Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bombanın pimini çekip erlerin eline vermiş

Sylian

Öne çıkan mesajlar

said:

Genelkurmay'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
17 Ağustos 2009 günü, Elazığ'daki bir askeri birlikte el bombası patlaması sonucu dört asker şehit olmuştur.

ÖLÜME SEBEBİYET
Aynı gün 8'nci Kolordu Savcılığı tarafından derhal soruşturma açılmış ve olayla ilgili olduğu değerlendirilen Piyade Teğmen aynı gün göz altına alınmıştır. 18 Ağustos günü ise Teğmen sevk edildiği Askeri Mahkeme tarafından "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklanmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Elazığ'da günlerdir beklenen 4 askerin ölümüyle ilgili ilk açıklama geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle;Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 17 Eylül'de Elazığ'da el bombasının patlaması sonucunda 4 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan teğmenin ertesi gün tutuklandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlara yer verildi:

17 Ağustos 2009 günü, Elazığ'daki bir askeri birlikte el bombası patlaması sonucu dört asker şehit olmuştur.

Aynı gün 8'nci Kolordu Savcılığı tarafından derhal soruşturma açılmış ve olayla ilgili olduğu değerlendirilen Piyade Teğmen aynı gün göz altına alınmıştır. 18 Ağustos günü ise Teğmen sevk edildiği Askeri Mahkeme tarafından 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuklanmıştır.

Bu bilgilendirmenin yapılmasının nedeni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin suç işlediği değerlendirilen personeli hakkında her zaman, yargı yoluna gittiği hususunun bir kez daha ifade edilmesidir.

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

İşin ilginç yanı , olayın hemen arkasından durumun kaza olmadığı bilinmesi fakat valiliğe , bakanlığa ve ailelere olayın kaza olduğunun söylenmesi. Taraf bunu araştırıp haber yapmasaydı böyle olduğunu bilecekmiydik acaba ?

Umarım taraf haberi yapıp gündeme getirdiği için yapılan bir açıklama değildir. İşin gerçeği ortaya çıkarıldığı an bu bilgilendirme taraf haber yapmadan önce yapılsaydı çok iyi olurdu. İş bu şekile girince işte ozaman orduya güven azalıyor. Sonrada orduyu zan altında bırakarak kötülemeye çalışıyorlar deniyor.

Ordu bunu kendi çok iyi bir şekilde önleyebilir. O da bu tarz durumlara engel olarak. Açıklama başka yerden gelmeden kendisinin yapması gibi. Ailelerin yerine kendinizi koyun misal , kaza diye bilgi alıyorsunuz yetkili birimlerden. Sonra bir anda gazetenin teki kaza değilmiş diyor , arkasından ordu diyor , olaydan sonra hemen soruşturma yapıldı ve teğmen tutuklandı diye. Süreç böyle gerçekleşmemeli.

Bakın ayın 17 sinde olay oluyor , 18 inde teğmen tutuklanıyor. Yaklaşık 10 gün sonra haber çıkıyor sonrasında bu açıklama yapılıyor. Şimdi ailesine , valiliğe ve diğer yetkililere neden yalan söylendi ? İşte böyle olmamalı. Kendi kendini tahrip ediyor ordu bu tarz eylemlerle.

milliyet said:

26 Ağustos’ta yayımlanan bu haberin ardından sessizliğini koruyan Genelkurmay, dün akşam yazılı açıklama yaptı. 17 Ağustos’ta askeri birlikte el bombası patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Aynı gün 8. Kolordu Savcılığı tarafından derhal soruşturma açılmış ve olayla ilgili olduğu değerlendirilen piyade teğmen aynı gün gözaltına alınmıştır. 18 Ağustos günü ise teğmen, sevk edildiği askeri mahkeme tarafından ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuklanmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury said:

Asker açılım konusunda yorum yaptı, hemen çamur atalım en azından izi kalır gazetesinden beklenen bir davranış.

Rewendor said:

Adam bi de öyle gaza gelmiş ki laf edenlere de raporlara dayanıyo reröre diye saldırmış gözü kapalı :)

Taraf gazetesi işte, baştan sona çöp. Bi de değer verip haber niyetine mi okuyorsunuz?

delimanyakcapkin said:

Sylian said:

http://www.sabah.com.tr/multimedya/Gazeteler?g=taraf

Dört er böyle şehit olmuş, gerçekten çok yazık.

inandin dimi buna aferin sana.

CthuLhu said:

taraf gazetesi abi saçmalamayın ya..
belgelendi diyor ki biliyoruz taraf gazetesinin belgelerini, viktor da güzel bi video koymuştu hatta.
ayrıca belgelendi madem dün akşam bu sabah haber izledim bir iki gazete sitesi gezdim taraf kaynak gösterilerek haber yapan var ya da hiç iplemeyen var. taraf dışında bi kaynak görene kadar saçmalık benim için bu haber

Aket-Atum said:

sg-1 said:

bi an gerçek sandım meğer tarafmış.

BonePART said:

Gitgide bi haber sirf Taraf kaynakli diye sallanmiyor ya o kadar hosuma gidiyor ki.
Sonunda millet tarafin gazete degilde macera romani oldugunu anladi.

sg-1 said:

arıyorum arıyorum taraftan başka bi yerde bulamıyorum bu haberi?!

taraf bu aralar epey sönük kalmıştı.

ha bi de nefes geliyor tabi, o filmi de karalamak lazım.

bunlar şöyle köşede dursun bi..

ee ne diyorduk ?
Sosyal ağlarda paylaş

askerlikten soğutma diye bir suç var. aslında askere alınanlara yapılan insanlık dışı uygulamalarla askeriye içindeki bazı psikolojisi bozuk subaylar bu suçu bol bol işliyor. ancak emre itaat ve emir komuta zinciri içindeki örtbas davaları içinde yokolup gidiyor. arada bazı beyinsizler de "ee askerlik orası, lunapark değil" tarzı gerzekçe gerekçelerle bunu savunuyor. sonra bir yasa çıkıyor: halkı askerlikten soğutmak. askeriyeyi zedeleyen ve askeriyede olmaması gereken (hiçbir yerde olmaması gereken) uygulamaları yapan hasta askeriye mensuplarını değil de bunları yayanları cezalandırmak için çalışan bir yasa.

genelkurmay böyle bir açıklama yapmışsa da bu durum gerçeği yansıtmıyor. hiyerarşi içinde ezilip gitmek istemeyen birçok subay/astsubay birsürü yamuk yumuk olayı görmezden gelmek zorunda kalıyor. doğru, belki ilgili yere ulaşsa derhal hukuki işlemlere girişilecek -yapılan açıklamada söylendiği gibi- ama ulaşmıyor bile.

şimdi bu teğmen hakkındaki diğer davaların yanında bir de bu "halkı askerlikten soğutma" suçundan da yargılanmalı mı yargılanmamalı mı? bence esas askeriye içindeki böyle hastalıklı kişiler askeriyenin itibarını zedelediği için bu suçtan yargılanmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

akp nin ve onu destekleyen medyanın orduyu, Atatürkü, cumuriyetin çeşitli ilke ve kurumlarını yıpratma, bu nedenle beyin yıkama politikaları güttüğü aşikar. ne yazık ki başarılı da oluyor. ama bunun bilincinde olan Atatürkçü, cumhuriyet ilkelerini benimsemiş, doğal olarak akp nin bu tür politikalarına karşı olan pek çok aydın ve entelektüel, gene ne yazık ki bu politikalara karşı savaşımda, her ne pahasına olursa olsun orduya laf söyletmeme gibi savunma mekanizmaları ve karşı savaşım politikaları güdebiliyorlar.

bence Türk ordusu, vatanımızın gurur kaynağı, cumhuriyetin, devrimlerimizin bekçisi, cumhuriyetin en güvenilir kurumlarından biridir. ama tüm bunlar, yaptığı hataları görmezden gelme, onları savunma, hiçbir şekilde eleştirmeme, askerdir, tabii ki yapacaktır, ezecek, aşağılayacak, dövecek, gereğinde işkence yapacaktır gibi söylem ve düşünceleri barındırmayı gerektirmemelidir. düşünen, sorgulayan ve demokrasiyi özümsemiş bireyler bu hataların içine düşmemelidir.

genel anlamdaydı yukarıda yazdıklarım, yoksa forumdaki hiçbir üyenin, teğmenin insanlık dışı davranışını ve yarattığı dramı savunduğuna tanık olmadım. taraf gazetesi haberlerine olan güvensiz yaklaşım da son derece doğal bana kalırsa.

her iki edit: yazım yanlışları, anlam düşüklüğü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...