Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nişan yüzüğü

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

radagast62 said:

Dragonmax said:

nişan yüzüü sağa takılır. Nikahtan hemen sonra da çıakrtılıp sağa geçirilir. Soranın veya yorumlayanların anne babalarının parmaklarına bakmak akıllarına gelmedimi yahu ?

biri sol olmalı muhtemelen 2.si
haha çok haklısın yazrken 2.sini yanlış yazmışım :)

tekrar sölim madem. nişanlanınca sağa takıyoruz yüzğü. sağ-sarımsak
sonra evlenince çıkartıp sola takıyoruz
sol-soğan
neden sağdan sola alıyoruz peki?
kalp damar vs muhabbeti.. yukarıda da birisi anlatmış zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

NeroWarden said:

Valla bana sağa taktırdılar. Evlenince sola takılıyomuş.

Ben de böyle biliyorum, genel durum bu yani. Tercihine göre farklı takanlar da var ama. Alyansı sağa takan birkaç kişi görmüştüm mesela da, nişanı sola takan görmedim henüz, belki nişanlılarken öyle yapmışlardır :p
Sosyal ağlarda paylaş

bir de askerde selam muhabbeti var. te geçmişten beri süregelen bi durum. selam verilen elde hiçbirşey olmaz. eldiven yüzük vs. kalp damar muhabbetine ek olarak geçmişten gelen bir gelenek bu askeri durum da olabilir. malumunuz binlerce yıldır hep beraber savaşıyoruz..

hatta en yakın örnek olarak, M. Kemal Atatürk'ü gösterebilirim. Bütün fotoğraf ve boyama tablo resimlerinde sağ elinde eldiven yoktur ama sol elinde vardır (askeri üniformalı hallerini kastediyorum). tabi askerken evli değildi, ara bilgi olsun die verdim zaten atatürkü :P

edit: bu arada kasettiğim selam verme şekli tüm dünya için geçerli bişi sadece türk ordusuna mahsus değil..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...