna etme durumunda değilim sir.

Taraf'ın yayınları ortada, Aydınlık'ın yaptıkları da. Değerlendirmeyi halkımız yapıyor.

Resmi bayram demek sadece devlet kurumlarında bayram kutlanılır anlayışını nasıl çıkarıyor Allah aşkına?

Herhangi bir dine inanmayan onlarca insan bayramlarda gider büyüklerinin elini öper, hal hatır sorar. Bu artık dini bir gelenek değil, kültürel bir olgu haline gelmiştir. Karşıdakinin bayramını kutlamazsan hoş karşılanmaz. Ahlak konusudur bu mesele.

Taraf'ın 29 Ekim'i kutlayıp kutlamaması önceden de dedim, benim açımdan hiç bir fark yaratmıyor, kutlasalar kendimden utanırdım zaten Altanlarla, Çongarlarla, Rasimlerle aynı düşünceyi savunduğum için.

Ben bu toplumun en uç unsurlarının bile sahiplendiği bir kavrama Taraf'ın bakış açısını eleştiriyorum. Ancak dönekler, hainler o makaleyi yazabilirler gazetelerine. Hiçbir burjuva aydını Cumhuriyet'e, Atatürk'e bu denli saldıramaz, ipini koparanlar, saray soytarıları bu denli azıtabilir.

Hain, dönek laflarını kullanırken hiç bu kadar içim rahat olmamıştı. Son 30-40 yılda düşüncesini değiştirmiş, sosyalist akımlardan şeriatçılığa, liberalizme savrulmuş onca aydın var ama hiç birisi Taraf yazarları kadar azgın bir Kemalizm ve ordu düşmanlığı yapmıyor.

Wispy, yazdıklarımı düzgün oku istersen, kafana göre yorumlar çıkarma.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar rica ediyorum pekaziz, açıkla kime, neye ve hangi amaca hizmet ettiğini Taraf'ın.

Okumamla ilgili bir sorun yok, sen saygı duydukları için yaptığını söylüyorsun. Ben öyle düşünmüyorum, toplumun geri kalanına ayak uydurduklarını düşünüyorum. Böyle bir baskı var çünkü, yok diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...