Aven Vox Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Abi planner ı denedim. Farklı build denemeleri yapmak için çok kullanışsız. Süreli next e bas falan... neyse. Craft için ayrı karakter yapılmalı , PVP'de zor olur işiniz demişsinde; PVP sırasında Oyuncu Levelı , Oyuncu Attributleri , Şans ve Fallout gurusu veya noobları ile karşılaşma yüzdesi gibi pvp yi etkileyecek faktörleri hesaba katmamışın. En azından 160 SP (90 repair + 70 science) 'ın karakterin kaderine çok fazla etki edeceğini zannetmiyorum. En azından benim bir iddaam yok oyunda. Eğlencesine oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 200 skille bile 2 kere ust uste missleyebiliyorsun. Olay misslemeden aimed shot yapmak, small guns icin. ayni sekilde big guns'da positioning'i hesaba katmazsak senin misslemene ve critleyemeyip knockback atamamana bakiyor cunku 10 kare ilerlediginde burst menzilinde hic bir karakter 2'den fazla atisa dayanamiyor. crafter olayi icin skill'den cok statlar fark yaratiyor. perception ve agi'nin olabildigince max olmasi gereken bir pvp ortami var yoksa her pvp'de adami menziline sokamadan oleceksin. bu hardcore oynamak degil, sonucta oyunu oynayan insanlar fazla ama hepsi de oyunu genel olarak iyi biliyor. noob adam zaten oynuyor birakiyor veya cok az oynuyor sacma sapan perkler aliyor, her karakter bu tarz adami yener ama lvl12'den sonra xp almak icin gidecegin yerlerde karsilasacagin adamlar oyunun %80'lik kesimi ve her biri combat karakterlerinde full pvp focus oynuyor. bir crafter karakter zaten 10 lvl'da bitiyor. 2 gunde cok da fazla oynamadan lvl 10 olmak gayet kolay. valla uzun sure oynadim, zaten bir cok kisi bu olay yuzunden onceden birakmis. eger bu tarz bir oynayisi eglence icin oynuyorum diye elestiriyorsan bir sure sonra sen de bu oyunu birakabilirsin cunku oyunda hayatta kalmanin tek yolu bu. yoksa single oynuyorsun oyunu. yanlis anlama olmasin ben bu insanlari oyundan sogutan kesime karsi " a tamam oldum simdi gitti her sey " dememen icin yolu gosteriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aven Vox Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Ok ayrı karakter açacağız , başka yol yok ozaman napalım. Fakat adamlar Open Beta'ya bile belli aralıklarla wipe atıyorlarmış. O kadar uğraş sonra sürekli wipe ye. Sıkıcı bir durum. Steam üzerinden mesajlaşma özelliğini kullanmak için hesabında oyun olması gerekiyor, sereglin. Ekleyemiyoruz seni. Bir zahmet farklı bir anlık mesajlaşma programı edin kendine :) Farketmez hangisi olursa... multi-client program(Miranda) kullandığım için IRC'de bile msn kullanıyormuşum gibi yazışıyorum. Ayrıca başlığı takip eden arkadaşların iştahını kabartmak için , halen geliştirilmekte olan 3 boyut karakter modellemeleri ile ilgili bir video gönderiyorum. Rus geliştiricilerden biri anlatıyor,Lexx. Dil Rusca ama ingilizce altyazı da var. http://www.youtube.com/watch?v=I0NtCHSjNoc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 ventrilo'ya cagiriyorum ilk olarak cunku oynayan herkes ventrilo'da. ben kullanmiyorum diger programlari miranda aol aim fln, bunun disinda steam var acik olan ondan dedim. edit: oyun zaten beta abi, hic bir beta oyunda wipe olmama garantisi yoktur. sadece iyi calisan bir ekipse wipe olacagini onceden soylerler. zaten crafter karakteri yapmak cok kolay. en kotu zamaninda zehir'e yaptigimiz gibi unarmed crafter vs yapilabilen bir sey, mermi fln gereksinimi olmadan cok rahat lvl aliyorsun sadece ilk 2-3 lvl'da yardim gerekiyor. ama evet combat karakter'i tekrardan kasmasi zor olabilir, o kadar sik wipe olmuyor ki en son ne zaman olmus yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 melee karakterler için oyun can pazarı yahu. real time combat'larda adama tıklayana kadar anam ağlıyor. onun için 3 karizmalı sniper build'ini takip eden yeni bir karakter açtım. ama elemanı şehrin öbür ucuna koşturup alt tab yaptığım, oyuna da benim karakter durduktan sonra 1-2 saniye geç baktığım tek anda, zar zor edindiğim bir şeyleri çaldırınca "öyle olmaz, böyle olur!" deyip thief build'i aramaya başladım şu an. bu arada oyundaki guard'lar da sağolsun, hiçbi' halta yaramıyorlar hırsızlık mevzuunda. "mustafa hırsızlık yaparken gördüldü." ee? tamam adama dalmak serbest oluyor da, ne işe yarıyor o guard'lar o zaman? hele şehrin silahlara izin verilmeyen bölümünde resmen dürüst vatandaşı değil, hırsızı koruyor adamlar. forumdaki öneriler kısmısına bi' şeyler yazıcam da, önce bi' bakmalı, belki benzer konu vardır falan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ya melee'de zaten pvp yapmican ki yani, melee'nin olayi en ucuz ve kisa yoldan pve - crafter karakter yapmak. obur turlu ugrasicaksin normal karakter gibi, silah yap, mermi yap, repair yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 neyse şu an hırsızlar çılgın gibi karma kaybediyor sanırım. faction için n'apıyoruz sereglin? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ya ventriloya gelseniz alacam sizi de, gelmiyor kimse. ventrilodan veya steamden ulasin bana. biz nerdeyse surekli ventrilodayiz. base'e en yakin sehir necropolis. bir toplanabilsek ben yeniden baslarim, bir kac haftadir girmiyorum oyuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
John_Silver Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 yakında 1 kişi daha getiriyorum Sereglin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 guzel, ben de donuyorum. aksiyonlara akariz artik. bu arada gelecekler small guns crafter olmaniza gerek yok bende lvl3 small gun crafter mevcut. ayni zamanda armor crafterimiz da var, raad olun. tek olay iste topluca mine yapacaz bir sure ki herkesi giydirelim. sonra akariz aksiyonlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 anam bu ne! bu hafta sonuna doğru veya en geç çarşamba akşamı ordayım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aven Vox Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Open Beta olmasına rağmen Closed Beta tester muamelesi yapıyorlar oyunculara. Birden fazla wipe gelecek zaten yakın zamanda. Her an , oyun içinde herhangi bir sebepten dolayı hayal kırıklığı yaşamanız mümkün. Daha geçen gün , 3 günlük rollback oldu server'da. Düzelttiler sanırım ama birkaç gün sürdü. Hırsızlık şu an çok doğal karşılanıyor. İsteyen yanınıza gelip alıp götürüyor eşyanızı. Yeni başlayanlar için , faction üyesi olmayan ve town town gezip level kasanlar için büyük sıkıntı. Beta yeterli bir düzeye gelene kadar ara verdim oyuna (Zaten toplasan 1hafta oynamışımtır). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 patiden adam kaldı mı oynuyan ? Biraz önce girdim lvl 1 halimle . Dene raid vardı ölü bir adamdan power armor lootladım şimdi köşe bucak kaçıyorum çadır kurmadan ölmiyim diye.Powe Armoru bile giymedim adamlar görüp öldürürse alırlar diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhoof Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Beyler party nasıl kuruyoruz bu oyunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdancer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkürler fonline ile ilgili bulabildiğim tek türkçe kaynak bu konu. 2 haftadır oynuyorum yazıklarınız çok işime yaradı ingilizcem orta düzey o yüzden kaynaklar gerekiyor. Sadece bu konu için üye oldumda diyebilirim buraya =D Oyun ciddi anlamda hardcore , Defalarca öldüm kaça kaça yada boneyard civarında junk kasarak level atladım. şu ana kadar 6 tane türk arkadaş gördüm 2 sini bidaha görmedim radyoda başka hattalar ve solo takılıyorlar sanırım. 4 arkadaş düzenli oynuyor 2 tanesi bana baya yardımcı oldular 21 level'a ulaşmıslardı yakın zamanda. pk olayı aşmış , bi süre sonra artık bende kaybettiklerim için pk olayına girdim ama kendime denk insanlarla kapıştım . Aslında pk olmak istemedim ama insanlar paranoyak olmuş onların bölgesinde cıktığınız anda hemen eye shot yiyorsunuz. Bende karşılığını verdim. Cok yardım edenlerde oldu ama oyunda gang heryerde. Geçen gün gunrunners'da 3 kişi alışveriş yapıp sohbet ediyorduk bi anda sector 8 olması lazım bi topluluk geldi girişleri tutup herkezi katlettiler. Guard yada oyuncu demeden dakikada herkez öldü. Ara ara belli yerleri basıp oraya 1 saat kadar hükmediyorlar. biri geldiği andada indiriyorlar. Anlıcağınız oyuna başlamayı düşünüyorsanız bir topluluk yada grupla takılmak zorundasınız solo ciddi anlamda zor. 21 level'a kadar solo takıldım ama günde 1-2 kez kesin öldüğüm oluyordu. Hala oynayan arkadaşlar varmı? Solo takılmaktan sıkıldım diğer arkadaşlarda kalabalık bir durum olursa katılcak onlarda genelde solo. Devam edenler varsa beraber takılalım. Bu arada en cok kastığım karakter sniper şuan 21 levelda. Ama 24 sniper perkinin olmaması beni zorluyor asıl olay o perkti umarım tam sürümde dahil olur. Başka karakterde acıp bastan kasabilirim oynuyoruz diyenler varsa haberleşelim oyundaki nick "gökh" . iyi oyunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdancer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Bu arada tecrübelerimden yazayım biraz okuyan diğer arkadaşlar faydalansın. öncelikle boneyard'da junk kasmanısı tavsiye ederim. 4 junk'la 50 adet BB's ammo yapabiliyorsunuz. Bunun için 4 junk toplayıp fix boy'u açın orda yeşil yanıyorsa yapabilirsiniz. 50 BB'S mermisi 200 caps eder ayrıca bunu yaptığınız için 40 exp kazanırsınız. Ulaşım için sehirler arası tren kullanabilirsiniz. Vault city'den ncr'ye ordan boneyard'a ordanda san franciscoya gidilebilir. bilet ücreti 100 caps. Bankaya para yatırırken kesinlikle etrafa dikkat edin ve genelde tek olmanızı tavsiye ederim. hırsızlar cok hızlı bir iki kere para kaptırdım. charisma'yı en az 3 yapın yoksa tüccarlarla alış veriş yapamazsınız. Bi arkadaş loot yaparken patroller arkadaşı indirdi bende dokunmadan kaçtım demiş o olaya geleyim ; combat esnasında diyelimki hub patroller ve raiderlar var . combat devam ederken loot yapmayın bitmesini bekleyin, combat bitince hub patroller loot yapıp toplayacaklarını topluyor ve combatı bitiriyor. işte o zaman sıra sizde, o saatten sonra istediğiniz kadar loot yapın dokunmazlar. Ama dediğim gibi onları bekleyin bu sayede silahım ve param hiç eksik olmadı. Exp olayına gelince yine boneyard civarında masters army ile centeurlar kapışıyor genelde onlara denk gelirseniz combat'a dahil olun ama siz vurmayın , Canları azalınca son vuruşu yapın öldürürseniz az mermi harcayarak havadan exp almış olcaksınız. Mutantlardan sadece flamerlar kalırsa uzaktanda indirebilrisiniz. Son olarak Ncr'de çok takılmayın , oyunun en aktif yeri olduğundan pk olayları cok fazla anında bi yerden roket gelebiliyor. 3 kere başkasına atılan roketle öldüm. Guardlı şehirlerde takılın. Guardlılarda bile pk varken gerisini siz düşünün. ve asla çok fazla nakit parayla dolaşmayın. denk geldikçe yazmaya devam edicem kolay gelsin herkeze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Güzel yazmışsın devamini bekliyoruz.Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 nedir son durum? oynayan hala varsa son durumu anlatabilir mi? can sıkıntısından arada takılmak için oynamayı düşünüorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdancer Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 evet arkadaşlar şuan aktif 6-7 türk var ama hepsi kopuk birbirinden. düzenli bi oyun yok cogunda , base olayına girmek istiyorum toplanalım diye uğraşıyorum ama ilgi yok. wipe gelcek gibi değil bayadırda gelmedi sürekli yeni güncellemeler yapıyorlar. ncr ranger armor, saç stili vs baya yenilikler geldi. bunun dısında olumsuzluklarda var mesela bankalardan faiz kalktı ve sanırım parada çekilmiyor . bu yüzden piyasada bu aralar bol bol caps ammo ve weapon var. sıkıntısını yaşamadık. bu arada faction'a katılayım dedim ve brotherhood'a başvurdum ama 2. görevde takıldım bilen varsa bu görevleri yardım etsin sevinirim. onun dışında geçenlerde şakasına birine vurdum yanındaki adam dikkatimi çekmemiştiki hp 423 olunca direk şok oldum. meğersem adam gm admin tarzında bişeymiş beni klamath'dan the glow'a kendisiyle ışınladı. sonra kim olduğumu anladınmı ? dedikten sonra "iyi yürüyüşler" dedi ve gitti. klamarth ve the glow arasını bilen bilen ve ağır kaptığım radyasyon, yolda ölmem soyulmam vs cabasıydı. bunlarada dikkat edin. Şu sıralar pk durumu aynı gibi ama eşit güçlerde var o yüzden oyuna ayak uydurup hayatta kalmak cokta zor değil. guard olan şehirlerde takılın olabildiğinde. benden bu kadar şimdilik kolay gelsin herkeze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 gmler öyle yapıyorsa oynanmazmış ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 rezil uo serverları gibiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 oldschool izometrik oyun hele hele mmo tutmaz ki abi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdancer Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 yok gm'ler öyle yapmıyor. benim hatam adama vurdum tabi şakalaştığımız ortamda ayırt edemedim. banned olabilirdim olmadım ceza verdi gibi birşey. Bence fallout 2238 hiçbir online oyuna benzemiyor. Ölünce herşeyinizi kaybetmeniz veya sürekli tetikte olmanız gerektiren bir durum var. iyi olan kazanıyor bu atmosfer çoğu oyunda istenilsede yakalanabilmiş değil. Adı üstünde wasteland. doğası gereği vahşi, ölümün ve çıkarcılığın yeri. Heryerde pk var diye birşey yok. 1 haftadır redding'de anti pk arkadaşlarla muhabbet sohbet halindeyiz hatta dark brotherhood an itibariyle deli dehşet yenilmiş durumda şehri terkettiler. karakterinizin hakkını verip tüm özellikleriyle adam akıllı şekilde kullanırsanız yapamıyacağınız hiçbirşey yok. Sırtınızda yere gelmez. ben bıg gun karakter actım suan 17 level , elimde rocket launcher'la geziyorum. Haritada pk denk gelse bile direk peace çekiyor. Olay size bağlı ben mınıgunla gezerken aniden önüme cıkıp elimi ayağımı kıran unarmed karakterde gördüm real tıme savaşırken. Oyunu seven bilen herşekilde oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 tek başına oynancak oyun değil, hatırlıyorum da 4 kişi bi adam kesmeye yeltendik 10 kişi olmuşlardı bi anda, ayrıca yanlışlıkla şehir savaşlarına düşmeye gör, şehri alan taraf sniper'ları dizip her çıkanı indirebiliyor. Neyse ama grup olayı önemli, düzgün grup, bir sürü oyuncu olursa çok keyif alınabilir oyundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdancer Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 arkadaşlar birkaç kişi bana ismin yeşil gözüküyor dedi ama benim ekranımdan normal gözüküyor. nedenini bilmiyorum bilen varsa söylerse sevinirim. Kötü bi durum olsa kırmızı olurdu diye tahmin ediyorum. Steal olayına girmedim ama arada pk durumlarım oldu. bu arada bugün itibariyle güncelleme sayfasında questlerle alakalı bir yazı yayınlandı. direk yapıştırıyorum : Quest competition Today at 04:23:58 pm We would like to announce yet another quest designing competition. I. The rules The aim of the competition is to design a faction-based quest together with maps and dialogs used in it. Additional scripting is not required, but all scripting needs should be noted in appropriate place. The faction-based quest means that the quest has to be closely related to the agenda of one or more of the "big" NPC factions: Bos, Enclave, Vault City, NCR or the Raiders (basically, it is a quest that can be taken by one belonging to such a faction after talking to a faction NPC member). No special restrictions are placed otherwise. II. The tools A package containing latest Dialog Editor and the Mapper can be found here, together with several manuals and documentation pieces released earlier. Several dialog and map examples has been included as well. Of course, there is a whole FOnline SDK available here (a Subversion client is required for better management of the download). III. The criteria While technical skill behind creation of maps (lack of ever-present holes in a wall etc.) and quality of the dialogs (native speakers have it easier) are important, the main emphasis is put on the quest design itself. There's no fine red line there, distinguishing good ones from bad ones, but some are better than the others. IV. The awards As with both previous competitions, no in-game rewards are offered, the authors will be offered to work with the team instead. The chosen quests will have a fair chance of being included, as a part of the long-term plan to vitalize the NPC factions. V. Making an entry To submit your work, send an email to [email protected] having "[competition 3] *your_forum_nickname*" in title, with all relevant files as attachments (archived and packed or not). Make sure it contains filled up version of Design doc template.txt file, placed in the root directory of the package. VI. Time constraints The competition will run until April 10. After that, we will review all the submissions. Links to previous competitions threads: Dialog competition Mappers' competition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar