Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cemaatçi Mahallede Bir Öğrenci

synorin

Öne çıkan mesajlar

ya siz ne yapmışsınız öyle, sanki adamlar beyninizi yıkıyor uzaktan.

hayır, ilgilenmiyorum diyip, gerektiğinde siktir çekemiyorsanız zaten hayatınızın ileriki dönemlerinde de bundan çekeceksiniz demektir.

aksarayda binbir çeşit insan var. ama kimse kimseye karışmaz, sen karışmasına müsaade etmezsen.

bu kadar pısırık olursanız hayat size zor.

yıllardır fatihte oturuyorum, bir tane insan evladı bile gelip bana böyle birşey demedi. eve sevgilimle de girer çıkarım, içki de sokarım vs. kimse de tek bir laf edemez. işine bak diyeceksin arkadaşım. sen diş gösterince bulaşmazlar.

doktor olacaksın bir de, bu kadar çekingen korkak bir doktor olursan olmaz o iş. ayrıca bence mümkün olduğu kadar yakın olsun evin okula, zira sosyal hayat diye bir şey gerçekten yok. arkadaşlarınla toplanır biraz zaman geçirirsin, sonra hadi ders çalışalım... yolda geçirdiğin zaman kaybı olacak. bir de acile vs gidip orda takılırsan da gecenin bir yarısı eve gitmen gerekecek, o yüzden evin yakın olsun.

öyle işte, pısırık olmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

DiadanLocke said:

Olm bu abiler bana da gelseler ya is versinler ev versinler. Nerdeeeee...

Ben de vatan caddesinde buyudum benim basima da hic gelmemistir. fastreload in dedigi gibi sen uzak durursan kimse zorla birsey yaptiramaz sana.

Bu arada amerikada nasil buluyoruz bu hacilari?

cumaya git
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:

ya siz ne yapmışsınız öyle, sanki adamlar beyninizi yıkıyor uzaktan.

hayır, ilgilenmiyorum diyip, gerektiğinde siktir çekemiyorsanız zaten hayatınızın ileriki dönemlerinde de bundan çekeceksiniz demektir.

aksarayda binbir çeşit insan var. ama kimse kimseye karışmaz, sen karışmasına müsaade etmezsen.

bu kadar pısırık olursanız hayat size zor.

yıllardır fatihte oturuyorum, bir tane insan evladı bile gelip bana böyle birşey demedi. eve sevgilimle de girer çıkarım, içki de sokarım vs. kimse de tek bir laf edemez. işine bak diyeceksin arkadaşım. sen diş gösterince bulaşmazlar.

doktor olacaksın bir de, bu kadar çekingen korkak bir doktor olursan olmaz o iş. ayrıca bence mümkün olduğu kadar yakın olsun evin okula, zira sosyal hayat diye bir şey gerçekten yok. arkadaşlarınla toplanır biraz zaman geçirirsin, sonra hadi ders çalışalım... yolda geçirdiğin zaman kaybı olacak. bir de acile vs gidip orda takılırsan da gecenin bir yarısı eve gitmen gerekecek, o yüzden evin yakın olsun.

öyle işte, pısırık olmayın.

doktor olmak için endişelerimizi aldırmış olmamız mı gerekiyo ben anlamadım ne demek istediğini:S korkak doktor olmayalım bişey olmaz deyip keselim ameliyata mı alalım bi açıklık getirir misin bir mantık bulamadım da :S
Sosyal ağlarda paylaş

Nurcular öyle ülkücüler gibi değiller, zeki insanlar random ataisti ver ellerine 2 ayda en kral yandaşları yaparlar. Etli pilava koydukları şaptan olsa gerek.

Uzak durursan, merhabadan öteye geçmezsen, sağa sola çağırdıklarına reddetmesini bilirsen birşey olmaz.

Ayrıca İstanbul'da nereye taşınsan durum aynı. İnsanlar semt zenginleştikçe serserisi, yobazı azalıyor diye düşünüyor ama artık pek öyle değil, bir kaç kurtarılmış bölge dışında.

Hırsızdan da korkmana gerek yok öğrenci evine girse ne çalacak adam? İskelet posterini mi? 60kg'lik kitaplarını mı çalacak? Bir kere girerler girerlerse bir daha zahmet etmezler.

Kıyafet konusunda da endişelenmene gerek yok, merterde senin 500 liraya aldığın pantolonun aynısının daha iyisini yapıyorlar ve 10 20 liraya satıyorlar, kimse gerçek mi sahte mi diye bakmaz, çünkü ihtimal bile vermezler onların o değerde olacağına.

İtle kopukla da göz göze gelme, pısırık yürüme, önünü keserlerse de üç beş tane ağdalı laf et, tıp okuyorum de vatan millet sakarya de, kankan olurlar, laf söz ettirmezler başkasına.
Sosyal ağlarda paylaş

Başından sonuna kadar tüm yazılanları okudum, yer yer alıntı yapmam lazım ama üşendim onu yapmaya şimdi. Genel bir özet geçicem.
1. Bazı kişilerin baya bi insan korkusu varmış sanırım. Hacıysa hacı, hocaysa hoca, türbanlıysa türbanlı, dinciyse dinci, cemaatçiyse cemaatçi. Size ne yahu? Veya onların kişisel fikirleri, dini yaklaşımları, yaşam biçimleri size zarar vermedikten sonra sizi neden ilgilendiriyor? Çoğu mesajda zaten "pis kaka" gizli öznesi belli oluyor.
2. Aksaray, bence, gayet güzel bir yer. Ha bunu çocukluğumun, küçüklük anılarımın filan o civarlarda (Kocamustafapaşa, Fındıkzade, Şehremini, Çapa, Aksaray, Samatya) geçmesine de bağlayabiliriz fakat şimdi bile gittiğim zaman kimsenin bana bir zararı dokunmuyor.
3. Arkadaşım, sen kendi bildiğini yap. İçinden ne geçiyorsa onu yap hatta. İster onlara katıl, ister onlardan kaç ne yaparsan yap yani. Tamam fikir almak için gelip sormuşsun anladım, iyi güzel hoş etmişsin ama sağdan soldan duyduklarına, kulaktan dolma sözlere filan %100 inanma bence. Bir de kendi gözlerinle gör.

PS: Büyük ihtimalle beni tanımayanlar RÖRÖRÖ DİNCİ diye laf atmaya veya düşünmeye başlayacaktır da kimseye kim olduğumu oturup da anlatacak halim yok. Tanıyan tanıyor, nasıl birisi olduğumu biliyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

synorin said:

fastreloader said:

...

doktor olmak için endişelerimizi aldırmış olmamız mı gerekiyo ben anlamadım ne demek istediğini:S korkak doktor olmayalım bişey olmaz deyip keselim ameliyata mı alalım bi açıklık getirir misin bir mantık bulamadım da :S

evet endişelerini aldırman, sinirlerinin çelik gibi olması ve muhteşem bir sorun çözücü olman gerekiyor. adama dikiş atacakken bile lan ya yanlış atarsam diye endişelenirsen olamazsın.

sosyal olarak doktor dediğin zaman işinde de iyiysen insanlar saygı duyar sana, konuştuğunu dinler, eder. ama sen daha 3-5 çapulcunun beynini yıkamasından ya da seni rahatsız etmesinden korkmamalısın.

ben doktor olcaksın lan ne korkuyorsun dümbük demiyorum. ya da korkuyorsan doktor olamazsın değil demek istediğim, korkacak bişey yok diyorum ama aynı zamanda bu kadar çözülmesi basit bir sorunu çok dert edersen hayat zor olacak sana. zira hayatta fetoculardan çok daha kötü şeyler bekliyor seni
Sosyal ağlarda paylaş

Bu cemaatçiler ülkeyi veba gibi saldı. Seneler önce okula ilk kaydıma gitmiştim. Orda kayıt sırasında yaşlı bir amca ile oğlu duruyordu. İstanbul dışından geliyorlarmış. Onlara ilk günden gitmişler ucuza ev diye kandırıp cemaat evine götürmüşler, toplantıya sokmuşlar falan. Gelen çoğu kişiye aynı şekilde davranıyorlarmış. Fakat aynı herifler 3 senedir benim yanıma bile yaklaşmadılar. Hepsi gayet organize çalışıyorlar. Kim şehir dışından geliyor kimin ihtiyacı var gayet iyi biliyorlar.

Eğer kızbaşınıza kalmıyorsanız tepkiyi koyun bence. "Sana ne taksimde gezenlerden" di mi yani. Kovsan zaten yaklaşmazlar daha. Birkaç tanede iyi arkadaş edinirseniz tüm okul imam olsa ne yazar. Ama bunun yanında ev ile ilgili endişen varsa taşınabiliyorsan taşınman en iyisi. Hırsızlık falan canını sıkmasın. İstanbul'a yeni geldiysen zamanla fırsatçılara, haşerelik yapanlara alışıyorsun zaten.

edit:
Fistan said:

ben allahsızım uzayın gidin de bişi olmaz.
sonra keyfine bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok lan bişi olmaz keyfine bak eve meve girme hırsızlık mırsızlık hiç olmaz selamını ver canın sıkılırsa muhabbetini et yemeğe git keyfine bak olm ararlar sorarlar gel derler muhabbet ederler hayır dedinmi anlarlar tutupta yakana yapışmıcaklardır ha neden bu kadar rahat yazıyorum 2 sene anafene gittim liseyi fetocan okulunda okudum 3sene feme gittim yeri gelince derneğe giderim yeri gelince muhabbet eder bayramlaşırım bi 2 kere hayır dedikten sonra ne lise talebesine ders ver ne abi ayağı oldu msglara baktımda adamlardan sanki nazi gibi bahsetmişler yok öle bişi keyfine bak sen aksaray da güzel semttir git adam akıllı okulunu oku doktor ol mis daha ne olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...