Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bulgar Soykırımı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet ermenileri katleden atalarımız meğer bulgarların da soyunu kırmış. İlgili haber http://www.ntvmsnbc.com/id/24990075/ adresinde..

said:
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, aşırı milliyetçi ATAKA Partisi’nin ortaya attığı, "Osmanlı döneminde, Bulgarlar’a soykırım uygulandığı" iddiasıyla bir anma günü belirlenmesine sıcak baktığını söyledi.
Mesaj tarihi:
Şu an bulgaristanda başa gelenler aşırı milliyetçi bi parti zaten. Türkiyede türklerin geneli kürtlere nası davranıyosa, onlar daha beterini yapmayı planlıyolar. varolan vatandaşlık haklarının o çift vatandaş göçmenleri falan postalamanın peşindeler o derece.

benim annem babam üniversiteyi dahi orda okudur. adamların tarihinde kendileri bile bildikleri tek kıyım, o da soykırım değildir zira bikaç yüz kişidir, 2 köy arası bir yolun 2 yanına savaş zamanı kazıklar dikilerek her kazığa osmanlının kelle oturtuşudur.

Kaldı ki kendileri şaşırdı artık napıcaklarını bilmiyolar.
Aşırı derecede nüfus gerilemesi var.
Çoğu yeni aile çocuksuz onlarda.
Diğer etnik gruplar: türkler ve çingeneler feci şekilde ürüyor.
kendi ülkerinde sessiz sakin, kan dökülmeden bi fetih gerçekleşecek yakında haberleri yok.

dedim ya, şaşırmışlar iyice
Mesaj tarihi:
bulgaristan'da üniversiteye giriş daha kolay diye bir söylenti var. gidenler de çok memnun (şöyle memnun: "ABİKARIKARIAKSIDAKMEEMEMBULNGARHATUN") dolayısıyla az biraz reklamla bulgaristan nufusunu artırmak mümkün diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Dynun said:

Diğer etnik gruplar: türkler ve çingeneler feci şekilde ürüyor.

evet daha geçen hafta falan bulgaristanla ilgili bir belgesel izlemiştim kanalizasyon sistemi bile olmayan bölgelerde çingenelerin sayısı 1 milyonu aşmış
Mesaj tarihi:
The number of victims ranges from 3,000 to 5,000, depending on the source.

kıyım mı, soykırım mı arasındaki farkı sayılara dökecek olsak; bir standardı olması lazım artık bu işin.

bugün 3 milyon ermeninin yaşadığı ermenistan, geçmişte 3 milyon ermeninin katledildiği osmanlı.

bu nasıl bir tezgah anlayamadım. her türlü biz çırak çıkıyoruz.
Mesaj tarihi:
Potansiyel tehditler:

Ermenistan: Ermeni Meselesi
Yunanistan: Biz Bizans çocuğuyuz havaları
Bulgaristan: Abi bizi de katlettiniz ayakları
Kürtler: Gief country plox
Çin: Çin Seddi Faturası
Avustralya: Bir nesil Çanakkale'de telef oldu.
Rusya: Sıcak denizlere inemeyip heba olduk.
Norveç: Bizim neyimiz eksik.
Suriye: Fethetmeseniz çok gelişecektik.
Arabistan: Lawrencela muhattap olduk
Almanya: Yenildi sayıldınız diye ülkeyi içten fethettiniz
İsveç: Kralımıza Demirbaş dediniz.

aklına gelen varsa eklesin.
Mesaj tarihi:
ben de geçen gün mutfağa daldım elime böcek ilacını aldım abandım kıyıya köşeye, 1 milyon kadar hamamböceği, 30 bin de karınca öldürdüm.

ama pişmanım, yarın ilk iş gidicem notere evin tapusunu üstlerine yapıcam.
Mesaj tarihi:
yanniz amma cok soy kirmisiz ama hepsi yasiyor bugun adsffds

1071 de anadoluya girdik 1400 lerde yunanistan nerdeyse tamamen bizimdi 600 sene gecmis hala yunan milleti var hemde ayaklanmislar bagimsizlik kazanmislar bizle dise dis gidiyorlar

amerika kitasina bakiyoruz, yerli halktan eser kalmamis su akdar senede ve geriye kalanalri en boktan yerlerde yasiyorlar, bagimsizlik ilan ettiler kimse orali olmadi ozgurluklerin ve demokrasinin ulkesinde

ha tabi ittihat ve terakki sutten cikmis ak kasik degil, halkimizin %95 i ittihat ve terakkiyi ataturkun bir zaman icinde olup sonra terk ettigi manyak enver pasasi olan bir partiden ibaret saniyor oysa ittihatcilar nazizmin babasidir diyebiliriz, metodlari ve dusunceleri tabiki naziler kadar ekstrem degildi ve yabanci devletlerin osmanlinin ic islerine mudehale araci oalrak azinliklari kullanmasindan bikip bu tepkiyi ortaya koymuslardi ama genede azinliklarin hicbiri bizim dostumuz degildir anadoludan tamamini atmadigimiz surece rahata eremeyiz gibi bir dusunceleri oldugunu inkar etmemeliyiz

ittihatcilarin cok yanlislari ve dogrulari oldu, ermeni meselesi icin soykirim degil tecrit diyoruzki bunun gavurcasi deportion dir

iki tip deportion vardir

external deportion guruplarin ulkeden zorla surulup sinir disi edilmesidir
internal deportion ise guruplarin ulke sinirlari icinde zorla yer degsitirmesidir

said:
Article 18 of the United Nations' Draft Code of Crimes Against the Peace and Security of Mankind declares "large scale" arbitrary or forcible deportation to be a crime against humanity.

ittihatcilarin yaptigi savas zamani internal deportion dir, benzer uygulamalar batida pek cok kez kullanilmistir, 2. dunya savasi sirasinda ulkedeki japonlari kamplara toplayi bati kiyisindan uzaklastiran ABD gibi bir ornek var misal

ama ittihatcilar daha kendi askerini donarak olume terk edicek kadar ozurlu, lojistikten anlamiyorlar enver pasanin dunyadan haberi yok ve ulke savas halinde ve kitlik var

bu sartlar altinda bilerek veya bilmiyerek ermeni tehciri olum marsina donusmustur, madem kendi ulkendeki bri etnik gurubu zorla evinden ediyorsun can guvenliklerini sagliycak gida ve su ihtiyaclarini karsiliyicaksin yoksa soykirim damgasini yersin

tabi o donem soykirim diye bir suc yok, savas suclari bu kadar kapsamli yazilmamis, ve en ama en onemlisi ittihatcilar secimle gelmis bir yonetim degil darbe ile gucu ele gecirmisler

bunlari boyle anlatmasi yazmasi ve suclarinida kabul etmesi lazim turkiyenin, SOYKIRIM FILAN YOK TEHCIR VARDI SAVAS SARTLARI KEM KUM ile olmuyor bu isler, turk tezinin cok yanlis oldugu ve komik duruma dustugu yerler var
  • Yeni Oluştur...