Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Bu olayı ben anlamıyorum. Bilen biri varsa beri gelsin. Örneğin Firefox gibi indirdiğin programları kullanmak için kurman gerekiyor. Formattan sonra düzgün ve performanslı çalışan işletim sistemin, opera, avg, winamp, microsoft office gibi sonu gelmeyen programları kurduktan sonra yavaşlamaya ve kasılmaya başlıyor. 5 saniyede açılan Windows, 5 dakikada açılmaya başlıyor. Registry girdileri, kullanıcı ayarları, RAM'e önyüklenme, CPU'ya sırtını dayama gibi bir ton ıvır zıvır yüzünden tüm sistemi programlar ele geçiriyor. Duyduğum kadarıyla MacOS'a program yüklenmiyormuş. Exe'yi çalıştırınca direk program başlıyormuş. Kapanınca da tümden kapanıyormuş. Böyle bir video hatırlıyorum sanki. Hatta geçen aylarda Java'yla yapılmış bir program indirmiştim, kurmaya gerek yoktu. Direk dosya ismine tıklayınca çalışmıştı. Videolan gibi programlar da sanırım benzeri özelliğe sahipler. Eğer kurmadan da programlar çalışıyorsa neden halen program kuruyoruz? Şahsen kendini bin ayrı yere salıveren programlardan sıkıldım. Bir de şöyle bir şeye rastladım ama bunla alakalı mıdır bilmiyorum: http://www.sandboxie.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hebelegtg Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 http://www.musculardevelopment.com/galleryf/albums/heatherfoster/aae.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 topic kilitlensin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 ram den okumak hizlidir ama pahalidir, harddiskten okumak yavastir ama ucuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eight Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 ooooo(caps açık nokta.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mikrosoftun adamı topiği baltaladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Linux kullan. Orada programları kurmadan kullanabilirsin. MacOS zaten sadece bunun daha bir parlatılmış, kullanıcıya sunulmuş versiyonu. Senin niye yapamadığına gelince: Windows sucks! Aha bu da Linux: http://pictures.deadlycomputer.com/d/23427-1/Holy-Shit.jpg - Günlük propagadamızı da yapmış olduk böylece :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 neden bu adama hep bu tarz tepkiler veriliyo ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Ohoo resmi silmişler. Ne anlamı kaldı şimdi üstteki o kadar mesajın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 ne resmi yahu. link atın bişi yapın. MERAK GUZEL ŞEY GUZEL ŞEY MERAK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 MERAK ŞEY GÜZEL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 burtonesk said: topic kilitlensin napiyos ki bis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 aslında soru pek troll'e gidecek cinsten değildi.. önyargıların esiri oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 vaniLLe said: burtonesk said: topic kilitlensin napiyos ki bis? AHHAHAHAHAhAHAHAdışı> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 OS dersi almadin mi abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 o kuruyoruz dediğin programların çoğunun prtable/mobile versiyonları da mevcut. kurmak istemezsen onları kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 thats why we are using PC. aslinda isin ozu hdd nin daha zahmetsiz ve saglam calisiyo olmasi. daha hizli configure etmek icin kurulum sart. her ne kadar kurmasanda bi tane bilgini hdd ye registrye kaydetmeside aslinda kuruluma girer. daha kapsamli bi kurulum yapip kendi dosyalarini kullanirsa bilgisayardan temizlemende bi o kadar kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 bölüm modu gerekeni yapsın. ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Konuyu kirleten mesajları temizledim ve silinen mesajlardan sonra anlamını yitiren temizleri de sildim. Gayet mantıklı bir soru. Adam gibi cevaplamayacakları garbage'a alalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 küçük programlar için haklısında, büyük prgramlar için yükleme şart gibi geliyor mantıken. çünkü bazı programlar 1gb civarı. diyelim tıklayınca calısaca program, o programın kullandıgın bazı özellikleri ve kullanmadıkların ya da anlık kullanmadıgın yerleri oluyor. bişey yapıcaksın en ufak, o 1g ı harddiskin ve işlemcinin taraması ve önüne getirmesi gerek.bu da zaman alır hayvan gibi.ne programdan randuman alırsın ne bilgisayardan. yükleyince bin ayrı dosya, isteyince çat diye bulunur kullanılır, kullanmadıgın özellikler taranmaz bu da hd'e yük bindirmeden hızlı çalışmasını saglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Fistan soruyu, sorunun içinde verilen örnek ile algılamak lazım. Bone derki, kurulum sadece sıkıştırılmış dosyaları açmaktan ibaret olsun, windows un bin bir tane ayrı yerine birşeyler yazmasın. Yani tabii ki diske yazılacak veyahut external bir storage da bulunacak data, nerden okunacak gerekli adamlar yoksa dimi. Neden kuruyoruz? Java yı bir kenara koyalım, windows alemi c/c++ .net c# ... Dot net ve sharp aleminde son kullanıcıya gösterilmiyen işler c++ da dinamik/statik kütüphaneler şeklinde gayet ortada. En başta windows bu ortada olan paylaşılmış kütüphaneleri uygulamara sunmak için (link etmek vs) kendi internal mekanizmalarını kullanıyor, ne kadar gerekli tartışılır. Sonucta sen installer ı çalıştırıyosun ve işine gucune bakıyorsun, yararı mevcut gibi. Her uygulama kendi basına kimseye tamah etmeden çalışabilseydi, storage ın belli üründe artardı. Registry kavramı yine windows un bilişim dünyasına kattığı alemetül harikalarından bir tanesi. Çoğu uygulama kendisi için gerekli env. varible lara kadar registry ye yazıyor. Çalışmak için hangi shared resourcelara ihtiyacı oldugu, executable ların default path leri ıvır zıvır. Linux de bu işler registry olmadığı için farklı şekilde yapılıyor ama daha efektif cunku yapı itibari ile windows dan cok farklı. MacOS denilen arkadaş hormonlu bir UNIX deviationıdır, linux gibi. Yine sonuç olarak, windows da application yazan bir adama sorun, registry for the win der, allah var çok işe yarar kereta hatta tembellik yapar insanda. Ben isterim ki, adobe pdf reader mevcut ise bilgisayarımda, ne zaman ki bir pdf e çift click yaparsam otomatik olarak dosya o application ile eşleşsin ve pdf reader çalışsın. Bu mekanizmada install application ı (install shield, microsoft installer etc. ) sayesinde/esnasında yapılıyor. Daha benim bilmediğim veyahut sayamayacağım tonla iş yapılıyor bir mal windows a kurulurken. Linux deki bir yıgın init.d initrc adamları windows da yine kolayca installation esnasında halloluyor. Zilyon tane application kurulu bir pc nin boot up ı yavas değildir, zilyon tane adamı windows a kardeşim boot up olurken bunları da ayaga kaldır demezsen, kritik nokta budur. Linux da kurulum yoktur (yeni nesillerde ne yazıkki registry emulation ı yapılıyor artık ) ama bir malı çalıştırmak için yeri gelir dunyayı indirip kurmanız gerekir, windows aleminde bunlara gerek yoktur. Nacizene görüşlerim, yanlış/eksik bilgi olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar