Dingaer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 arkadaşlar başka başlık açmayayım da burdan sorayım dedim... Şimdi ben çok kararsız kaldım aiona başlayıp başlamamak arasında. Şimdi Warhammer Online oynuyorum. Warhammerı bırakıp Aion'a mı başlasam yoksa Warhammer da mı kalsam? Yada WoW 'a geri mi dönsem bilemedim. Belki konunun başlığı bu olmayabilir ama en yakını bu geldi bana buradan sorayım dedim. Beni aydınlatın bu konuda oyun çıktı çıkacak ne yapıcam bilmiyorum :)
Guru Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 benim fikrimi sorarsan Aion u oyna derim, cunku hem warhammer hemde wow arasinda secim yapmaya calisiyorsun ama Aionda iki oyundanda sevdigin ozelliklerin cogunu bulabilirsin.
Dingaer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Teşekkür ederim Guru cevabın için. Ben de düşünüyorum şu an bakalım aion erken basıyo da umuyorum sıkılmam oyundan çünkü hani 1 ay oynayıp bayacaksam diyorum oynamayayım daha iyi tabi ama incelediğimde falan çok da sıkıcı gelmiyo ama bakıcaz artık. Bu arada ikisinin de güzel özelliklerini almış demişsin ne gibi mesela şimdi hazır denk gelmişken sorayım :)
Guru Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 kale alma sistemi, battlegrounds, crafting(bu eq2den gelme), combo ve chain skiller, oyun ici bir yerden bir yere kolay ulasim, genis bir quest database sistemi, bug free (evet bug nerdeyse yok denecek kadar az) aklimada fazla bir sey gelmiyor simdi ama oyunu oynadikca benzerlikler yaninda artilarinida gormeye basliyorsunuz. Ozellikle ncsoft un kullanicilara karsi ilgili yaklasimi cok hosuma gidiyor.
Dingaer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Çok teşekkür ederim Guru. Ciddi anlamda yardımcı oldun fikirlerimi oluşturmam da :) Bari hazır gene yakalamışken patiler nerde oynuyo yoğunluk olarak bari oyunu alırsam oraya geliyim ben de :)
Argoel Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Patilerin yoğun olduğu bir server yok ama türk legion larının bilgilerini içeren bi sticky mevcut forumun başında.Sanırım orası sana yardımcı olur :D
Dingaer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Sagol teşekkür ederim ben de oraya bakıyodum şimdi :)
interperez Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Bu oyunun uzak doğu versiyonunda oyuncuların bot kullandığı söylendi durdu. Bu da ordan release edilecek sonuçta. Bu bot mevzusu ne kadar doğru? Bu bir uydurma mı yoksa varmı böyle birşey?Birde varsa bile EU ya yansır mı? Bizde bir kaç arkadaş başlamayı düşünüyoruz ama bu söylenen bot mevzusu düşündürüyor.
Guru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 bot sadece aion da degil populer tum mmorpg lerde var, buna engel olmak icin ncsoft gameguard programini kullaniyor ama tabiki gameguard ida atlatmanin yollari var ama is tamamen oyuncularda ve gmlerde bitiyor, lineage2 den ornek verirsem (o da bir ncsoft oyunu) benim oynadigim zamanlarda bot kullananlari hemen banlatabiliyordun ve guildler bot kullananlari gorurse hemen olduruyorlardi oyun icinde.. Ama bu bot kullananlar cogu cinlidir. Cinliler ise cinde genlde oyun alirken sadece timecard seklinde oyunun suresine para veriyorlar ve bu yuzden banlansalar bile cok buyuk bir maddi zarara ugramiyorlar ama ncsoft'un vaad ettigi sey dogru ise asya oyunculari avrupa ve amerika sunucularindan block yiyecekmis ve EU/NA sunuculari icin timecard bazli oyun satisi yapmacaklarmis. Bu baya bir cinli farmeri durduracaktir, geri kalanlarida GMlere ve oyun icindeki oyunculari ozverisine kalmis bir sey..
interperez Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 cevap için teşekkürler..gayet bilgilendirici oldu. Yanlız popüler tüm mmorpglarda var dersen katılamıyacağım şu an warhammer da böle bir şey yok oyunun yapısı gereği.En azından ben görmedim. Ama warhammer artık ne kadar popüler orası tartışılır(:P) Wow oynamadım ama blizzarddan bot konusundaki titizliği sebebiyle övgü dolu sözlerle bahsedilirdi. NcSoft ta sağlam bi firma.Buna izin vermez gibi.Bekleyip görmek en iyisi.Çinli organizma/insan arkadaşlar konusundada şüphelerim var. Biz nası proxy deistirip girebiliosak bazı oyunlara bunlarda bi yolunu bulabilirler. ama Ncsoft bakar çaresine.Yani öyle umuyorum.
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Her turlu bot olucaktir. Onemli olan bot kullanmanin ne kadar "zor" olucagi bence.. Serverda 50 tane bot olmus kimseye zarari yok. Hatta bana sorarsaniz iyi bile, ekonomiyi besliyor bu insanlar. En azindan Lineage 2'de boyleydi. Bir itemi craft etmeniz icin cok fazla ufak ufak farkli materyallere ihtiyaciniz oluyordu.. Botlarda genellikle ayni spotta saatler mob kestikleri icin, belli tur materyalden ellerinde cok ama cok fazla oluyordu.. Ve yuksek fiyatla satma gibi bir ozellikleri olmadigi icin (elden hemen cikarma amacli) o materyalin piyasadaki fiyatini dusuruyolardi. Bu belli bir noktaya kadar bence iyi bir sey, sonrasinda civki cikarsa cok kotu tabii ki. AION'da civki cikmiycagina ben eminim.
interperez Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Dediğin gibi olursa evet gayet güzel. Hem craft malzemesi hemde sıcak para girişi.Bu para girişiylede item satıp almak daha seri hale gelebilir.Yani, biraz ülkeye el altından para aklamak gibi görünsede ; uzaktan botcuları Merkez bankası çalışanları gözüyle seyredeceksek bi mahsuru yok:)
Glatheros Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 bot iyi birşey dediniz ya. LOL, fail.
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Arkadaşlar neden iyi birşey olabileceğine değinmiş, yaratıcı olup karşı "fikrimzi" de açıklasak.
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Hiç lüzum yok herkes zaten çok biliyor şu sıralar.
scorch Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 o zmn sana söle diim bi ürünün fiyatının düsmesi o piyasayı canlandırmaz aksine öldürür =) özetle AH ye mal dolduran bot = piyasayı doyurur, işi bilmeyen de fiyatı aşağı çeker ve maliyeti zahmeti fazla olan seylerin ucuza satılmaya zorlar , bu ürünlerde adet olarak azalır vs vs dolaylı yoldan ekonomi çarkını baltalar yani , ekonominin hızlı ve güclü dönmesi icin piyasa icinde yüklü miktarda para dönmesi gerekir her zaman , ne üretici , ne alıcı piyasadan kaçmamalı yüksek fiyat alıcıyı kaçırır, alçak fiyat üreticiyi , e bide bu oyunda olunca , yapmam lan o itemi zarara giriorm diyor insanlar vs vs... ekonomi profu fln değilim ama böledir yani genel kanı yamulmuyorsam :)
RRa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 gameplay videolarini seyrettim darkfall'in yanindan bile geçemiycek bir oyun ama nedense darkfall'a ilgi çok azken bu tarz atari benzeri oyunlara ilgi daha fazla oluyor. bu işlerde arz talep meselesidir siz atari sevdiğiniz, çizgi film sevdiğiniz, ışık savaşları sevdiğiniz, rpden uzak 41 51 78 dodge diye oynamayı benimsediğiniz sürece de adamlarda bundan daha iyisini yapmayacaktır. darkfall bile hardcore olmasına karşın ışık savaşlarının etkisi altında kaldıktan sonra bu oyunların böyle olması tabii tabi.
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Cok alaksiz oyunlar, alani farkli kisaca oyle diyelim.
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 abi ben benzetmeleri anlayamadım huehehe
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 RRa said: gameplay videolarini seyrettim darkfall'in yanindan bile geçemiycek bir oyun ama nedense darkfall'a ilgi çok azken bu tarz atari benzeri oyunlara ilgi daha fazla oluyor. bu işlerde arz talep meselesidir siz atari sevdiğiniz, çizgi film sevdiğiniz, ışık savaşları sevdiğiniz, rpden uzak 41 51 78 dodge diye oynamayı benimsediğiniz sürece de adamlarda bundan daha iyisini yapmayacaktır. darkfall bile hardcore olmasına karşın ışık savaşlarının etkisi altında kaldıktan sonra bu oyunların böyle olması tabii tabi. üzgünüm ama tarih bir daha darkfail gibi bir oyun göremez görmemelide zaten
RRa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 unutma ki mmorpg tarihini başlatan oyuna en yakın oyunlardan biridir df.
abvblizzard Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Botlar sayesinde rahat rahat ucuza alıyorsunuz malzemeleri çok güzel de o kazandıkları paraları sattıkça ciddi bir enflasyon başlıyor markette. Kısa vadede iyi gibi görünse de botlar öldürür ekonomiyi.
RRa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 ayrica şuanda df ye çok yakın bir oyun daha piyasaya çıktı. Mortal Online.. dimi demekki bu tarz oyunları artık daha sık görücez ama üzülme siz atari sevenler için özelliklede japonlar hizmete devam edicektir.
abvblizzard Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 DF de baya kötü bir oyun ayrıca.
Öne çıkan mesajlar