Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara yasağı yalan oluyor

fede

Öne çıkan mesajlar

ya su baslık da yine sigara yasagının tartısmasına donmesin de. hani aynı seyleri 80 sefer konustuk, nargile kafelerde uygulanan yasagın anlamsız olmasını vs.

su anda kapalı yerlerde nargile icilebiliyor goruyosunuzdur. ona bi dumen bulmuslar iste tutun degil diye. tam icerigini bilmiyorum.

ama bu baslıkta bahsedilen para ver sigaralı mekanın olsun olayı tamamen uydurma. new york'ta central park'ta bile yasaklanacaktı en son haberde gordugumde. belki de yasaklanmıstır bile. türkiye bi kac ulkeden biri evet. iyi ki de oyle.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız şey çok komik, sigara içmeyen insanlar yıllardır eziyet çekiyordu fosur fosur sigara dumanı altında.
ama ne hikmetse sigara yasaklandığı an olay oldu.

filtre dedikleri şeyde sağlam havalandırma sistemi gerekiyor.
zaten lokantalar felan havalandırma koymadıkları için doğdu bütün sorunlar.
havalandırma ile düzgün havalandırsalar aslında kimse birşey demez, rahat rahat sigara da içilir, osurulur da.
Sosyal ağlarda paylaş

Hıyar hükümetin son olayı bu da, belliydi böyle yapacakları. Amaç sigara yasağı falan değil kardı baştan zaten.

Nasıl zamanında önce içki satışını yasaklayıp sonra "para karşılığı" içki satış izin belgesi çıkarttılar, tamamen aynı mantık, zaten daha önce de yazmıştım yasak topicinde buna da böyle bir şey yapacaklar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi suan yaz havasi devam etmekte yine nargileciler disari masa falan atip is yapiyolar. Kisin ne olcak cok merak ediyorum, kapatip gitcek mi bu adamlar?
Veya tum kahve, cay cafeler filan.. Mesela sigara icen biri olarak dunyanin en guzel filtre kahvesini yapsin sigara icelecek bi yeri yoksa gitmem, hatta icen kimse gitmez.
Kurt sorunu gibi bisey oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

sigara içmeyen biri olarak "yeterince süründürdünüz bizi pis dumanınızla bunca sene, bundan sonra da siz sürünün de görün" demek boynumun borcudur :) Ha nargileciler falan tamam kural dışı bırakılmalı da, her taksime gittiğimde leş gibi sigara kokarak dönmekten bıktım haliyle senelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara yasası iyi ama ciddi uygulama hataları var. Özellikle nargile cafeler açısından uygulama çok saçma. Zaten oraya gelen adamın yapmak istediği şey belli. Bir şekilde bu yasanın değiştirilmesi lazım.

Temel konuya gelirsek. Yapmaya kalakan Gökçek olduğu(ilk yazıdan anladığım kadarıyla) herşey mümkündür. O adamdan her şey beklenir. Gerçi bu aralar açılım nedeniyle ve bu tür nedenlerden akp daha dikkatli gibi. Gerçekten işe yarayacaksa 6klık filtrenin değil ama ayda ödenecek 2knın hesabını sorabilriler.

Valeron said:

e abi istanbulda bazı yerlerde içerde nargile içiliyo sigara içilmiyo ne saçma iş ya

Yanlış hatırlıyor olabilrim ama Hindistandan özel bir ürün getirecekler diye duymuştum. Nargile gibi içiliyor ama havaya verdiği duman zararlı değil yada onun gibi birşeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Çok beklersiniz yasağın kalkmasını. Asıl kış mevsimini bekliyorum. 5 derece sıcaklıkta titreye titreye sigara içenlere bakıp bakıp güleceğim.

Hayır normalde bende böyle düşünürüm fakat iş pratiğe gelince iş değişiyor. 3,5 veya hadi 10-15 kişi toplanıp bir yere gittik diyelim. Birinin kız/erkek arkadaşı, kankisi sigara içiyorsa default dışarda kalıyoruz. Sigara yasağıyla içmeyenlerde çok rahat sürünüyor yani, benim açımdan bişe değişmedi. Yukarılarda yazıldığı gibi dükkan içlerinde 3-5 garip oturuyor o kadar heh ._.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

sigara yasağına karşı kullanılacak bu duman arıtıcı filtreleri recep tayyibin oğlu getiriyor bildiğim kadarıyla. o yüzden paşa paşa olacak. rte ve şurekası daha da zenginleşecek. biz de sigaramızı içebileceğiz.

zuha bu olayın altından böyle bir olay çıkmasa şaşardım zaten. normalde pek kaynak görmeden konuşmayı sevmem ama bu olay o kadar olası geldi ki bana gerek duymadım bu sefer. devlet sağlımızı düşünüyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...