Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ve Tecil

C3nK

Öne çıkan mesajlar

Topiği nereye aççama karar veremedim buraya açtım.90liyim ve dershaneye gidiyorum öss hazırlanıyorum.Bir arkadaşim bugün askerlikle ilgili konuşuyorduk, bana askerlik celbi daha gelmediğini söyledim.Bi şubeye gidip sorayım son yoklama 31ekim acaba mektup gelmedimi ulaşmadımı diye, oda askerlik tecili geçen ay bitti, hiç boşuna gitme sonra kaçak olarak direk alırlar filan dedi.Acaba bu tecil ve yoklama olaylarindan anliyanlar, acaba şubeye gidip sormalımıyım, kafam karıştı benimde cevaplarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

dostum tecil dönemin gelmiş ve sen öss'ye hazırlanıyorsun ve okul yok ise tahmini 10-15 gün uğraştırırlar.ama tecil ederler.

hatta bak yazarken geldi aklıma bi çocuk vardı sıra beklerken tanışmıştık, çocuktan 8 tane resim istemişler vermiş sonra bi 4 tane eksik demişler gidip çoğalttırıp getirmişti,adam illa stüdyo fotoğrafı istemişti.çocuk onuda gitti getirdi dedi şimdi alamam pazartesi getir(gün perşembe idi).

bu ve daha üst level hadiselere karşı hazırlıklı ol derim.hadi gl
Sosyal ağlarda paylaş

Kafanı takma böyle şeylere, senin gelmene daha çok var.
Askerlik yaşına daha yeni giriyosun. Ama en iyisi ve seni en rahatlatıcak olan; şubene gidip durumu izah etmen "baba ben okuyacam, bi müsaade edin" diyip gerekli formu doldurman olcak. ha bi de Kasım ayına bırakmadan şubene gidersen, askere gidecek elemanların kalabalağında boğulmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
C3nK said:

hiç boşuna gitme sonra kaçak olarak direk alırlar filan dedi.

Eli sopa tutan ve savaşmaya başlayan ilk insandan beri bitmeyen geyik.

Umutu sarıkayalık karikatür. Fona iki mağara adamı koysun ellerinde t cervelleri felan bunlar okula gidiyor vs.

Hiç birşey olmaz git şubeye sor. Muayneye gönderirler felan o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar başlık eski, yenisini açmamak için güncelledim. Ben şu soruma cevap rica edeceğim;

Quiternoob said:

Arkadaşlar ben bu sene 4 yıllık bir üniversite bitirdim ve yakında yüksek lisansa başlıyorum. Askerliğim tecilli falan da değil, ne zamana kadar bu işi yapmak zorundayım? As.iz.lerin kapıma dayanması yakın mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Senin icin de ayni muhabbet gecerli esasen. Lakin yuksek lisans ile mezun oldugun tarih arasinda fazla zaman varsa gidip derdini anlatman faydali. 29 yasindan kucuksen sana 1-2 sene sure vereceklerdir yine. Degilsen pek bi sansin yok.

Dort senelik mezun olabilmek icin 29 yasina kadar, yuksek lisans yapabilmek icin 29+2 sene, yani 31 yasina kadar vaktin var. Sonrasinda tecil etmezler.

Lakin istisnai bir durum var ki o da iki erkek evlatin ayni anda askere gidememe durumu. Kardesin, abin askerdeyse, onun askerde oldugu donem boyunca almazlar seni.
Sosyal ağlarda paylaş

Okulla her ne sebeple ilişkin kesilirse kesilsin 2 yıl boyunca sorgusuz sualsiz askerliği erteleme şansın var (dilekçesi var dolduruyorsun o kadar).
Yüksek lisansta tim in dediği gibi 29 una kadar başlaman lazım lakin benimde yararlandığım bu geçen seneki öğrenci affı ile istisnai bir durum daha oluştu ve yüksek lisansa 31 yaşına kadar başlayıp max. 3 senede bitirmek koşuluyla devam edebiliyorsun. Bunun üstüne akademisyen falan olabiliyorsan da baya bir rahat bırakıyorlar ki 36-39 arası bir kaç kişiyi yeni yolladık bizim okuldan askere.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kaygım tecil etmemiş olmamla ilgili. 22 yaşındayım, okul bu sene bitti yakında yüksek lisans başlıyor. Yani ben şu an asker kaçağı olarak gözküyor olabilir miyim acaba, adamlar kapıma gelmesin? Tecil etmeye ne kadar yakın bir zamanda gitmeli acaba. Tecile gittiğinde muayeneye falan yolluyorlamış sanırım doğru mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...