Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim pagan dinidir, Darwin teoriyi dedesinden çaldı

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Biraz farkli bakmaya basladin mi din denen olgunun yalan oldugunu idrak ediyor insan. Basit sorularla cevap cikiyor bence ortaya ama o basit sorular dahi sorulmuyor. Ustune o sorulari soranlari, sorgulayanlarida ezmeye calisiyorlar.

Askerden ornek verme, bizi ilgilendirmez diyor biride orda test ettim dogunun konuya bakis acisini. Inancsizim diince tifil, iskeletor'un teki "sus la! cakcam agzina simdi, oyle sey soylenir mi dostum?" diyen mi dersin, Bodrum'da 2 turist kiz icin pusuya yatip nasil tecavuz ettigini eglenerek anlatan herifin "ben muslumanim, allah'a inanilmaz mi?" demesi mi dersin, sordugum sorulara zerre cevap veremeyen, "yanlis yoldasin dostum, sen kelime-i sahadet getirmessen kogusa girmem bu gece, senide iyi biri sanmistim" diyen hocalar mi dersin...

Iste dinin sonuclari bunlar sevsenizde sevmesenizde, "ne alaka" desenizde, demesenizde. Tabu'lar, zorlamalar, beyin yikamalar, bilime dil uzatmalar derken birbirinden sapik, birbirinden korkunc, insan demeye biolojik test isteyen bireyler cikiyor ortaya. Sonra "inanmiyorsan saygi duy". Ben oturup bazi kucuk seyleri dahi dusunmeye yeltenmeyen, sacma sacma islere inanmayi basaran seylere saygi duyma ihtiyaci hissetmiyorum. Akillanmasi lazim artik insan oglunun, biraz dusunun artik ulan.

edit: idrak ettirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Biraz farkli bakmaya basladin mi din denen olgunun yalan oldugunu idrak ediyor insan.

ilk cümle çok iyiymiş. artık nasıl biraz farklı bakmaksa o dünya üzerinden silmişsin din kavramını helal.

LathspeLL said:

Iste dinin sonuclari bunlar sevsenizde sevmesenizde, "ne alaka" desenizde, demesenizde.

ne alaka diyen bendim. yine askerlik anılarını yazıp inanmadığın din kavramına giydirmişsin ama olmamış. zira 3 5 yetersizin sana söyledikleri din kavramının sonucu değil onların salaklığıdır. hayır o zaman ben buraya pırlanta gibi inanan kişilerden örnek veriyim "işte dinin süper sonuçları" diyim ya da tanıdığım 3 5 o.ç'yi anlatayım "işte dinsizliğin sonucu, içkinin, kumarın, ahlaksızlığın sonucu" diyim, 3 5 salak bulayım "işte fenerliliğin sonucu" diyim. oh ne güzel mantıkmış ya.

LathspeLL said:

Akillanmasi lazim artik insan oglunun, biraz dusunun artik ulan.

üzgünüm einstein, malesef inanan milyarlarca insan arasında zeki insan yok. hepsinin beynini yıkamışlar kosla oxi actionla.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben seyi anamis deilim

inanmayansan nasil bi adamsin ki 2 lafindan biri din. hatta anton lawey demisti ki "ateistlerin 2 kelimesinden biri dindir".

inananlarda ne kadar kompleksli ne kadar gucsuz inaniyorlar ki a veya b sahsi "o din kotu bu peygamber salak" diyince cosuyolar.

iki tarafta dusuncekelerinde o kadar yetersiz o kdar gucsuz ve kanitsiz ki baskalarinin destegine ihtiyac duyuyorlar.

inanc kelimesinin koku inanmaktir. inanirsin veya inanmassin bu senin tecihin baska sahislarin dusunceleri seni etkilemez.

saygida kimse gostermek zorunda deildir. snein icin kutsal olan bi insan baska biri icin arap bedevisi olabilir. hatta daha bir cok kotu yni sayilabilir. bunuda bagira bagira soyleyebilir. hic bir sey demeye hakkin yok. ne zamna ki ama butun b dinine inananlar homoseksueldir der i zaman hakarettir iste. yoks aortada olanlar kendine gore yorumlayip uc olarak gstermekle iki tarafta bisi kazanmaz veya kaybetmez.

P.S= Yillarca tek tanrili dinlerin inananlari inanmayanlarin gotune alevli cubuk gircek alev dolu odalarda kaynar kazanlarda kaynayacaklar felan diye anlatirken kimse cikipta bunlar onlarin dinsizligime saygi duymuyo demedi diyemedi ama simdi biri cikipta kendi kafasinca 2 tane arap temali adam cizip eline bomba verince dunya ayaklaniyor.
Bende bi muslumanim ama muslumanlarin egitimsizligini gordukce resmen utaniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu baya kaçırmışım ancak okuduklarıma topluca bir cevap vermek istiyorum.

Ateistlerin tanrının olmadığını kanıtlama gibi bir görevi yoktur. Buna ihtiyaçlarıda yoktur. Hiç bir şekilde hissedilip görülmeyen bir şeyin OLMADIĞININ kanıtlanmasını isteyenler zaten baştan komik görünüyorlar.

Ben bir şeyi eleştiriyorsam bunu ego tatmini için yapmıyorum. Ülkemizde din o kadar güzel kullanılıyor ki, yüzlerce binlerce kurum bunun üzerinden ekmek yemekte. A.O gibi, tarikatlar fetocular, feto, diyanet işleri. Yani din dediğinizde öz ve öz inanç yok ortada. O yüzden kimse dinine saygı beklemesin. Dini siz kendi içinizde yaşamıyorsunuz ki. Bir takım insanlar dini tekeline almış burdan ülkemin kaynaklarını gereksiz yere kullanıyor, benden bunun için vergi alıyor, siyaset bunun üstünden yürüyor. Yani anlıyacağınız din sadece inanç değil. Aslında insanı yönetmekte en başarılı silah.

Benim burada 1-2 bir şey yazmam, tartışmam 1-2 kişiyi bile "Acaba?" diye düşündürtüyorsa buna sevinirim. "Acaba?" demesine de gerek yok. Kur'an, İncil, Tevrat okumamış adam açık ön yargısız okusa bile bu beni sevindirir.

Ben öyle adamlarla tartıştım ki başta, çok iyi bir tartışma içerisinde olduğunuzu sanıyorsunuz. 5-6 dk sonra adamın tam bir troll olduğunu ortaya çıkıyor. "Kur'an gibi bir kitabın tanrının sözü olduğu belli, hiç değiştirilmemiş, mükemmel" diyen kişinin hayatında 1 defa açıp kur'an okumadığını öğreniyorsunuz. Cuma namazında İmamdan dinlediği zırvaları bana anlatmaya çalıştığının farkına varıyorsunuz =)

İnanç teoride toplumdan o kadar uzak ki, sanki çok zararsız gibi. Şu toplumda bile ikisi aynı dinden olduğunu söyleyen insanlar bile karşı karşıya. Müslümanım diyen laikler, başka kişiler tarafından (mesela başbakanı), Laiksen Müslüman değilsin, Müslümansan laik değilsin diye koşullandırılıyor. Nedir bunlar, Tanrının elçisi mi?

ve Tanrı Türkçe'dir. Allah Arapça.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Benim burada 1-2 bir şey yazmam, tartışmam 1-2 kişiyi bile "Acaba?" diye düşündürtüyorsa buna sevinirim. "Acaba?" demesine de gerek yok. Kur'an, İncil, Tevrat okumamış adam açık ön yargısız okusa bile bu beni sevindirir.

Çok doğru bir noktaya değinmişsin. Türkiye'de çoğu Müslüman camilerde resmen bebek maması yer gibi dinle besleniyor. Kur'an'ın sadece akla daha yatkın ve iyi taraflarını dinleyen adam tabii ki Kur'an'ı savunmaya başlıyor. Gel gör ki Türkiye'deki Müslümanların büyük bir kısmı Kur'an'ı baştan sona hiç okumamıştır.

Tanrı ve din olayının insanlar için zaten yaklaşık 2300 yıl önce çözüldüğüne inanıyorum:

Bkz Epicurus demiş ki:
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

Benim için sonuç = büyük ihtimalle tanrı yoktur, varsa da insanların tapmasına gerek yok hatta insan açısından bakarsak zararlıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

soruldu maalesef, sunucu geçen haftaki gibi çanak soru sormak yerine birbirine düşürmeye çalışıyor heh.

hasan aydın'ın dediği gibi düşünüyorum şahsen, bilim inancı çürtmediği gibi inanç da bilimi çürütmüyor. ikisini birbiriyle çatıştırmaya çalışmak engizisyon dönemi zihniyeti tam.
Sosyal ağlarda paylaş

tarafsız değil çok bariz şekilde.Neden dersen ben geçen haftada "dayanabildiğim ölçüde" izledim programı.Yiğit beyin bu atarlı halini orda hiç göremedik.Paso oktar'a orta-kafa-gol şeklinde çalıştı.Ama sorsan karşı tarafı temsil etmiştir.
Hadi bu hafta karşı tarafı temsil edersin nede olsa her hangi bir bilgi birikimi gerekmiyor "oktar'ın savunduğu" yaradılışı desteklemek için, e geçen hafta hangi doktora-yüksek derecenle temsil ettin evrim teorisini?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

soruldu maalesef

resmen orta yapmis "odundan sunucu olmus, tahtadan kedi niye olmasin?" cevabina, Turk televizyon tarihinde unutulmaz anlara birinci siradan girecek buyuk bir firsat kacmis resmen...

ulan sayisiz redneckin soru sordugunu acayip din-evrim panelleri izledim boyle soru duymadim gormedim, cidden helal olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...