Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

duyuların aşırı hassaslaşması

soulberry

Öne çıkan mesajlar

bu tür bi şey yaşayan var mı? tecrübesi olan varsa merak ediyorum. zararını görmediğim için doktora da gitmek istemiyorum.

açmam gerekirse şöyle anlatayım, yere düşen bozuk paranın sesi bile kulakta top gibi patlar, hafif güçlü ışığa bile zor bakarsınız, gözünüz titrer ve ağırır, ellerinizde de hafif bi titreme olur, fazla duyarlı dokunursunuz her şeye.
Sosyal ağlarda paylaş

ışığa karşı benim var galiba
hoş doktor falan bişey demedi hiç her yıl göz< doktoruna kontrole giderim ama, herkesin normal baktığı ışıkta ben gözümü kısma ihtiyacı hissediyorum

ha birde, bozuk paranın falan sesi çok fazla gelmiyor, öyle şeyler yok ama, gürültülü ortamlarda sinirleniyorum ben, sessiz sakin ortam istiyorum. Gürültülü ortamda fazla duramam sinirli gergin olurum en ufak şeye bağırırım falan
Sosyal ağlarda paylaş

5 duyumun aynı anda hassaslaştığını hatırlamıyorum ama zaman zaman bazı yönlerden daha duyarlı oluyorum sanırım. Psikolojik olabilir mi diyorum kendi kendime. Özellikle duyma konusunda daha belirgin olabiliyor.

Işığa karşı durum bende de bazen oluyor ama o biraz bulunduğum ortamdan, kullandığım monitör veya tv'nin ışık ayarlarından gibi durumlardan kaynaklanıyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

soulberry said:

bu tür bi şey yaşayan var mı? tecrübesi olan varsa merak ediyorum. zararını görmediğim için doktora da gitmek istemiyorum.

açmam gerekirse şöyle anlatayım, yere düşen bozuk paranın sesi bile kulakta top gibi patlar, hafif güçlü ışığa bile zor bakarsınız, gözünüz titrer ve ağırır, ellerinizde de hafif bi titreme olur, fazla duyarlı dokunursunuz her şeye.

fazla true blood izlemeyin..
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç zamandır var bu?Ve sürekli devam ediyor mu yoksa ara verdiği oldu mu?
Psikolojik olarak en belirgin tanım;duygudurum bozukluğu bu durum için ama başka şeylerde lazım tanı için.Mesela tam uykuya daldığın anda kafanda bir şarkı,bir konuşma duyup uyanma gibi bir durumun var mı?

Eğer başka belirtilerin yoksada,yinede bir hassaslaşmaya gitmişin,insanlar bazen bazı şeylere karşı hassaslaşabilirler, fakat eğer hassaslaştığın durum sayısı artıyorsa ve hassaslığın uzun süredir geçmiyorsa bir doktora görün.

Mesela bende bir konuda hafif çatlağımdır,birkaç ayda bir aynı konuyu kafama takarım ve o zaman kimsenin duymadığı ince sesleri duyarım,saat sesinden dahi rahatsız olurum ve 2 gece uyumamış olsamda anca 2-3saat uyurum,fakat beni zorlayan konuyu düşünüp aştıkça bu belirtiler anında yok olur.
Yani sendeki belirtilerde,seni rahatsız eden birşeyin sonucu olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...