Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barca 2009-2010 formalari


Mille

Öne çıkan mesajlar

BulletRide said:

Barcelona keyiftir.

Futbol, Real Madrid'dir


Dünya tarihinde futbol konusunda yapılmış en yanlış tanımlamalardan biri sanırım bu. Zirveye oynar o derece :)

Tam tersi aslında.

Barcelona genel olarak tam anlamıyla futbol oynar.

Real Madrid ise keyif verir. Zira Real Madrid defansı düşünmez, tek amacı süper yıldızları alıp tamamen görselliğe yönelik ofansif futbol oynamaktır.

R.Madrid'de oyuncunun takıma yararı önemsizdir, önemli olan takımın medyadaki yeri, değeridir. Yani futbola değil şova yönelir. Real Madrid için futbolun zirvesinden çok medyada zirve olmak önemlidir, marka önemlidir.

Real Madrid kazanmaktan çok bol gol için oynar, atar da yer de, tamamen şovmen futbol oynar yani.

Barcelona ise tamamen takım oyunu oynar, yıldız almaz, kendi yıldızlarını yaratır (son dönemden örnek: Valdez, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol...)

Kısaca Real Madrid keyiftir, Barcelona'ysa futbol.

Yani bu kadar somut bir şeyi %100 zıt söylemek nasıl mümkün oldu onu da anlamadım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bullet doru demiş.barcelona keyif verir.güzel futbol oynamaya calısır.öyle yıldız alayım para harcayim gibi bi klup değil.barcelona çok iyi bi takım.ben barçayı sevmezdim.hiç ilgimide çekmeyen bi takımdı.ama messi xavi iniesta falan derken çok keyif veren bi takım oldular.oturup keyifle bi real maçı izlemeyebilirsin :).ama barcelona yensede yenilsede futbol adına herşeyi yapıor

bulletin dediği real futboldur lafı ise.yanlıs anlamadıysam sahadaki futbol olarak değil futbol sektörü içinde real in yeri.yani real madrid herkese göre gelinebilcek en üst seviye.barcelona ya gitme hayali değilde herkesin reala gitme hayali vardır

barcelona ne yaparsa yapsın dunya futbolunda real madridden daha büyük bir klup olamaz yani

barcelona sahada en iyi futbolu oynasada reale 6 atsada sonuçta real madrid :)


real madrid bi yaşam tarzı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam dediğine geliyor işte: Futbol Barca'dır, keyif R.Madrid. Futbolda sen ben komple futbol görmek isteriz ama dünya üzerindeki çoğu seyirci bol bol gol görmek ister, heyecan görmek ister.

Barca önüne geleni ezip geçiyo bu dönem heyecanı yok, genel olarak bakıldığında da öyle çok gol atan bi hali yoktu son döneme kadar. Ama R.Madrid ful atak oyunuyla (ki futbol zihniyetine bayağı terstir bu normalde) hem çok gol atar hem çok gol yer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...