Beyt Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Demin Hürriyette bir yazı okudum.Burda paylaşmak istedim. "Yılmaz ÖZDİL" said: Ankara’da okullar tatil edildi. Diyarbakır’da okullar tatil edildi. İstanbul’da okullar tatil edildi. * Kardeşim, bu ne şerefsiz virüstür ki, herkesi teğet geçiyor, öğretmenleri filan ıskalıyor, sadece çocuklara bulaşıyor! Hademeler mesela, turp gibi... Üstelik, bu haysiyetsiz virüs, sadece ilkokul çocuklarına musallat oluyor iyi mi... Liseye gidemiyor. Üniversiteye uğramıyor. * 8 yıllık temel eğitim virüsü! * Ve, iddia o ki: “Yabancılar getiriyor...” E hani Antalya? Bi tane vaka duyan var mı? * Niye bir fabrikada görülmüyor bu virüs? 300 kişi aynı koğuşta yatmalarına rağmen, niye bir kışlada görülmüyor? Her gün o kadar kişiyle muhatap olan esnafa, niye bulaşmıyor? Taksiciye niye denk gelmiyor? Madem okulları kapatıp ilaçlıyoruz, belediye otobüsleri çok mu hijyen? * Manyağa çevirdiler milleti, hapşıranı dövüyorlar, burnu akan acil servise koşuyor, ateşi çıkan ambulans çağırıyor... Buna mukabil, hastanede tedavi altında olan bi tane domuz gribi hastası yok... “Evet, çocuğunuz domuz gribi olmuş, çok tehlikeli” deyip, evine gönderiyorlar... Anneler intaniye uzmanı mı? * İşin özü: Düşün çocuklarımızın yakasından. * Tamam, söz... “Bilmemkaç trilyon ödeyip, ihalesiz mihalesiz, bu aşıları niye aldınız?” diye sormayacağız bundan sonra... “Bir sürü iddia var, el âlem kullanmıyormuş, biz kobay mıyız?” diye sormayacağız... “Madem bu aşı sağlam, bizim çocuklarımızdan önce, bütün bakanlar kurulu çocuklarına torunlarına vurdursun aşıyı kamera karşısında, görelim” demeyeceğiz... “Kuş gribinden öldüğümüzde kıllarını kıpırdatmayanlar, keneden patır patır öldüğümüzde, paçaları çoraba sokun geçer diyenler, neden şimdi dehşet senaryoları yazıyor?” diye sormayacağız... * Yeter ki, en zayıf yerimizden, çocuklarımızla korkutmayın bizi... Korkuyor çocuklar
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 dünkü yazısı, gene ilginç noktalara değinmiş. ama eminim sabah ve taraf okurları yine "klasik enterlı yılmaz özdil yazısı, birisi buna enterlı yazı yazılmaması gerektiğini söylesin" diycek.
Beyt Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Aldım enterlarını Bone belki şimdi içeriğe bakılır. :)
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 araştırmadan gazetecilik yapıyor bu adam bazen yani kısaca desteksiz sallıyor ya tutarsa diye sevmiyorum
Holy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 yazının son paragrafı çok güzel de, baş kısmı olmamış. gerçekten bu tip durumlarda ilk önce okullar tatil edilir zaten olağanüstü hal olmadan önce yapılması gereken ilk harekettir bu. bunu bir şov olarak yansıtması yanlış olmuş. tehlikenin derecesini de şu an ne ben, ne Yılmaz Özdil, ne de hükümet biliyor.
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 yazının anafikri: üniversiteler neden tatil edilmiyor
Beyt Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Bence orada başka bir konuya dikkat çekmeye çalışıyor.Yani okullar tabiki önemli çünkü(Ortada dolanan bilgilere dayanarak)bu hastalığın en etkili olduğu aralık küçük çocuklar ve yaşlılar yani vücudu zayıf olan insanlar.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 50 öğrencide rastlanmış istanbulda. Sonumuzu pek iyi görmüyorum ben ya. Ortaçağda vebadan kırılan avrupaya dönmez inşallah halimiz.
J'eon Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 millet bilinçlensin yeter aslında, aşırı tehlikeli değil domuz gribi. Gündeme oturmalı mı bence oturmalı, dikkat etmeyeceklerine korksunlar, korksun millet ki dikkat etsin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Abi ölüm oranı 1000'de 1 olan bi hastalıktan bahsediyoruz ya ne değerli canınız varmış. Yani hepimizin canı değerli ama 1000'de 1 ya. Salgın mı olur böyle? Veba gibi olmasın sonumuz falan ne ayak? Sakin beyler!
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Herkes sizler kadar sağlıklı değil. Babam kemoterapi görüyor, bağışıklık sistemi normal bir insandan çok daha zayıf. Üzerine titriyoruz. Bunun gibi pek çok insan var, hastalar var yaşlılar var, bebekler var. En sağlıklı sizsiniz, fallout olsa kesmez, vault 17de gül gibi yaşar mutantlarla güreş tutarsınız, tebrikler.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Benim bünyem baya zayıftır, sadece vebayla karşılaştırılamayacak kadar güçsüz bi hastalık domuz gribi. Aşırı abartılıyor bunu söylüyorum. Vebanın öldürme oranıyla bununkini bir karşılaştır ondan sonra konuş. Hepimizin ailesinde, etrafında fazla hassas ve zayıf insanlar olabilir ama onlar zaten domuz gribi değil her türlü hastalığa karşı zayıftırlar. Domuz gribinin ülke ve dünya çapında bu kadar abartılmasını saçma buluyorum hepsi bu. Bilgilendirilsin insanlar, önlemler alınsın ama abartılmasın ve halk korkutulmasın Bunu diyorum..
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Vebayla 1-1 karşılaştırma yapmayı kastetmemiştim. Ben de salgın konusunda çok tecrübeli değiliz diyorum. Hatta kriz yönetimi konusunda çok eksiklerimiz var. Domuz gribi teğet geçti gibi bir yaklaşımdan sonra 123123123 tane casualty vermektense tedbirli olmakta yarar var bence. 1000de1 diyorsun ama risk grubu çok fazla işte. İlkokul çocukları, hastalar, yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar var. Normalden kolay bulaşan bir meret bu da. Bende de kronik bronşit var, sürekli hasta gezerim bütün kış ama kendim için korkmuyorum, hastalar ve yaşlılar için korkuyorum. Kanserle savaşırken kıçıkırık gribe yenik düşebilecek insanlar için korkuyorum. Öğren sonra gel de biraz agresif olmuş sanki.
sir Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 yau bu yazı nedir? hapşıranı dövüyolar nedir ya oooff offff...
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Son 2 sene içerisinde kaç kişi gripten ölmüş acaba? Yanılmıyorsam normal bir yılda 2000-3000 kişi grip ve gribe bağlı hastalıktan ölüyor.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Ntvden. Bazı yerlerde 20'de 1 ölüm oranı, bazı yerlerde 100'de 1, bazı yerlerde daha düşük. Afrikada yokmuş bak, orada yaşamak lazım (Griptek kaçarken aids ve sıtmadan kırılmak :/ )
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 milletimiz hala hasta cocuğu okula gondermeyi, hastayken işe gitmeyi gorev belledikce daha cok yayılır okullarda işyerlerinde.. cocuğun hasta işte gonderme okula, domuz gribini gectim nezleykende gönderme, bırak iyileşsin baskasınıda hasta etmesin, ertesi gün gider adam gibi dinler dersini. calışanlar için daha zor tabi, ölmüyosan işveren işyerinde olmanı bekliyo, anlamıyoki ne verimin var ne bşeyin. üstüne başkalarınıda riske atıyosun. ama yok maaşını veriyosa kanını emecek.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Abi kan emmekle alakası yok. Dersin telafisi var. Ama günümüz dünyasında, tedarik zincirlerinde kayıp üretimin telafisi zor. Home office şansı olanlar çalışsın evinde tabi de, üretimde çalışanların işi zor.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 iyide hastalık bu. Adam hasta işte, işe gelince başkasını hasta edecek, kendi hastalığı ya ilerleyecek yada daha gec iyileşecek. basit bir denklem.
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 yök üni'ler için a$ı mı ne isticekmi$
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 şu yazıyı savunuyorsanız hamasete boğulmuşsunuz demektir. geçmiş olsun. adam yabancılar getiriyorsa antalyada neden yok diyor. bu kadar işte zihni kapasitesi.
Öne çıkan mesajlar