soulberry Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 bi de myspace'e girmek için ayar gibi bi şey keşfeden var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 last.fm de myspace de açılıyor ve ne yaptığımı bile bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 xaty said: Dün yazıcaktım korsanla ilgili bir başlığa, hatta uzunca yazdım. Sonra vaz geçip sildim hepsini.. Adamların mücadelesi korsanla falan değil, bu hareketlerinden sonra daha da böyle düşünmeye başladım. Tek dertleri piyasada yer edinmiş 'sanatçı'ları kollamak. Onlar daha da zengin olsun, daha da para yesinler, altlarından başkaları gelip piyasaya ortak olmasın, kazançları bölünmesin. Bu sansürler, korsanlar ne amaçla yapılıyor? Korsan müziği mi engelliyor? MySpace'de kaç tane amatör grup var, kaç grup şarkılarını ilk oradan duyuruyor, kaç grup takip edenleriyle oradan iletişim sağlıyor, kaç kişi konserlerini oradan duyuruyor? Aynı şekilde last.fm'de her gün bir sürü insan hiç dinlemeyeceği şarkılara denk gelip dinliyor, tavsiyelere, arkadaşlarına bakıp tanımadığı gruplarla tanışıyor. Sonuçta bunları sansürleyince korsan müziğin önüne mi geçmiş oluyorlar? Kaç insan müzik dinlemek için oralarda koşuşturuyor ki? Oraları engelleyerek insanların müzik dinlemelerinin önüne mi geçicekler? Korsan mp3 problemi çözülecek mi? Hiç biri olmayacak; sadece yeni yetişen grupların önü kesilcek. Kanye falan çıkıp Beyonce'un hakkıydı, iki günlük çocuk gelmiş ödül alıyor vs. demicek sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Saeros said: last.fm de myspace de açılıyor ve ne yaptığımı bile bilmiyorum Open DNS ile sorun kalmıyor sanırım. Ben de özel olarak her hangi bir şey yapmadım ama girebiliyorum. (Open DNS ayarlıydı önceden) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 “Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Fly said: hayır sebep ne ismail yk şarkımın adı geçiyor bu sitede aman allahım nasıl bir şey bu falan mı yapmış, nedir sebep aç gözlüler. korsanla mücadele ayağına bizi öpecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 last.fm'le korsanın alakasıyok ki? bunun açıklamasını bekliyorum cidden yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 bizim oraya buraya topic açmaktan başka napmamız gerekiyor? elimizden ne gelir? yapalım anasını satıym Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 miting falan diye dolaşıyordu bi ara millet ama olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 facebooku kapasınlar da bi ayaklansın gençler olmaz böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 "nutella yerim" said: remşıtayn ın klibi cok acık arkadas toplumsal degerlerimizi tehdit ediyore kesin atatürk karşıtı falan bi grup vardır bişeydir ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 ihlal edilen telif hakkı neymiş çok merak ettim. en iyi ihtimalle açıklama gelir "ne işiniz var elin sitesinde kendi oluşumumuzu yapalım" diye. Quel-Thul said: "nutella yerim" said: remşıtayn ın klibi cok acık arkadas toplumsal degerlerimizi tehdit ediyore kesin atatürk karşıtı falan bi grup vardır bişeydir ahah yok telif hakkıymış, müyap mı ne tezekse onun altından çıkmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 abvblizzard said: facebooku kapasınlar da bi ayaklansın gençler olmaz böyle. demeye gelmistim denmis. bu ne abi, dalga geciyolar insanla. saka gibi ya. sinirden guluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 OpenDNS falan yok bende ama last.fm açılıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 CthuLhu said: last.fm'le korsanın alakasıyok ki? bunun açıklamasını bekliyorum cidden yahu Bunun açıklamasını gerçekten ben de çok merak ediyorum. Sanmıyorum mantıklı bir açıklaması olduğunu. Millet para veriyor ve son derece legal bir servis. Muhtemelen her türlü incelemeyi yapıp düzenlemelerini de ona göre yaptılar. Para verenlerin ne suçu var? Onların kayıplarını kim ödeyecek? Paralı üyeliği olan birisi last.fm'in kapattıranlardan şikayetçi olsa, last.fm'in yasalara aykırı bir tarafı olmadığı kanıtlansa bu kişi davayı kazanır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çastiz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 hayırlı uğurlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 durmak yok, sansüre devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyLifer Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 ShadowFury said: durmak yok, sansüre devam! Ben bu kararları mahkemelerin verdiğini sanıyordum? (Ki öyle) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 ben girebiliyorum bişide yapmadım yinede ohannes ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lil' Jesus Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 luzırlar ben nasıl giriyorum lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Yarasın valla. Alexa sıralamasında tr nin en cok ziyaret edilen ilk 100 sitesinde Ktunnel 54. ise bu ülkenin vay haline. Yasak ve yasağa karşı cevap bu sitenin 54. olmasıdır(ki benzer pek çok site de trafik almakta). Bunu göremeyenler bıraksın ülke yönetimini artık. Şahane bir hukuk sistemimiz var. Bir yandan yasaklarlar bir yandan da devlet böyükleri yasaklanan sitelere girdiklerini ifade eden konuşmalar yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 ne gerzek ülkedir bu yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 xaty said: CthuLhu said: last.fm'le korsanın alakasıyok ki? bunun açıklamasını bekliyorum cidden yahu Bunun açıklamasını gerçekten ben de çok merak ediyorum. Sanmıyorum mantıklı bir açıklaması olduğunu. Millet para veriyor ve son derece legal bir servis. Muhtemelen her türlü incelemeyi yapıp düzenlemelerini de ona göre yaptılar. Para verenlerin ne suçu var? Onların kayıplarını kim ödeyecek? Paralı üyeliği olan birisi last.fm'in kapattıranlardan şikayetçi olsa, last.fm'in yasalara aykırı bir tarafı olmadığı kanıtlansa bu kişi davayı kazanır mı? gelsinler dükkan acsınlar vergi versinler demişlerdir. aynı mantıklı aylık ücret alan mmorpgleride ngellemeye calısıcaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 mehmettez müyap'tan bülent fortayla konuşmuş (sanırsam yasağın ardındaki esasoğlan) http://www.hafifmuzik.org/?p=3079#more-3079 Bülent Forta’yla yaptığım görüşme sonucunda bugünkü Milliyet’te çıkan yazım şöyle. MySpace ve Last FM’cilere de cevap hakkı doğuyor herhalde bu durumda… MySpace ve Last FM’in mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından dün bütün gözler Müyap’a çevrildi. Çünkü yurtdışındaki yayınlara bile yansıyan bu yasaklamanın ardında Müyap’ın olduğu haberleri geldi. Sabah ilk iş tüm basını taradıktan sonra Müyap başkanı Bülent Forta’yı aradım. Bir kere bu yasaklama kesin olarak Müyap’ın şikayeti üzerine yapılmış. Youtube, MySpace ve Last FM ile bir süredir telif konusunda anlaşmaya çalışan Müyap, Youtube ile anlaşmayı geçenlerde sağlamış. Her ne kadar Türkiye’den biz girip izleyemesek de yabancı ülkelerden Türk kaynaklı telif hakkı doğuran videoları izleyenler telifini ödüyor Müyap’a artık. Last FM ve MySpace için ise anlaşmanın bir türlü sağlanamadığı söyledi Forta. “Bu iki firmanın da Türkiye’de şubeleri açıldı. Burada yapılan işler telif hakkı doğuryor. Ancak yabancı firmalarla anlaşma yapmalarına rağmen Türk firmaları ciddiye almıyorlar, bize biraz üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapıyorlar” diyor. “İnternette yasak olmaz. Ama telif haklarını da ödemeliler. Bu şirketler burada para kazanıyor, bu işler üzerinden kazanç sağlıyor, telif ödemeliler.” bana yaptığı açıklama bu. Peki ama buna kim itiraz edebilir ki? Telif ödenmeli tabii… Ama meselenin başka bir yüzü var. Onu da ben size söyleyeyim. Myspace plak şirketlerinden kurtulmak isteyen, dinleyicisine doğrudan ulaşmak isteyen sanatçıları barındıran bir platform. Müyap ise firmaları ve yapımcıları temsil ediyor. Ve diyor ki Forta “Çoğu sanatçının şarkısını alıp oraya koymaya hakkı yok. Çünkü o şarkıda plak şirketinin de yapımcının da aranjörün de hakkı var ve onları biz temsil ediyoruz.” Yani sanatçıyı korumuyor bu yasak, şirketleri koruyor biraz da. Ve sanatçılara rağmen bu yasak getiriliyor. Firmalara bağlı olmadan çalışmak isteyen müzisyenleri kurşuna dizmek demek bu… Merak ettiğim, Müyap üyeleri myspace’den neden kendi sanatçılarını çekmiyor. Büyük bir firma kendi sanatçısının MySpace’de sayfa açmasını engelleyemiyor diye tüm site yasaklanıyor gibi bir durum var ortada… Forta’nın kendi de bir plak şirketi sahibi ve o da MySpace’dek sanatçıları inceleyerek firmasına sanatçı araştırması yaptığını ve yasağı istemediğini söylüyor ama neticede kapattıran da kendisi bu durumda. Şimdi gelelim bundan sonra neler olacağına. Benim aldığım izlenim, bayramdan sonra bu siteler açılır. Çünkü şikayet geri çekilirse açılıyor ancak. Ve Forta yasaklara karşı, ama telifleri ama konusunda da kararlı. Amaçlarının dikkat çekmek olduğunu söylüyor. Basın bu konunun üzerine gider, kamuoyu ilgilenirse yasak kalkar anlaşma sağlanır. Bu sitelerin Türkiye temsilcilerinin de bu konuyla ilgilenmesi şart. Aksi takdirde kurunun yanında yaş da yanıyor, pek çok bağımsız müzisyen barındıran bir platform çöpe gidiyor. “İnsanlar biraz bilinçlendiyse biz yediğimiz küfürlere razıyız” dedi Forta kapatırken. Yasaklar kalksın, telifler ödensin… Ve kesin olan şey şu: Bu konu daha çok tartışılır… ve http://www.hafifmuzik.org/?p=3083 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar