Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 viktor neden herkesin herseyi wow ile kiyasladigini dusunuyorsun ? sen kendin mi kiyasliyorsun sanki ? evet evet ... :) yazdiklarimin (sahsen) wow ile baglantili noktasi yok ornekleme olarak herkesin bildigi ve cogu kisinin ilk mmosu oldugu icin onunla orneklemeler yapiliyor. sahsen, wow ile degil genel mmo oyun tecrubem ile yaziyorum. grind demek zor demek oyunu komplex hale getirmek degil, 10 yasinda cocukda grindleyebilir. oynuyoruz ama bu kadar xp fest biraz fazla bence. questler bitiyor levelin %75 i duruyor daha, hani biraz daha mob kestirsen, biraz daha odulu arttirsan aglamayacagim burada. tek daraltan o. yani quest bitiyor, odulu dusuk sonrasinda yallah moba dalmaya. burada verilen 1-30 levelling guide da dahi adam anlatmis anlatmis en son hep ayni... grind to level 22 - grind to level 23 - grind to level 24 ..... bu iste uzucu, cunku 1 sene sonra batiya hazirlandi oyun, ulen koy salak sacma kesme gorevi az gelistir questlerin verdigi xp yi, cunku high end hazirlama gibi sorunun yok zaten, 1 sene onceden beri oyun oynaniyor korede ve high end yeterince test edilmis durumdadir herhalde. kimse kusura bakmasin ama high ende kadar olan her sey, tam max levele dingledikten sonra sifirdir mmolarda. istedigin kadar kolay, istedigin kadar zor yap, adam max levele dingledigi andan itibaren bitmistir gecmis ve artik hep eeeee sorusu baslar bununla ilgilenir. morheimde grindden kesecek mob yok etrafta. herkes ne muhabbet, ne yardim ne bir sey mob kapmaca pesinde :) healerin gozu onunde oluyorum ulen healle bre :) oldum tabii. buna ragmen oyun guzel begeniyorum ama iste keske diyemeden de edemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 asmodian bilemiycem 23 e kadar grindlemek zorunda kalmadim aksine quest yetistiremiyorum ama ben bir an once 50 oliyim diye rushlamiyorum geze geze onu bunu topliya topliya oyniyorum bende daha once cok mmo oynadim, lineage 2 yi grind yuzunden birakmis adamim bu oyuna GRIND var diyip durmak mantiksiz geliyor, wowda bile vardi quest bitiminde grind neyi tartisiyoruzki? her mmo da olan seyi yaptigi icin elestirmek yersiz instance a girme gurupla takilma craftla ugrasma solo tek basina 50 ye rushla guide ile sonra quest bitiyor grinde mahkum kaliyorum de bumudur mmorpg oynamak? grindden sikayet edenler hep guide la filan hemen 50 ye kasiyim diyenler, bu mantigi elestiriyorum Sam said: şu devirde en azından sadece pve xp veriyorsa bile quest ile desteklemek lazım, yabancı forumlarda da bakıyorum aynı şeyden şikayetçi olmuş millet. saatlerce, günlerce mob farmlamak devri geride kaldı yani, mmo denen olay kitlelere başka türlü yaygınlaşmaz ki. welfare epic durumu değil sonuçta, imba olup herkesi dövmek için değil olay. level alıyorsun sadece ki oyunun esas kısmını oynayabilmeye başlamak için pilot lisansı alacak kadar saat gömmek mantıksız gayet. aynı mobu 1000 kere öldürünce oyunda ustalaşmıyorsun, görüyoruz biliyoruz son level'a gelip pve olsun, pvp olsun oyunun nasıl oynandığı hakkında zerre fikri olmayan insanları her mmo'da, dolup taşıyor. ha oyun keyifliyse adam zaten verecek aylık aboneliği, saat başına para almıyorsun ki uzakdoğu modeli gibi. sam sen hic mmo oynama o zaman, herhangi bir online oyunla idare et valla tarzin degil bosuna kendini hirpalama mmo da asil amac endgame demek ne demek? bu zihniyeti yaratan wow dur mmo larda asil amac yolculuk leve lcap e giden yolculuktur her zaman, bu demek degilki endgame bos olsun ama endgame e rushlamak morrowind i 8 saatte bitirmeye kasan adamlarin yaptigina benziyor, BG orneginide burdan verdim hikayeden, baska bir dunayda geziyor olma hissinden, bir RPG yi arkadaslarinla beraber oyniyor olmak parti olarak takilmanin zevki filan budur MMO hadin max lvl rushliyim en iyi itemalri alip accountu satiyim veya bankaya park ediyim butun gun afk oliyim millet baksin degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 mmolarda cap e vurmak asıl amaç değildir asıl amaç yolculuktan zevk almaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 e sende yazilan bir yazinin tek bir yerinden bir cumle cekip onu gelistiriyorsun viktor neyse ben demek istedigimi anlatabildigime inaniyorum. sonucta yazilanlardan benim oyun stilimi cikarabiliyorsan burada bir gariplik var zaten. ornekleme icin guide dan alinti yapiyorum sen benim guide elimde oyunu rush ettigimi savunuyorsun :( mighty sende her yazimdan sonra kendin gibi olmayan yazilar yazma be adam :) tanimasam he haklisin dicemde yemezler. yolculuk falan :) git otobusle gez anacim o vakit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 hizlica level kasmak istemeye nadam niye guide la oyun oynasin? :P walkthrough acip adventure oynamaya benziyor o yzuden durdum senin dedigini analdimda ben niye goremiyorum o grindi madem varsa diyorum (ki grindden hic haz etmem wowda 4 level zoraki grindde oyunu birakiyordum neredeyse 45-55 arasi, instance desen ST var BRD var kimse toplanmaz uzun diye, questlerde cok daginik filan), wow basher veya baska mmo yu bashliyip fanboyluk yapicak degilim aion un elestirebilicegim yiginla yeri var ama grind onlardan biri degil simdilik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 kanunicim bütün gündür oyundayım gather xp sinden başka xp almadım bu günü gather a harcadım yarını aether gather a harcıyacam öbür gün craft sonraki gün biraz Fire Temple takılırım ilginç bir şekilde kasmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 yaslanmissin demekki mighty ben seni tanirim tanirim.. eq1 eq2 wow kac oyunda berbaer oynadim seninle , demekki bir sorun var sende :) oncesinde de ebonlore zaten istesen de o yolculugu yapamazdin. hmmm neler olmus sana :) viktor o guide i burada gordugumde zaten level 22 miydim neydim bir goz atmak icin baktim ama nedense elimde guide senin icin :) herneyse aion da grind olmadigini (gormedi isen bir sey diyemem) soylemek biraz abes. aionda grind var zaten oyunda bunu destekleyen questler var yahu. adamlar questler bitince 100 kere tekrar edilebilen grind questleri koymus. saka gibi. sundan bundan 30 ar tane kes gel diyor mob basina 3000 xp aliyorsun questin odulu 5000 xp :) bu iste benim dedigim sorun :) resmen git grind yap demek bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Nedir bu endgame sevdası ? Nerden çıktı bu bütün mmorpgleri wow kopyası gibi sanıp şekillendirmek ? Ne çabuk unuttunuz 98-99 arası gereken 300m xp leri, 0.1% skill için macro bağlamayı, günde 18 saat aynı mor poniyi kesmeyi, ev arkadaşınızla vardiyalı kasıp çan eğrisinin üstüne çıkmayı, ölünce xp kaybetmeyi wow klonları lvlingi kolaylaştırıp esas oyunun ağırlığını endgamee verdi diye bir anda bütün mmorpg türü değişmedi O kadar güzel grafik, müzik, atmosferle sunuyor ki Aion bir level almak için 20 saat bile geçirsem bir dakikası dahi rahatsız etmiyor beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 hicaz makaminda estel kadar olmasada dokturuyor fon muzigi bazen AHAHAH birden kanun giriyor sonra zurnaci girip uzun havaya dokuyor ne oldugunu anlamadan orkestra girip pesinden melek sesli hatunlar latin chantingle bitiriyor pilgrims eltnen arasi yolculugumda kultur soku yasadim bu yuzden ehueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Karakterler dışında baya rezil yalnız grafikler. tüm ayarlar açık 1920 de oynuyorum ve. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Sen ne anlarsın grafikten pis metalci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 makro kasmadım, blade spirit dövmedim vs vs, hepsi bayık gelir ve hepsinden de ilk gördüğüm zamanlardan beri hiç hoşlanmam, lvl/skill vs alımı normal oynanışla bayacak kadar abartmadan yapılırsa ne ala. bayıyorsa da arkadaş ortamına bakar, yeterince keyifli muhabbet dönmüyorsa bırakırım. viktor'un dediği gibi 45-55 arası bırakacak olmuştum wow'da. diablo gibi oynanışın keyifli olduğu oyunda bile cow lvl 3-5 defadan fazla yapamadım sırf bayık ötesi olduğu için. wow da grind oyunu ama allayıp pullayıp yedirdi o grind'ı genelde, (orada da toryum bros rep grind var denince sildim 200 smithing'i) grind'ın derecesi biraz az ya da çok diye fazla birşey farketmiyor. mantık aynı, oyuncuyu ekran başına zamklamak. bundan zevk alana lafım yok da zevk almayana aceleci muamelesi yapmak yanlış, mob dövüyorsun sonuçta. kimse şu mmo'ları alıp single-player niyetine oynamaz, aoc'ta bile fantastik eğlenceli olacak kombo sistemi dendi ama alakası yoktu heh. nihayetinde lvl için grind herkese cazip gelmeyebilir çünkü pvp oyunu dendiği için gelen insan var hayli. ha pve deyince de kedi/köpek kesmekle dragon boss kesmek aynı keyifte değil. herkese uymuyor yani, ben sırf şu yazılanları gördüğüm için denemeyi bile düşünmüyorum şahsen trial bile çıksa. bu başlık yeterince fikir verdi. ama eğlenenlerin de değmeyeyim keyiflerine, kolay gelsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Viktor said: hicaz makaminda estel kadar olmasada dokturuyor fon muzigi bazen AHAHAH birden kanun giriyor sonra zurnaci girip uzun havaya dokuyor ne oldugunu anlamadan orkestra girip pesinden melek sesli hatunlar latin chantingle bitiriyor pilgrims eltnen arasi yolculugumda kultur soku yasadim bu yuzden ehueheu ahahaha aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Valla o zaman sana uğurlar olsun sam. mmorpgler hep böyleydi, Aionda 5 yıllık wow ve klonlarıyla geçen vakitten sonra ilaç gibi geldi klasik mmorpg anlayışına döndüğü için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Viktor sen simdi aionun wow dan cok farkli oldugunumu dusunuyorsun. Son 10 yilin tum fantasy mmolari birbirinin kopyasi zaten. Sam bence dene oyun guzel . 1-20 arasi super , tek derdim mukemmel olmaya bu kadar yakinken bu grind mantiginin yarattigi sorun, bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Nesi aynı kanuni leveling farklı skill stat talent vs herşey farklı crafting farklı gathering farklı parti sistemi farklı class dağılımı farklı hybrid class yok gibi birşey mount mantığı farklı campaign quest karşılığı yok guild sistemi farklı pvp fazla yapmadım yorum yapamıycam ama aion pvp si mass vs mass şeklinde yani wow dan alakasız instanced pve release de gayet sınırlı wow daki gibi 3 quest al doğru instanceına git 2 level al yok çok merak ediyorum nesini benzettin. Şurda aklıma gelen birkaç bişeyi yazdım iyi yada kötü değil sadece farklı olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 mmorpg'ler de her tür gibi devamlı bir evrim içerisinde, yanlış yapılan şeylerden bir kısmı zamanla düzeltiliyor. insanlar yaygın şekilde tepki gösteriyorsa, kore oyunları batıda aynı başarıyı tekrarlayamıyorsa, doğuşu ve devamının nedeni oyunun bütünlüğü değil de oyuncuya jeton attırmaksa, bu unsurun klasik mi köhne mi olduğu tartışılır. yolculuktan keyif alabilmek için yormaması, bıktırmaması lazım. araçtan amaç olmaz. mmo genel bölümünde başlık filan olursa orada tartışılır, burada daha derine inmeyeyim. kanuni valla şirketin de, oyuncuların da (hem eleştiri hem de övgü) yazdıklarına baktım şu sıralar, oynama niyetiyle olmasa bile kabaca bir fikir sahibi olmak için. çok kısaca söylemem gerekirse daha bir tane ilgimi çeken özellik göremedim. öte yandan eleştirilerin çoğu mmo'larda en hoşlanmadığım durumlardan bazılarına işaret ediyor ki şurada biraz konuşmuşsunuz önemli bir tanesini. oyun çıkalı bir yıl olmuş zaten, wad olmayan olayları şimdiye düzeltmişlerdir az çok, bundan sonra fazla değişmez. halihazırda oynadığım oyunla ilgili sıkıntım da yok hani doğrusu, olsaydı bile mmo'suz duramama gibi bir sıkıntım yok çok şükür. :) zevk alarak oynayana da ne mutlu diyorum, keyifleri bozulmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Bir insan sadece okuduklarıyla, 10 dk. bile oynamadan bir oyun hakkında bu kadar yorum yapabilsin, pes sam, inandığın şeylere körü körüne sahip çıkmaktaki azmine saygı duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Oyuna daha dün başladım bikaç fikrimi yazayım; 1- Oyunda şu ana kadar, level 8 oldum, grind falan yok gayet questlerle gidiyor oyun. Aynı guildde level 15+ olan insanlarında tamamı questle level alıoruz grind falan yok dediler. 2- Oyunun gather sistemi çok güzel ve değişik, tamamen farklı bi sisteme sahip 3- Grafikler wowun 5 katı gerçekçiliğine sahip. (wowla devamlı karşılaştırıldığı için) 4- Gerçekçiliği inanılmaz, atmosferin içinde yaşıyorsunuz oyunu. Denemek istemeyen yada denemeye değer bulmayanlara selam olsun. Yazık, şu oyunu kaçırıyorsunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 mumu köylerindeki(skurv müydü neydi?) müzik baştan çıkarıyor beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Adamlar ileri görüşlü bi kere.. "Bu oyunu Türkler kesin oynar" diyip, bizim tınılarımızla bgm yapmışlar, +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 dreag, oyun hakkında yorum yapmadım ki, insanların yazdıkları hakkında konuştum. sonra mmo'larla ilgili genel bir yorumum oldu kapsamı aion'la sınırlı olmayan. bunlara bakıp oyunu satın almaya karar veren olduğu gibi aksine karar vermek de mümkün elbette. oyunu alanın nedeni varsa almayanın da nedeni olması aynı derecede doğal. trial bile yok zaten, aoc ile yaptığım hatayı tekrarlayacak kadar zengin değilim. :/ valla ohyeah, lvl 30-40'taki yabancılar öyle demiyor pek ama size kolay gelsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 kanun falan var abi. Bildiğin TSM şarkıları var ahahah Bide şu Eltnenin orda var zurnalı akıllara zarar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 level 30-40 a gelelim bi önce :) o zaman bakarız çaresine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moonsugar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 -JRPG = lol -grafikler mukemmel sole bole dendi alaksi yok. -karakter animasyonlari irenc otesi, sanki hizlandirilmis 3 sinif japon karete filmleri gibi. -karakterlerin saldirirken cikardigi yep yep yep yep yep gibi salak sulak sesler insani delirtiyo. -etraf gold spammer dolu oyuna girdiginizde ilk yaptiginiz sey bunlari ignorelamak oluyo. her oyuna girdiginizdede bunu yapmak asiri bayici bi durum. -bot cenneti heryerde bot var. kayniyo ben hayatimda bu kadar bot+spam gormedim. yapcaniz en iyi sey gidip butun chat pencerelerini kapatmak oluyo. -muziklere dicek bisi bulamiyorum zati -moba daliosun eleman gelio kim daha fazla dmg vurduysa xp de loot uda alio asddsgfdf. -inanilmaz derecede sisrilmis bi oyun, 2 ay belki dayanir sonra gecmis ola. oyunun tek guzel yani login ekrani ve menuleri. - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar