Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Al sana demokratik "yahudi" acilimi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BonePART said:

OHAA HORIZON
OHAAAAAAAAAAAAAA
OHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

abi ok ya oh be
demokratik libos solcu musun
akpci misin kararsizdim
tayyipci oldugun kesinlesti oh be artik ona gore cevap vercem
cus

kendi ülkenin vatandaşına her ağzına geleni söle yaptığın ayrımcılık olmasın ama adamın her lafına ayrımcılık yapıyosun diye atla güzelmiş.akp yi sevmeyen birisi olarak hoşlanmadım bu yakıştırmalardan.bu arada yahudiler süper köfte yapıyomuş haberiniz var mıydı? ah pardon ayrımcılık yaptım.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Horizon said:

Mesela şu konuşmada yahudiler kötülenmiş mi ? yaptıkları işte başarılarından dolayı örnek mi gösterilmişler ?

hori zon yada mesela
hor izon

anlamadigin sey su
iyi veya kotu yonleriyle bir grup insani digerinden ayirmanin adi ayrimciliktir
mesela teoride kadinlar cok daha zekidir dersen
bunun adi ayrimciliktir
irkciligi gectim

AYRIMCILIK

abi yalnız yahudiler para basıyo demek ayrımcılık mıdır sence?
Mesaj tarihi:
balon said:

Yahudiler oturdukları yerden para basıyorlar demek ırkçılıktır çünkü yahudiler diye uniform bir topluluk yok. Türkler kabadır, Araplar pis, Amerikalılar salak, İngilizler hin demekten bir farkı yoktur. Erdoğan'ın bunu düşünemeden söylemesi sonucu değiştirmez sadece ırkçılığı özümsediğini gösterir.
Mesaj tarihi:
"Lil' Jesus" said:

nileppezdel said:

"Lil' Jesus" said:

bu da yeni moda.

"hiç birimiz safkan türk değiliz"

k

Yanlış mı peki söylenen? :D

yanlış

Evet hepimiz de çekik gözlüyüz zaten :D pardon abi yanlış yaptık, ocağa selam
Mesaj tarihi:
eldar said:

balon said:

Yahudiler oturdukları yerden para basıyorlar demek ırkçılıktır çünkü yahudiler diye uniform bir topluluk yok. Türkler kabadır, Araplar pis, Amerikalılar salak, İngilizler hin demekten bir farkı yoktur. Erdoğan'ın bunu düşünemeden söylemesi sonucu değiştirmez sadece ırkçılığı özümsediğini gösterir.

1-Birincisi yahudileri topluluk de deme hangisini seversen . Bu dinin mensupları insanlarda akıl, zeka gayet güzel yönlerde kullanılıyor . bu da onlar için bir artı . Erdoğan örnek alın diyerek bir yorum yapıyor . Ve adamların uyanıklılığını övüyor.

Bu Erdoğan ırkçılığı yapsa; özümsese şu an Kürt açılımına girmez .
Şu an siyaseti seven hiç bir siyasetçi kürt açılımına girmez. Vurun , kırın , şehitler ölmez vatan bölünmez diyerek gayet sisteme adapte olur.

Yani bari böyle olmadık şeylerden çıkarım yapmayın .

2- Araplara pis ,Türklere kaba , İngilizlere bilmem ne demen senin yorumundur . Ayırımcılık ve ırkçılık onlara şiddet uyguladığın zaman , onları 2.vatandaş olarak gördüğün zaman , onlarla haklarını eşit düzeyde görmediğin zaman başlar .

Kürtlere inatçısın dersin mesela, Kürt inadı diye bir tabir vardır. Böyle itham ettiğim dolu samimi Kürt arkadaşım oldu .
Onlar ayrıldığını hissetmiyorsa sen paranoyalarınla yaşa kafana göre .

Öyle herkesin birbirine biçtiği ithamdan nem kapıcaksak kederden ölürüz be.

ABİ BİZİ AYIRIYORLAR FALAN . yok böyle bi şey.

edit: Tabi böyle şeylerde niyet önemlidir biraz da.
Bakış açın ama gerçekten problemli.
Örnek veriyorum , sen bana burda ABD'ci Akp'li liboş yobaz geri kafalı herif dersen bu senin tepkindir . Fakat bu düşüncenle "aman bunlar da buna layık değil" düşüncesine girersen işte ayrımcılığa ,kutuplaştırmaya ilk başta sen başlarsın.

Sevdiricen,nefret ettirmicen aga.
edit2: imla
Mesaj tarihi:
eldar said:

balon said:

oh be ne demek istedigimi biri cok net bi sekilde anlamis cok tesekkur ederim
Mesaj tarihi:
balon said:

Şu an siyaseti seven hiç bir siyasetçi kürt açılımına girmez. Vurun , kırın , şehitler ölmez vatan bölünmez diyerek gayet sisteme adapte olur.

erdoganin tam olarak yaptigi seyin adi irkcilik degil ummetciliktir
abileride bunu yapardi kendide yapiyor

yahudiler ne yazikki musluman olmadiklarindan siz oluyor
Mesaj tarihi:
yahudilerin bu ara gene bi mevzulari var, sokak koselerini tutmuslar ellerinde bi cicek sapi midir nedir, gelen gecene yahudi misin birader diye atliyolar, benim de sakallar uzamis, onlardan biri gibi olmusum, kosarak kaciyorum yanlarindan bi an convert olma korkusuyla, acaba evet dostum musanin cocuklariyiz hepimiz diye yanassam, bana da para verirler mi?
Mesaj tarihi:
BonePART said:

balon said:

erdoganin tam olarak yaptigi seyin adi irkcilik degil ummetciliktir
abileride bunu yapardi kendide yapiyor

yahudiler ne yazikki musluman olmadiklarindan siz oluyor

Ya Osmanlıcılık desen anlıcam ama benim vatandaşlarımın hepsi eşittir , benim gözümde a'dan z'ye hepsi 1.sınıf vatandaştır diye her hafta açıklama yapan birini de sırf müslümanlar yaşasın , diğerleri ölsün gibi bir mantıkta olduğunu düşünmek çok uydurukça be abi , olmuyor böyle yani.

Irkçılık tutmadı ümmetçilik falan olsun=) Yok böyle bi mantık.

Müslümansa zaten sadece müslümanları düşünmesi haram .
Mesaj tarihi:
Dini kullanıp oy kazanan, mürit kazanan, para kazanan adamların hangisi dindar ki zaten?

"Lil' Jesus" said:

nileppezdel said:

"Lil' Jesus" said:

bu da yeni moda.

"hiç birimiz safkan türk değiliz"

k

Yanlış mı peki söylenen? :D

yanlış

Kafatasçılığın eğlenceli tarafı bu zaten. Bu safkanların bin senelik soy ağaçları var mıymış? Aileye katılan insanlarında bir o kadarlık soy ağacına ihtiyaç olur tabi hehehe. Böyle birşeyi iddia edebilmek için ya atmak lazım ya da ailenin kökeninin saf olduğunu varsayarak sadece aile içi evlilik yapmak lazım.
Mesaj tarihi:
türkiye'de artık doğru düzgün bir yahudi toplumu kalmadığı için, yahudilere karşı bir ırkçılıktan bahsetmek zor.

kaldı ki dünyanın neresine gidersen git, adamların ticaretteki başarıları ortada. yattıkları yerden para kazanıyorlar dmeiş mi başbakan anlamadım çünkü haberi okumadım hehe

paranın aktığı her yerin başında adamlar var abi, gerçek bu. siyonizm zart zurt dememiş, evrensel bir gereçeüe parmak basmış işte adam.
Mesaj tarihi:
Roni Marguilies (Şair- Yazar): Başbakanın sözleri, belli ki iyiniyetli sözler, Yahudiler hakkında olumlu olduğuna inandığı sözler. Ne var ki, Yahudilerle ilgili olarak mevcut önyargıları pekiştiren sözler. Amacının bu olmadığına inanıyorum, ama sonuç bu. “Tefeci Yahudi”, “kan emen Yahudi”, “paradan anlayan zengin Yahudi” imajı, maalesef, Türkiye’de hemen herkes tarafından paylaşılan bir imaj. Başbakan bu imajı kullandığı zaman, “oturdukları yerden para basıyorlar” dediği zaman, ırkçı bir tiplemeden kaynaklanan fikirleri tekrarlamış oluyor. Bu söylediklerimi okuyanların yüzde 90’ı “Bunun neresi ırkçı ki?” diye düşünecek, eminim. Şurası ırkçı: Herhangi bir insan topluluğuna ırklarından kaynaklanan bir özellik atfetmek, adı üstünde, ırkçılıktır. Ben paradan anlamam, oturduğum yerden para basamıyorum, Balat’ta ihtiyarlar yurdunda yaşayan Yahudiler de basamıyor. Ama benim de, o yoksul ihtiyarların da Yahudi olduğumuz için para bastığımıza inanmak ırkçılıktır. Dahası, önemli olan bir ırka iyi veya kötü bir özellik atfetmek değil, herhangi bir özellik atfetmek. “Bütün Yahudilerin ciddi keşifleri var” veya “Bütün Yahudiler akıllıdır” demek de, “Bütün Yahudiler cimridir” demek kadar ırkçı. Yahudi’nin akıllısı da vardır, aptalı da, cimrisi de vardır cömert olanı da. Irksal özellikler değildir bunlar. Yahudilerin genellikle mülk almaktan kaçındığı doğrudur. Ama paralarını işletmek istedikleri için değildir bu. Varlık Vergisi’ni ve 6-7 Eylül olaylarını yaşamış bir cemaat, doğal olarak, devlete güvenmez, varını yoğunu sabit bir yere bağlamak istemez, kaçmak gerekebileceğini hiç unutmaz ve dolayısıyla parasını nakit olarak tutmak ister.

bak bonepart yine destekliyorum, üstelik bir taraf yazarıyla! bu kıyağımı unutma artık fsdf
  • Yeni Oluştur...