Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 karakter birakmayla cok alakasi yok ultima onlinei betadan age of shadowsa kadar oynadim, turkiyede free shardlar yayilinca osi yi birakip free takildim boyle yaklasik 3-4 freeshardda oynamisimdir en son su patiuo dahil olmak uzere en az 12 7x karakterim olmustur, son biraktigimda editsiz 3 tane 7x char deli para sehir filan vardi kendi basima 5 accountlami ne kurdugum hepsi silindi gitti UO yu kesin biraktiran WoW oldu, WoW a baslamadan bir sure ragnarok oynadim ilk class secimine kadar (lvl filan kalmamis aklimda) bugun grind diye agliyanlarin kosarak kaccicagi bri oyundu, mob kesmem 1dk mi aliyordu ve dogru durust kasamiyordum daha en baslarda Lineage 2 ye basladim 25 mi ne kastim ondada ne quest vardi ne bisey bildigin pure grind, oyunu cok sevmistim ancak kendi levelimda moblari kesemiyordum kessemde guduk gibi XP veriyordu baydim biraktim ki yil aliyordu cap e ulasmak WoW a sinri oldugum bir adamin cok proyum sen wow oyniyamassin tarzi zirvasiyla basladim, belese ay bitince birakicagima %100 gozuyle bakiyordum, oynamis olmak icin basladim direk sonra 40 yaparsam iyi mount alir birakirim diye devam ettim (sanirim ilk defa burda yaziyorum bunlari :p) paladin acicaktim gonlumde hep o vardi hem ilk lvl larin bayikligi hemde sam in sayfalarca dosedigi paladin QQ lari yuzunden hunter devam ettim, 45-55 arasi sacimi basimi yoldum 2 level feralasda bri adada magrada caster naga mob grindlemistim quest yoklugundan, bana deseydinzi sen 2 expansion oyniycan raider olucan tier set kasican buyuk ihtimal kufur ederdim cok gonulsuz oynadim, lvl 60 oldugumda kimse hunter aramadigindan net 5 aymi ne guildsuz aptal aptal gezdim sonra paladin kastim TBC de, o kadar emek verdigim hunteri birakip baska factionda sifirdan ama paladinin serverda duzgun adam olamdigindan lvl80 yapip heroic grindleyip hutnera geri dondum sunwell e kadar goturdum wrath cikti ilk hunteri 80 yaptim ancak raid disi oyunda yapicak brisey olmadigindan paladinide kastim, 2 ay filan ayni anda 2 akrakterle oynama ve raid yapma gibi bir sacmalik yapip enerjimi tukettim, ayni raid i ayni bosslari hafta 4 kere kesip bir duzgun ciddi raiderlarin yanindan birde bizim nooblarin yanina git gel dengem bozuldu, dayanamadim hunteri komple biraktim, 3-4 aymi ne oynadim sonra guild dagildi filan en son yazin kafam atti milletin egosuyla ugrasmaktan cok yoruldugumu farkettim komple biraktim wow u oyunla kavgali bitirmedim, briseyden memnuniyetsiz oldugumdanda bitirmedim istesem karakteri baska serverada alirdimda gene ayni seyler olucak gene milletin sisik egosuyla ugrasicam, yeni guilde basliycam ha sen iyi oyniyorsun al sana sorumluluk, al sana sorumluluk warhammer denedim arada, lvl 7 mi 9 mu ne kastim camru gibi grafikler + akici olmiyan animasyonlardan icim baydi age of conan denedim ilk adadan cikmadan baydim biraktim rezaletti direk, grafikler idare eder olsada wow daki akicilik yoktu hele sukur o wowdaki akiciligi hatta daha fazlasini buldugum eli yuzu temiz bir oyun bulmusum lvl50 olmusum olmamisim zerre kadar umrumda degil, oyunda yaptigim herseyden zevk aliyorum su anda, combat wowdan sonra cok eglenceli mob ekserken biel dikkat istiyor kafama eserse oturur 2 ay lvl 32-25 civarindada binekliyebilirim, dolanmasi gezmesi filan cok eglenceli, world pvp de cok zevkli filan birakmam bunu, istiyorsa lvl50 ye ulasmak 6 ay sursun umrumda degil, oyun motorunu ve mekanikleri begendim gerisi teferruat anca benle oyniyan adamlar birakirsa birakirim su saatten sonra, harbi high end PvE dramasindan yoruldum bir muddet dinlenmem eglenmem gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 abi bahsettigin warhammersa, warhemmarda grind yokmu diyosun bana. ben daha level 40 olmadan o keep senin bu keep benim geziyodum "pvp" namina ya. celallenmem sana ozel degil, millet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyo. bok atmak icin bok atiyolar. oturun bi oynayin oyun sonucta, sirf okumakla olmuyo. warhammer 30 levela kadar oynadim cok cok hosuma gitti, ama igrenc bir motoru var oyunun. kutunun ustunden ziplarken stuck olabiliyorum. grafik demiyorum bak, grafikte degilim. motor kotu. ben wow dan sonra ilk defa bi oyunda bu kadar tabiri caizse "smooth" oynanis gordum. tekrar diyorum warhammer adam gibi gelistirilseydi cok cok guzel bi oyun olcakti, ama ondada grind/farm var yok degil. level alma bitince sirf rr farm basliyo. open pvp her zaman eglencelidir, hep degistigi icin. ama surekli keep alma olayi bayiyo. keep alirken ayni stratejiyi 5325 kez uygulayip ayni keepleri alip, region lock yapip renown farmliyosun. 30 a kadar ben bunu gordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dengesiz Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Ne kadar güzel artık WoW'dan başka oyun yok diyemiyoruz. Herkese hayırlı olsun. Buna en cok WoW oynayanlar sevinmeli. Artık Blizzard pintiliği bırakıp getirir yeni bişiler. Bazı arkadaşlar kızacak ama AoC ve WH oynadım ve bence onlar yan tarafta duran patlak lastikler. Sağlamlarıyla karşılaştırmaya gerek bile yok. Sonunda aynı kulvarda giden ikinci güzel bir oyun çıktı. Herkes bir taraftan yardırıyor ama sayfalarca yazıda bir tane bile elle tutulur Aion eleştirisi göremedim. Her MMO'da olan olayla saldırmaya çalışıyor millet. Grind, grind, grind. Burada oynamadan ön yargılı eleştiren arkadaşlar alıp deneyin oyunu. Burada flame uğruna son zamanlarda çıkmış güzel bir oyunu inat için harcamayın. Saygılar :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 valla dün tek bir tane keep'in yakınına uğramadım, senaryo da yapmadım. oyundan çıkarken 400 kill filan vardı, 49kb'yi ben koymuşum. isteyene her çeşidi var pvp'nin. sorunsuz değil oyun, ben de eleştiriyorum bazı kısımları ama o alanda daha iyisini görmüyorum etrafta. bir milyon tane kedi/köpek öldürme içerikli 10000 quest ve 100 kere instance yapamam pvp'ye doğru düzgün girişmek için. her nabza şerbet kasan oyun da istemiyorum. rr80 ile toplamda gelen de taş çatlasa 200 stat ve 3 mastery point ki bunlara sahip olan ile olmayan arasındaki fark game-breaking değil. aion/wow/war/aoc'taki normal lvl farkı gibi bir fark sözkonusu değil. farm/grind modunda kasanlara bir yıl önce de akıl fikir diliyordum, bugün de diliyorum. viktor'un dediği gibi 50'ye rush yapma gibi bir ihtiyaç yok zaten rr80 için. r40 oldun mu yeterlisin milletle aşık atmak için. ona ulaşmak da aylar sürmüyor, mob öldürmek istemezsen tek bir tane öldürmene gerek yok. istiyorsan o da var seçenek. dengesiz neyin önyargısı? öyle diyorsan şuna cevap ver: tek mob öldürmeden max lvl yapabiliyor muyum bu oyunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 aion'da pvp yapabilmek icin saatlerce pve yapmana gerek yok. 25 olur olmaz kendini abysse attigin zaman 14k dan baslayan itemlar var yesil/mavi/epic istedigini alabiliyosun puan aldikca. ha warhammerin getirdigi tek yenilik odur onuda takdir ederim, pvp yaparak level atlamak. ben zaten herkes failhammer derken o yuzden oynadim oyunu, pvp yaparak eglenceli level atliyodum. ama bi zaman sonra farkettimki battleground'da da open rvr'de de hep ayni seyleri yapmaya baslamisim. bu warhammerin sucumu? hayir. gunumuz oyun mekanikleri boyle, bi yerden sonra illaki asiri tekrar olmak zorunda oluyo. warhammerda tek guzel yani baydinmi pvp, pvpden baydinmi pve yaparak ikisiylede level atlayabilmen. aionda bg olayi olmadigi icin, tamamen world pvp oldugu icin sadece pvp ile level imkani yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dengesiz Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Aynı kulvarda olan oyunlardan bahsediyoruz. Sen WH'da tek mob öldürmeden level alabiliyor musun? Diyeceksin evet ama BG'de pvp yapmak çok farklı birşey mi? WH'da bir tane bile kılıç sallamadan level cap'e ulaşabilir misin? Başka oyunlardan bahsediyorsan o zaman belirttiğim gibi bu kulvarda olan bir oyunda bahsetmiyoruz. Burada karşılaştırılan hiçbir oyun sandbox değil. Yani sırf crafting vs ile level cap ulaşılamaz. Bana sandbox olmayıpta hiç grind veya combata girmeden end game'e ulaşabileceğin bir oyun örneği gösterebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 e tamam işte, bana göre değil oyun yani. neden illa önce oynamak gerektiğini anlayamıyorum. oyunda olmayan birşeyi söylemedim sonuçta. dengesiz, evet tek mob öldürmeden lvl alıyorum. üstüne tek bg yapmadan da lvl alabiliyorum. hatta bunu lvl 1'den başlayarak da yapabiliyorum. (ilerledikçe senaryo yapmak çok daha mantıklı) hayır kılıç sallamadan lvl cap'e ulaşamam. grind veya combata girmeden eve'de her skill maxlanabilir sanırım, teorik olarak engel yoktu hatırladığım. hoş gerçi hiç beğenmedim o sistemi ama bazı konseptlerin imkansız olarak nitelendirilmesi anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 age of conana herkes laf atmış, ben de 1 ay oynayıp baymıştım da hiç hakkını yemek istemiorum funcomun ya gameplay çok kötü olsa da worldbuild olsun sesler efektler çok ayrı bi havaydı . Atın yürürken çıkardığı ses bile efsaneydi. O yüzden AOC bok gibiydi hiç bi zaman diemiorum hehe. Emek büyük o oyunda =) Neyse asıl konuya geçcek olursak: Warhammerın pvp ile levellama olayı bana cazip gelmiodu hiç çünkü o da aynı muhabbetti. Sürekli senaryoya katıl aynı şeyi yap pvp sürekli karşındaki adam değişio die farklı olacak die bi olay yok yine aynı şey. O kadar düşünmüosun sen aynı şeyleri yapiosun karşındakiler de aynı şeyi yapio çünkü bi amaç var , oraya koşturup duruosun o yüzden çoğu zaman aynı şeyler oluo bu tarz pvplerde de. Ancak World pvp ve sandbox modunda olaylar dönecek ki o zaman heyecan olsun strateji olsun değişik sonuçlar doğsun. Warhammerın beni ilk etkileyen olayı multiplayer hissi başta daha fazlaydı Wowa göre, Özellikle public quest olayı çok hoşuma gitmişti. O da bi yerden sonra Farm malzemeesi haline gelio yine heyecanı kalmio tabi. Warhammer bana şu an Alterac Valley'nin geliştirilip, büyültüp ayrı bi oyun haline getirilmiş hali gibi gelio. Herhangi bi ilerleme yok oyunda Wow da mesela bütün guildler paralel ilerler, sen oyunu 25 kişi oynarsın veya 10 man yapiosan şu an 10 man oynarsın. Hiç bi guild birbirine dönük ve iletişim halinde değildir paralel aynı yoldan bi amaca doğru ilerlersin. Ama oyun ilerler, yeni content, yeni raid vs konu ilerler herkes o yolda devam eder. Warhammer a bakınca. 2 Tane faction var. Birbirine karşı ve sürekli itiş kakış durumunda, zaten haritadaki Barlar da aynı şeyi gösterio. Başı sonu belli bi yol üzerinde. bi ileri bi geri gidilen bi oyun. Al şu fortu bu fortu sonra şehirine gir. Sonra bitsin sonra onlar gelsin senin şehrine girsin sonra sen tekrar. O yüzden sürekli AV oynuomuş gibisin. Veya hep sölerdim Team Fortress'un mmorpg hali gibi. Aion'un endgame i tma olarak nasıl bilmiorum da anladıım kadarıyla 3. npc factionla ilgili bi pvp pve kapışması var. Onun dışında da pve contenti de var. Yani Onlar da Warhammerın sürekli ileri geri gittiğin tek çizgi üzerindeki content ile Wowun tek yoldan ilerleyen pve contentini bi oyunda toplamışlar. Bu şekilde düşünücne hiç biri bana eğlenceli gelmio ama bi şekilde oynuoruz Vakit geçirioruz. Hepimiz SANDBOXcı adamlarız bariz =) , Bu tarz oyunları da işte çok indie firmalar yapio onlar da beceremiolar doğru düzgün. Bi eve online becerdi onun da konsept apayarı diyarlarda. O yüzden sonuç olarak şu an piyasadaki bütün oyunlar kötü beyler. Hangisiyle idare ediosanız onla edin! haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 said: Aion'un endgame i tma olarak nasıl bilmiorum da anladıım kadarıyla 3. npc factionla ilgili bi pvp pve kapışması var. Onun dışında da pve contenti de var. Yani Onlar da Warhammerın sürekli ileri geri gittiğin tek çizgi üzerindeki content ile Wowun tek yoldan ilerleyen pve contentini bi oyunda toplamışlar. olm siege ler cok guzel ekonomiyi filan etkilemesini pve kismi instance acmasini gectim arada siege yaparken NPC kotnrolundeki faction zirt diye gelip basiyor boyle 2 taraf kapisirken hoop gokten yagmur gibi mob yagiyor filan aion dedigin sandbox a uyuyor az baya yapicak sey var guildler desen surekli rkeabet halinde, sirf karsi tarafla degil rekabet fortlari faction kontrol ediyor ama aslan payini fortu ele geciren guild aliyor, sirf guild bayraginin forta cekilmesiyle sinirli kalmiyor olay :p 1-2 gundur tam gaz lvl kasmayi biraktik rare boss kovaliyoruz mavi gear dosiyelim diye :p bide flight combati gormen lazim harbi, adrenalini baya arttiriyor pvp de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Herkes WOT döşüyor arkadaş bu ne ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Engel olamıyorum insanlar çıldırdı yetiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mortis said: her postunda wowa bi laf sok zaten asd kıvılcım bu işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 tamam sucluyu bulduk, derhal linc edile :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Viktor said: bide flight combati gormen lazim harbi, adrenalini baya arttiriyor pvp de alakası yok benim icin "aha yine uçtu =(" dan öteye gidemio şu anda flight combat sdfs nası bi mantıksa uçmaya başlayınca assasin in en kritik skilleri çalışmıyor (level 25-30 skilleri) hadeee ne oluo o zmn direk 5 level geri düsüosun skill anlamında ztn 1 gıdım canı var sıksan ölüo ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leila Kanz Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 scorch said: Viktor said: bide flight combati gormen lazim harbi, adrenalini baya arttiriyor pvp de alakası yok benim icin "aha yine uçtu =(" dan öteye gidemio şu anda Poison kullanarak ucmalarini onleyebiliyorsun, o acidan fena degil yani assasin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Templarla oynarken, ilk uctugunda, gel buraaaaaaa diye geri cekiyosun. 2 saniye durup, yine ucmaya basliyor, 5-6 daha slowluyor kaliyor, o sirada dovuyosun, sonra uctu uctu kus uctu oluyor arkasindan izliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Lind3r0th said: Raiden gibi tipleri görünce gerçekten insan tartışmak bile istemiyor ahaha aman tanrım durmak yok yola devam blizzarda para kazandır biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 bingildak said: Templarla oynarken, ilk uctugunda, gel buraaaaaaa diye geri cekiyosun. 2 saniye durup, yine ucmaya basliyor, 5-6 daha slowluyor kaliyor, o sirada dovuyosun, sonra uctu uctu kus uctu oluyor arkasindan izliyorsun. Şu an için öyle, Godstone'lar kullanılmaya başlandığında böyle olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 "Leila Kanz" said: scorch said: Viktor said: bide flight combati gormen lazim harbi, adrenalini baya arttiriyor pvp de alakası yok benim icin "aha yine uçtu =(" dan öteye gidemio şu anda Poison kullanarak ucmalarini onleyebiliyorsun, o acidan fena degil yani assasin :) 1-2 dakika durationlu ve "combatta" kullanılamayan bir skillden bahsediyoruz burada poison derken lütfen rica ediyorum o kadar noob değiliz poison un uçmayı engellediğini biliyoruz ama sende otomatiğe bağlayıp günde 2-3 saatlik oyununda 50+ poison 20+ potion harcarsan, AAAAAAAAAAAAAA AYIBOLUOAMA!! diyorsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Gangren said: bingildak said: Templarla oynarken, ilk uctugunda, gel buraaaaaaa diye geri cekiyosun. 2 saniye durup, yine ucmaya basliyor, 5-6 daha slowluyor kaliyor, o sirada dovuyosun, sonra uctu uctu kus uctu oluyor arkasindan izliyorsun. Şu an için öyle, Godstone'lar kullanılmaya başlandığında böyle olmayacak. Mumkunse link versene hangi Godstonelar bu soruna care olabilir? Bilmislik taslamiyor, bilmedigimden soruyorum :) O yone dogru ilerleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 http://ezinearticles.com/?Godstone-Guide-For-Aion-Online---The-Tower-of-Eternity&id=2467431 Bir nevi epic manastone gibi birşey :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 En etkili slow'da 10% proc chance var :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Daha ne istiyorsun anlamadım? Perma-snare mi yapacaksın karşındakileri? Veya senin healerını perma-snare mi yapsın karşı faction? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dengesiz Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 %10 gayet makul. Zaten chainleri hesaplarsan 1 cicle yapınca en az 10 defa vuruyorsun. Düz vuruşların 3 hit. Eğer her vuruşta proclama ihtimali varsa iyi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Hmm ben sadece normal swinglerde proclar diye dusunmustum, deneyen var mi peki, abilitylerde procladigina emin misiniz? ps. Ayrica slow icin dedim 10%'u, slow ve snare farkli. Snare'de max proc chance 5% gorunuyor o listede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar